Странно телефонно обаждане

• 5 217
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
Смисълът от жалбата не е да ги затворят в ТВУ, а да достигне до родителите им и до тях самите, че поведението им е грешно.

# 31
  • София
Затова жалбата се подава в прокуратурата. С вх.№. Длъжни са да направят проверка официално и поне родителите ще са наясно как се забавлява отрочето им.
Ако вече не са разбрали по сметката на мобилния.

# 32
Аз бих подала жалба. Прекалено е тъпо за да е забавно.

Единствено ме спира съмнението, че МВР ще се задействат и ще направят нещо.

Не е тъпо, опасно е. Не е нужно човек да е суеверен, самото усещане е достатъчно стряскащо. В първия момент чувах някакъв прегракнал глас, който едва шептеше и помислих, че нещо става със свекърва ми. Дори не осъзнах, че не е нейния номер. Едва следващите 2-3 секунди го осъзнах. А след като чух и за демона и "ще умреш", изумях какво се случва. Това е голямата разлика с щуротиите, които някои написаха тук, че са правили. Нямах представа за подобни детски забавления. Нито нашето поколение, нито децата ми сме се забавлявали така.
Не е нито шега, нито смешно, нито тъпо, а много рисково.

Преди време, приятел психолог, се занимаваше с кодирания, не зная точно как се нарича, но можеше да ти каже някои думи, с които да закодира на подсъзнателно ниво да действат. Ползваше метода за терапия, помагаше. Пред очите ми приятелка спря да заеква, бях я завела при него да й помогне. Не разбрахме как се случи, просто си разговаряха нормални неща.
Замислям се, дали такова обаждане, е възможно да повлияе на някои хора и да закодира нещо негативно? Надали някой ще може да отговори на този въпрос, толкова много не знаем за човешката психика.

Винаги има смисъл да се подаде жалба. Обратното води до никъде.
Аз вярвам безрезервно в институциите и че някой ще си свърши работата. Там е смисъла.
Преди няколко години през зимата младежи на около 17 години бяха запалили като факла жив човек клошар, спящ на пейка в парка. Не успяха да го спасят, почина в болницата. При разследването излезе, че младежите го направили от скука, нямали какво да правят и им дошла тази мисъл да го запалят. До такова психично развитие и липса на всякаква човешка емпатия водят такива "игри".

Diorela, за другото не се притеснявай. До ден-два ще забравиш. Няма да ти повлияе негативно или да кодира нещо. Това с кодирането са програми, които можеш да активираш за себе си при особено състояние на ума (на мозъчните вълни) или съответно да деактивираш други. От уплаха или стрес няма как да стане - повлияло е на емоциите, но не е програма.
Приятелят психолог вероятно е използвал хипноза при жената или хипноза плюс друг тип мисловно внушение. И тя му е имала доверие. Не го ли попита? Питай го.

# 33
  • Варна
Ние едно време пускахме смс-и със записан разговор "Бременна съм, какво ще правим" След 10мин. идва смс-и, че е шега. Демони не съществуват

# 34
Valerie R, за себе си не се притеснявам. Но дали само на мен е звъняло това хлапе?

Този случай със запаления човек е направо ужасен.

# 35
Valerie R, за себе си не се притеснявам. Но дали само на мен е звъняло това хлапе?

Предполагам на десетки, стотици хора. И там е чудовищният ефект - за 5 секунди обаждане, може да доведе човек до инфаркт или да му вдигне кръвното. Представи си за 1 час "игра" в колко народ е вкарал смут.
Затова има смисъл жалбата. Някой трябва да го спре. Ако е първа проява, надявам се родителите. Ако е закоравяло вече малко хулиганче, ще го следят съответните институции, за да не стане това малко момче, по-късно в тийн годините, престъпник от класа.

# 36
Жалба до прокуратурата...хулиганство се води  ...да го разследват по закона за противообщ.прояви на малолетни и непълнолетните...
До сега да съм я написала и пуснала.
Ти какво се чудиш, не знам.

# 37
Наистина доста съм раздвоена между мисълта, че не трябва да се оставя така и другата, да не се занимавам.
Все пак обадих се на мобилния оператор, все пак имат си служба, да си свършат работата, настоях да им предадат.

# 38
Защо на мобилния оператор, а не жалба по същество? Мобилният оператор по какъв начин е отговорен какво си говорят абонатите му?

# 39
Наблюдавали телефони, от които се извършват множество кратки разговори. Може би дебнат за ало измамите. Т.е. , ако се е обадило на много хора с това съобщение, би трябвало да го засекат и да предприемат нещо. Не зная какви са им функциите на тази служба.

За жалба, не е толкова просто и еднозначно решението. Ако хлапето не е някое диваче, в тази възраст масово правят щуротии и подражават, ще му остане досие.
Ако пък е семейство от втората категория, ще се чувства гордо, какъв ефект е произвело. Някое мъмрене, или забележка, само ще му даде криле.
Трудно ми е да реша.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 19:11 от Diorela

# 40
За първи път чувам, че операторите наблюдават телефони с множество кратки разговори Anguished Понякога звъня служебно с разговори, които траят секунди около 15-20 пъти за час, просто трябва да напомня на група хора за нещо. Досие, стига де, кой ще ти прави досие за някакво келешче, което си прави майтап по телефона.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 08:39 от Spiritlight

# 41
  • София
Никого не наблюдават операторите и нямат право да се бъркат в контактите на клиентите си, без да имат съдебна заповед.
За подобни глупости не се прави досие, а се отправя предупреждение,което може да възпре някой хулиган от по-сериозни глупости. Лошото е, че на много хора не им се занимава с кокошкарите и затова с времето някои от тях се превръщат в рецидивисти.
Младежът днес плаши лелки по телефона, утре може да обеси кучето на съседите, а след година да изнасили и заколи съученичката си.
Е, може и да му омръзне това забавление и да залегне над уроците и след няколко години да открие лечение на рака.
Просто подмини нататък като повечето, на които не им пречи музиката в 2 часа през нощта, дупките по улиците, убийците с 8-годишни присъди и т.н.

# 42
  • София
Ох, много раздвоена съм. Помня, че звънях ме на хора да ги питаме колко им е дълъг кабела и им казвахме, че е достатъчно да се обесят.  Сега ми звучи ужасно, но сме се хилили на подобни простотии като деца.
Подайте жалба, за да могат родителите да реагират, ако имат желание.

# 43
Ох, тя майка му сигурно ще вземе много по-тежки мерки от полицията Simple Smile Жалко, че няма как да и известиш, да го нагрее.

# 44
  • Мадрид / София
Най-бързо е да се обадиш на същия този телефон от който са ти се обадили и ако е на някой от семейството настой да говориш с някой от родителите на хлапака. Ако това не доведе до успех, пусни жалба. Някой може наистина да си внуши, че ще умре ако не си даде сметка за "шегата".
И ние като бяхме малки се обаждахме на случайни телефони и си правихме шеги, не помня вече какво дрънкахме, но беше безобидно.
Иначе има дни, в които ми звънят няколко непознати номера. Не вдигам, защото вдигна ли или е оферта, дето не ме интересува, или искат да абонирам пари или мълчание с последвало затваряне на телефона. Тоест нищо интересно и важно. Ако на някого му трябвам наистина пак ще позвъни. И блокирвам номера щом не ми се обади пак. Много са досадни.

Общи условия

Активация на акаунт