Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №61

• 15 917
  • 276
  •   1
Отговори
# 225
Raia така и не разбрах от какво се притесняваш.Все пак благодарение на него си стигнала до тук.

Днес окончателно спрях с гимнастиката за бременни.Трябва ми още 1 седмица да издържа.Полягвам повечко.Ама шило в торба стои ли?

Vipar моята приятелка си постоя доста време с разкритие-преноси над седмица

Готова с всичко,даже с 2та броя кошчета за кола.Едното е Чико,а другото ни го подариха случайно едни приятели с близнаци.Имаме и матрачета за кошарките и 1 шезлонг-да пробвам дали ще се кефят и дали да купуван друг.

Дали ще ми трябва кантар?А чували ли сте за някакви пирамидки които се слагали под матрака и помагали за необходимия наклон при спане?

# 226
Здравейте момичета!И аз да се включа най - после ,въпреки че цял ден ми е отворена тази темичка и не ви изпускам и за миг,но и с този ремонт все не намирам време да драсна и един ред. Последно време много променливи настроения ме обхващат , станала съм много нервна,може би защото идва края и все затова мисля.
Днес бях на консултация и се ядосах много,предния път (преди месец) ми взеха вагинален секрет и ми казаха,резултатите другия път,а ако има нещо ще се обадим.Е ето ме вече в 38 седмица и днес ми съобщават че имам и някакви бактерии и отсега нататък ще се лекуваме,изписаха ми полижинакс 2 опаковки за 12 дни /откъде това време незнам/.Иначе ми дадоха направление за болницата,в което пише влагалищна флора отицателна  Thinking .
Края на тази седмица ще отида на преглед и при доктора при който ще раждам и ще трябва да спра и магнерича вече.И аз имам страхотна енергия,но като започна да правя нещо или изляза да се разходя ,всъщност виждам че не съм за никъде вече,страшно много ми тежи,правя 10-15 крачки и трябва да поседна.
 dari_sari   аз Малтофера го пия вече 5 месеца,от които 2 месеца 2x2 и пак ми е нисък,защо не го смениш или не увеличиш дозата ,на мен днес вече ми го смениха.
Да се оплача ,тази вечер паднах много лошо,но успях да се извъртя някак си и паднах първо на главата си и на дупе ,ама така си ударих главата и сега имам огромна цицина.Важното е че не си ударих коремаи бебчето се движи ,но се изплаших много.
Бебчетата на Di и на Мишел са много сладки  Simple Smile да са живи и здрави.
Много се радвам че Мона Балона са добре.
Аз също се записах  за лекцията на 9 месеца,но незнам дали ще успея да дойда , ще гледам вече да си почивам повече и ако все пак реша ще пиша .
Пожелавам лека вечер на всички и без болежки  Naughty.

# 227
  • гр. София
Добро утро, момичета!
Да се похваля, че за първи път от 2-3 седмици успях да поспя през нощта и сега съм кукуряк  newsm10. Тези дни имах доста емоции. Започнаха едни болки и присвивания на корема. Тъй като съвпадна с празниците, след дълго чакане най-накрая се класирах да ме погледне доки. Установи ми 2,5 см разкритие, била ми паднала тапата и съм щяла да родя всеки момент. Като налях очите, потекоха сълзите и нищо не можа да спре пристъпа на бушуващите в мен хормони... Отидох при доктора ми по ЖК за направление за болницата и се отбих в кварталната църква. Оказа се, че когато влезем в 9-тия месец по православния канон се чете молитва за леко раждане, който се чувства вярващ може да отиде. Прозвъних приятелките да ги предупредя, че се започва... Оттогава минаха няколко дни и с очудване установих, че още не съм родила, нещо повече, както и Франческа каза, някои си ходили с разкритие по цял месец... Та така, сега си седя в очакване вкъщи и правя последни приготовления за бебчо. За срещата мисля все пак да дойда. Да знаете да не се шашкате много за тези тапи и подготвителни контракции като влезете в 9-тия месец, бебето ще си тръгне, когато то реши.   ylinfant
Хубав и спокоен ден ви пожелавам!

# 228
  • Пловдив
Добро утро! Аз днес съм от ранобудните. Нещо се субудих и не можах да заспя повече.
Jenist много спокойна ми изглеждаш, за което те поздравявам. Само така-мисли положително и не се притеснявай излишно. Това за молитвата не го знаех, но бих си направила такава. Благодаря за информацията.
Едно момиче мисля, че Somebody беше писала, че матрака трябва да е под наклон и, че може отдолу да се сложи например възглавница.
s3m_  според мен след като ходиш на гинеколог на частно той не може да ти издаде болничния и ще трябва джипито да ти го издаде. Купуваш си от някоя книжарница Лична амбулаторна карта и отиваш при джипито за болничния.

# 229
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Днес принудително станах рано, защото след малко тръгвам за ЖК за последно. Имам да питам лекарката доста неща. Тя ще излиза в отпуска и поне доколкото разбрах предния път сега ще ми дадат документите, които ще ми трябват в болницата и повече няма да ходя. Чак като бебка реши, че е време да излиза тогава направо в болницата. А чета в майската темичка, че ходят да им следят тоновете почти всеки ден и така нататък. Та ще разпитам лекарката подробно, че тя е много разсеяна и все забравя нещо.
marieta79 радвам се, че писа и че почти всичко е наред Simple Smile И аз вчера разбрах, че съм завъдила някакви гъбички и за тях ще видим какво ще ми кажат днес. Дано и бебка се е обърнала най-после, че иначе съм се замислила за секцио.
Jenist възхищавам се на спокойствието ти Simple Smile защото колкото повече наближава термина аз толкова повече се шашкам Simple Smile
А за малката Моника нямам думи Simple Smile , честито на Мишел, да й е жива и здрава красивата принцеска   bouquet

# 230
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Добро утро Hug!
На колко минути трябваше да са контракциите, за да се тръгне към болницата?! От 5.20 съм будна, има някакви контракции, но няма силна болка, по- скоро една такава тъпа, постоянна тежест... Засякох няколко на 6 минути, но после поразредиха и сега се чудя  Whistling

# 231
edno_momiche, това с повдигането на матрака се прави ако бебето е с рефлукс и повръща. Надига се на 30 градуса матрака откъм главата,но не е задължително да се прави ако няма такъв проблем.
Аз имам подобна пирамидка,която се използва за подлагане зад гръбчето когато спи бебето,за да не се обръща Peace Покъсно ще я снимам и ще я пусна

Janist, възхищавам ти се на спокойствието Hug Остискай още поне мъничко.

s3m_ , при личния се ходи за да ти завери личната амбулаторна карта,която си купуваш от книжарницата и в която се вписват болничните. Иначе болничния се издава от гинеколога.

Муцуна, моята док ми е казала,когато станат постоянни и на 7 мин. да тръгвам за болницата.

Аз отивам на ЖК - ще ми пускат изследвания и ще ми издадат болничния, който трябваше още на 2-ри май да се издаде,но понеже бяха почивни дни та чак сега.
После ще пиша как е минало.
Хубав ден на всички.

# 232
Муцуна, да лягаш и да не ставаш! Мен ме посъветва акушерката когато започнат контракции да взема едно но-шпа и ако не минат болките и контракциите значи не са подготвителни! Това бил трика да съм сигурна, че трябва да тръгвам! Иначе мисля, че в искат регулярни на 5 минути!  

# 233
Муцуна, при втора бременност на 5 минути ти е време да тръгваш и дори още по-рано.
Jenist , време не остана и на теб. Когато и да се случи вече раждането е на термин и няма за какво да се притесняваш. Peace
edno_momiche,lili_to , хубаво е бебето да се повдига под ъгъл 30градуса в леглото независимо дали има рефлукс или не. Предотвратява повръщането дори и при напълно здрави бебета. Peace
Важното е това бебето да е повдигнато от под кръста до главата. И една обикновена дебела книга върши работа.

# 234
Муцуна,при второ раждане и на 5-10 мин да са,ако са редовни,препоръчват да се тръгне за болницата.Но ако са разредили и нямаш вече,ще си чакаш.Може и да не е дошъл денят.Хайде успех Hug

Кантар
не виждам смисъл да се купува.Само се вкарваш в излишни филми дали наддава бебето добре...един път месечно при педиатъра е достатъчно.А т.нар."пробни кърмения" с теглене след кърмене са дива измишльотина Laughing

И аз в Тина Киркова реших да раждам.Нищо,че ми е далеч от къщи.Нормално ще си раждам,няма да се дам да ме кълцат Grinning

# 235
  • София
Добро утро Simple Smile
Към болницата се тръгава когато контракциите са на 5. И аз ще съм в Тина Киркова, но със секцио.
Аз днес съм на отворени врати в Тина Киркова, някой знае ли пред кой кабинет трябва да ида, че не съм си записака, аз знам, че ми казаха по телефона?

# 236
Добро утро!

Муцуна, при втора бременност се тръгва когато контракциите станат на около 10 мин., но да си ги засичала поне един час. Също можеш да си вземеш вана, ако са истинските контракции, там ще се засилят, а ако не ще спрат.

На мен от няколко дни ми се схваща прасеца, ужасно е, а после си остава болката и не мога да вървя. Казаха ми да си нося медицинските чорапи, ама в тази жега траят ли се  Sick.

# 237
  • гр. София
Муцуна, понеже и мен ме вълнува този въпрос в момента - казаха ми да тръгвам за болницата, когато контракциите станат постоянни и не отслабват във времето, а стават все по-силни. Казаха ми, че родилните контракции нямало как да ги объркам. Нямало смисъл да ги засичам на колко минути са. При мен бяха на 5 минути, но за 1-2 часа и после намаляваха. За Но шпа-то коментираха, че ако са родилни контракции ще ускори процеса, защото отпуска шийката на матката.

# 238
  • София
Добро утро. Моят лекар вчера отново ми каза, да му се обадя, щом контракциите станат регулярни на 30 мин. Една приятелка роди преди 10 дни второто си дете. Когато тръгнала за болницата контракциите били на 10 мин, когато пристигнала се оказало, че разкритието и било 6см и родила за два часа. Муцуна, аз бих отишла на преглед или поне бих се обадила.
Вчера лекарят ми каза, че ще е нужно да си направя изследване за кръвосъсирване, в случай, че искам епидурална упойка. Обикновено липсата на такова ги бавило при раждане. Като поспре да вали ще ходя да дам кръв.

# 239
Добро утро

Тук е прекрасен ден - слън4ево, топло, но не горе6то!
Аз съм по-добре, ве4е не ме боли корема така, както в4ера, тъй 4е ми се размина Simple Smile. Днес влизам в 37-ма седмица, и запо4вам да 4акам...Но както не съм имала никакви контракции изоб6то, туко виж съм си откарала до термина, 4е и 4ак след това Simple Smile.
Приятен ден ви пожелавам, пълен с усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт