Как сте със съседите

• 5 662
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
още не може да ми хрумне за какво,евентуално,бих могла да използвам шушлюпките от слънчогледови и тиквени семки,с които ми пълнят прането!
За пълнеж на възглавнички?  newsm78Е, може малко да боцкат,ама...Освен това, ако скоро ще варосвате стените вкъщи, може да се наръсят вместо дървен талаш по пода...

# 31
Къде биха ми продали маалко отрова?

Ще отровиш кучето?  Shocked кажи, че се шегуваш.

# 32
Къде биха ми продали маалко отрова?

Ще отровиш кучето? 
Едва ли! Но когато всяка сутрин те събужда истеричен лай, ти идва да отровиш стопанина му...

# 33
  • София
Моите съседи са си едни и същи още от нанасянето в блока.Имаме едно голямо мазе, което е направено като клубче , с маси ,пейки, столове, електрически печки за отопляване.Даже шкафчета, съдове и прибори има.Там преди 89 г си правехме всички празници заедно.На всеки празник всички се канеха.Що сладки,соленки, целувки, торти и рула съм направилааа, промишлени количества, правех и раздавах по съседите.Що чаши със сол,оцет, олио, захар, брашно са раздадени, но...

След 89-та всеки се затвори в себе си, нито се събираме, нито някой кани или черпи друг за някакъв повод.На здравей-здрасти сме и ако се засечем на пейката пред входа, може и да се размени някоя приказка.Аз все още черпя някои съседи за някой повод, но мен отдавна никой не ме е почерпил за нищо.Имаме вече няколко сватби, няколко бебета, но никой не се сети да почерпи.Хубавото поне е, че няма разправии и скандали.Ако се реши да се ремонтира нещо общо, всички дават пари,общите сметки се събират лесно.

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 09:55 от Тайна

# 34
Анджелина,разбира се,че се шегувам,даже онзи ден  видях кучето-санбернар-разкошен!!!Но наистина не е за градски условия,представи си три 6-етажни кооперации,образували буквата"П" около тази къща !Няма как, и с това ще трябва да свиквам!

# 35
Тези времена отдавна отминаха.Всеки е горд,може въшкар да е,но е горд.А и нашите съседи са еднииии...думи нямам./Те може да мислят същото и за нас,ама както и да е/.А за почерпка и събиране...просто е немислимо.Те не идват в дома ти ,за да си кажете някой лаф,а да гледат дали е чисто,дали нямаш паяжини и после да те одумват.Има ли смисъл...Имаме се само с една съседка,която живее под нас и отвреме на време се събираме по на кафенце,но тя е единствената.Другите са просто клюкарки...Поне,като ги слушам долу на пейката какво си говорят за съседките си "уж приятелки"...лошо ми става...

# 36
  • София
 JoyИмам и аз една съседка, дето все съвсем случайно , ама съвсем случайно все вижда всичко и все знае всичко.Ама не е клюкарка, при нея всичко става случайно.

# 37
Ами напоследък е точно като в "Полет над кукувиче гнездо". Всъщност лудите щъкат на воля като Гергъовски ягнета, а порядъчните нормални скърцат със зъби вкъщи и дават газ на volume-то само и само да не чуват собствените си покварени мисли. Съседката от третия етаж ни е като майка. Винаги ще намери успокоителна дума, с която да намаже изпилените ни нерви межу опитите за рок-кариера на втория етаж и опитите за летене от 9-тия.

# 38
От едната ни страна живеят брат и сестра които са от Велико Търново , и са много готини и се разбираме прекрасно, а срещу нас живее едно моме от кипърец много е готин смао малко с езика му е трудно и всич`ки ги приобщава в мъжки род дори и дъщеря ми Simple Smile

# 39
Преди време живеехме на село . Дипломацията с комшиите я водеше мъжът ми. Докато бях с беба в болницата у нас е имало общоселски празник. Имало е смисъл- много подаръци, много нещо.
Shocked Това ли е смисъла на празниците ?
buttinsky, съседката из целия блок ли търчи Mr. Green Живее на третия, рипа рокенрол на втория ( или само пее, което понякога е достатъчно за "спокойствието" на блока Mr. Green ) и опитва да лети от деветия. Какво имаш предвид под опити за  летене newsm78  

# 40
Добре сме със съседите - на ниво да се поздравяваме и любезно да се осведомяваме за житието на домашните любимци. С някои от тях работих на предишната ми работа, вкл. шефа, който се оказа в съседен апартамент  Crazy  Един от тях все още ми гледа част от цветята, които трябваше иначе да изоставя докато бяхме извън Бг, тези дни трябва да си ги взема  Laughing

# 41
Ами показва спокойствие на духа просто. А опитите за летене завършиха с размазани кученца по паважа. Имаме една друга кукувица, която пък като види човек и се скрива и го наблюдава през една мъничка цепка на вратата. Срещу нас пък е пълен бардак, от една страна се вихрят оргии с малолетни, отдруга се гледат болни старици. Пак на нашия етаж живееше някакъв тип, който нахлул в апартамента на съседите от седмия етаж уж да ги обира и изкарал акъла на децата им. Над нас има една баба-побойничка, която искаше да ми трови кучето и се би със съседите, защото мъжа й им блъсна колата и тя не можа да понесе, че ще трябва да им заплатят вредата. Внук й пък редовно ни събужда с мюзик-айдълските си изпълненеия някъде към полунощ. Та в цялата тази обстановка въпросната съседка от третия етаж запзва железен дух и ни лекува с рейки, да е жива и здрава!

# 42
Леле, buttinsky, аз мислех, че сме почти най-зле Confused Hug Но пак не ги разбрах тези опити за летене, опитвала се е да скочи ли, какво?
Няма ли на кой да се оплачете от непрестанно създаващите дрязги и изкукуригали съседи ?

# 43
  • София
В добри отношения сме  Peace, е то блока е огромен с няколко входа и постоянно има приходящи и изходящи. Не ги знам всички, но съседите точно над нас са страхотни хора, черпили сме ги , когато се роди малката .
Иначе се е случвало да правим забележка на тоя и оня и то най-вече мъжа , когато примерно в 14.30 , се почне къртене на 3-я етаж, но след като говорихме с хората и ги помолихме , спряха поне от 14 до 16 часа, да къртят и мажат, че те вече половин година ремонтират. Съседката пък на 5 етаж се съгласи да си монтираме чинията на булсатком при тях, че при нас нямаше сигнал от дърветата, но повечето ги знам само по физиономия, като знам че са от входа ги поздравявам , нали сега и аз по цял ден се мотам с малката навън, някои отговарят, други не, здраве да е, да се уважаваме и да не си пречим взаимно, пък нека не сме първи дружки.  Peace
Най ми е трудно и не мога да се примиря с прелитащите боклуци, прилежно сложени в найлонови торбички , но то това го има навсякъде май  и си е до манталитет , възпитание , светоусещане.

П.П. Ние сме от сравнително скоро в този блок и квартал от 5 години, ще станат скоро и сме под наем тук . Преди това живеехме при майка му на мъжа ми, в съседния квартал и Слава Богу, че се изнесохме, та дори и под наем да сме сега, иначе отдавна нямаше да сме семейство вече.

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 19:30 от nellyani

# 44
Внук й пък редовно ни събужда с мюзик-айдълските си изпълненеия някъде към полунощ.

Хе-хе...аз като си лягам доста след полунощ, това не би ми пречило...ама сутрешното разпяване(разбирай в 5 сутринта) на изпроводяк от поредния купон ми спестява доста парички от изправяне на косата при фризьор...

Общи условия

Активация на акаунт