Как сте със съседите

• 5 670
  • 114
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Когато живеех с нашите си имахме приказка като се засечем със съседите на етажа.С останалите само "Добър ден,Приятен ден/вечер" и смятам,че това е напълно достатъчно.
Сега се опитвам да е така,но нещо не ми се получава,че процеса е двустранен.Трябва всички да спазват определени правила като живеем заедно,пък на някои не им се отдава винаги. Mr. Green

# 76
Случих на съседи  Grinning

Живея в Германия на село, в малка улица, ние сме номер 5 и последната къща  Laughing Не сме от селото, дори не сме от провинцията, а аз и с българска кръв  Wink Приеха ни много добре. Мога да ги помоля за помощ ако трябва, услужила съм съседката с пакет краве масло когато й беше свършило. Случило се е да се засечем на вън, да си говорим, да се присъединят други съседи и накрая всеки да си носи един стол и каквото намери в хладилника и да стоим до полунощ на улицата, през седмицата  Party  Сега има едно ново семейство и в петък пак ще се събираме за да ги опознаем и тях.

Когато ни няма (когато сме в отпуска), едната съседка има ключ и проверява пощата и къщата, пуска щорите на долния етаж всяка вечер. И аз така при тях когато ги няма.

И преди да сте казали, че това е рядкост в Германия, държа да отбележа че в блока ни в Берлин имахме съседи, с които все още се чуваме (те са пенсионери), едната дори дойде на сватбата ми в България, а станаха 7 години откакто не живея вече там.  bowuu

# 77
Ми в момента на 2-3 дена се сменят, че на хотел живеем малко  Crazy

Иначе засега сме екстра - със съседите съм отраснала  - излизаш за някъде поне едно 10 "здравейте", ако не кажеш няма начин, махаме си от колите, като се прибираш всички - Как си, що си, свършихме ли за днеска?  Simple Smile. Като минават да изхвърлят боклука - има един съсед винаги ни прибира кофата в двора да не седи на улицата..  Wink Винаги може да отидеш до съседа отсреща да искаш нещо - захар, брашно, стълба, резачка, косачка, цвете...ето вчера докарахме 5 камаза със специална пръст да садим тревна смеска - няколко баби дойдоха - може ли да вземем малко да си пресадим цветята - никакъв проблем - знаят че могат да вземат и нас да ни няма пак не е проблем - е така си живеем... е ся има и злобили дето за всичко ти завиждат 1 прозорец да направи - инсулт получават, ама тях им даваш игнор и сме готови.  Grinning Като в малко общество сме... пък иначе имам и съседи на едно друго място - с тях не сме много на "ти" (ние не ги и познаваме много де), че милото им тропа много като се съберат по мъжки (през вечер две... и те на хорицата им е малко изнанагорно, ама....).

# 78
Никак не сме. Здравей-здрасти. Кооперация с предимно възрастни хора.
С никого не съм близка, нито скарана.

# 79
  • София
ophie Много отдавна не бях чела нещо, което да ми достави толкова удоволствие като твоя разказ. Писателка ли си? Ако не си, моля те, стани такава!  Hug

За да съм по темата
Всички са тъпанари.
Живея в ценъра на Центъра. Joy

И аз живеех там на едно място за по- дълго и останах със същите впечатления, макар че имах само едни съседи. След време се оказа, че проблемът е бил в мен.  Embarassed После живях пак в този район за по- кратко, но попаднах в сграда с уникални персонажи. Съжалявам, че жилището не отговаря на други условия, защото съседите определено ми липсват.

# 80
Леле,за пореден път се убеждавам,че с писане и говорене на глупости може да  се опита човек да изкарва пари.Само публика требе. Mr. GreenМерси,Бояна. Laughing

# 81
В нормално добри отношения...
Съседът от едната страна пуши яко марихуана. Преди, когато 'проветрявах', ми се обръщаше стомахът от неприятната миризма, която влизаше през прозореца. Напоследък започнах да й свиквам.
Съседката от другата страна е туркиня. Лятото си пуска турски маршове и турски поп до дупка. Звучи ми мило и родно.
Аз по средата съм доволна, защото нито съседът (който явно е достатъчно надрусан), нито съседката (заради гърмящата уредба) чуват виковете на малкия дивак у дома. Живеем си щастливо, мирно и не точно тихо и никой не се оплаква...

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 19:49 от niara

# 82
  • Ямбол
В добри отношения сме.
С някои сме много близки приятели и сме събирали не веднъж. С други ходим по излети.
Помагаме си много. Винаги, когато забележим, че някой има да пренася нещо, поне двама трима веднага са излезли да помагат, без да ги е викал някой. Услужваме си по-често с инструменти, хранителните неща са достъпни в магазина винаги, но някои инструменти не винаги са подръка.
И възрастни хора има и с тях сме в хубави отношения.
Лятно време често се събираме на раздумка покрай децата.

# 83
Аз не разбрах: Мишо А и Мишо Б имат ли деца?  Thinking

# 84

Явно въпросът е от важност за теб , затова ще ти отговоря
Мишо (Б)има деца,които не живеят с него,слуша музика  и се е отдал на ергенски живот.Не мога да разбера с кого се кара от време на време,но аз го чувам да го прави.

ophie, наистина страхотен разказ.   bouquet

Аз мога да се изкажа само за една съседка, която за щастие не е под мен. Но на  нея й пречело, когато комшийката отгоре кълца зеле. Та въпросната ми разказа как  го прави - дебела хавлиена кърпа, отгоре дъската и отгоре зелето. Не си мислете , че си кълца зелето на земята - на плота става дума.

# 85
... Аз мога да се изкажа само за една съседка, която за щастие не е под мен. Но на  нея й пречело, когато комшийката отгоре кълца зеле. ...

Тази трябва да чуе как мъжа ми бие пържолите  Laughing

# 86
... Аз мога да се изкажа само за една съседка, която за щастие не е под мен. Но на  нея й пречело, когато комшийката отгоре кълца зеле. ...

Тази трябва да чуе как мъжа ми бие пържолите  Laughing

Joy Joy Joy Joy Joy

# 87
В нормално добри отношения...
Съседът от едната страна пуши яко марихуана. Преди, когато 'проветрявах', ми се обръщаше стомахът от неприятната миризма, която влизаше през прозореца. Напоследък започнах да й свиквам.
Съседката от другата страна е туркиня. Лятото си пуска турски маршове и турски поп до дупка. Звучи ми мило и родно.
Аз по средата съм доволна, защото нито съседът (който явно е достатъчно надрусан), нито съседката (заради гърмящата уредба) чуват виковете на малкия дивак у дома. Живеем си щастливо, мирно и не точно тихо и никой не се оплаква...
newsm78 аи то като се напушиш от миризмата на марихуана  #Crazy Laughingкво ти пука каква музика са ти пуснали

# 88

Всичко зависи от дефиницията за деца.Мишо А има животни(ако трябва да съм по-точна-насекоми).Обгрижва ги като деца.Говори ми за тях от време на време (като пътуваме в асансьора).

# 89
[quote author=Деликатна Флор и нейните два ангела link=topic=393970.msg11116340#msg11116340 date=1241549767]

Всичко зависи от дефиницията за деца.Мишо А има животни(ако трябва да съм по-точна-насекоми).Обгрижва ги като деца.Говори ми за тях от време на време (като пътуваме в асансьора).
[/quote]

Shocked Имам чувството, че ще се окажат хлебарки  Shocked едва ли са пчели в апартамента.

Общи условия

Активация на акаунт