Странно телефонно обаждане

• 5 216
  • 80
  •   1
Отговори
Получих странно телефонно обаждане. Звъни ми непознат номер 0899832328. В началото се чува някакъв съвсем лек шум. Казвам няколко пъти ало и последва преправен, зловещо звучащ глас, сякаш идващ от отвъдното, с думите - Демонът ще те смачка, ще умреш. Бях включила на високоговорител и с дъщеря ми се спогледахме шашнати. Затворих. След малко отново ми позвъниха от този номер, но не вдигнах. Не можахме да определим гласът мъжки ли беше, или женски.
Обадих се на телефонния оператор, за да информирам за характера на обажданията от техния абонат. Не мисля, че те ще направят нещо.
Беше толкова стряскащо, че човек може да получи инфаркт, ако е с по-слаба нервна система. Иска ми се да направя нещо, за да спрат такива обаждания от телефона, но се чудя какво да направя, за да има ефект.

ПС Потърсих дали им някаква информация в мрежата за този номер, но не попаднах на нищо. Затова го написах тук, ако има и други потърпевши.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 21:37 от Diorela

# 1
Детска игра ми се струва
Правят си шеги.

# 2
Тийнове. Пуснали са ти запис на тази тъпотия. Блокирай номера и си живей живота.

# 3
Блокираш го, сигурно вече си го направила. Така не може да ти се обажда. Поне не от тази сим карта.
Може би в полицията, ако се обадиш.. Не знам дали работят по това с мобилните оператори. Телефонен тормоз си е.

Не го мисли. Неприятно е, но понякога може да са тийн занимания, дори да са взели телефона на друг човек и за минута-две, дори собственика на номера да не вижда, да са направили тази идиотщина.

# 4
Във Вайбър с този номер излиза някакво хлапе с камуфлаж и маска, размахал две оскубани банкноти от 10 лв.
Не вдигам на непознати номера, първо търся в Гугъл и Вайбър кой звъни и ако изглежда автентично, връщам обаждане.

# 5
Хаха, погледнах и аз във Вайбър, някакъв много опасен към 9-годишен демон е. Grinning

# 6
Блокирала съм го. Дори и да е така, трябва ли да се оставят да се 'шегуват" по този начин?  Наистина звучеше адски зловещо този тийн, определено не беше детско звучене, знам ли. Бихте ли пуснали снимката му да го видя и аз, че не ползвам вайбър?
Полицията може да включи телефони за проследяване, подслушване, но това при сериозни престъпления. За подобни обаждания надали ще се задействат.
Замислям се, ако на тази възраст си позволява подобни шегички, на по-голяма какво ли ще му хрумне, ако сега му се размине без никакви последствия...

Нарцùса, на мен ми звънят много непознати номера, професията ми е такава.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 22:04 от Diorela

# 7
Пуснал ти е някакъв запис от ютюб, как да звучи. От някой филм или игра вероятно. Винаги е имало такива глупави шеги, още от времето на телефоните с шайби, набираха случайни номера да говорят глупости. Скучаят ваканцията... Снимка на лични, не е редно да се изтипосва някакво дечко. Сега може всички да го видят и някоя мама да си познае демончето...

# 8
Ми да си го разпознае майка му, току виж го опердашила, да се пошегува и тя.

Нямах представа, че хлапетата се забавляват по този начин. Ние някога не скучаехме лятото. Родителите не можеха да ни приберат от игри.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 22:17 от Diorela

# 9
Дъщерята на колко години е? Да не е някой неин съученик? Simple Smile

Наистина келешчето заслужава да му изпляскаме тук снимката – да си го познае майка му.

# 10
  • Пловдив
Тоя на снимката изглежда определено малолетен, така че ако е той, явно няма престъпление. Иначе авторката на темата е права, на някой с по-слаби нерви може да му докара уплах.

И ние звъняхме по случайни телефони навремето. Търсехме Дон Кихот и коня му (т.е. първо Дон Кихот си търсеше коня, после конят си търсеше дона), или питахме дали Нина излезе от банята, такива неща.

# 11
Тя майка му може да го разпознае и по номера Simple Smile
А снимката лесно може да се види от всеки с Вайбър, няма нужда да се пуска тук. То не че и има какво да се види, замаскирал се е като някакъв рейнджър, все едно ще заминава за Камбоджа. Но десетолевките къртят, сигурно се е снимал в неделя преди лягане, като са заредили джобни Simple Smile

# 12
Голяма е, не е неин познат. А и от снимката се вижда, че е хлапе.
То си заслужава да му звънят и на него, нощем примерно. Да се посъбуди, да не може да спи, да се научи къде зимуват раците.

Няма да си редактирам поста с номера. Кой знае с колко хора още се е пошегувало, нека да знаят. А ако си го разпознае родител, още по-добре, може да си поговори малко с него.

Магдена, вашите обаждания са си били в категория шега. Ако ме беше питало за коня, щях да се засмея и да вляза в тона му.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 23:16 от Diorela

# 13
Голяма е, не е неин познат. А и от снимката се вижда, че е хлапе.
То си заслужава да му звънят и на него, нощем примерно. Да се посъбуди, да не може да спи, да се научи къде зимуват раците.

Не е трудно за осъществяване. Но трябва да си скриете номера и да звъните, докато някой от родителите не вдигне вбесен от повикванията. Не знам дали си струва. Възможно е родителите да не знаят какво прави отрочето им. Или да са от неговия калибър.

# 14
Явно нямат книги за четене през лятната ваканция. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт