СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 58 970
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 665
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ох, ама като почнете да обощавате така...
В нашата градина са приети 19 деца с 8 точки и 5 с повече, които тепърва ще се доказват имат ли ги многото точки или не.
В градината ми по второ желание са приети и две деца със 7 точки от общата опашка.
Да бяхме кандидатствали във вашите градини...

# 1 666
Ами майката явно е кандидатствала в градина с много малко прием, знам ли, защото тя като социален случай и дете на баба в Дг са на различни опашки, ако не бъркам?
               Първо - не бъркаш,на различни опашки са и второ - всички социални,които не са приети на първо класиране са на първите места в новите списъци.Така,че ако има места за второ класиранех ще влязат.Трето - почти навсякъде /желаните ДЗ/ се приели повече социални отколкото общи въпреки обявените бройки по квота.

# 1 667
Ники, айде стига. Твоята градина явно желаещите не са много. Аз където кандидатствах и много други мой познати, на никой децата не са им приети /говоря за ОДЗ-та/  , а сме с по 8 т. и никой не приет. Можеш сам да погледнеш за ОДЗ /Средец, Оборище, Триадица/, че броя на приетите е минимален, а са приети основно с 10+, 10, 9т. Та незнам какво те притесняват мойте обобщения......
Нищо не ме притеснява мен, въпроса е, че не бива да се правят такива истерични обобщения, че простосмъртните не влизали и т.н. Имаше предостатъчно кандидати в градината ни на първо желание, ЦДГ. Много от съседките дечица /2007/ пък влезнаха в най-елитното ОДЗ в района, съвсем простосмъртни са, с 8 точки.
Съжалявам, че във вашия район явно местата са изключително малко, проблема не е в простосмъртните или останалите деца...

Не те познавам, така, че не ти знам притесненията. А дали мойте постове са истерични не си ти човека, който можеш да ми даваш оценка. Можеш сам да погледнеш статистиката в сайта и ще видиш, че с 8т. са приети 888 деца, а с 10т.-994, с 9т. -2309 и т. .н. общо 4469 деца. Е кажи ми тогава кои деца са приети повече тия с 8т. или тия с 9т. и нагоре? А и тези с 9т. броя им е огромен 2309 деца.

# 1 668
  • в центъра
Нищо не ме притеснява мен, въпроса е, че не бива да се правят такива истерични обобщения, че простосмъртните не влизали и т.н. Имаше предостатъчно кандидати в градината ни на първо желание, ЦДГ. Много от съседките дечица /2007/ пък влезнаха в най-елитното ОДЗ в района, съвсем простосмъртни са, с 8 точки.
Съжалявам, че във вашия район явно местата са изключително малко, проблема не е в простосмъртните или останалите деца...

Напротив, и в простосмъртните  и останалите е проблема! Защото с тия привилегии за служащи, които си гласуваха моето дете с 9 т. също имаше ниски шансове.
Така че в обощенията няма нищо истерично когато са на твой на гръб  Peace

# 1 669
  • София
Ами не е лошо да запазите малко спокойствие!
Ясно ми е, че сте притеснени, моето дете също не беше от приетите в ясла миналата година и си го гледам до 3 г. вкъщи, но не обвинявах приетите деца за липсата на достатъчно места.
Тепърва ще има освободени места от класираните, днес попаднах на фрапиращ случай от социалните, който няма как да бъде доказан и детето няма да бъде записано. И няма да е единствен такъв случай. Сравних изтеглените номера в граничната група и на мястото на това дете ще влезне едно познато, съвсем обикновено дете.

# 1 670
  • в центъра
Ясно ми е, че сте притеснени, моето дете също не беше от приетите в ясла миналата година и си го гледам до 3 г. вкъщи, но не обвинявах приетите деца за липсата на достатъчно места.
Тепърва ще има освободени места от класираните, днес попаднах на фрапиращ случай от социалните, който няма как да бъде доказан и детето няма да бъде записано. И няма да е единствен такъв случай. Сравних изтеглените номера в граничната група и на мястото на това дете ще влезне едно познато, съвсем обикновено дете.

Аз съм напълно спокойна, детето ми е прието, макар и не там, където ми се искаше. И то при положение, че ходи на ясла и има заветната точка.
Но не мога да приема, някой да прави забележка на друг, че приемал нещата истерично.
Всеки предценява обстоятелствата за себе си и има право да реагира съответно.
А това, че съществува хипотезата, че тепърва ще се освобождават места едва ли успокоява някого.
Те местата са си все толкова - и да се освободят за едни, това означава, че на други им е било отказано записване - т.е. броят на недоволните е все толкова!
Така че уважавайте малко и чувствата на околните!
Струва ми се, че тук сме да си помагаме, а не да си правим забележки!  Peace

# 1 671
  • гр.София
Лошото е че не виждаме, има ли отказани.

# 1 672
  • Върху лъчите на Слънцето.
Миналата година имаше такава опция, дано и тази да я има. То все още не се виждат и списъците на все още чакащите деца...

# 1 673
  • София
Миналата седмица писах същото, което ще напиша и сега:
Изправихме се едни срещу други и водим война помежду си, вместо някак да се съюзим и наистина да протестираме СРЕЩУ липсата на достатъчно места изобщо.
Вярно, че общината напоследък се държи адекватно, но тъй като го направи твърде късно, броят на недоволните продължава да си бъде огромен.
Дайте да не се нахвърляме едни срещу други, ами по-конструктивно да организираме протест.  Peace

# 1 674
Ами майката явно е кандидатствала в градина с много малко прием, знам ли, защото тя като социален случай и дете на баба в Дг са на различни опашки, ако не бъркам?
               Първо - не бъркаш,на различни опашки са и второ - всички социални,които не са приети на първо класиране са на първите места в новите списъци.Така,че ако има места за второ класиранех ще влязат.Трето - почти навсякъде /желаните ДЗ/ се приели повече социални отколкото общи въпреки обявените бройки по квота.

Да!!! В нашата градина по първо желание (първа яслена група) бяха обявени 7 места за децата по общи критерии, 5 за социалните случаи и 0 за деца със СОП! 6 деца на опашката преди нас бяха с повече точки и се борехме за 1 място. До последно не видях да има промени в списъка и предвидените бройки. И изведнъж в събота сутринта видях, че сме нямали абсолютно никакъв шанс, защото са приети 6 деца по общите критерии и 6 по социалните, а ние сме били, смея да твърдя, ИЗМАМЕНИ!!! и напразно сме изхабили 3 т. за първо желание!!!  Close Close Close  Sick

#Cussing out  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Може ли такова нещо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  #Crazy Shocked #Crazy Shocked #Crazy

Говоря за 16 ОДЗ в Студентски град!

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 14:54 от Pavlina Nikolova

# 1 675
  • Нови искър
Миналата година имаше такава опция, дано и тази да я има. То все още не се виждат и списъците на все още чакащите деца...
сигурно е питано някъде по стр. но не го намерих сори. Кога ще може да се правят  промени по профилите нали уж от понеделник / давам 1 ден закъснение/ ама .... Whistling Rolling Eyes

# 1 676
  • София

Къде се гледат номерата на децата от граничните групи???

# 1 677

Ами почва да ми се струва, че не само няма да видим, ами няма и да има такива. Дано да греша, но вчера говорих с една майка и съм малко скептична, че ще има проверки - отписани и така нататък. Дано да не е права.

# 1 678
  • София
Бимбо, първо не съм направила на никой забележка, че приема нещата истерично, а че прави истерични обобщения, има разлика. Приемайте нещата според собствения си светоглед, не ми пречите и не бих правила забележка за такива неща.
Но няма смисъл да се обобщават нещата, при положение, че всичко зависи от броя свободни места, не от кандидатите. А свободните места зависят от знаете кого.
Спирам по темата с обобщенията.

Последно някой знае ли - ще има ли класиране на 30 май?

# 1 679
Мили мами много ви моля помогнете ми да намеря личния имеил на Явор Джонев

Общи условия

Активация на акаунт