Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

• 79 694
  • 649
  •   1
Отговори
# 315
Ехеей, Ягодке изпи ти силиците това бебче Joy не ти остава време за нас Peace

Аз се вмъквам, да сложа линка от който, ако някой иска може да си свали сканираната рецепта на ЛИМОНОВОТО ПИЛЕ на Гордън Рамзи от последния брой на Good Food. Диди го поиска, но нямах скенер, а не можеш да ме хванеш да преписвам това нещо Laughing Laughing Laughing

И понеже аз се опитвам да стачкувам, ето една малка част от нещата, които наготви Бобето. - Едно десертче - Шарлота с къпини и круши пак от същото списание:

За агнешките бутчета на скара пак в специална марината и други нещица дето наготви, хеч няма и да споменавам.
Ами аз вече не знам, като спра да стачкувам, няма да има място за мен в куФнята hahaha hahaha hahaha
Всъщност рупат една баница в момента дечинята, ама пък баница съм снимала и не ми се повтаря, но това не го броя за готвене даже Wink

# 316
  • Torino,IT
Здрасти Ягодке, как сте, растете ли?

От мен кюфтета по чирпански за вечеря и това е Peace

Nell@,може ли рецептата за кюфтетата от тиквички?

Момичета, дайде някакви идеи за сладки или соленки с бутер тесто, сега като видях охлювчетата на Селма се присетих за тези на Лео, ама ако имате и други идеи някакви, нещо по- опростено да е, няма да ви се разсърдя Mr. Green

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 21:10 от Lindita

# 317
От мен едно пиленце със картофки и бира на фурна

# 318
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за вечеря правих сочна пица с пресни домати,моцарела и рукола.
една от любимите ми комбинации  Crazy
мъжът ми получи и малко салами  Mr. Green

отделно зелена салата с репички  Flutter

Пепчо, от къде ги измъкна тези шикозни формички за тарталети?  newsm78

# 319
Добра вечер! Wink
Ягодкеее,  wavey

Бърза вечеря от мен: Wink
Пиле със зеленчуци по китайски

Пържен ориз с яйца и зеленчуци

# 320
еееее видяхте(от другата тема), че сте слаби и затрупахте тука пак с вкуснотии  Crossing Arms
  Heart Eyes   bouquet  Crazy

Krische Шарлотата с къпини и круши ......направо и почуватвах вкуса  Crazy

пеп-4o  нямам думи просто .............обужавам фъстъчен крем, а още повече обичам терталети (самите кошнички , точно на такова тесто ми приличат  Flutter) СТРАХОТНИ СА .....2-3мин ги гледах и примлясквах  smile3556

Селма"Охлювчета на Варвара". изглеждат невероятно

и още много и все хубави творения видях , но няма да изброявам ...................
аз днес нищо няма да показвам, защото четох книга  Whistling  Mr. Green (майтапя се) , хапнахме на вън. АЗ ядох цаца, че от една седмица я говоря.
Айде лека вечер от мен  Hug   bouquet

# 321

Момичета, дайде някакви идеи за сладки или соленки с бутер тесто, сега като видях охлювчетата на Селма се присетих за тези на Лео, ама ако имате и други идеи някакви, нещо по- опростено да е, няма да ви се разсърдя Mr. Green
Ето едни много опростени канелени пръчици

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,815.msg12794.html#msg12794

# 322
Ооооо, Ягодка била тук.....

Карчита, Честит рожден ден, скъпа! Здраве и щастие ти желая!

Умнице, я кажи на Бобето да си направи ник за готварския форум......Вкусно е...

Ася, пиците изглеждат превъзходно!

Селма, много апетитни охлювчета.....

Енаморада, пилешко изглежда много вкусно.

Ще ми простите за простите ми манджи:

Пиле с кафяв ориз - Червена леща - пюре - Пържени тиквички

Ще ме прощавате за снимките, нещо не ми е до снимане......

# 323
  • София
Отдавна се бях наканила и днес спретнах Гратин със сьомга, пармезан и гауда  /по принцип трябва да е с грюер, но никъде не намерих днес  newsm78 някакви идеи откъде може да се купи?/.  Отдавна не бях опитвала по-вкусно нещо  Crazy Crazy

asyalein , много изкусителна пица!  bouquet

пеп-4o , тоя фъстъчен крем и мен ме залепи за монитора  Shocked

Приятна вечер! Hug

# 324
За днес пилешки гърди с карамелизиран лук и балсамико сос ,за десерт мляко с ориз. Simple Smile

# 325
ПОЗДРАВЛЕНИЯ , СЕЛМА  Hug  Въпросите ми не бяха зададени с цел заяждане , но типично по български може би , се получиха и коментарите . Благодаря ти за добронамереността и разбирането , които прояви към написаното от мен . Относно готвенето - придържам се към по - простички , така да се каже храни , и съм на принципа всеки ден да се яде нещо сурово - плодове , зеленчуци . Отдавна нямам влечение към сладките неща  - от само себе си изчезна , но не се отказвам от месото Simple Smile Хубаво е да се готви разнообразно , но както вече писах , предпочитам по - скромните манджи .

# 326
Котаранке, аз лично нямам нищо против теб и не съм искала да се заяждам. Коментарът ми към поста ти беше по-скоро ироничен, защото, извинявай, ама поднесен по такъв начин, постът ти, веднага ме провокира. Laughing  И сега ще се обоснова:

"...и изобщо от това ненормално готвене" - Не виждам кое е ненормалното. Тук пишат много хора, много от които не всеки ден... Някои (като мен), повече в събота и неделя, когато не са на работа и имат повече свободно време за въпрсното "ненормално" готвене или пък друго нещо.

Някои мами вероятно не работят и имат повече време да творят, защото готвенето не е задължение за нас. За някои - хоби, за други - страст. За мен лично - удоволствие и възможност за разтоварване.

"...дали намирате време да поработите върху себе си като личности" - Защо да не намираме? Ние не готвим денонощно!

"...как сте с четенето на книги ?" - Който обича да готви, намира време за готвене. Който обича да чете - също. Освен това гледаме деца, ходим на работа и много дртуги неща. С времето човек се научава да съчетава нещата, които обича, така, че да намира време за всичко. Peace

"...да не говорим за свръх калоричните ви продукти" - Всеки решава сам за себе си какво ще готви и каво ще яде. Аз също смятам, че трябва да се ядат предимно плодове и зеленчуци в суров вид, но не всички са длъжни да бъдат на моето мнение и да ядат това.

"...НАправо ме хвърляте в размисъл за качеството и смисъла  на живота ( ям , за да живея или живея  , за да ям )  newsm78 " - Е, това ще го оставя без коментар.  Grinning

И аз имам един въпрос към теб. Ти като влезе в Готварския форум, респективно в тази тема, какво очакваше да откриеш?  Wink

Не се сърди на момичетата, тук всички са добронамерени по принцип. И да, може би наистина сме малко заядливи - българите.  Peace Надявам се отговорих на въпросите ти.  Sunglasses

# 327
  • пак на Рив Гош
Карчита, честит рожден ден! Да си много обичана и много щастлива!
Гелева, страшна ти е салатата! Сигурно много върви на винце  Laughing
Ягодка, радвам се да те видя отново  Hug И добре дошла на Малка Галка - чудесно начало!  Hug
Крисче, браво на мъжа ти! Как е технологията на шарлотата (че от снимката малко на кръмбъл ми прилича... newsm78)?
Асялейн, страхотна пица, предполагам тестото е домашно  Simple Smile Досега нещо недолюбвах руколата, ама май напоследък все повече започнах да я оценявам...  Laughing
Цеце, осван сьомга какво има в гратена?

Аз тази вечер минавам да ви почерпя, че любимият ми днес "порастна" с още една година. Та го поглезих с любимия му сладкиш - чийзкейк

Вариант с боровинки и без печене.  Grinning

# 328
Роца, да е жив и здрав любимият!   bouquet 

Страхотен чийзкейк! Това отгоре къпини и боровинки ли са?  Heart Eyes

Аз днес не съм готвила, реших да помързелувам малко.  Mr. Green Мислех да правя толумбички, но се отказах. Всъщност, не съм правила досега. Намерих няколко рецепти и още се чудя...  newsm78 Както и да е, като ги направя, ще ги покажа. Надявам се да се получат. Мъжът ми много обича...  Heart Eyes /Е, и аз...  Blush /

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 23:29 от dixi

# 329
Отдавна се бях наканила и днес спретнах Гратин със сьомга, пармезан и гауда  /по принцип трябва да е с грюер, но никъде не намерих днес  newsm78 някакви идеи откъде може да се купи?/. 

Цеце, грюер има в Била, Метро и  newsm78 newsm78 може би в другите големи  вериги.

Ягодке, липсваш  Hug баткото не помага ли?  че да отмаряш малко тук?

Ася, формичките тарталети са купени  Laughing

иначе си вечеряхме печено пиле с картофи и таратор

за утре супа пиле

Общи условия

Активация на акаунт