С ИЗПЕПЕЛЕНИ,НО НЕ И ПРИМЕРЕНИ СЪРЦА...

• 12 325
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
  • от Луната
Тъжна мама, аз не съм преживяла вашата загуба, но имам предложение. Когато джи пито е педиатър с предимство трябва да минават децата на преглед, а не да се чака ред по няколко часа заедно с болни възрастни. Мен само веднъж ме пуснаха, когато дъщеря ми беше на 6 месеца, но и тогава се намериха недоволни, а бабката, която беше на ред щом се отвори вратата направо не я видях как влетя в кабинета. Скоростта и за възрастен човек беше невероятна #Crazy. Не е правилно бебета да чакат с часове за преглед заедно с възрастни болни хора, особено в периода на грипа Naughty

# 46
По скоро би трябвало да има повече епециализирани детски клиники.
Наистина не би трябвало децата да чакат наред с бабички, които нямат какво да правят и висят пред лекарските кабинети, за да им премерят кръвното или да получат внимание.
Освен това не би трябвало за да отидеш при специалист да ти се налага да минаваш за напражление през личния лекар, който много често казва - "Свършиха ми направленията, елате другия месец." Това положение е наистина абсурдно.

# 47
Здравейте момичета!
Креми, благодаря за темата. Иска ми се момичетата от Бургас да се съберем за по кафенце и да помислим как можем да помогнем.
Тъжна мама съгласна съм с теб че трябва нещата да се променят изцяло в системата на Българското здравеопазване. То няма нужда да я създаваме на ново, те хората в цивилизованите държави са я измислили отдавна и я прилагат успешно.
 Разбира се лекарите не са богове и понякога каквото и да направят  не могат да спасят човешки живот, но в България (и особено в Бургас) лекарите с бездействието си причиняват умишлено смърт/опитвам се да разбера мотивите им,но не мога/.
Относно даването на пари под масата: Няма човек който не взима, има хора които не дават!/не е луд тоя дето яде баницата.../ Със съпругът ми сме на едно мнение НЯМА да давам пари под масата! Промяната мили момичета няма как да се случи и ако ние не се променим!
Аз също се боря с небрежните лекари и чакам скоро адвоката ми да внесе делото в съда. Ще включа и медиите, разбира се. Подкрепям всяка една кампания,която ще ни доближи до желаните промени.  Имам идеи, но повече глави мислят повече от една....

# 48
СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА Praynig,

БГ ПАРЛАМЕНТ ВЗЕ ЧЕ СЕ РАЗРАБОТИ ПРЕДИЗБОРНО И ГЛАСУВА  И ПРИЕ:peace:СЪЗДАВАНЕТО НА МЕДИЦИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ КАТО НОВ КОНТРОЛЕН ОРГАН, НО НАГЛИТЕ ПИРАНИ ОТ БЛС ЩЕ ДРАПАТ ДА НЕ ПРОРАБОТИ  НАДНИЧАНЕТО В ПАНИЦАТА ИМ :

БЛС и БЗС: "Медицинската полиция" - заплаха за пазара на медицински услуги
Автор(и): Здраве Нет
22.05.2009
Създаването на медицинския инспекторат като нов контролен орган в системата на здравеопазването е груб политически акт за налагане на административен контрол над съсловието. Това се казва в съвместна декларация на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз. Според двете съсловни организации това ще гарантира на властимащите всички права за безконтролно налагане на санкции.

От БЛС и БЗС допълват, че новосъздадената агенция представлява заплаха за пазара на медицински услуги. Според тях новата структура «Медицински инспекторат» ще функционира успоредно с НЗОК и РЦЗ и съсловието ще търпи санкции от три страни за едни и същи нарушения.

Съсловните организации обявиха, че се противопставят с всички аргументи на този акт и си запазват правото за последваща реакция с всички законови средства. 
С пълния текст на декларацията можете да се запознаете от приложения файл:
Attached Files:
 BLS_MI.doc (163.50 KB)

ТОВА Е ЕДНО ДОБРО ДЕЛО НА БГ ПАРЛАМЕНТ,ДОБРЕ ЗВУ4И, С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СПОРНА РАБОТА, 4Е БЛС САНКЦИОНИРА 4ЛЕНОВЕТЕ СИ САМО АКО НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ 4ЛЕНСКИЯТ СИ ВНОС,ДРУГИ ГРЕШКИ НЯМАТ…!!!
 Peace

# 49
GIULIA , не мога да изтегля файла. Може ли да ми помогнеш?

# 50

БЪЛГАРСКИ      ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ
 БУЛ. АКАД. ИВАН ГЕШОВ 15, 1431 СОФИЯ,   
BULGARIAN
MEDICAL ASSOCIATION
15, AKADEMIK IVAN GESHOV BLVD., 1431 SOFIA, BULGARIA,
TEL.+359 2 954 11 69, .+359 2 954 11 26, .+359 2 954 11 81,
FAX: .+359 2 954 11 86, E-MAIL: BLSUS@MAIL.BG  BLS.PRESS@ABV.BG

Уважаеми колеги,

Във връзка с приетата от Парламента поправка в Закона за здравето, с която се създава нов контролен орган „Медицински инспекторат” към МЗ, Българският лекарски и Българският зъболекарски съюз приеха следната съвместна декларация:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ И БЪЛГАРСКИЯ ЗЪБОЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЕТОТО ОТ ПАРЛАМЕНТА НА Р БЪЛГАРИЯ СЪЗДАВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ КАТО КОНТРОЛЕН ОРГАН

КАКТО ВЕЧЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ПУБЛИЧНО,  ДВЕТЕ СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ КАТЕГОРИЧНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА НА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВ КОНТРОЛЕН ОРГАН В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. СМЯТАМЕ, ЧЕ ТОВА Е ГРУБ ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ ЗА НАЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛ НАД СЪСЛОВИЕТО, КОЙТО ГАРАНТИРА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ВСИЧКИ ПРАВА ЗА БЕЗКОНТРОЛНО НАЛАГАНЕ НА САНКЦИИ.  ТОВА ВОДИ
ДО ПЪЛНО АДМИНИСТРИРАНЕ НА СИСТЕМАТА И НАРУШАВА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИЯ МОДЕЛ КАТО ЦЯЛО. ПРЕДВИДЕНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ НА АГЕНЦИЯТА, СПОЛУЧЛИВО ОПРЕДЕЛЕНА ОТ МЕДИИТЕ КАТО МЕДИЦИНСКА ПОЛИЦИЯ, ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЗАПЛАХА ЗА ПАЗАРА НА МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ И НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО СА САМОСТОЯТЕЛНИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, КАКТО И НАРУШАВАТ ДЕЙСТВАЩИ ПРИНЦИПИ И НОРМИ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА Р БЪЛГАРИЯ, НА ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ И ПОДЗАКОНОВИ  НОРМАТИВНИ АКТОВЕ. НОВАТА СТРУКТУРА „МЕДИЦИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ” ЩЕ ФУНКЦИОНИРА УСПОРЕДНО С НЗОК И РЦЗ И СЪСЛОВИЕТО ЩЕ ТЪРПИ САНКЦИИ ОТ ТРИ СТРАНИ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ НАРУШЕНИЯ –  АБСУРД ДОРИ В НАКАЗАТЕЛНОТО ПРАВО.
   КАТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ С ВСИЧКИ АРГУМЕНТИ НА ТОЗИ НЕМОРАЛЕН АКТ, ГЛАСУВАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО СИ ЗА ПОСЛЕДВАЩА РЕАКЦИЯ С ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ СРЕДСТВА.

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ
                  БЪЛГАРСКИ ЗЪБОЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

22.05.09                                                                                           ПРЕСЦЕНТЪР БЛС
                                                                                                         ПРЕСЦЕНТЪР БЗС

# 51
# 52
Ауууу нямам думи за дебелоочието на лекарските съюзи  Shocked
Хора, та това (БЛС) е гнида, която просто трябва да се смаже, за да се променят нещата.
GIULIA , пусни моля те решението на парламента и ответната реакция в темата за Мазнейкови в Клюкарника. Даже се чудя дали да не пуснем нова тема, това е важно нещо.

# 53
Нямам никакво физическо време. Затрупана съм от работа в момента. В момента, в който се освободя поне малко смятам да започна усилена кампания по медиите, която да обърне внимание на всички тези неща. Смятам да им запаля чергите.
Ще протестират разбира се - нали иначе горят всичките.

# 54
 Twisted Evil
http://www.slkbg.com/index.html

БЪЛГАРСКИ      ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ
 БУЛ. АКАД. ИВАН ГЕШОВ 15, 1431 СОФИЯ,   
BULGARIAN
MEDICAL ASSOCIATION
15, AKADEMIK IVAN GESHOV BLVD., 1431 SOFIA, BULGARIA,
TEL.+359 2 954 11 69, .+359 2 954 11 26, .+359 2 954 11 81,
FAX: .+359 2 954 11 86, E-MAIL: BLSUS@MAIL.BG  BLS.PRESS@ABV.BG
   Уважаеми колеги,

Във връзка с приетата от Парламента поправка в Закона за здравето, с която се създава нов контролен орган „Медицински инспекторат” към МЗ, Българският лекарски и Българският зъболекарски съюз приеха следната съвместна декларация:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ И БЪЛГАРСКИЯ ЗЪБОЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЕТОТО ОТ ПАРЛАМЕНТА НА Р БЪЛГАРИЯ СЪЗДАВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ КАТО КОНТРОЛЕН ОРГАН

КАКТО ВЕЧЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ПУБЛИЧНО,  ДВЕТЕ СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ КАТЕГОРИЧНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА НА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВ КОНТРОЛЕН ОРГАН В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. СМЯТАМЕ, ЧЕ ТОВА Е ГРУБ ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ ЗА НАЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛ НАД СЪСЛОВИЕТО, КОЙТО ГАРАНТИРА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ВСИЧКИ ПРАВА ЗА БЕЗКОНТРОЛНО НАЛАГАНЕ НА САНКЦИИ.  ТОВА ВОДИ
ДО ПЪЛНО АДМИНИСТРИРАНЕ НА СИСТЕМАТА И НАРУШАВА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИЯ МОДЕЛ КАТО ЦЯЛО. ПРЕДВИДЕНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ НА АГЕНЦИЯТА, СПОЛУЧЛИВО ОПРЕДЕЛЕНА ОТ МЕДИИТЕ КАТО МЕДИЦИНСКА ПОЛИЦИЯ, ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЗАПЛАХА ЗА ПАЗАРА НА МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ И НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО СА САМОСТОЯТЕЛНИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, КАКТО И НАРУШАВАТ ДЕЙСТВАЩИ ПРИНЦИПИ И НОРМИ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА Р БЪЛГАРИЯ, НА ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ И ПОДЗАКОНОВИ  НОРМАТИВНИ АКТОВЕ. НОВАТА СТРУКТУРА „МЕДИЦИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ” ЩЕ ФУНКЦИОНИРА УСПОРЕДНО С НЗОК И РЦЗ И СЪСЛОВИЕТО ЩЕ ТЪРПИ САНКЦИИ ОТ ТРИ СТРАНИ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ НАРУШЕНИЯ –  АБСУРД ДОРИ В НАКАЗАТЕЛНОТО ПРАВО.
   КАТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ С ВСИЧКИ АРГУМЕНТИ НА ТОЗИ НЕМОРАЛЕН АКТ, ГЛАСУВАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО СИ ЗА ПОСЛЕДВАЩА РЕАКЦИЯ С ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ СРЕДСТВА.

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ
                  БЪЛГАРСКИ ЗЪБОЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

22.05.09                                                                                     Twisted Evil       ПРЕСЦЕНТЪР БЛС
                                                                                                         ПРЕСЦЕНТЪР БЗС
 Twisted Evil

# 55
ХОРА, ПОДКРЕПЯМ ВИ. В ТОЗИ ФОРУМ И ВЪВ ФЕЙСБУК СЕ НАВЪДИХА ПЛАТЕНИ, НЕЧОВЕЧНИ ХОРА НА ЛЕКАРИТЕ, КОИТО МЕ ЗАПЛАШВАТ СЪС СЪД, ЗАЩОТО СЕ ЗАНИМАВАМ СЪС СЛУЧЕЯ НА МЪРТВАТА РОДИЛКА ЗАПРЯНА.
НЕ СЕ ЧУДЕТЕ, АКО ВИ НАПАДАТ ЛИЧНО, ЧЕ НЕ РАЗБИРАТЕ, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ, МОЖЕ ДА НЕ СА ВИНОВНИ БИЛИ, да кажел съдът и т.н.
С тези групи нарушавате огромни икономически интереси!!! Бог да е с вас!

# 56
Свобода на словото в България все още има.
ЩЕ ГОВОРЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ, ПЪК АКО ИСКАТ И С АПОКАЛИПСИС ДА МЕ ПЛАШАТ.
ХОРА КАТО МЕН СА СТРАШНИ И ТО МНОГО. АЗ НЯМАМ КАКВО ДА ГУБЯ. КАКВОТО СЪМ ИМАЛА ЗА ИЗГУБВАНЕ СЪМ ГО ИЗГУБИЛА.
ХОРА КАТО МЕН СА РАЗЛИЧНИ - МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ НИТО ОТ СЪД, НИТО ОТ КАКВОТО И ДА Е БИЛО...

# 57
Свобода на словото в България все още има.
ЩЕ ГОВОРЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ, ПЪК АКО ИСКАТ И С АПОКАЛИПСИС ДА МЕ ПЛАШАТ.
ХОРА КАТО МЕН СА СТРАШНИ И ТО МНОГО. АЗ НЯМАМ КАКВО ДА ГУБЯ. КАКВОТО СЪМ ИМАЛА ЗА ИЗГУБВАНЕ СЪМ ГО ИЗГУБИЛА.
ХОРА КАТО МЕН СА РАЗЛИЧНИ - МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ НИТО ОТ СЪД, НИТО ОТ КАКВОТО И ДА Е БИЛО...

Peace,

ДА мила ,

мн.добре го каза !

ЗАЩОТО ЗА ЖАЛОСТ ПРЕЖИВЯХМЕ НАЙ-ЛОШОТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА " компетентната бяла бг мафия № 1= БЛС" ,
но тия и жълт паспорт ще ни изкарат само и само да си върнат оборота Money Money Money Naughty

ЗА ДОБРО И ЗЛО НЕ СИ САМА МИЛА, ДА ГИ ВКАРАМЕ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО ЗА "работата им" #Cussing out #2gunfire

# 58
С вас съм момичета. Имате моята подкрепа  Peace

# 59
Милички и аз съм с вас Peace
Преди 5 год."лекари" или по-точно една такава с накадърноста си уби детето ми в 36г.с.
На 6.07.тази година пак една много "кадърна"докторица от бърза помощ София умори баща ми.Вместо да го закара с линейката в някоя болница,защото трудно дишаше и много кашляше(все симптоми за прединфарктно състояние)при положение,че той вече има един инфаркт прекаран преди 13 год.,тя му казва:
Вдигнал си малко кръвно и явно си настинал Shocked
Това се случва в 7.30 сутринта,в 13ч. го закарах и го приеха в ВМА,в 16.50ч.той почина от масивен инфаркт само на 55год.
И само като си помисля,че ако тази си беше направила труда да го качи в линейката и да бъде поет навреме от кардиолози,сега можеше да е жив,ми иде да я  #2gunfire
И после нека някой ми разправя,че ТАКА БИЛО ПИСАНО,не,не е писано при положение,че некадърници ми отнеха най-скъпото.

Общи условия

Активация на акаунт