Майски бебчета нон-стоп се появяват и със радост ни даряват! Тема 38

• 15 882
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
  • гр.Стара Загора
Бейлис в шоко честита ти принцеса много да те радва и скоро да си дойдеш при нас  newsm51 smile3525 newsm51
Фелинка аз първо бях със силиконови зърна на Авент 17,50 струват но беба не искаше да суче тъй като е и много мъничка нямаше 2,500  и се наложи да ги махна и да търпя болката даже ми се бяха разранили зърната но има един крем за овлажняване пак на Авент струва 22,50 в розова опаковка той ме спаси през 15 мин се мажех с него и за 2 дни всичко беше ок.Сега си кърмя без проблем  newsm44

# 181
  • Plovdiv
Бейлис честита рожба, кога успя. Да е жива и здрава много да слуша мама, тати и батко.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 182
  • Пловдив
Браво , Бейлис ! Кога успя ?

Да ти е честита куклата , много да ви радва и слушка !!!

Хайде и от теб чакам разказ за Окръжна.
От мамите от Пловдив май само аз и Плами останахме 2 в 1 .

Дай Боже повече бебчета!!!

# 183
Деси  Hug и стискаме палци всичко да е наред! Не се притеснявай за бебчо, сигурна съм, че вече е готов да посрещне света! Не се притеснявай и смело с позитивни мисли напред! Медицината е достатъчно напреднала, за да оцелее килограмово бебче, а твоя мъник поне 2 има вече. Simple Smile

Честито на най-новите майчета - Бейлис и  Минесота! Желая ви прекрасни първи дни с малките, много здраве и щастие!

# 184
Бейлис в шоко да ти е жива и здрава малката принцеса.Да расте много щастлива,а на теб бързо възстановяване.
Ето една снимка от нас.
http://lh5.ggpht.com/_HsP9-JcmKXg/Sfmocjbp3ZI/AAAAAAAAAUs/C85Bb9 … s512/SDC10172.JPG

# 185
  • София
Бейлис точно се чудеше сутринта къде в графика да вмъкне раждането  Laughing, явно е успяла! Браво, да ́и е честита малката бебка, живи и здрави да са и двете!   bouquet Минесота, същото желая и на вас!!  Hug
Аз пък днес си купих от тези превръзки за след раждане и еднократни гащи, и нещо ме втресе предстартова треска...  Simple Smile Макар че уж има време...

# 186
    4естито на Бейлис в шоко ,много здраве на малката кукла,на мама бързо възстановяване.  bouquet
Деси вси4ко ще бъде наред мила ,само спокойно. Hug
4естита месе4инка на Ради Hug(за първи и последен път 4еститя масе4инка ,защото ще забравя някой и да не се сърди.)

Фелинка стувами се 4е малко ти се е оправило настроението ,само така  Hug.[/list]

# 187
Честито на всички майчета с бебчета! Много да ви радват и слушкат!

Стискам палци на всички останали да родим бързо и леко! Аз хем съм нетърпелива вече, хем пък ми се иска да е по-близо до термин, за да наддаде още малко бебо!

# 188
  • София
Честити бебенца на всички мами  Simple Smile

Росита и всички мами[/b]. ВСИЧКИ ГИ БОЛИ КАТО ПОЧНЕ КЪРМЕНЕТО. ВЗЕМЕТЕ СИ СИЛИКОНОВИ ЗЪРНА И КЪРМЕТЕ С ТЯХ МОМИЧЕТА.
Веднъж със силикон веднъж без. Не се мъчете . МНОГО БОЛИ.На втория ден ти иде да виеш като куче от болка. Възпаляват се излиза гной след това. Как да кърмиш така. Направо на момичетата на етажа като ги гледах ми се плачеше . Мен ме заболя и на втория ден си сложих зърната и от там нататък - пей сърце.
После постепенно ще ги махнете. Що трябва да се мъчите.
Аз съм си взела едни каучукови и едни силиконови. И предния път така направих . Много болка ми спестиха .
После гърдите привикват и няма проблем.
   Тук не съм напълно съгласна  Simple Smile. По същия начин мога да кажа, че аз защото не съм кърмила със силиконови зърна не ме е боляло и съм си спестила проблемите  Simple Smile В повечето случаи сериозното разраняване, говоря за рагади е от неправилното поставяне на бебето на гърда, за което дори и силиконовите зърна няма да помогнат, а при неправилно сукане на бебето проблема е не само разраняването на зърната, а и недостатъчното стимулиране по този начин на гърдите и количеството кърма. Затова при сериозни проблеми е важно не да се използват единствено предпазващи средства, а да се открие проблема и разреши.
   За чистия ланолин за кърмачки, освен на Авент същото е и Лансиноха, аз си купих вчера също превантивно от кварталната аптека мисля, че 10 мл за 11,50 лв  Simple Smile

# 189
  • София
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАЙЧЕТА! ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА МИНЕСОТА И БЕЙЛИС!
БЕЙЛИС! Доста ни изненада! Но всъщност няма причина да се изненадваме Wink
Деси! Ще се погрижат за бебчо и за теб! Стискаме палци!

# 190
Аила  Hug Hug Hug ще поспоря - всички ги болеше от десетина мами които се засичахме в отделението след раждането - всички ги болеше и се мажеха с едни кремове и им кървяха на някои зърната. Сигурно има изключения но като цяло е тежко .
В началото коластрата е гъста и маслена а каналите тесни и неразработени. А бебето с  тази малка устица - откъде  толкова сили като пирани са . Имах чувството че сърцето ми яе ми изтръгне.С времето каналите се разширяват  и кърмата става по-течна след коластрата.
Аз лично  слагах зърната в началото редовно и после ги свалях като се пораздразни гърдата пак ги слагах и пак ги махах и след 2-3 месеца вече нямаше никаква нужда от тях. Но тази болка с напукани кървящи зърна не знам каква е освен първите 2 дни в болницата.
а и бебето нямаше нищо против силикона. Дали ще пие от шише или от това все тая. Само дето не се наложи да се цедя и да рева.Между другото по-податливи на тези разранявания са жени с по-бяла кожа. Тези с по-матова кожа по-лесно понасят захранването с кърма. Както и да е успех на всички. Няма по-хубаво от кърмата на мама.
Изкуствените зърна не пречат. Само спират механичното раздразване не гърдата но не и стимулацията , нито контакта с майчината  кожа. Бебока те хваща с две ръчички и така се лепва за теб , така че ако някой се тревожи за това , няма проблем .
А колкото до стимулацията - няма никакъв проблем - усещах как ми контрахира матката и всички симптоми че се стимулира кърменето.
Имах кърма за 2 бебета и кърмих 1 година. Ако не трябваше да тръгвам на работа сигурно и по-дълго щях да кърмя.
В резултат - супер здраво дете. Най-много веднъж в годината леко някой грипче да я пипне и то за ден-два минава.

# 191
  • София
Aila , да те попитам, /може и да сме го обсъждали вече-извинете/ нужно ли е  сега преди раждането да се подготвят по някъкъв начин гърдите на  мамите за кърмене newsm78?Кремчето на авент за разранени зърна  ли е , а  Лансиноха?

# 192
  • Велико Търново
Не съм Aila,но да кажа,че зърната не трябва да се подготвят предварително.Лансинох,Гармастан/ако не се лъжа/ е все за едно и също,ама едното да речем се мие преди кърмене,а другото не.

Аз съм писала и пак ще го напиша,че съм кърмила без болка,без проблем,без силиконови зърна и да ви кажа,че това е възможно.Гной и не знам какво друго съм нямала.Пожелавам на всички като моето първо кърмене.Това си го желая и на мен де Crazyсамо дано това да е по-вече от година Blush

# 193
Сиска, за втори път в разстояние само на един ден се улавям в единомислие с теб и този синхрон започна да ме безпокои, ей! Simple Smile Досега нито веднъж не се засякохме по трасетата на споделените мнения!!!! Simple Smile)))))))))))
И аз съм чувала, че зърната не се пипат авансово (не помня, ама май имаше връзка с възникването на контракции), а и не е задължително всяка жена да очаква болезнено първо кърмене.

# 194
Честито на Минесота за беборанчето.Да е живичко и здравичко и много да радва мам и тати  smile3525

Честита дъщеричка на Бейлис в шоко!Да порастне голяма хубавица и да стане като мама,умна и красива newsm03

Кога пък успя да роди.Чудеше се къде ще вмести раждането от задачи,а то виж,че се натъкмило човечето  Mr. Green

Аааа, Mirayes и аз не съм родила още.МАй ще съм последната родилата пловдивчанка,чак на 9-ти май  Tired За тогава го планирахме предизвикването.

Сега отивам да умирам някъде,защото така ме боли зъб (уж умъртвен преди 8 години,счупен и временно затворен с пломба).Просто ще скоча през прозореца от болка,само стоя,лежа и плача от време на време,когато не се издържа.И това хлапе как ме изнерва в нас.Само грачи и хленчи и ми иде  до го  fight Ама няма начин,сега няма и на кой да я оставя.А ако не бях бременна щях да се дрогирам с нещо яко и да легна да заспя,ама пуста работа,не мога  Tired Само фервекс си праивих и доста ме облекчи,ама... ще видим,дано отшуми болката до утре,че трябва да търся спешни зъболекари иначе  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт