Великобритания - тема 24

• 31 761
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Затворено е училище в Blackheath заради свинския грип  Confused Училището е на около 10 мин пеша от градината на Теодор. Той и без това другата седмица в сряда заминава за Пловдив за две седмици, та още от утре ще си остане вкъщи.

# 166
Merry, това е веднъж в годината.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 17:36 от Алиса

# 167
  • Лондон
Много благодаря на всички за съветите и загрижеността Hug Ние ще се справим, но наистина исках да се консултирам и с вас, че цялото това майчинство ми е доста непозната територия Embarassed

За болестите явно е нормално с ходенето на детска, но мен ме притеснява, че това ни разбива целият ритъм, а само ако нещата се развиват по ред, успяваме да се справим. Много объркано го казах, дано да сте ме разбрали Wink Сега бях 2 дни командировка, аз с невероятна хрема пред клиентите ми, а нея татко й я гледа сам 2 дни, та като кашля и й тече носът му е било много по-трудно. Както и да е, ще се справим. Антибиотик ни изписаха на първото боледуване от раз, с Пеницилин, и аз не й го дадох, а използвах този, който имах от БГ. Просто съм чела за въздействието на антибиотиците върху черния дроб и не ми се дава просто ей така, от друга страна като се сетя как спука тъпанче от хремата newsm78 не знам...
Днес обаче сме по-добре, и най-хубавото е, че Аннабел ходи вече с желание на градина, лелките много я хвалят, че разбирала всичко и била много социална Grinning Знам, че тук мога да се похваля, наистина супер съм щастлива от това.

Мери, знам, че е най-добре да имаш някой, но ние нямаме Confused Бабата ни ще дойде пак другият петък за 2 седмици, но толкова...

Много ми се иска да организираме среща, аз след 1ви юни съм си тук и мислим цялото лято да си стоим в Лондон, та само казвайте време и място

Ние в неделя ходихме двете сами в Kew, просто е вълшебно...

За мигрената - най-добре напиши на личния на Milly-Vanilly, тя май има този проблем и сигурна знае какви за лекарствата, достъпни тук...

Последно да ви разсмея на тема лекари - моят приятел отишъл на преглед за "кокоши трън" на крака и тя му казала да влезе в интернет и да прочете с какво да го маже #Crazy Това от рубриката "без коментар"

Лека нощ и хубав уикенд

# 168
Последно да ви разсмея на тема лекари - моят приятел отишъл на преглед за "кокоши трън" на крака и тя му казала да влезе в интернет и да прочете с какво да го маже #Crazy Това от рубриката "без коментар"

И на нас наскоро ни се случи нещо такова, не предполагах, че е практика... Rolling Eyes направо без коментар.

# 169
Добро утро преди да се понеса на работа  Grinning

Цвете, не може да очакваш, че ще се развива всичко под строг план. С малчуганите трябва да очакваме неочакваното, затова е добре да има и план Б винаги Simple Smile

# 170
  • UK/София

мишолина, едва сега видях снимките ти и мога да кажа само - страхотни!Браво на теб, никога не бих могла да направя нещо подобно!

tzvetak , намерихте ли лечението за кокошия трън в интернет Joy Joy JoyДа пускаме заедно търсачките, ако трябва.Сестра ми години я тормозеше кокоши трън, с всякакви гадости се маза.Но се оказа много упорит и се оправи след като го изгоряха.Но тук може да го оставят на природата, знаеш ли......

Сега за девойката която пита за мигрената.Аз съм с такава диагноза newsm78, но ми я постави джипито, няколко месеца чакам за невролог.Ще ти кажа какви лекарства ми изписват за мигрена, въпреки, че при мен е увреждане на гръбнака от катастрофа.Първото лекарство няма да ти го казвам, защото ми подейства много зле, не можах да си вдигна главата от леглото.Сега пия Solpadol 500mg., но ми изписаха и още по-силни като ги изпия тези.Ако искаш ще ти напиша и последните, но по-добре първо опитай с по-слабите.

Сега да попитам за съвет BlushБлизо до нас има три училища.Най-близкото е с най-хубав рейтинг.Останалите са доста по-зле.чудя се дали да оставя Александър в листата на чакащите в хубавото чуилище, или да го запиша в някое друго.На мен не ми се иска да е друго, защото ще ми е удобно да го водя с Калин до там, още повече е най-близо до нас.Но пък нямам представа кога ще се освободи място и дали Александър няма да изпусне много материал?

# 171
Биляна, ако имаш гарантирано училище, което ти е близо според мен си го запиши там. Това е начално училище все пак, не че основата не е важна, но според мен именно тук родителите могат и трябва да помагат най-много, за да се изгради тази основа. Аз бих се тревожила много повече за средно и по-нагоре. Е, естествено ако не става въпрос за някое съвсем мизерно, където средата няма да е добра. Ние още не сме получили писмо. Кандидатствахме за училището на каката, което е хубаво, но май по рейтинг другото в района е по-добро. За мен, обаче е по-важно да са в едно училище, за да са заедно, пък и на нас ще ни е много по-лесно.

# 172
  • След завоя в дясно
Добро утро и от мен

Билянка, аз лично бих оставил детето в листа на чакащите.
- защото е с най - добрите резултати
- защото е по-близо до вкъщи
- защото не взимат толкова много матирал, че да изостане толкова. Първите няколко години повтарят наученото, доколкото съм запозната.
Напомняй от време на време за себе си в училището, да не би да те забравят Wink
И листа на чакащите е в постоянна промяна, тъй че имате шанс.

Аз съм в същото положение в момента. Само дето не знам в още кое училище ще ни приемат. От сега се готвя за офанзива.

# 173
  • ENGLAND
Набързо включване и от мен, че съм много зле с времето, чака ме изпит,а и  ходя да се разправям с едни патки, дето не само не им се работи ами и като разберат, че не съм англичанка и направо изчезват.
Мари, аз мислех, че поне в Лондон ги няма тези ....., тук аз вече съм им свикнала.
Били, ама ти щеш не щеш на есен Алекс трябва да тръгне в ресепшън клас. Ако дотогава не са ви приели в исканото училище ще трябва да тръгне в друго. След това ходиш всеки ден в най-близкото училище и се оплакваш колко ти е далече другото, с малко дете си и настояваш сда го запишат. Когато се сформират класовете се правят до 25 деца, а нормата е 30, оставят си 5 бройки ако някой дойде в квартала през учебната година.
И извинявам се, но без началното училище накъде. Та това е основата, може бавно да е всичко, но е много важно да не изостава. То и без това нивото на началното им образование тук е по-слабо от секондарито, та какво остава и ако изостане малко.

# 174
  • Лондон
Бързам да докладвам ново наученото за кокошите тръни - имам си една колежка, която ми е по-близка, секретарката на големия шеф, и тя ме "светка" за всички местни особености - та кокоши трън е verrucas, ако е навътре и wart, ако е издут, първият предимно на краката, другият - на ръцете, няма майтап, наистина си ги горят сами, лекарството се казва bazuka Gel и го има навсякъде без рецепта. Майтап, довечера ще се пробваме с горенето  Grinning

Сега не на майтап - много ме хвърляте в размисъл с тези начални училища и се чудя има ли смисъл отсега да говоря в детската на Аннабел, която е към католическо училище и от която съм много доволна, да я сложат в някакви списъци? newsm78

# 175
Цвета, принципът не е според кой най-рано се запише. Кандидатства се в годината, когато детето навърши 3 години, може да вземеш формата от училището или общината, при някои общини може по интернет.

Всички молби се разглеждат по едно и също време, и всички се уведомяват в един и същи ден.

Това, което можеш да питаш, е дали деца, ходили на тази градина, имат предимство в училището (отговорът, предполагам, ще е, не), и да им видиш критериите за прием (ще откриеш, че католиците имат предимство, също и братя и сестри на деца вече в училището, и после са източно-православните). По мои наблюдения, ако е добро училището, се запълват местата от децата на католиците, но ти провери колко са местата на "свободен прием" (по растояние на дома ти от училището). Питай ги тази година, на човек с твоя адрес, биха ли приели детето.

Не се шашкай отсега, рано е.

# 176
tzvetak, не мога да се сетя за името в момента, ако някой се сети, да помага.
Става въпрос за едно бронзово, като широко тиксо е, и се продава (предполагам) в строителни или железарски магазини.
Не  говоря за това дето се използва за изолация по ел. мрежата.
Някой сети ли се за какво става въпрос? Ако се е сетил да напише. Същото това нещо се залепва на брадавицата и за около седмица пада - това аз прочетох преди време по нета, но в момента не се сещам как се казваше.

-------------
Сега, не конкретно по въпроса, но понеже стана дума, а повечето тук сме с деца.
Брадавиците са заразни (само разранените), нали знаете? Освен че се "разнасят", т.е след първата може да се появи и втора, трета и т.н (затова е важно да се вземат мерки веднага), то те се предават и на друг човек.
Най-лесно става пренасянето от общи кърпи за ръце и най-често са срещани в детска възраст.
Почти всички деца, които си гризат ноктите имат брадавици, т.е като има "пролука" в кожата вируса прониква.
Влажни ръце, мокри кърпи споменах вече ...
Вярно е, че в повечето пъти и следа не оставя от тях.

----

# 177
Здравейте, малко извън темата, но открих много интересен сайт за българските национални носии, помня, че някой беше питал преди време. Няма май картинки, но пък има много подробни описания
http://www.folklore-bg.com/index.php?option=com_content&task … =42&Itemid=62

а тук има пък много снимки и носиите са разделени по райони Simple Smile
http://www.retrobulgaria.com/sbnn/index.html

# 178
Още малко от мен за училищата и reception class. Оказва се, че ако детето не е навършило 5 през септември, може да не започва reception. Има възможност да си остане в детската градина още няколко месеца - и в нашия случай, почти бях решила да не я записвам в училището, което ни предложиха първо, а да изчакам място в това, което искам. Задължително е да е в reception, когато навърши 5, т.е. в зависимост от това кой месец е роден, има месец/два/три пролука.

Другият вариант е да тръгне в училището, което ви предлагат, и да местите при първа удобна възможност. Вече се знае кое дете кой номер е в списъка на чакащите; преценете дали има шанс да ви предложат училището, което искате до края на лятото, или октомври/ноември. По принцип за всяко училище има статистиката до колко метра отдалеченост са приемали деца миналата и по-миналата година. Ако искате да е на списъка с чакащите след октомври, подава се отделна молба (поне така е в нашата околия; сроковете може да са различни).

Дорет, тук класовете са вече по 30 деца, точка. Висене пред училището не се толерира хич; гледат само и единствено списъка с разстоянието. Другите родители са като тигри, изключено е да приемат дете, защото имало бебе в семейството, и майката искала да е близо  Crazy

# 179
Зравейте момичета ! От една година живея в Aнглия, Wokingham. Чак днес открих този форум и реших да се присъединя. Има ли някой друг който да живее в  Wokingham?

Общи условия

Активация на акаунт