Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 407
  • 858
  •   1
Отговори
# 585
Жана ,невероятни са ти душичките! Сладуранки ,че и кърмени!  Heart Eyes

Сори за Офф-а!

# 586
Мерси за комплимента  bouquet
Да съм чесна за кърменето невярвах,че ще се получи,но бях длъжна да пробвам,родиха се,засукаха и стана.Благодарна съм на сестрите в болницата и консултантката по кърмене,които ме подкрепиха в смелото начинание,без тях сигурно нямаше да успея.
А що реплики от рода "то сигурно е рядко млякото","то сигурно не им стига" две са ти да не си крава,трябва сокчета да им даваш след първия месец,че са дребнички имат нужда от витамини #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 587
  • София
Ами безумни реплики за кърменето от тъпи американки слушам от както съм родила.Незнам защо но за тях е лудост да кърмиш близнаци ThinkingЗа мен не е, кърмя си ги и двете вече трети месец,нямам намерение да спирам.Децата ми надават по кило и двеста на месец и са здравички,те нека ме мислят за луда.
Браво на мама и двете малки госпожички!  bouquet  bouquet

А що реплики от рода "то сигурно е рядко млякото","то сигурно не им стига" две са ти да не си крава,трябва сокчета да им даваш след първия месец,че са дребнички имат нужда от витамини #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ама и това ли от амеркинки го чуваш или от някои български баби?

# 588
Аз, като бях в болницата след раждането ни носеха бебетата на 3 часа Sad. И моята беба много връщаше. И сестрата ми вика: "Ама ти през цялото време ли я държиш на гърдата? Те сега бебетата не знаят колко да ядат и понеже имаш много мляко й се препълва коремчето. После повръща и е плаче, че е гладна."

# 589
  • София
Ех, чакайте и аз да се включа с една великденска глупост. "Фонтанелата не и се затваря, защото не си захранила. С тази кърма не поема никакви витамини и минерали."

# 590
А, всъщност, непоносимост към кърмата може да има - т.нар. лактазна недостатъчност. Но тогава би трябвало нещата да са още по-зле при въвеждане на АМ. Четох, че една мама се "справила" с проблема като отбила и давала соево мляко. Тъжно е... Но нещата не стоят точно така. Просто в ранна възраст някои бебета не произвеждат всички ферменти и не могат да преработват някои съставки. По-общото название е ферментопатия (това включва и лактазната недостатъчност). При нас се изразяваше в това, че до четвъртия месец дрискаше по 60 пъти на ден и кожата й беше като шкурка. За мое щастие моите лекари ми казаха, че ще го израсте. Е, на - така и стана! Друг е въпросът, че някои се подрискват от прясно мляко цял живот... но това е по-рядко срещано.

# 591
Продължавам аз да чета тази тема и да си мисля: Е, га ти тука дето сме се събрали все онаниращи с бебетата си и сексулани извратеняци!!!

# 592
Моя близка миналата седмица отива на консултация, бебка е на 3 седмици и е качила 680 гр(близо по 230 на седмица Laughing), при което сестрата й казва "Ми вие сте на долната граница, трябва да давате добавка "#Crazy

Пак съм аз, ама не се сдържах...

А моето мъниче за последните 3 седмици е наддала 260гр. Докторката спомена, че бих могла да започна зеленчуковите пюрета (на 5 месеца, вместо на 6). Аз й казах, че не искам, че бебето ми изглежда добре и щастливо, че много се движи... и че аз съм била 8 кила на 1 годинка. Казах й още, че смятам да карам по педагогическата схема. Тя ми се усмихна, каза че  щом аз съм била така значи бебенцето има моята структура (което е вярно). И с радост ми вика: "Де да бяха повечето мами такива оптимистки като теб!" Вика ми още: "Нали храниш на поискване? Даваш на час, час и половина?" След утвърдителния ми отговор казва: "Значи всичко е наред!"

Еееех, и такива лекари има...

# 593
Еееех, и такива лекари има...
има има - и моя сладур беше наддал само 300 грама по едно време и то за 6 седмици и ми казаха, че е ОК. Само дето тука казват, че ако бебето бавно качва трябва да се изчака със захранването, не да се избързва newsm78

Пък аз да ви кажа още една абсурдна реплика - моя Embarassed
защо ще захраня късно и педагодически (т.е. детето като е готово да си взема от нашите чинии и ще се захрани само и колкото иска) - ЩОТО МЕ МЪРЗИ да правя пюрета и да храня с лъжица по 1 час!

# 594
Пък аз да ви кажа още една абсурдна реплика - моя Embarassed
защо ще захраня късно и педагодически (т.е. детето като е готово да си взема от нашите чинии и ще се захрани само и колкото иска) - ЩОТО МЕ МЪРЗИ да правя пюрета и да храня с лъжица по 1 час!

И аз и аз Wink! Затова и кърмя на поискване, затова и спя с бебето... А защо да си усложняваме живота след може да е лесен?

# 595
  • София
Аз, като бях в болницата след раждането ни носеха бебетата на 3 часа Sad. И моята беба много връщаше. И сестрата ми вика: "Ама ти през цялото време ли я държиш на гърдата? Те сега бебетата не знаят колко да ядат и понеже имаш много мляко й се препълва коремчето. После повръща и е плаче, че е гладна."

Аз не виждам кой знае колко абсурдно е тази реплика,освен че бебето плаче от глад.
Но относно другото е напълно възможно някои бебчета да не знаят колко трябва да изпапкат и им се подуват стомахчетата.Моят повръщаше като изоглавен,аз му давах и адапте и после той сукаше(нямаше кой да ми каже че след като кърмя да спирам изк.мляко-ух че тъпа бях ooooh!/,та така при изписването си бяхме същите килограми като при раждането.

# 596
  • София
Бе наистина си беше рахат първите 6 месеца - не мисля кога, какво ще яде, колко е изял и т.н., млякото винаги топло, на разположение.  Ама няма как - растат човечетата. Heart Eyes

# 597
Номинирам нашата педи, която казала на една майка / така я посъветвала да си отбие детето/, че все " преливала", а кърмата й нямала никакви качества- как ще наддава детето й, като му предлага кърма без качества.

Та това тя, педито, на мен ми го разправя, и вика, че и ако и мйто не наддава, от туй ще да е. #2gunfire-лелее, щях да й изгърмя един зад врата Laughing

Ооо, да не забравя и ляля ми, която 3 деца има. Та каза ми тя така: " Ама Поля още ли само я кърмиш? Ама ти знаеш ли, че колкото по- късно й дадеш да яде нормална храна, толкова по- трудно ще се научи да яде. какво ще я правиш после?"
/ дъщеря ми е на 4 месеца/

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 14:49 от konche

# 598

Аз не виждам кой знае колко абсурдно е тази реплика,освен че бебето плаче от глад.

Ами и аз не знам абсурдно ли е или не...

Но със сигурност за 3 часа на мен ми се препълваха гърдите и виех от болки. А мъничкото човече в същото време страда. Вместо хем да суче от мен по малко и на често и на мен и на него да му е добре, виж как се получаваше... Самият този начин на хранене е абсурден... Абсурдно е също, че с първото дете и аз съм слушала стриктно! Добре, че е нета!!!

# 599
Простете ме, че напоследък се flood-вам тук, ама това направо си е за номинация:

При оралния секс отделянето на хормони, чуството за силна близост и възбуда са същите както при вагиналния, но по-важното е, че стимулирането на сукателния рефлекс у кърмачката  води до регулиране на количеството и състава на кърмата, както и засилва удоволствието от кърменето поради усещането за съпричастност.Честотата на практикуване е добре да бъде пропорционална на честотата на хранене на бебето, така,че не се ограничавайте, дори при най малкото желание се заемете с любимия си биберон:)

Общи условия

Активация на акаунт