Странно телефонно обаждане

• 5 225
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
Аз останах с впечатление, че е еднократно обаждане? Той продължава ли да звъни?

# 61
  • София
Стига бе хора, детинщини са това. Щом не са се сетили да скрият номера.

# 62
Не, дамата се чудеше какво може да е това странно обаждане от номер xxx-xxx... И Нарциса разкри случая. (Адски хитро, btw)
И стана ясно какво е...
За прокуратура не знам, ама ако някой знае начин да се сигнализират родителите - няма да е зле. Добре е да има някакви последствия за хлапето, но не и чак да му отварят досие Simple Smile))

# 63
  • София
Чак досие, не. Абе ние какви простотии правихме. Целили сме хора с домати, яйца, балони с вода. Сега ме е срам като се сетя, но и малко смешно 🤣.

# 64
Точно така,  първоначално нямах идея какво е това обаждане и как да реагирам, освен блокиране на телефона. Тук разбрах че деца се забавлявали така.

# 65
  • Washington,USA
Звънни му на малкия  нехранимайко в три през ноща.

# 66
  • София
Стига де, не е нужно да се вдетиняваме, а и едно дете може да пострада емоционално от подобно нещо. Все пак възрастните сме по устойчиви. Децата, макар да ни изглеждат развити, са с по-ниска степен на защита.

# 67
или пък неговите родители да те погнат за тормоз
'щото едно е да правиш глупости на 10 г., съвсем друго е на 60 г.

# 68
Или ако са хора на място, да го повъзпитат още...това ако звъннеш и искаш да говориш с родител.

Ама няма нищо да направиш, то стана ясно, че е само за чесане на езика темата и измисляне на хипотези стил 'ако"...

# 69
Тета, темата не е за чесан на езици.  Колко пъти трябва да го кажа, че нямах представа какво е това обаждане. В темата се разбра, че е хлапе. Най-малко с това ми беше полезна. Полезно ми беше и мнението на другите, как бих постъпили.

# 70
Изобщо не се знае чий е телефона. Какво излиза във вайбър не означава нищо. Може да са били компания и да са ползвали телефона на това момче. Просто да са се бъзикали. Даже не е скрит номера.

# 71
Прочее кое му е лошото ако някоя тема е за чесане на езици?

# 72
  • София
За целта има нарочни спамочат теми и там хора, които не желаят просто да си чешат езиците могат да не си губят времето в опити да дават съвети, които се оказват безсмислени.

# 73
Те всички популярни теми, накрая се превръщат в спамочат и то съвсем не от автора.

# 74
Добре, напълно е възможно да не съм разбрала какво искаш да кажеш.
И който и да е да не е позволявал на Демони от Ада да ми звънят от телефона му Simple Smile това го тълкувам като да се има пълен контрол над телефона, в смисъл кой кога го ползва във всеки един момент, което е нещо нереално.
Ако си искала да кажеш нещо друго, приеми извиненията ми.

За мен ти е малко особен начина на мислене.
Първо - като родител носиш ПЪЛНА отговорност какви ги върши детето ти, къде е и поемаш всички последствия. т.е. не можеш да кажеш "Ами аз не знаех, че ходи да краде малолетния ми син, не ме търсете! И защото той е непълнолетен и него не го търсете!" Не става така - родителят носи отговорност.

Второ - какво значи " Няма пълен контрол над телефона, в смисъл кой кога го ползва във всеки един момент, което е нещо нереално"? Това е още по-безумно от бягането от отговорност за делата на децата. Това е твоя телефон и отговаряш с цялата сила на закона ако чрез него бъде извършена измама, заплаха, каквото и да е нередно действие. Не може да кажеш в съда "Някой се е обадил за бомба в Парламента от моя телефон, ама аз не знаех къде е. Нямам вина!". Даже и за телефона си носиш пълна отговорност.

Трето - 10 годишен хлапак е най-вероятно със собствен телефон, дори не е гепил този на родител. Но това, че може чрез телефона на детето ти да бъде извършено престъпление пак не те оправава. Пак имаш отговорност.

Та за това за мен няма никакво значение чий е телефона, от който ме тормозят.
Ясно е вече, че е шега някаква и авторката може а си прецени иска ли още да му даде да се разбере, че я е стреснал. На първи април племениците ми ми пускаха някакви записи с шеги за електромера, кучето, кражби на ток. И се хванах. Та явно има някакви неща в нета за свободно ползване и шега.

Общи условия

Активация на акаунт