Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 38-а тема

• 40 435
  • 358
  •   1
Отговори
# 270
Картофени топки и салата за вечеря. Simple SmileПо тази рецепта на Емили http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2040.msg100363.html#msg100363

# 271
Pety, я кажи за тези картофени топки, пълнени ли са с нещо? А и ми се струва ми се, че отдолу има нещо...  newsm78

Ааa, къде съм гледала??? Tи си пуснала рецепта... doh

# 272
Дикси, специални поздрави за твоя мъж, от моето Бобе, което оная вечер ми сготви това по долу и аз забравих да го кача. Агнешки шишчета киснати в специална марината от 3-4 вида подправики чудесии, дето пита дали може блендера да ползва за да ги разджурка Wink Wink Wink Киснаха цяла нощ и докато аз бях дижурна на Гергьовден, той ми сготви миличкия. А Ивчето пък пържеше картофки през това време. А за десерт имаше ананас, круши и ябълки пак на скарата, мазани с масло и сладка марината от сусам, мед, масло и сок от нар, мани мани, ама не стимах сладката скара, щото преди няколко дни показах подобна от Цигов чарк като бяхме на тортения семинар, та да не се повтарям. Само че там са без сладката марината.

Скара с агнешки шишчета, тиквички, картофки, гъбки

Скоро ще си сменим ролите - ние ще почнем да ходим да изкарваме пари в офисите, пък те ще готвят, пера и деца ще гледат Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 273
Krische, браво на половинката!  Постарал се е...  bouquet  И все така да ти готви!  Grinning 

Виж, моят мъж ми сготви от магазина Simple Smile, но важно е желанието, нали?  Wink Отвреме-навреме обича да ме изненадва така... Пък и днес не ми се готвеше и без това...  Mr. Green

# 274
Я какви мъже  #Crazy Късметлийки  Peace

Моя мъж пък ми наля  Embarassed заради салатата де

от мен пък мезенце от свинско краченце пак също по Емили

Петя, ще ме накараш да ги пробвам тези топки  Peace

Бъни, страхотно меню   bouquet

Крисче, гъсеничките изглеждат супер  Thinking аз още не съм ги пробвала, но явно ще, в скоро време

# 275
Пепи пробвай ги ,няма да съжаляваш. Simple Smile

# 276
Пепи пробвай ги ,няма да съжаляваш. Simple Smile

Аз ги пробвах, обичам картофени крокети, но съжалих че сложих индийско орехче.  Ти с инд. орехче ли ги прави? И къри и чесън, мисля че идва множко като аромати.

# 277
Снимки и от мене:

- по рецептата на Marieta - с картофки, добавих и гъби

- супа от агнешки бял дроб

- кифлички с кашкавал

- кифлички с локум

Дъщеря ми се позавъртя докато пишех /чака си ред за компа/ и като видя рогчетата пожела да и направя.

Намерих рецептата, но искам да попитам - с какво да заместя свинската мас ?

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 09:52 от Smiley*

# 278
Смайли, в темата пишеше, че може да се замени с краве масло.

# 279
polin_a, благодаря, не ми се четеше цялата тема.

И аз мислих за замяна с олио или масло.
По рецептата на 1 кг брашно се слага почти половин кг мазнина. Май ще намаля малко количеството масло.  newsm78

Хрупкави ли стават ?

# 280
 Hug
да се запиша и аз с пицата от днес:
 тази е нашата:
а тази е за Мики (само със сирена )

# 281
  • Norge
Роца , Дикси, благодаря, момичета. Hug

Пеп_4о, кога успя и бисквитки да направиш, че и да ги докараш такива хубави, майстор_ момиче. Heart Eyes

Страшно много неща сте показали, момичета: и вкусно, и красиво. Поздрав на всички за удоволствието, което създава тази тема.   bouquet

Влизам обаче с определена мисия. Имам нещо лично към ЛАБРЕКС.
Лабрекс, с моите добри чувства към теб_ дотук. #Cussing out
Оттук нататък в мое лице имаш заклет враг.
Защо ли, питаш.  Thinking
Ами ето защо, ще ти кажа и ще покажа.  chef
Твоите хачапури мира не ми дадоха. Онзи ден, след една мигренна нощ, едва надигнала се от леглото, с главата, вървяща някъде на три стъпки зад мен, но пълна с мисълта за твоите изкушения, ето какво сътворих:  Blush

.

Сега...аз не знам след моето приложено творчество доколко Хачапурито може да си запази името, обаче му го оставяме като кодово название, пък после ще видим. Thinking

Ползвах само кашкавал.
И разточих продълговати "неща" Rolling Eyes, в половината на които сложих пълнежа, прегънах на две и притиснах с вилица.
Не съм разточвала допълнително след това, листчетата бяха тънички.
Станаха като Дизи Гилеспи  Embarassed на вид, дали се вижда от разреза тук?

.

Сега обикалям наоколо и само те са ми в главата, а не смея. Cry

# 282

Влизам обаче с определена мисия. Имам нещо лично към ЛАБРЕКС.
Лабрекс, с моите добри чувства към теб_ дотук. #Cussing out
Оттук нататък в мое лице имаш заклет враг.

Уф, Нелка, признавам си, че успя да ме стреснеш, превъртях набързо лентата да видя къде каква беля съм направила!  bouquet Ама ти го връщам тъпкано, както се казва, и аз дотук с добрите чувства към тебе! Ми то това, дето си го показала няма нищо общо с моите хачапури (то и за тях не се знае колко са хачапури Wink) Как успя да постигнеш тия бухнати, пухкави фантастични нещица!  chef  Е, такова никога не ми се е получавало. Сега искаш, както опитвам да диетнича, да почвам да постигам твоите хачапурки. Направо ми идва да се пресегна и да си грабна от монитора, ама.......Е, като го докарам твоя резултат - ще се поФаля, като не - ще си трая. Embarassed
Нелка, как пък ги сравни с Дизи Гилеспи, верно, че мязат на бузките му! Joy

И на Pety  и xenia крокетките ме грабнаха.   bouquet  (и те диетични #Cussing out) Ама за разлика от Ксения, ще им наслагам всичките миризми и аромати, много обичам "миризливи" манджи! Grinning

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 14:04 от labrex

# 283
Смайли много вкусно при теб.Особено ми се дояде агнешката супичка Hug
Момичета за моята Гергьовска торта няма рецепта.Тръгнах да правя Гараша на Иринка  - блатовете са белтъчни с орехи а крема от жълтъците и какао.
Но на мен ми се видя тортата ниска за покриване със чаршаф и направих и втори крем от Крем Оле ванилия и заквасена сметана.
Та тортата е редена блат, крема от гараша, блат, крема със заквасената сметана и Олето и така дакота свършат продуектите.Ама съм се престарала с кремовете Mr. Green стана доста сочна и така......Орехите се усешаха доста.Лично на мен много ми хареса така сочно Heart Eyes
Нелка уби ме с това към Лабрекс hahaha.Викам си какво ли стана пак Joy.Обаче тия дето си ги сътворила са разкошотия.Да затварям мъж ми да не ги види.Обожава такива тестени неща Hug

# 284
  • в мечтания дом с любимите мъже...
Днешният ни обяд-зеле с ребърца-

Общи условия

Активация на акаунт