английска езикова гимназия -за и против

• 33 680
  • 89
  •   1
Отговори
# 30
аз самата съм завършила езсикова гимназия /немски и английски/, но не бих насочила детето си натам, когато дойде време да избира. факт е, че преди години езиковите гимназии даваха много солидна подготовка, както е и факт, че в момента, за съжаление, не мога да кажа подобно нещо /поне за гимназията, която аз завърших/. нивото на обучение е много ниско, децата са по-разхайтени, отколкото в което и да е друго училище в града. всеизвестно е, че повечето употребяват наркотици или алкохол, това са деца основно на родители с финансови възможности, а контролът е сведен до нула. самите преподаватели /мои бивши учители и колеги/ ми разказват разни ужаси за това доколко нищо не се учи в училището и как се мъчат по една тройка да пишат на "елитните" ученици. за съжаление само името си остана "елитна гимназия". та затова може би ще я насоча, като й дойде времето за кандидатстване, към някоя професионална гимназия най-вероятно. а иначе, за себе си, съм много доволна от подготовката, която получих в езиковата гимназия преди 15 и повече години....

# 31
Цитат
факт е, че преди години езиковите гимназии даваха много солидна подготовка, както е и факт, че в момента, за съжаление, не мога да кажа подобно нещо /поне за гимназията, която аз завърших/. нивото на обучение е много ниско, децата са по-разхайтени, отколкото в което и да е друго училище в града. всеизвестно е, че повечето употребяват наркотици или алкохол, това са деца основно на родители с финансови възможности, а контролът е сведен до нула. самите преподаватели /мои бивши учители и колеги/ ми разказват разни ужаси за това доколко нищо не се учи в училището и как се мъчат по една тройка да пишат на "елитните" ученици. за съжаление само името си остана "елитна гимназия".
Ето заради такива неща се трсахувам да запиша детето си в първа езикова г- я Варна. Някой ще сподели ли нещо конкретно за нея?

# 32
  • София
аз самата съм завършила езсикова гимназия /немски и английски/, но не бих насочила детето си натам, когато дойде време да избира. факт е, че преди години езиковите гимназии даваха много солидна подготовка, както е и факт, че в момента, за съжаление, не мога да кажа подобно нещо /поне за гимназията, която аз завърших/. нивото на обучение е много ниско, децата са по-разхайтени, отколкото в което и да е друго училище в града. всеизвестно е, че повечето употребяват наркотици или алкохол, това са деца основно на родители с финансови възможности, а контролът е сведен до нула. самите преподаватели /мои бивши учители и колеги/ ми разказват разни ужаси за това доколко нищо не се учи в училището и как се мъчат по една тройка да пишат на "елитните" ученици. за съжаление само името си остана "елитна гимназия". та затова може би ще я насоча, като й дойде времето за кандидатстване, към някоя професионална гимназия най-вероятно. а иначе, за себе си, съм много доволна от подготовката, която получих в езиковата гимназия преди 15 и повече години....

ooooh!

Ей такива неща като прочета...

Не знам за кой град и коя гимназия става дума, но от личен опит с децата ми, с децата на приятелски семейства мога да гарантирам, че в четирите елитни  софийски гимназии - НЕГ, АЕГ, ФЕГ и ГПИЕ няма подобни неща.
Проучвайте училищата и не се изказвайте обобщаващо за всички.

А целият спор ми е като „гроздето кисело“. Нека ги приемат децата ви, пък тогава умувайте- професионалните училища ще ги приемат с удоволствие, щом не одобрявате езиковите.  Peace

# 33
Iva s,за голямо съжаление и аз мога да твърдя от ли4ни наблюдения и от такива на приятели,4е алкохолът,цигарите и наркотиците присъстват в изброените от теб у4илища/НЕГ,АЕГ,ГПИЕ/?Тези гимназии нямат някакъв специален имунитет от "болестите ,от които страда държавното образование".4увала ли си слу4аино,4е  на 1-ва АЕГ и казват"Първа наркоманска"?

# 34
  • София
Iva s,за голямо съжаление и аз мога да твърдя от ли4ни наблюдения и от такива на приятели,4е алкохолът,цигарите и наркотиците присъстват в изброените от теб у4илища/НЕГ,АЕГ,ГПИЕ/?Тези гимназии нямат някакъв специален имунитет от "болестите ,от които страда държавното образование".4увала ли си слу4аино,4е  на 1-ва АЕГ и казват"Първа наркоманска"?

Оф, аман от градски легенди  Peace.

Ми не, не съм чувала за такова име Naughty. Навремето за Френската се носеха такива неща... Далеч съм от мисълта, че няма единици (НАВСЯКЪДЕ ги има), но да се обобщава ...
Как си представяш , че тези "наркомани" са на първите места по резултати от матурите, обират всички призове от национални олимпиади и състезания  newsm78
Даже абсолютно категорично мога да кажа, че процентът е повече в професионалните (от лични наблюдения). 

И пак ще кажа- правете си децата шивачки, шофьори, стругари, като не ви харесват езиците и елитните езикови училища  Crazy.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 11:52 от Iva_s

# 35

Брей... много високо това грозде, много кисело!

Какви точно са ти личните впечатления, от коя гимназия - 91 НЕГ, 1 АЕГ или 164 ГПИЕ?
Почти съм готова да се обзаложа, че твоето дете/деца учи във II АЕГ.

# 36
  • София
Дъщеря ми учи в Първа АЕГ.Много съм доволна.Съучениците и са интелигентни и възпитани и изобщо няма наркомани. Peace

# 37
  • София
Така е без помощта на алкохола и наркотиците не могат да се учат по 150 думи дневно, да се пишат проекти, да се ходи на олимпиади и други извънкласни дейности, че и да се подготвен безупречно по всички предмети...хахаха

# 38
Много се радвам на вашите отговори.Обединили сте се в цял отбор.Разбира се вашето мнение е едната страна на медала,а другата е цигари,алкохол, треви и т.н.Никои не е тръгнал да отри4а интелектуалните възможности на тези деца,но това не зна4и да си затваряме о4ите за това,което съществува в тяхното ежедневие.С много малки изклю4ения не пушат,а по4ти вси4ки пият!За съжаление независимо,4е не ви се харесва това е факт!

# 39
Много се радвам на вашите отговори.Обединили сте се в цял отбор.Разбира се вашето мнение е едната страна на медала,а другата е цигари,алкохол, треви и т.н.Никои не е тръгнал да отри4а интелектуалните възможности на тези деца,но това не зна4и да си затваряме о4ите за това,което съществува в тяхното ежедневие.С много малки изклю4ения не пушат,а по4ти вси4ки пият!За съжаление независимо,4е не ви се харесва това е факт!

ooooh! Как може да сме толкова заблудени... ooooh!
Хем сме вътре, хем не сме видели и разбрали такива страшни неща.
 hahaha Жива да си, че ни отвори очите!

Та откъде са ти личните впечатления, казваш? И в кое елитно училище учат децата ти?

# 40

Я си спомни своето детство Laughing Аз също съм завършил езикова гимназия "едно време", когато образованието беше на ниво, а не като днес Mr. Green И да ти кажа, и тогава 90% от момчетата пиеха, над 50% от учениците пушеха, масово правехме секс. Трева нямаше, ама ако е имало сигурно и трева е щало да се попушва. И въпреки това си станахме хора. Защото едно е да пиеш (то си върви с възрастта) друго е да се алкохолизираш. Второто определено го нямаше. И днес не вярвам да има вълна от наркомания. Да, сигурно припалват по някой джойнт от келешлък, ама ако си останат само с това не са наркомани. Трева опитват децата във всички училища, в това число и в частните. даже там повече, защото децата са все със заможни родители. Та да се изцепваш, че езиковите гимназии били развъдник на пороци е меко казано нелепо.

# 41
  • София

Joy Joy Joy

Благодаря ти, че разбрах- синът ми е алкохолик, наркоман, абе с две думи- пропаднал тип. Трябваше да го запишем в някой ПУЦ  Mr. Green.

# 42
  • София
Дааа, когато не достигат аргументите, на помощ идва Световната конспирация.
Много моля да не обобщаваш опита си от една /2.-ра АЕГ/ езикова гимназия. Дъщеря ми е 10. клас в НЕГ. Тъй като и аз съм го завършила, познавам лично и поддържам връзка с част от учителския и ръководния екип и считам себе си за добре информирана. Да - пият и пушат повече, отколкото по наше време, но не повече отколкото в кварталното СОУ. По инфо от щерката знам само за един юнак от техния випуск, който пафка марихуана. Хайде да приемем, че са 5 пъти повече във всеки випуск - ще оставя на теб да изчислиш съотношението - да не би да изманипулирам резултата  Laughing.
Сега очаквам твоите и на приятелите ти наблюдения, подкрепени с факти, а не с голословни твърдения!

# 43
Изчетох всички мнения досега и въпреки, че има доста истина в много от нещата, които са споменати, не смятам, че е добре да се правят генерализации. За добро или лошо езиковите гимназии винаги са били(а предполагам и че ще бъдат) считани за едни от най-елитните. А колкото до тревата, секса и алкохола - отново всичко е строго индивидуално.

Аз самата завърших езиковата гимназия в моя малък град( Монтана) преди година, и смея да твърдя че за около 2 години станах свидетел на много резки промени. Например когато кандидатствах преди 6 години, баловете бяха значително по-високи, а ние значително по-интелигентни Embarassed Не твърдя, че и при нас не се разпространяваха наркотици; дори напротив много от моите съученици пущеха и пиеха(както и във всички останали средни училища - и елитни и не дотолкова елитни), но и много мои приятели учеха съвестно и се бореха да постигнат по-високи резултати. Отново всичко е индивидуално - зависи си от самото  дете.

Аз винаги ще помня с любов всичко, което гимназията ми е дала, но бих се присъединила към мнението на повечето хора, че в езиковите гимназии не се набляга много на останалите предмети - нещо, от което аз самата бях доволна Embarassed Laughing Какво да се прави - аз винаги съм обожавала езиците. Верен е обаче и факта, че езиковите гимназии все още 'произвеждат' едни от най-умните, амбициозни ученици.

Тъжно е обаче, че в последните години започнаха да приемат деца с доста по-ниски интелектуални възможности от когато и да било. Нз може би в по-големите градове положението е по-различно, но аз самата съм шокирана от това какви деца учат в елитните гимназии. Миналата седмица посетих старато ми училище, и останах смаяна от това колко са паднали критериите за прием. Чух и видях по коридорите неща, които ме шокираха, чак се зачудих дали се намирам в гимназия или в публичен дом Sad

Всичко това е много жалко, но то е преди всичко социално явление и е израз на деградацията на цялото общество. Но въпреки всичко, на което станах свидетел съм дълбоко убедена, че езиковите гимназии дават една от най-силните подготовки; вече зависи от детето и дали то ще съумее да оцени това и да положи усилия в обучението си Simple Smile

Съжалявам, ако постът ми е твърде дълъг, просто имах нужда да излея част от благодарността си, и част от разочарованието.

# 44
  • Bristol
Говорите за гимназии, които правят подбор на децата си, според знанията. А за да имат знания тези деца, не е достатъчно само интелигентност, трябва си и труд и насърчение от родителите. Ако тези деца са алкохолици, наркомани и развратници, представете си какви са тогава в другите училища, където остават да учат не успелите да минат през ситото  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт