Отговори
# 165
Имам свински джолан. Досега все на кебап съм го готвила. Дайте идея за нещо по различно.  Hug
със зеле

# 166
Боба и зелето ще ги пропусна Laughing вероятно с картофи ще го приготвя

# 167

Майка ми изрови този тиган от тавана , купувала го е навремето , каза че само веднъж е пържила кюфтета , но дупките се напълнили с мазнината и после трудно го изчистила и не го е ползвала от тогава.

Дайте ми някаква идея за какво е подходящ тигана , какво бих могла да правя в него без да си блъскам главата после как да го измия  Laughing  ?

# 168
  • София
Дайте ми някаква идея за какво е подходящ тигана , какво бих могла да правя в него без да си блъскам главата после как да го измия  Laughing  ?

Може би палачинки или омлет

# 169
  • София

Можеш да го ползваш като грил тиган - само леко го намазняваш и печеш!

# 170
  • Разград
Каквото и да направиш с тигана,тези дупчици ще се пълнят с мазнина,но можеш след това да го напръскаш с обезмаслител,да престои малко и след това да го измиеш.

# 171
Ясно !

Аз си мислех , че дупките са направени с някаква цел все пак , да се готви нещо определено  в него newsm78

Вие не сте ли виждали преди такъв тиган ?

# 172
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
този тиган ми прилича на алуминиев.
доколкото знам, не е полезно да се ползват за готвене.
храна вътре не трябва да престоява...

купи си нов Peace

# 173
Имам опържени ,тиквички ,морено,гъби ,картофи/варени / и пилешко.....искам да направя нещо като мусака.....,но се чудя какъв сос за спойка да направя  - сметанов,бешамел или доматен?
Как ще е най - добре според вас?

# 174
  • Разград
Имам опържени ,тиквички ,морено,гъби ,картофи/варени / и пилешко.....искам да направя нещо като мусака.....,но се чудя какъв сос за спойка да направя  - сметанов,бешамел или доматен?

Бешамел,и като го смъкнеш от огъня можеш да му добавиш и малко сметана,объркваш и заливаш.

# 175
  • София

Бешамел,и като го смъкнеш от огъня можеш да му добавиш и малко сметана,объркваш и заливаш.

Аз лично бих пробвала със сметанов. Като аз ползвам заквасена сметана.

# 176
Искам да направя нишесте....Имам и сладкарска сметана(страх ме е да не и мине срока), и искам и с нея да го направя......Смятате ли,че ще стане нещо - ако сложа прясно мляко + сладка сметана + захар и нишесте?

# 177
  • София
Искам да направя нишесте....Имам и сладкарска сметана(страх ме е да не и мине срока), и искам и с нея да го направя......Смятате ли,че ще стане нещо - ако сложа прясно мляко + сладка сметана + захар и нишесте?

Вероятно само по-плътно и по-бързо ще се сгъсти. Иначе пък ще е по-вкусно  Grinning

# 178
  • Разград

Идеално ще се получи,аз така правя.На 1 литър пр.мляко слагам 200 мл течна сметана+70 гр царевично нишесте(може и друго)+130 гр захар.
Много е вкусно,по-различно е от обикновеното,с много нежна консистенция.
Предполагам,че може да се сложи и повече сметана.

# 179
Останаха ми обикновени курабийки от събота. Твърди са. Имате ли идея на какво мога да ги направя?

Общи условия

Активация на акаунт