Великобритания - тема 24

• 31 764
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • Лондон
elastina, благодаря за утешителните думи, то май човек има нужда и от това понякога Hug Не знам какво става, това е 2ро жестоко разболяване, на нас двете едновременно, тя ли ги носи вирусите от градината, аз ли от офиса newsm78 Знам само, че не е обичайно, аз по принцип съм много здрава, всичко карах на крак, сега обаче съм като парцал, а утре пътувам командировка и ги оставям да се гледат Sad Няма да се оплаквам повече, страх ме е да давам пак антибиотик, втори път за месец ми се струва прекалено newsm78

Малчева, аз си нямам идея как работят тези фирми, съжалявам

298, аз май пак научавам последна,  Embarassed дай го този линк и кажи с две думи как действа системата? Може и на личния Hug Ние ходим от време на време при едни турци, но сега не успявам много...
Мерси и лека вечер

# 136
Малчева,
ветрее ми се едно име на фирма, която е една от главно рекламиращите из БГ сайтовете.
Не мога да си спомня точното има, но си е лицензирана и прочие, а са големи измамници.
Ще разпитам коя беше и ще ти пратя инфото на лични в близките дни.

# 137
tzvetak, ето го линка, http://www.bulgarianfood.co.uk/ още в началото на темата го има, бях чела за тях добри отзиви тук, но чак сега нааправих първата си поръчка.
За болестите и мойте "2 стотинки" - като дойдохме тук и ние започнахме. Аз, за 2 месеца три антибиотика изпих - антибиотик съм пила може би веднъж в живота си за настинка преди това.
Побеснявах, когато доктора ми казваше, че "времето било такова", и ми даваше себе си за пример, че бил болен, но явно трябва да ги минем тукашните вируси, за да им свикнем.
Впрочем с този климат условията за развъжданена  всякакви вируси за прекрасни, това за съжаление.
Оправяйте се бързо, и дано това да са ви последните!

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 19:29 от 298

# 138
Mili mami,ots koro jive qi nv London i ne se opravqm s eika, a sa mi neobxdimi lekarstva srehty migrena.Maja mi mi vze Migren pei-nqma efekt,posle kypixme  i Migrenol ,no ne mi deistva.Vie  kakvo vzemate.Bolkie prodaljavat 3 dni i sa neprekasnti.

# 139
  • След завоя в дясно
Благодаря за топлите пожеланията момичета Hug

Tzvetak ще се оправи малката и ти покрай нея, аз го отдавам на стреса около вас в момента,горе главата.
Честити ходещи крачета от мен. Прощъпалник правихте ли? За какво се хвана малката?

Билянка, да същото място за което те питах е. Като се поуталожат малко нещата около нас ще се радвам да си спретнем една среща.

Renate.2008 звучиш ми доста разстроена, горе главата нещата рано или късно ще се наредят за твоето момиче. Важното, е че си е набелязала пътеката, а не се лута безцелно. И аз съм била в нейното положение преди години и майка ми бе човека, който ми даде най - много. Бъди силна важното е да сте здрави другото ще си дойде на мястото.

libl_sou_sveti7 добре дошла welcome
Опитай да пишеш на кирилица, по лесно се чете Wink Когато пишеш отговор, бутона за смяна на езика е горе в дясно.
Относно лекарствата за съжаление не мога да помогна, най - добре е да се консултираш с доктора ви. Той ще може да изпише лекарство, което без рецепта тук не можеш да вземеш.

# 140
libl_sou_sveti7 както казва Ел и аз бих те посъветвала първо при лекаря да отидеш. Иначе можеш и да пробваш в Бутс да обясниш за какво става дума и те ще ти препоръчат нещо. Обикновено са много любезни.

Цветак, пиете ли някакви витамини или имуностимулансти с малката? Втори антибиотик за един месец не е хубаво, ама ако се наложи няма май къде да ходиш. Дано не се стига до там.

# 141
tzvetak, мен ме успокоява фактът, че тук не изписват току-така антибиотици. моите деца са съответно на 4.5 и почти на 2г. и до преди 3 седмици не знаеха какво е антибиотик. докато 1 прекрасен ден малката ми вдигна 39 градуса температура, която не можахме да свалим в продължение на 2 денонощия, а нямаше никакви видими признаци - нито хрема, нито кашлица, нито болки в ушите - заведохме я в спешното и докторът направо изписа антибиотик, каза че са възпалени сливиците и ако не даваме антибиотик, следва пневмония. тъкмо оздравя от ангината и се раболя баткото от същото - след 5 дни на антибиотик вместо да му мине се появи суха кашлица и ни изписаха още по-силен антибиотик за други 7 дни ... в същия ден заведох и малката с конюнктивит - айде и за нея капки-антибиотик. аз не съм склонна да давам много лекарства, даже караме на хомеопатия най-вече, но в случаите не ни помогна. да не говорим преди това що имуностимулатори и добавки са изпили - уж за превенция срещу болестите, и са кърмени деца ... налага се понякога, всички малки деца боледуват, спокойно ! Hug

# 142
libl_sou_sveti7, някоя приятелка, която говори английски не може ли да дойде с теб до лекаря? 3 дни с мигрена не си е работа....не мога да ти препоръчам нищо друго....

Цветак, дано да оздравеете скоро; явно ще ги изкарате всички нови болести от градината заедно...И това ще мине  Simple Smile

Приеха Мариана в училището, за което чакахме (хубавото държавно, което е най-близо до нас), и сега се успокоихме поне по един параграф  Simple Smile И моето търсене на работа продължава, доста ми писна вече!

Мари - съжалявам, че така си се почувствала; определено такова отношение не е нормата тук; съгласна с Алиса, обаче, така не се напуска...

Иначе, като не съм на работа, поне имаме време за пътешествия; ходихме до Довър и Кентърбъри пак; и често в Изабела в Richmond Park. Тези, които са наблизо, непременно да отиват сега, ако не са ходили; в момента цъфтят рододендрони и азалии, и там е рай прекрасен от цветове.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 01:47 от мишолина

# 143
... И моето търсене на работа продължава, доста ми писна вече!

Говори ми  Tired

# 144
  • UK/София
tzvetak, мен ме успокоява фактът, че тук не изписват току-така антибиотици.

И аз така бях чувала.....но само чувала.Преди 1,5г. на Александър му махнаха третата сливица в България.Не боледуваше, но дишаше много тежко.Оказа се, че е трета степен хиператрофирала.Сега започна да диша пак така, предположих, че пак е израснала.Заведахме го тук на лекар, обяснихме му какво е -няма температура, кашля понякога нощем, просто носът му е запушен, няма секрети.Лекарят го накара да си отвори устата, бръкна му с клечката, но в този момент Алекс се задави.Май лекаря нищо не можа да види, но каза -АНТИБИОТИК.Аз останах така  Shocked.Първо, че никой няма да изпише на здраво дете антибиотик, второ, че това е английски лекар.Спаси ни алергията, не знаех към коя група е.За това му изписа Пеницилин.Говорих с педиатърката в БГ, жената не ми каза да не слушам английския й колега, но не показа и да е съгласна.В Англия съм, не мога да действам на своя глава.Послушах лекаря, Алекс изпи Пеницилина.Резултат -НУЛА!Тъй, че не се осланяйте на празните приказки как в Англия не дават антибиотик за щяло и нещяло Stop.Защотото всеки търси под вола теле за всяко едно нещо да нападне лекарите в БГ.За това казвам за пореден път- некадърници има навсякъде!

Използвам случая да попитам дали някой може да ми помогне с превода на една дума на английски.Трябва да се обадя в сържарито и да кажа към какво е алергията на сина ми.Думата е макролиди, това е група антибиотици.

[b Ell ][/b], аз също ще се радвам да се видим! Hug

# 145
The macrolides are a group of drugs (typically antibiotics)

Common antibiotic macrolides

Azithromycin (Zithromax, Zitromax, Sumamed, Azitrox) - Unique, does not inhibit CYP3A4
Clarithromycin (Biaxin, Fromilid, Klacid, Klabax, Lekoklar)
Dirithromycin (Dynabac)
Erythromycin
Roxithromycin (Rulid, Surlid,Roxid)
Telithromycin

# 146
  • UK/София

ihope , много, много благодаря! Hug

# 147
За нищо, Биляна. Hug

# 148
Доста тягостна стана темата  Confused

Мари, успех при намирането на работа. Не се отчайвай. Такова отношение не е нормално...

Цвете, така е в началото, когато тръгнат малчуганите на градина. Дали тук, дали в БГ значение няма. Все боледуват известно време - едни повече, други по-малко. Аз когато заработих след майчинство, също боледувах толкова често, че се бях притеснила какво ми се е сбъркало  Crazy Горе главата, ще мине и ще замине всичко  Hug

Мишолина, честитоооо   bouquet Радвам се за вас, че е излезнало място в желаното училище  Hug Снимките, които си пуснала са чудни! С удоволствие ги разгледах. Аз отвреме-навреме поглеждам фотографската тема и надзъртам по албумите  Blush
До Довър ние си правихме разходка миналото лято. Беше един хубав слънчев ден. Качихме се на един от баирите там, опнахме се на полянката и цяяяял ден откарахме търкаляйки се  Grinning

libl_sou_sveti7
, отиди на преглед най-добре.

Днес мина първият ми изпит от сесията. Утре следващият, а в началото на юни още само 3  Tired

Хайде да се организираме за среща за средата/края на юни някъде по поляните? Какво ще кажете? Рано е, но докато се наканим, четири седмици ще минат неусетно.  Grinning

# 149
Здравейте дами!след близо 10 години в лондон се завърнахме в Бг и сега с носталгия ви прочитам!Липсва ми страната,семейството !

Общи условия

Активация на акаунт