Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №61

• 15 912
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
Магнерича струва около 5,40 лв. три блистера и го дават без рецепта, но мисля че е по-слабото от двете. Не съм сигурна, че магнерота ще ти го дадат без рецепта.

# 166
И аз знам, че адреналинката беше за юни, но явно е била за началото на юни, че наистина бебе Емил ми изглежда като напълно доносен по размери и килограми-тежи 3,320 кг. и е дълъг 51см. Да им е жив и здрав!
the1 повечето предпочитат Магнерот, на мен в болницата ми изписаха и 1мес.пих Магнерич/30бр.са около 6-7лв./, приблизително съдържат еднакво количество Магнезий, сега ми го смениха с Диаспорал, който е доста по-силен от тях-295.7мг.магнезий-20 сашета струват около 15лв.
Ето данните и за съдържанието на Mg-Нутри маг/хр.добавка/ - Mg- 140 mg;

Магнерот
/лекаство/-500 мг магнезиев оротат(еквивалентен на 1,35 mmol или 32.8 mg магнезий);
Магнерич
/лекарство/-Magnesium DL-aspartate 500 mg, еквивалентен на 1,4 mmol Mg
И аз мисля, че ще ти трябва рецепта и трябва лекар да прецени кой препарат точно да вземеш.

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 12:42 от vanny_76

# 167
Ins, и аз не мисля, че височината има нещо общо с раждането, но така или иначе поради други медицински причини май ще се наложи да раждам секцио.
Ninand, да и в Пловдив ги има лекциите на списание 9-месеца и се провеждат два пъти месечно. За 25.05 трябва предварително да се запишеш на посочения телефон. Тъй като номера е един и същ за всички градове, кажи, че искаш за лекцията за Пловдив. Аз съм се записала и ако не съм родила до тогава се надявам, че ще се видим там.

# 168
Аз си мислех, че е над 10 лева и за това се притесних!
somebody,  ninand, vanny_76, Палечка_Малечка,  благодаря ви за бързата реакция, аз отивам до аптеката!Дано това помогне! Иначе акушерката каза да не се притеснявам ако тръгне сега да се ражда няма никакви рискове! Така, че спокойно! Ама вече искам да го ошамаря малкия непослушник! Може ли накрая така да се изявява... hahaha Обещах му аз да го нашамаря като се появи, вече не с един а с два пръста!  hahaha Това в кръга на шегата разбира се!

# 169
Височината на жената не е от значение,иначе монголоидната раса не би просъществувала Mr. Green
Раждането на едри бебета " отдолу" хич не е толкоз страшно,и не означава непременно зверски разкъсвания.Моят Ясен също беше над 4 кила и 55 см.Имах само няколко външни шева,и то заради неправилно напъване.Има майчета , родили хипотрофни бебета със разкъсвания(лично познавам такава).

# 170
  • София
the1 , на мен ми бяха предписали Diasporal (Magnesium 300mg) по два пъти на ден. 20 прахчета струват около 15 лв. Аз обаче си самоназначих Biolectra (Magnesium 240mg) по два пъти на ден, при който 20 разтворими таблетки струват 9 лв. Този препарат е съвсем нов и още не много известен. Занесох листовката на доктора и той си даде съгласието да го пия, все едно било (цената не е за пренебрегване).

# 171
凤Феникс凰, точно така е! Peace Моите два външни шева са именно от неправилно напъване, "направих си ги" сама при последния напън, защото не слушах лекарката.
Много едри бебета се раждат вагинално без да причинят  невероятни разкъсвания на майките. Два дни след Кати се роди гигант 4950, 56 см.- майката нямаше нито един външен шев и само два вътрешни.
На жени с ръст под 145 см. обикновено се препоръчва да родят секцио.
А пък ръста и теглото до двегодишна възраст не са определящи за това колко ще е висок и колко ще тежи човек като възрастен.
nana7504, съжалявам да чуя, че и медицинските лица понякога говорят глупости. ooooh! 

# 172
Върнах се! Взех си магнерот и сега чакам да видим какво ще стане! След разходката до аптеката мъника се успокой и явно заспа! Та се надявам да поотмине болката! Сега като си вървях към аптеката и си мислех, ама какво се очудвам, нали все на някого ще прилича! Явно на мен, аз като цяло съм дето се вика "с червей в дупето"  Embarassed 5 минути не мога на едно място да седя! Явно и бебчо ще е като мен! Хубаво е да изтрае поне две седмици! Явно вчера като обявих демокрация и той е решил, че му е време... иначе като се обличах и си гледам корема, ами той пак много ниско долу! Постоянно ту е горе, ту е долу! Много се мести, може и бебока да се намества вече в таза и за това да ме боли! Знам ли, ще почакаме и ще видим!
Somebody, верно ме позабавлява! Нищо пак ще си станеш кльоща като се роди бебчо! Като те гледам на снимкте имаш здрава мускулатура  и според мен доста бързо ще взлезеш във форма! 

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 14:11 от the1

# 173
 Wink

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 19:27 от somebody

# 174
Я какъв хубав бременен корем! Peace

# 175
   Somebody,сега ми харесваш повече newsm51

И аз от едно джезве кокали станах маца-каца  Mr. Green ,но се гордея с бременността си,защото много съм я чакала. pregnant
   Вече не ми пука от многозначителните подмятания :"Това ти ли си?","Колко си се заформила...","Добре че очите ти са  същите,за да те позная".
Аз ще родя и пак ще стана мацка,но някой дропли,които сега ме бъзикат са си били кюфтета цял живот Laughing

# 176
Превъзмогнах мързела си и излъсках цялата къща. Сега вече ми е кеф да си стоя вкъщи  Peace

somebody, все едно гледам себе си. Разликата само е в "преди", аз съм с няколко см. по-ниска и в ханша съм леко по-широка+малко по-едри гърди, но иначе сега съм като теб. Само че аз не се снимам вече, защото освен че съм дебела, фотоапаратът ми лепва още 10-20 кг. отгоре и наистина изглеждам огромна  Sad

Щях да ви казвам, че аз петна по лицето и тялото нямам, само малко около гърдите, но изобщо не ме впечатляват. За сметка на това, си докарах целулит на ръцете, което никога не е било  Shocked  Срам ме е да слагам къс ръкав, да не говорим, че с тая бяла кожа изглеждам още по-слонски.

Но пък двойната ми гушка се прибра, не съм качила и почти нищо в лицето. И пъпчето почти изцяло ми се обърна  Peace

И разгелееееееееееее, вече съм в 9-ти месец  Party

Момичета, живот и здраве, след някой и друг месец, как ще се смеем на сегашните си постове и вълнения около раждането и килограмите. Тези моменти най-много ги обичам, когато зорът е минал, вече съм си отдъхнала и мога с кеф да се сещам как съм се притеснявала навремето  Whistling

Geraldine,, ох, вече не се местя на дивана. Лентичките подействаха  Peace  Сега пък започвам да ги препоръчвам.  А иначе и 27-ми е хубава дата, дори май е по-добра, защото 2+7=9, а според нумерологията 9 е божествено число и е късметлийско  Crazy

Трябва да си взема книжката на Линда Гудман от Люлин и да прочета какво беше за числата, че ако се наложи и аз да избирам дата за секцио, да се консултирам с числата  Sunglasses

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 14:58 от Gydelichkova

# 177
  • София
nana7504, багодаря за изчерпателната информация, полезна ми е разбира се   bouquet

Аз се върнах от ТК. Видяха бебка, добре си е плацентата ми е добре и на 19-ти съм на изследвания всякакви. Казаха да си освободя деня ( то моите дни не са особено заети Simple Smile )
Имам си вече дата за секцио - 25.05.2009. Питаха ме да си избера между 25, 26, 27 и аз реших, че 25.05 звучи добре  Grinning
Гъди, казвала съм на мъжа ми, че твоя Жоро похърква и ти се местиш на дивана понякога и тази сутрин в 5ч. аз реших да се преместя на дивана, че много ме болеше кръста и само се въртях в легото и той като се събуди сутринта и вика " Ама ти защо си тука, хъркам ли? " Grinning
И да мрънна нещо. Гледам се по витрините като ходих до ТК, ми то колкото пупа, толкова и дупе  Embarassed станала съм като топка. После зор ще видя докато се приведа в приличен вид. Преди имах хормонални проблеми и съм била ,максимум точно толкова дебела колкото съм сега , без пупата и си мислех, че никога няма да се видя пак така, ама ето на пиша ви това и ям сладолед...

# 178
Гъди, честито за 9м

за целулита по ръцете не си сама, и аз го имам Mr. Green и мен ме е срам да слагам тениски, ама нямам избор, ще умра от жега и без това и до магазина ме е срам да отида по къси гащи и се обличам с анцуг  и маратонки! В четвъртък ще се видим, ще покоментираме качените килограми, и всичко останало касаещо бременността!! Wink

Сега седя на компа и ми прави впечатление, че гърдите  ми вече се подпират на корема толкова са големи станали, а отдолу под тях вода капеее Mr. Green
Добре ,че още нямам оплаквания от кръста да чукам на дърво, че си поседявам повечко на компа Simple Smile

....днес доста поспамих по тематаа newsm47 smile3505

# 179
somebody, аз и по анцунг изглеждам зле и си обличам дрехите за навън, за да отида до магазина  Mr. Green  А и тези, които ми стават, никак не са много. Сукманите още ми стават, леко под коляното ми стигат, но ме е срам да ги нося на голо и винаги слагам клин отдолу  Embarassed  Но дори и клинът започва да ми става малък  hahaha  Добре, че още малко остана. Но категорично вече отказвам грам дреха за бремени да си купя, не мога а ги дишам вече тези палатки  Naughty

В четвъртък има малка вероятност да не мога да дойда, но ще го разбера горе-долу около часа на срещата.

Общи условия

Активация на акаунт