Има ли работещи мами 2008

• 9 370
  • 228
  •   1
Отговори
# 105
Ей, Майра, днес ми писа, но нямах никакво време да отговоря и сега се присетих.  Embarassed

Браво на Ясмин! Стискам палци и с Ноеми да са потръгнат нещата!

Мусаката и аз я харесвам като идея - хем бързо за приготвяне (не броя печенето Simple Smile ), хем дълго се хапва. Което ме навява на мисълта, че трябва да пълня хладилника и много ще ми помогнете, ако споделите още бързи рецепти!  bouquet

# 106
Каква хубава тема, макар и замряла. Ще я побутна, казвайки, че съм в голяма чуденка относно работата. Лина е родена на 05.11.2008.
Септември тръгнах почасово на работа, гледа я баба ми, но се отказах - поне за зимата. Много студено да разкарвам бабата сега и тъмно.  Tired На пролет може пак да пробвам.

ДАНО ТЕМАТА се повъзроди

# 107
Скапвам се от бачкане и ако сега трябва пак да помисля, май няма да се върна Crossing Arms
Сега е моментът, постой с детенце, после все ще си на работа и т.н до далечната пенсия

# 108
Радвам се,че някой е писал в темата.Аз я пуснах,след това все я побутвах,но така и не потрьгна.Дано сега друг,като я побутна да има по вече успех.
Аз вече седем месеца от както се вьрнах на работа.Понеже сьм на смени имам и доста време за малкия.Както сьм писала и преди дните в които сьм на работа го гледат баба му и баща му.

# 109
  • София
Най-после раздвижване в темата.  Simple Smile Аз съм на работа вече четвърти месец и съм доволна. Адаптирах се по-лесно, отколкото очаквах. Галинка се сърди, когато излизаме с мъжа ми, най-вече след почивните дни, но иначе се разбират много добре с лелята, която я гледа. В края на ноември я пуснах на ясла, но тогава още не беше проходила и ми казаха, че им е трудно да я гледат наравно с по-големите деца. Тя е най-малката в групата. След Нова Година ще опитам пак да я пусна.

Най-много ме натоварват извънкласовите занимания на голямата дъщеря. Два пъти в седмицата ходи на плуване и на балет. Хем са близо до нас, и въпреки това се изморявам.  Но тя пък ходи с голямо желание, така че си заслужава. Сега през ваканцията ще е малко по-спокойно. Simple Smile

Разкажете какви приготовления правите за Коледа- украси, вкусотии? Wink

# 110
Аз винаги се измьквам без Денис да ме усети.Види ли,че ще излизам не ме пуска,след това и плаче,а на мен ми е гадно и го мисля цял ден.Затова предпочитам да отидат в другата стая с тати,нещо да го заиграе,а аз да се измькна.
За Коледната украса-ние я поставихме още миналата седмица.Мислех,че ще представлява интерес,ще бьде бутана и сьбаряна,но той не и обрьща никакво внимание.Още незнам какви вкусотии ще правим,но и на мен ще ми е интересно да споделите,а и мога да си открадна някоя идейка Wink

# 111
Не мога да седна да помисля за Коледа като хората. довечера съм нощна, в неделя цял ден, във вторник цял ден,  в сряда, на 24-ти - пак нощна, на 27-ми - нощна, на 29-ти и 30-ти- пак по цял ден. В останалите работни дни не почивам, ами съм до 14 часа.
Не ме товари толкова работата като работа, а дезорганизацията и големият обем писане около нея, така че съм перманентно скапана. Скоро ще почна да получавам и писарски спазми. Thinking

# 112
И аз отдавна не съм писала тук  Blush С коледните приготовления съм до никъде - изобщо не съм и си помисляла да започвам Blush

Малката се чувства чудесно в яслата, във вторник им беше събирането - нещо като за коледа ама без подаръци, дядо Коледа и подобен стрес...Пихме кафе и си бъбрихме с майките, децата се надивяха 2ч и така  Laughing
Ето малко снимки

Следобедите ми минават много бързо, защото взимам Ноеми в 14ч, после за малко вкъщи или ако имам да пазарувам ..и до 16.30 трябва да взема каката. Уморена съм от многократното товарене и разтоварване в колата, влизане и излизане вкъщи ама нямам как  Tired

# 113
  • София
Майра, много са хубави снимките от тържеството!  Hug Много приятна атмосфера в яслата, много ми допадна.  Peace

Трябва да си купим елха. Предната /изкуствена/ съвсем се разнищи и я хвърлихме. Подготвили сме нечупливи играчки, но пак си остава загадка къде да я поставим така, че да не е съвсем достъпна.  newsm78

Каня се утре да правя меденки по рецептата на Джули от коледната тема.  Grinning Децата с удоволствие ще се включат да изрязват формичките. Днес търсих в квартала формички с коледна тематика, но всичко беше изкупено. Wink Иначе на коледната трапеза със сигурност ще има тиквеник, питка, щрудел, сушени плодове, жито, постни сърмички, туршия....за друго в момента не се сещам.  Laughing

# 114
Радвам се, че темата е потръгнала, супер!
Моята чуденка продължава, идеята ми беше /баба ми живее до работа, и да оставям малката там - тя изобщо не реве за мен, стой със всеки, които я иска  Crazy/.
sweetkids_mama - колко годишна е вашата леля, която гледа малката, спомена, че е възрастна?  Embarassed Да сравня с моята баба.
ra2 - ти ме уби с това раб. време  Shocked
Майра - чудесни снимки!

Аз започнах да пия витамини, Суправит - уж за преумора.  Tired Дано имат ефект, вие вземате ли - и Геритамин Нео.

# 115
  • София
sweetkids_mama - колко годишна е вашата леля, която гледа малката, спомена, че е възрастна?  Embarassed Да сравня с моята баба.

Нашата леля е на 73 години. Справя се чудесно с малката, само не може да я извежда навън с количката. Но все пак тя е гледала и големите ми деца, така че има опит. Ти оставяла ли си досега дъщеря си с бабата? Стига да е сравнително здрава и права жената и да има желание, не би трябвало да е проблем да я гледа.  Rolling Eyes

И аз имам едно флаконче витамини Супрадин, обаче забравям да ги пия.... Embarassed

# 116
 Grinning И баба е на 73 точно. Оправят се идеално, няма проблеми, само навън не ходят, същото. Не знам обаче за цял работен ден дали ще може. Иначе съм я оставяла за 2-3 часа и с двете деца, и съм доволна. Жизнена е, работлива, ако спят не си почива - мете балкона, мие пода, глади.  Crazy
На моменти сякаш леко забравя, но не жизнено важни неща, ама то и ние младите забравяме  Blush

# 117
  • София
Вергилия, това звучи супер.  Peace Ако тръгнеш на работа, по 8 часа ли ще трябва да я гледа? Струва си да я попиташ....жената ще си прецени сама дали може да поеме по-продължителен ангажимент! Hug

Аз купих коледни формички за сладки и се приготвям да точа тесто следобяд.  Laughing Дано да ми дойде по-ведро настроение, че днес нещо съм кисела от сутринта- ядосаха ме най-малката и най-големият Wink, и ми върви наопаки. Ще гледам с по-положителна нагласа да замеся тестото, че когато съм сърдита, нищо не ми се получава както трябва.  Grinning

# 118
Ра, все се каня да ти казвам - провери как е с нощните смени според КТ при майки на деца под 2г  Peace

Майра, Ноеми много е порастнала и все едно си ти в бебе версия Simple Smile Николета като се види по снимки се нарича 'кака'  hahaha

# 119
Джоли, не до 2, до 6г е! Иначе - с мое съгласие, както е в момента.  Но денят преди и след нощното са свободни дни, а отделно, че без нощните ще трябва всяка седмица да давам поне едно съботно-неделно 12 часово. Другия вариант е 8 часа, но не е по-добре. нощните ме устройват напълно. Сега много хора са отпуска, та графикът е сгъстен толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт