Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

• 79 746
  • 649
  •   1
Отговори
# 270

Селма, точно тези сладки в руската кухня са известни като "ушки" или поне аз така ги знам от доста далечно време. Има разни варианти: с равни количества масло и извара или маслото/маргаринът наполовина на изварата, със сода, с бакпулвер, с какао - един куп варианти и все са хубави. Може би защото аз ги харесвам много. Както ме подкокороса, само да си купя извара и ще си ги спретна. Grinning Пък после ми пускай теми за килограмите.......... Joy
    Кажи ми ,Лабрекс,какви се получават,като твърдост?При мен се получиха с хрупкава коричка,но някак прекалено мекички отвътре,нещо като "сьІрники",макар че доста време ги пекох! Rolling Eyes Или по-тънички трябваше да ги направя? Thinking

Селма, и аз се нареждам за рецептата за изваренките. Може ли да бъдат солени?
Днес готвих картофи с пилешки парченца на фурна / бях на косъм да си изгоря манджата, щото я бях позабравила Embarassed /:

Не знам точно....Но моята приятелка точно днес се закани да ги направи без захар.После ще я питам,какво е станало.Но,предполагам,че ще е добре. Peace

# 271
    Кажи ми ,Лабрекс,какви се получават,като твърдост?При мен се получиха с хрупкава коричка,но някак прекалено мекички отвътре,нещо като "сьІрники",макар че доста време ги пекох! Rolling Eyes Или по-тънички трябваше да ги направя? Thinking

Селма,зависи колко ти е меко или твърдо тестото, колко тънко/дебело си ги разточила. И такива стават - с коричка и меки отвътре, стават и едни топящи се направо, като ги ядеш, когато е по-меко тестото и по тъничко. И, като стоят, пак са хубави, омекват. Най-ги харесвам, като ми станат такива:(снимката е от нета, не е моя)

И на мен ми се получават различни, като тези на снимката стават при по-меко, но не лепнещо тесто и по-тънко разточени. И то без сода, а понякога и със сода не ми бухват, но пак си ги харесвам. Laughing

# 272
Здравейте Hug.Ето и моя неделен отчет
Копривена чорбичка Heart Eyes с левурда(див чесън).

Пилешко със зеленчуци и левурда в плик и на фурна

Мъфини с ягодово сладко по рецепта на ЧервеноВинце

пак от същото тесто нещо като мини  - мъфинка.Станаха на вкус като сладките калии от едно време Heart Eyes

Пица с малко неща отгоре и леко попрепечена, но такава беше поръчката Rolling Eyes - изяде се до последната троха - нищо, че на снимки изглежда толкова зле ooooh!

# 273
  • ГОре на черешата...
Селма, Лабрекс, тези "Ушки" скоро ще се пробват, обичам изварени неща...

Днес вкъщи:

Лопушник /баница с лопуш/лапад/:

Пилешка кавърма:

...и само пилешки филенца на грил-тигана, защото подозирам, че големият няма да яде от кавърмата, сега е в период на сухоежбина ooooh!...

Десертът вече е ясен - току що откъснати ягоди и череши Grinning.

# 274
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
 tutulina,точно вчера бях в Габрово по работа и атмосферата беше много приятна - навсякъде се разхождаха приказни герои Grinning..........само не разбрах по какъв повод се организира карнавала

През месец май е празника на града и всяка година има Дни  на хумора и сатирата с карнавал и много изложби на картини на карикатуристи от цял свят в Дома на хумора и сатирата,има специално участие на различни театри от страната с постановки - комедии,както и филмов фестивал,организира се надлъгване "Благолаж",с много награди. За децата имаше отделен карнавал "Малкия смехурко" , на който гостуват  деца от детски градини от други градове. Пеят,танцуват и се веселят с бате Енчо. В продължение на една седмица гостуват различни певци,всяка вечер на открита сцена в центъра на града.Има и бирен фест и много други изненади за малки и големи.
  Заповядайте на карнавала следващата година ще останете приятно изненадани,атмосферата е невероятна.
  Моля да ме извините,за това подробно обяснение,но който  веднъж е вкусил от това преживяване  карнавал идва всяка година.

# 275
Ех.......израелската кухня е на почит в последно време в темата.......Лично аз нямам никакво желание да готвя в последно време.......

От скромно, по-скромно от мен:

Хляб и Печено домашно пилешко(последното) + зелен боб

# 276
Ето нашата вечеря - Лазаня - още топла Simple Smile

# 277
  • Brussels
Дидибу, заповядай: Топчета от рикота и тиквичка   Hug
Нашата вечеря беше:
Пържен калкан и задушено във вино зеле

Питки с копър

# 278
  • пак на Рив Гош
Бънииии, при вас жеги, при нас 15 градуса... Чудех се дали да не направя супа за вечеря  Grinning Твоята копривена много вкусна изглежда.
Както и пилешките хапки на polin_a, реването на Линдита и останалите вкусотии.  Grinning
Nadetosp, какво има върху калкана и под зелето? Снимките ти, както винаги, са великолепни!  Grinning
Гелева, салатата с ягодите на мен страшно ми хареса. Жалко само, че не бяха много сладки, щеше да е още по-хубава.

Аз днес открих сезона на аспержите.
Тортиля с аспержи и картофи (колко е типично испанска, само тя си знае, ама е поне вдъхновена от испанската такава  Laughing):

Солен вариант на английския bread-and-butter pudding - пудинг от хляб с аспержи и гъби:

# 279
МАнджите дето ги приготвяте са страхотни , обаче в мен възникват няколко въпроса, като ви чета ( малко по диагоналната система Simple Smile ) - има ли всред вас мадами с наднормено тегло и изобщо от това ненормално готвене дали намирате време да поработите върху себе си като личности , например как сте с четенето на книги ? Защото , за да се приготвят повечето от нещата изложени тук е нужно време , да не говорим за свръх калоричните ви продукти . НАправо ме хвърляте в размисъл за качеството и смисъла  на живота ( ям , за да живея или живея  , за да ям )  newsm78

# 280
  Лабрекс,стигам до извода,че следващия път просто ще трябва да ги разточа по-тънки тез'  "ушки-курабийки" за да се изпекат по-добре.Бухват си прекрасно и без всякакви набухватели. Simple Smile

# 281
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
НАправо ме хвърляте в размисъл за качеството и смисъла  на живота ( ям , за да живея или живея  , за да ям )  newsm78

за някои готвенето е медитация,
за други - естетика,
за трети - задължение.

ти как гарантираш, че като четеш книги разбираш всичко и развиваш личността си?
и не, не крада от времето си за собствено развитие, за да готвя,
но не бих яла само садвичи и полуфабрикати, за да имам време да чета.

златната среда е трудна за постигане, но виждам, че ти си далеч от нея, щом така формулираш въпроса си  Wink

# 282
На въпросите на kotarankabg:

Имам една цел в живота: Живея, за да ям... Ям, за да дебелея... Дебелея, защото без ядене не мога да живея. Нали за това съм се родила, за да ям?! Затлъстявам, затъпявам... Книги ли?  newsm78 Защо да чета, като мога да си готвя по цял ден и да ям, ям и ям??? И както е казал един човек,  hahaha  тази година 100 кила, догодина 200!!!  Joy

Абе, мацко, извинявай, ама ти на колко години си? Simple Smile

# 283
котаранке, що не си пуснеш една отделна тема с поставените въпросчета Thinking? Че даже и във вариант на анкета може. Тука, така поставени, не са на мястото си, щото темата е за друго, и най-много да те изядем с парцалките, щото хапваме доста и разнообразно Mr. Green.

Наде, много сладки питките с копър Peace. Рецептичка може ли?
Роца, Hug!
Никога не съм яла аспержи Thinking...
Бъни, много сладки мини-мъфинки Peace.

# 284
  • София
Записвам се да ви следя, че в последните 2-3 теми само оттук-оттам надзъртах. Не само за форума нямам време, а и за готвене, та няма с какво особено да се отчета. За сметка на това тук страшни кулинарни шедьоври видях  smile3501

Надето, тъкмо бях забравила, че ми се е доял калкан, и ти ме присети сега  Crossing Arms Ще трябва да направя нещо по въпроса  Laughing

Тая вечер набързо спретнах една пилешка скаричка, броколи със синьо сирене и кашкавал и задушени зеленчуци. Само зарзавата успях да снимам  Laughing

Лека вечер и успешна работна /и кулинарна Wink/ седмица на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт