Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 075
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • под кривата круша
Добро утро, ама като гледам по кое време сте писали, май само аз го броя за утро:)
Ivema, все повече съжалявам, че не я записах на ЖК в МД! Исках при д-р Хариева, а мислех, че е в майчински и не си направих труда да разпитам повече. Сега ще се пръсна през гърба.
Зеленко, за играчките-ние още имаме едва 3-та едната е окичена на количката, другите 2 на леглото. После ще търся някаква забавна кутия или кош.
Преобличането-вечер след баня и като оцапаме пейзажа през деня. Понякога я преобличам преди разходка, понякога не-зависи с какво е в момента. Пресилено ще е да кажа, че имаме дрехи за вкъщи и за навън.
За кръщенето-искам да го направим на Бачковския манастир като навърши 1 годинка. За пръв път ти ме караш да се замисля за избора на детето, не ми беше хрумвало. Звучи супер, но аз май съм с по-конвенционална мисъл.

# 121
Честит имен ден на всички с имената Борис, Борислав, Борислава, Боряна да са много здрави и много щастливи

# 122
Привет и от нас Hug

За срещата - няма да се класираме, ще чакаме да се сформира отново в Борисовата и тогава Peace

беба, не се притеснявай за цикъла, мисля че такъв трябва да е Peace. И при мен след секциото с Елена ми дойде веднага след 40-тия ден, въпреки че я кърмех и в началото кръвта си беше червена. Може би така се нормализира, но ако те притеснява нещо не се колебай да звъннеш на доки да питаш Peace
Със сегашното раждане лохиите ми свършиха още преди месец и цикъла все още ми го няма (мисля че не съм бременна Mr. Green). Нямам оплаквания и го отдавам на кърменето, което доказва че всяка бременност е различна макар и при една и съща жена Peace

Elg , честита годишнина  bouquet. Както се казва да остареете и побелеете заедно и пра-внуци да отгледате Peace

И да питам:
1) Къде/в какво държите играчките на бебето  newsm78
2) По колко пъти на ден преобличате бебето? А ако не е мокро (наповръщано, пропуснал памперс...)?
3) Има ли някой, който смята да остави кръщаването на детето да бъде негов избор?
1) В найлонов плик с цип.
2) Преобличам Косьо вечер след баня. Излизаме със същите дрехи и сменям ако се наповръща или нещо се намокри Peace. Като изизаме отгоре му обличам пролетен космонавт и в случая дрехите за вкъщи са си чистички Peace
3) Да, кръщенето ще го направим живот и здраве юли или август, в зависимост от времето. Иска ми се да с по-топло Peace

Целувки от нас  bouquet

# 123
dideto много ти благодаря Simple Smile успокои ме малко! може би параноята се прояви при мен хаххаха, докитата хич ги няма по празниците и се чудя какво да правя,но за сега не ме боли операцията и ще поизчакам.

# 124
здравейте мамчета,
Благодаря за милите думи  bouquet
Честит имен ден на всички бебоци и други празнуващи!
Nagaina - аз правя на Елия гимнастика като тази от първата страниц с линковете (така ми показа и нашето педи)
беба- и моя цикър беше по същия начин- 1 ден след като ми спряха лохите ми се появи цъкъла, червена ярка кръв и леки менструални болки и продължи 10 дни
Зеленкото- тя Елия не е съвсем седнала и то е за няколко секунди. Раничко ни е да седим. Тя пък не обича да е гухната на ръце полегнала,  предпочита ако ще се гушка да е на рамо.
Белла- браво на вас.

Хайде ние се залавяме за гимнастиката
  bouquet Hug

# 125
Elg 10х и на теб за отговора, вече съм 2 пъти по-спокойна Simple Smile
а бебо Стефан по-същия начин предпочита да виси на рамо,мислих,че се глези, но явно така си предпочитат бебоците Simple Smile))

# 126
черпим по тарталетка, че и наш тати днес има имен ден Simple Smile))
http://4.bp.blogspot.com/_ZRei7QgK1AM/SImcsIFsixI/AAAAAAAAR_A/bu … 00/tartaletas.jpg

# 127
оооооо не го качих като хората  Embarassed

# 128
Добро утро и от нас - пак сме се успали.... Blush

Elq, честито на патерица - живи и здрави дълги години!  bouquet

Nagaina, гимнастиката и масажа ни ги показа педиатърката. Гимнастика - ръцете се свиват към гръдния кош по 8-10 пъти и след това се разгъват едната нагоре, другата надолу, пак 8-10 пъти; крачетата  се разтварят като на жабче настрани, като са леко сгънати в колената и се събират пак леко сгънати в колената. По корем, Белла го е обяснила упражнението много добре. А масажа е като се започне от пръсчетата на ръцете мине се през всички стави с леки плавни движения от китката към рамото на бебето, отстрани на телцето, коремчето по часовниковата стрелка, крачетата от вътрешната страна /пак по ставите/и разтривка на стъпалата на крачетата както отдолу, така и отстрани отвън и се отделя специално внимание на пръстчетата на крачетата също. След това обръщаме по гръб и масажираме "рибичките" и цялото гръбче, даваме и контра на крачетата все едно ще пълзим. На нас целият ритуал ни отнема 10-тина минути.

Аз ползвам това кенгуру и съм супер доволна, вече 3-4 пъти ми се налага да кърмя в него и ако съм с блуза и разкопчано яке отгоре всичко е толкова скрито и дискретно, че го правим дори в компания навън и никой нищо не разбра... Peace

Зеленко, ми имаме 3 пижами - 2 са като гащеризони и 1 е от 2 части. На етикета пише бебешка пижама и са от мекичък памук, ама стоят като рипсени едни такива...А Рая като беше по-малка ползвах за пижами от тъничките гащеризони с дълъг ръкав.

Това с болките в ръцете си звучи сериозно... Дано отшумят нещата с времето. Hug

Аз рядко обличам Рая специално за излизане, защото всичките и дрешки са новички и хубави и нямаме домашни дрехи и дрехи за излизане. Излизаме си с тези, с които си стои в къщи.

Ми... направиха предложение на мъжа ми, на което той не можа да откаже... а и да беше отказал, щях да се разведа. Naughty Mr. Green Очакваме последни документи да ни изпратят и паспорта на Рая, ако го отложим за началото на юни ще е добре - да видим. Договорът му е за 1 година с опция за още 1. Е, през това време ще си идваме де, няма да сме накрая на света - все пак Белгия е в Европа... Simple Smile

Есме, аз съм кръстена на Бачковския манастир и Рая искаме да кръстим там... Да, но и кумовете ни имат един малък сладур, който се роди на 4 март, та ще изчакаме да направят бебоците поне 6 месеца и ще ги кръстим заедно... Peace

Честито на всички именници и празнуващи днес!  bouquet

# 129
  • София
 Честит имен ден на всички Борисовци и производни! Simple Smile
 Аз се чудя как ще оживея днес след поредната безсънна нощ. Дечкото вчера заспа в 8 часа вечерта и не щя да се събуди за вечерна храна и къпане. В 0,30 се събуди гладен и го нахраних, но в 2,30 пак се събуди и този път с бесен рев от колики или и аз не знам от какво. Какво ли не го правихме, за да млъкне, но не би и се принудих да го къпя по нощите. Банята подейства като с магическа пръчка, но пък го разсъни, та откара до 4 часа. После пак се събуди в 6... Като капак и баткото не се беше прибрал, та и заради него ми отиде още един час сън... Накратко- изкукваме.
 Чета тук за мокрите кърпички как ви свършват и се чудя за какво са всъщност те. Аз като се наака човекът му махам по-голямата част от дупето с предната част на памперса и останалото отива в мивката. Мокрите ни кърпички още си стоят непокътнати. Памперсите пък отиват директно в кофата. Те не смърдят чак толкова все още, пък и кофата се хвърля редовно.
 За гимнастиката- хич не се и опитвам да я правя. Той сам си лази по корем на леглото и без да го подпирам. Да не говорим, че нонстоп рита и се пъне, та и за краката нищо не правим... Абе, оставила съм го да се развива самостоятелно. Единствено гледам да го държа поне по един час на ден гол, за да има малко спокойствие, че иначе ще изкрейзя.

# 130
Белла аааааа, аз явно съм пълен чук, много се извинявам, успях да кача снимки най-накрая в снимка.бг, в албума бебоците на 2 месеца, но незнам как да сложа име! та последните 6 снимки без име, са на бебо стефан!! как да ги озаглавя? ако друга мама може да ми каже, че се изложих като кифла днес от всякъде  Whistling

# 131
Белла аааааа, аз явно съм пълен чук, много се извинявам, успях да кача снимки най-накрая в снимка.бг, в албума бебоците на 2 месеца, но незнам как да сложа име! та последните 6 снимки без име, са на бебо стефан!! как да ги озаглавя? ако друга мама може да ми каже, че се изложих като кифла днес от всякъде  Whistling
Добре, сега качи снимка на малкия която най-харесваш в албум "снимки за бебешкия колаж", там Окич ще направи красива рамка, а после аз ще я кача на 1 стр.

# 132
  • София
Nagaina, аз използвам кенгуру на Бертони от серията Дисни. Но на мен ми е удобен, защото не кърмя навън. Иначе малката си умира за него, като я чучна вътре и до пет минути е заспала.
Натси, изчисти си пощата. Препълнена е

# 133
Запис! ooooh!
Успях да прочета темата до тук, възгордях се!
От три дена чета Здрач и не мога да се спра! Срам, голяма жена, тийн книжки чета. На четвъртата книга вече съм към края. Кой ме би по главата да търся в Кино и телевизия нещо интересно.Тотално се зарибих.
И аз изкарах безсънна нощ, Риша пищя, май зъби го мъчат. Том дойде при нас, сънувал кошмари, 'що ли му позволявам да чете Хари Потър 6, страшна си е книгата.
Тоби папка и спи като къпан, но все още  кашля, много ми е жал. Sad
Цяла сутрин го преобличам и мия. Два пъти  се оака до гърба, а сме със синьо-зеления Памперс от който винаги съм била доволна. Ще пробвам и друга марка, Теско например.
Кърпички ползвам на Нивеа, а блокче/сапун за дупе Бубхен.
Козметиката за баня е на Веледа.
Бодливка, ще го пробвам балсама на д-р Тайс. Тоби е с изринати бузки, а мъжа ми е имал атопицки екзем като дете. Ще се ходи на дерматолог явно. Честита люлка, ако още не съм ти я честитила. Нищо не помня вече.
Ароматизирани пликчета за ползван памперс също започнах да ползвам, заемат по-малко място от обикновен плик. Нали нося пелени за две бебета всяко местенце в чантата ми е кът.
Еър бег-а в колата се изключва. Имаме лепенка в колата на която предупреждават да не забравиш, ако ще слагаш дете отпред.
Нашите се събират идеално отзад и тримата. Никой не може сам да си отвори, има child safety lock, и прозорците се отварят само до половината.
За пътуването съм поръчала Tummy Tub, толкова много го исках, най-сетне ще го имам! Дано съм доволна.

Крисче, водата я дават мамите на бебчовци с АМ. Кърмените нямат нужда.
Захранването- аз захранвам след 6месеца, това е и чешкия стандарт за деца без алергични родители. От 4 месец смятам, че също е съвсем нормално, Спок пише, че може да се захранва на 4 месеца, но не се започва с плодове, но със зеленчук (картоф или морков) или оризова каша.
Мъжа ми е алергичен към мед, така че роднините ми бяха строго предупредени какво ще им се случи ако се опитат да дадат на Риша. Косата ми се изправи като четях поста на ДуМа. Майка ми има тенденции да прави каквото си иска, затова никога не я оставям насаме с никое от децата.

И че стана дълго, да споделя, че си купих в Батя чудни червени лачени балеринки с малка тока. Много им се радвам, луда съм по червени обувки. И цената беше много, много добра. Това ми е най-голямата радост, че тук са много скъпи.
Ще кача снимки днес, Тоби надава рев, гладен е вече.
Па-па Hug

# 134
Здравейте милички. Ние всички бяхме 1 седмица при родителите ми, а там няма нет. Много ми липсвахте. Ивко се развива доста добре пу пу вече много се смее и гука непрекъснато.Все повече започна и да будува. Почивката му се отрази чудесно напълня доста сега на 7 ми сме на консултация.Родителите ми живеят в къща в един доста спокоен вече квартал на Бс и бяхме по цял ден на вън. Добре че уцелихме хубаво време за разлика от днес. Не съм чела назад ама ще гледам да наваксам. За сега чао до после.

Общи условия

Активация на акаунт