Странно телефонно обаждане

• 5 222
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
Така е, родителят носи пълната отговорност з0а действията на малоленото си отроче. Отрочето в определени случаи също може да е обект на процедура по закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, и да се вика на разпит и на дело пред нарочна комисия към общината и в детска педагогическа стая към районното управление на полицията. Вярно, че резултатите от това производство са мижави, ама си ги разкарват един -два пъти до полицията, та може и малко да им дойде акъла.
Родителят носи отговорност и за възпитанието на отрочето си. При добро такова, едва ли ще си позволи детето да си развява лиготиите където му падне...

Но то в днешно време такова им е възпитанието на много деца и родители - тоест никакво, ама това е една друга и дълга тема.

# 76
  • Мадрид / София
The Дорис,
Ти говориш за ОТГОВОРНОСТ и си права. Аз говоря за КОНТРОЛ и съм права. 100% контрол не може да има. Например: малкото ти дете може пред очите ти да падне и да се нарани и да не можеш да реагираш веднага. Отговорността ти никой не може да ти я отнеме, но и да си вечно подпомагаща във всяка една минута също не може да става, а и е вредно за детето.
Колко пъти съм казвала на сина да играе на определено място (това беше преди години, когато още беше сравнително безопасно да оставиш детето да играе на вън и да го наглеждаш от далече), та да не мислиш, че е играл само там? Ми деца са и много малко са тези, които си налагат да изпълнят заръката.
И изобщо не си мислете, че е до възпитание. Просто са деца и искат да се забавляват. После като пораснат са възпитани и добри хора.
А колко случаи има на това отрочетата да вършат разни нарушения без родителя изобщо да си даде сметка и става дума за вече по-големи деца. В тези случаи родителя няма контрол над юношата, но е отговорен при някои случаи. И ако се стигне до педагогическата стая или полицията то детето би трябвало да се придружи от родителя. От там нататък родителя да му мисли какви мерки или не да предприеме.
Просто има разлика между отговорност и контрол.

# 77
Един друг теоретичен, психологичен аспект остана незасегнат: Къде е кефа да пуснеш запис на някого по телефона като не виждаш, а вероятно и не чуваш как се шашка. Не е като да хвърлиш яйце от терасата (аз не съм, но едно съседче редовно го правеше).  
Дадохте примери с обаждания от вашето детство (аз нямам такива и никога не бях чувала за такива) - но в тях има комуникация - чуваш как ти отговарят на въпросите.
А когато пускаш запис - няма нищо.  Затварят ти и толкоз.

# 78
Не е задължително да затворят. Може и да му теглят една сочна... Joy
А въображението винаги го има. Дори да не чува и вижда човека отсреща, може спокойно да си представи как изглежда и как се шашка на записа. Децата са си със силно развито въображение. Някой имат дори въображаеми приятели.

# 79
Ами майтапа, който на мен племиците ми направиха бе записан глас, който водеше диалог с мен /записан разговор с паузи, в които аз да отговоря/. Имаше си колуминация и всичко бе почти реално.
После племениците имаха запис на целия разговор с моите отговори. Та може и тоя глас от Ада да е нещо такова - онлайн майтап. 

# 80
Този телефон със сигурност се води на името на родителя, трябва да е на някого над 18 години. Сега видях и аз снимката, излиза само на вайбър. В WhatsApp няма такъв номер. В Телеграм.. не знам, защото нямам инсталиран. Ако някой има Телеграм нека види дали излиза снимка на този номер.

В колко часа беше позвъняването?

Помня, че имаше бум на бомбените заплахи по телефона. Всеки път откриваха кой ги прави и после нямаше никакви последствия.

Общи условия

Активация на акаунт