Какво готвите,вегетарианци?

  • 68 001
  • 410
  •   1
Отговори
# 75
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Лурдес ако не я засищат овесените ядки, едва ли плодовете ще го направят.
Да, мекици и бухти засищат най-добре- какво по-калорично от пържено тесто... Аз такива "екстри" почти не си позволявам.
Обаче вчера купих цяла торта Крал Луи (супер тежка е) ooooh! Embarassed Пак ще си променям линийката със знак + Crazy

# 76
  • Мнения: 84
Овесените ядки засищат, няма спор. Предварително ги накисвам в топла вода и след това ги смесвам със малко масло и сирене, става като попара, и детето също го научих да яде от малък.
Другия вариант - овесени ядки с кисело мляко.
Разбира се, това е за хора, които ядат млечни продукти, не за тоталните вегетарианци 

# 77
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Аз правих преди няколко дена лозови сърми с булгур, тиквички, гъби. Невероятно вкусни и леки станаха. Препоръчвам.
а овесенитя ядки ги правя в МВ за 3-4 минутки, и после слагам масло и сирене.
Обикновено обаче закусвам кисело мляко с ленено семе и сусам. И орехи върви да му се сложат.

# 78
  • Countryside
  • Мнения: 12 168
Страхотна тема харесах доста неща, със сигурност ще пробвам палачинките от тиквички, салата от тиквички на Лабрекс и патладжанениете кюфтета на Есме.
Аз лично не съм веги, но мнооого обичам постни манджи, месо готвя сравнително рядко. Нямам време да го чакам по 1-2ч да се свари или опече.
От мен идейки за постни манджи:
Фалафели
Хомос с арабски питки
Доматена манджа с патладжани
Пълнени тиквички с извара, морков, пресен чесън и маслини
Пълнени патладжани с булгур, гъби и домати
Една много вкусна разядка - смлени орехи, пресен хляб натрошен (само среда), пресован чесън и зехтин. Малко като песто, ама не съвсем, непретенциозно и много вкусно.

# 79
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Сиренце, след 1-2 часа готвене в никой зеленчук не е останало нищо полезно Whistling

аз нямам рецепта, която да изисква толкова време... Rolling Eyes
и да имам - не я правя и аз нямам време...

# 80
  • Countryside
  • Мнения: 12 168
Сиренце, след 1-2 часа готвене в никой зеленчук не е останало нищо полезно Whistling

аз нямам рецепта, която да изисква толкова време... Rolling Eyes
и да имам - не я правя и аз нямам време...

Именно това казвам, нямам нерви, а и време да готвя меса по 1-2ч, зеленчуците стават за 20-30мин, даже някои и за по-малко.

# 81
  • Мнения: 310
Много обичам:

Задушени зеленчуци ТИКВИЧКИ, МОРКОВИ, ЧУШКИ, ЛУК
В дълбок тиган си задушавам лук, моркови, чушки, тиквички нарязани на тънки ленти с форма на ромбоид гледам да ги докарам като в китайските ресторанти като се задушат, но хрупкат леко ги поливам със соев сос става дори по-вкусно от китайските  Mr. Green

Ориз с подправки /пожелание може да се добавят зеленчуци от замразените миксове предварително бланширани в гореща вода/

В тенджерка си сипвам водата /1 към 4/ за да ми е по-сочен. Като заври водата добавям олио, черен пипер, мадраско къри /не е люто/ универсална подправка малко сол и ориза. Обожавам го така и става много бързо и вкусно.

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 15:58 от suni4ka

# 82
  • Мнения: 310
Много лесна и бърза супичка. Сварява се замразен зеленчуков микс с малко фиденце и универсална подправка и става лека и вкусна супичка /особено за зимата/.

Също когато готвите грах или леща за разнообразие пускате вътре цели малки картофчета става много хубаво.

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 15:58 от suni4ka

# 83
  • Мнения: 2 818
А универсалните подправки, които съдържат натриев гуатамат могат чудесно да се заменят с сушени листни подправки и сушени зеленчуци през зимата и с пресни през топлите месеци.

# 84
  • Мнения: 1 394
Аз пък днес направих следната манджа  Mr. Green :
Нарязах тиквички на колелца,домати на колелца,чушки и пресен лук и чесън.Всичко в тавата поръсено с подправки и зехтин и бум във фурната,до хубаво изпичане.Стана разкош!  Hug

# 85
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Аз  правя много вкусен миш-маш с печен пипер, тиквички , нарязани на кубчета, 2-3 яйца, разбъркани с 1 суп.лъжица сметанов фикс Маги за риба, малко сиренце и копър накрая  Wink Всичко се запържва в реда, в който го изписах. Много приятна пролетно-лятна манджичка  Simple Smile

# 86
Здравейте!

От много време искам да напиша два реда във форума, но чак сега се престраших. Много се радвам ,че има толкова добри специалистки по готвенето. Често ползувам вашите рецепти, за което ви благодаря.

Ето и моя скромен принос (само технически) във вегетарианската кухня - http://sgotvi.bratstvoto.net/ .
Надявам се, че с вашата добра помощ, страничката ще стане още по-добра.

Още веднъж ви благодаря за прекрасните рецепти.

Приятел

# 87
  • София
  • Мнения: 8 503
Не съм вегетарианец, но често експериментирам с безмесни ястия.

Като се почне на тема соеви продукти, та се мине през фалафелните импровизации (последните ги направих вчера като генерална репетиция за Петровите пости) та се стигне до традиционните зеленчукови манджи на баба и т.н.

Ето ги например вчерашните фалафели стават дори и без яйца (на нахута това му е хубавото, че може да слепва добре продуктите):

   
Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям формат.

Впрочем дано не ставам досаден, но когато правя кюфтета от соеви продукти, вместо яйца добавям брашно от нахут.

# 88
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Много апетитно изглеждат фалафелите ти Peace Аз никога не съм правила... метни рецептата Wink

# 89
  • София
  • Мнения: 8 503
Много апетитно изглеждат фалафелите ти Peace Аз никога не съм правила... метни рецептата Wink

В арабската или израелската тема, а така също и в интернета има много рецепти и вариации. Просто си избираш някоя и готово.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт