Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

• 79 738
  • 649
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добро утро!  Hug

НАправо ме хвърляте в размисъл за качеството и смисъла  на живота ( ям , за да живея или живея  , за да ям )  newsm78

за някои готвенето е медитация,
за други - естетика,
за трети - задължение.

ти как гарантираш, че като четеш книги разбираш всичко и развиваш личността си?
и не, не крада от времето си за собствено развитие, за да готвя,
но не бих яла само садвичи и полуфабрикати, за да имам време да чета.

златната среда е трудна за постигане, но виждам, че ти си далеч от нея, щом така формулираш въпроса си  Wink
asyalein, много точно си го казала. Heart Eyes Съгласна съм с всяка една твоя дума. Peace

Роце, не можах да устоя на салатката ти Капрезе, не ми излезе от главата и импровизирах с наличните ми продукти. Снощи си я хапнах с една чаша бяло винце. Smile
Имах три ягодки, 1/4 авокадо, прясно домашно сиренце, краставичка и ето я салатката под формата на шишчета, поляти със сосче от горчица балсамико, соев сос и оцет. Simple Smile Много вкусно беше.

Карчита, честит рожден ден мила. Пожелавам ти много здраве, щастие и любов! И много хубаво настроение през днешния ден! Hug

# 286
Ех.......израелската кухня е на почит в последно време в темата.......Лично аз нямам никакво желание да готвя в последно време.......

От скромно, по-скромно от мен:

Хляб и Печено домашно пилешко(последното) + зелен боб

Извинявам се, че се намесвам малко извън темата. Мама Цоцоланка може ли да ми кажеш как печеш домашното пилешко. На мен тази вечер ми предстои такава задача и се чудя какво да го правя. Да го пека ли, да варя ли. Ако се пече предварително трябва ли да се вари?  newsm78

# 287
Lindita, как точно приготви тиквички с ориз и много копър на фурна - моля за рецептата.

# 288
Само телеграфно от мен, че нямам време, после ще разглеждам подробно   bouquet
Снощи вечеряхме: Салатка
Кюфтенца на фурна
и Кашата от коприва която вече показах.  Wink

Успешна седмица!!! Heart Eyes

kar4ita  newsm59 newsm51 newsm51 newsm51

# 289
olemale този път предпочетох да сваря месото и после само да го запека.....Защото един път така си пекох и остана леко недопечено месото, че този път се постарах да не се повтори......

Определени лица от темата ми се губят......Стоева напр.....Диди, Умницата......

# 290
МАнджите дето ги приготвяте са страхотни , обаче в мен възникват няколко въпроса, като ви чета ( малко по диагоналната система Simple Smile ) - има ли всред вас мадами с наднормено тегло и изобщо от това ненормално готвене дали намирате време да поработите върху себе си като личности , например как сте с четенето на книги ? Защото , за да се приготвят повечето от нещата изложени тук е нужно време , да не говорим за свръх калоричните ви продукти . НАправо ме хвърляте в размисъл за качеството и смисъла  на живота ( ям , за да живея или живея  , за да ям )  newsm78
Joy Joy Joy
 hahaha hahaha hahaha
 ooooh! ooooh! ooooh!.
Очевидно обичаш да четеш.Ами порови в публикациите на момичетата и ще видиш, че не пишат само тук.И книжки четат и се грижат за себе си.Освен това повечето са с по две ,че и три деца Peace Peace Peace
Извинете за спама момичета Hug Hug Hug
 ooooh! ooooh! ooooh!

# 291
МАнджите дето ги приготвяте са страхотни , обаче в мен възникват няколко въпроса, като ви чета ( малко по диагоналната система Simple Smile ) - има ли всред вас мадами с наднормено тегло и изобщо от това ненормално готвене дали намирате време да поработите върху себе си като личности , например как сте с четенето на книги ? Защото , за да се приготвят повечето от нещата изложени тук е нужно време , да не говорим за свръх калоричните ви продукти . НАправо ме хвърляте в размисъл за качеството и смисъла  на живота ( ям , за да живея или живея  , за да ям )  newsm78

Ще се въздържа от груб коментар  ooooh!.
Само да те питам, ти не ядеш ли? А децата ти, ако имаш такива? И ако ядете.........., какво ядете? А какво е твоето хоби? Какви книги обичаш да четеш?

И след като готвенето според теб е губене на време, какво те накара да влезеш в тази тема и да разгледаш всички снимки, защото гледам, че си установила, че всички готвим мазно и калорично?

# 292

Определени лица от темата ми се губят......Стоева напр.....Диди, Умницата......

бях в разход, домашните - на сухо  Laughing

......Ами порови в публикациите на момичетата и ще видиш, че не пишат само тук.И книжки четат и се грижат за себе си.Освен това повечето са с по две ,че и три деца Peace Peace Peace
да допълня, че повечето и работят  Peace къде по 8, къде по 10 часа поне 5 пъти седмично  Wink

# 293
и отчет за снощи - пилешки пържоли и наденички със салата

Закуска топли сандвичи и таратор  hahaha по желание на щерката

# 294
Пеп-чо, бейби-картофките ти вече ще бъдат уважени от всички, а не само от пишещите във форумите. Видях вестника и веднага казах: "Това са картофките на Стоева".

От нас вчера: тирамису

предястие

постна пица

# 295
  • Torino,IT
Паста фрути ди маре, не е калорична, наистина Peace

Килограми в кулинарни теми не се споменават, всички тук сме се обединили в името на страстта си към готвенето, всички малко или много си знаем какво обичаме, какво ни се отразява добре, кое по- зле, смятам че всички момичета си подбираме менютата така че не само да се харесват на домашните на глед и вкус, но и с оглед на това да са здравословни и питателни, едва ли има някой който да готви само сладкиши и пържени картофи за семейството си... така че който има да публикува или само да гледа, добре дошъл е, критики приемаме, но само основателни Peace
Пепчо, добре завърнала се Hug
Смайли, за тиквичките слагам да се запекат на силна фурна в тавичка с малко зехтин лук, моркови , аз сложих и малко праз и тиквички нарязани на ситно, след около 15 минутим слагам една чаша и половина ориз, подправки-джоджен, риган, червен пипер, сол и преобладаващ пресен копър, нарязани на ситно 3 скилидки пресен чесън, 4 чаши и половина зеленчуков бульон разбърквам хубаво и всички се готви до извиране на водата. Мисля тези дни пак да повторя.

# 296
От днес овесени бисквитки с сушени плодове 

И от вчера кюфтета от тиквички станаха чудни

Гелева много апетитни шишчета.

# 297

чета мнооого книги..........готварски Laughing
........ учудвам се,че четящ човек,който явно работи върху себе си,не може да осъзнае как обогатяването на кулинарната култура по никакъв начин не пречи на духовното развитие,а даже напротив Simple Smile.Експериментирането,овладяването на някои тънкости,познаването на рационалната и интернационалната кухня може само да е  от полза за пишещите тук и за близките им.От полза за здравето, поведението и самочувствието им,за да не се държат като Бай Ганьовци,когато прекрачат прага на дома  или държавата си.
......да, има мадами,които не само,че не сме с наднормено тегло,но сме на границата с поднорменото Crazy ...... точно защото имаме много и различни ангажименти и интереси,а понякога ни се случва въобще да не се спираме на ден по 17-18 часа......

.....не знам кои СВРЪХкалорични продукти визираш,но не вярвам да твърдиш,че е здравословно да се хрупкат само плодове и зеленчуци.......всеки знае,че натуралните продукти,дори калоричните,не вредят,когато са в умерени количества.

И последно - живея,за да се радвам на живота във всичките му аспекти,а това неизменно включва и добрата храна,споделена с любими хора.........подобен мироглед, според мен може да се усети в повечето стойностни четива от световната съкровищница - предполагам, чела си ги Peace......и то не по диагонал

Извинявам се на всички за спама  Hug
..... и Гелева,тези шишчета и това бяло винце ще ме преследват дълго време Crossing Arms  Wink

# 298
Didibu, не се притеснявай за спама, и аз не се сдържах...  Mr. Green Но мисля, че прекалено много внимание й обърнахме на тази мацка. Като не й харесва темата, да не я чете!  Peace

Карчита, рожден ден ли имаш? Всичко най-хубаво ти желая и само положителни емоции! smile3525 И да ни радваш още дълго дълго с прекрасните си торти! /И не само/  Grinning

# 299
Ама момичета, то е ясна нейната работа, като в приказката за лисицата и гроздето. Тя е толкова саката милата и умствено и физически, че горкинката не може да се осъзнае, как е възможно да ги съвместяваме тези неща......... Ние кво сме виновни и че сме по-уфатни, и по-умни, и по-хубави, и по-работливи, и по четящи, и децата си не сме забравили и сме по и по и по Joy Joy Joy Joy Joy Завидяло ни е момичето, кво толкова. Иска му се и то така, ама пусто като не може, освен злоботията си да излее тук друго не може. hahaha hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт