СДРУЖЕНИЕ "ВАРНЕНСКИ МАЙКИ" VII

• 25 221
  • 415
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
В петък съм на линия  Sunglasses.

# 31
  • Варна
Кой иска да ме вози в колата си? Simple Smile

# 32
Ние с теб пеша:) Какви коли Simple Smile

# 33
Първата вълна, които ще ходим в КАТ - 8 часа Етно. Които ще идват по-късно ще идват самички явно - местоположението на ресторанта е обяснен в старата тема от спинки

# 34
Ние бихме могли да вземем някого в колата, само не можем да кажем точния час, смятам че между 10:30 и 11 ще успеем да тръгнем.

# 35
Моля да ме извините, пак съм аз...
Някой може ли да ми даде координати (телефонен номер) на звеното в Аспарухово? Трудно се ориентирам и не можах да открия...Писах на лични на една от мамите, но не получих отговор...Предварително Благодаря  bouquet

# 36
Йоанна ще можете ли да вземете Дафина с вас? Ще ви звънне утре да се разберете Simple Smile

# 37
Pippo Костюмчетата са прекрасни! Браво! Чак сега успях да ги видя

mia_ata Аз координати на звеното нямам, но съм от Аспарухово и всеки ден ходя да си вземам детето от детската градина, която е точно до звеното. Тоест всеки ден към 17:00 можем да се срещнем и да те заведа лично до там. Ако така ще ти е удобно можеш да ми пишеш на лични.  Peace

Момичета, кога ще се празнуват следващите рождени дни?

# 38
Когато имаме и списък с рожденниците Simple Smile) Може би края на този, началото на другия месец

# 39
  • Варна
Вчера четох във вестника, че 6 деца от дома в Бързица са болни от заушка. Днес пък попаднах на следната статия в местен "24 часа":

Само 1/4 от децата в домовете са за осиновяване
Даринка Илиева

360 деца са настанени в социални институции във Варненска област. Едва 25% от тях обаче са вписани в регистрите за осиновявания. Според данните броят на децата, настанени в домовете във Варненска област не намалява. Тревожен е и фактът, че престоят на малчуганите, лишени от родителски права (Mr. Green) в институциите, е много дълъг. Това показва анализът, направен от местния екип за реформа в системата за работа с деца в риск в морската столица, който беше представен вчера.

Екипът от специалисти е създаден по проект "Обединени за реформа в системата за работа с деца в риск" и е финансиран от оперативната програма Административен капацитет.

Той е на стойност 316 867 лв. и приключва в края на август.

"За съжаление въпреки всички кампании няма общо разбиране сред специалистите каква реформа трябва да се направи в социалната сфера. Някои смятат, че домовете трябва да се закрият, други, че трябва да се модернизират. Затова целта на местния екип е да прецени каква реформа трябва да се направи в домовете във Варна", обясни Здрава Воденичарова от Сдружението за педагогическа и социална помощ за деца.

Местният екип ще трябва да разработи Общинска стратегия за закрила на детето и план за действие как да се намали престоят на изоставените в институциите. В дома "Княгиня Надежда" десет от 28-те настанени деца стоят по повече от 6 години, а в дом "Другарче" малчугани живеят вече над втора година в институцията.

"Въпреки усилията на всички местни институции и разкритите алтернативни услуги за деца в риск, анализът показва, че капацитета на институциите е запълнен и малчуганите остават прекалено дълго в тях. Нашата цел е да намалим престоя на децата в домовете чрез реинтеграцията им в семействата" заяви шефката на общинския отдел по социални дейности и жилищна политика Луиза Каспарян.

# 40
Вероятно част от вас помнят Роси, която беше в Звеното. Отдавна не я бях засичала и наскоро я срещнах. Разпитах я как са и се зарадвах, че вече работи по специалността си. Момченцето и изглеждаше добре. Тя сподели, че е отрязала връзките си със социалните и че от тях подкрепа не е срещнала... Една от майките, с които заедно са били в звеното е била много зле финансово и се е наложило да остави за известно време децата си в дом. Почнала работа, опитала да си вземе децата, но неуспешно. Не отговаря на купчина условия, в които трябва да живее, за да ги отглежда. Не зная в подробности изискванията, но по думите на Роси, те са доста завишени за стандартите, в които обикновените семейства живеят. Каквото и да си говорим от работещите в институциите се иска малко повече човечност и ужасно много законови промени, за да се случи нещо различно...

# 41
След среща с директорката на дом "Княгиня Надежда" във Варна, се оказва че имат нужда от много неща по повод започването на новата учебна година и не само Sad  Пускам списък с нещата тук, ако някой иска да се включи е добре дошъл   bouquet

1. Маратонки - 30 бр, другата седмица ще имаме и номерата

2. Учебни пособия:
  • тетрадки с тесни и широки редове
    тетрадки на големи квадратчета
    тетрадки малък формат - 40л и 60л
    блокове за рисуване
    флумастри
    цветни моливи
    химикали
    пергели
    транспортири
    бележници
    копирна хартия А4

3. Хигиенни материали
  • шампоани
    сапуни
    самобръсначки
    четки за зъби
    пасти за зъби
    препарат за миене на чинии
    прах за пране
    препарат за теракота
    препарат за тоалетни
    бинго OV
    чували

4. Хранителни продукти
  • кайма
    пиле
    кашкавал
    сирене
    маслини
    шпеков салам
    колбаси
    пастет
    лютеница
    макарони
    спагети
    маргарин
    плодове
    зеленчуци
    захарни изделия

Това е. Ако някой иска да се включи, нека пише тук или на ЛС.

Благодарим предварително!

# 42
Ако някой има възможност, наистина нека да се включи, защото е лудост дом в града да е в такова плачевно финансово състояние. Благодарим предварително на всички отзовали се

# 43
Днес бях в Дъга. Децата са добре, скучаят. Сега ще ходят пак на лагер. Поискаха детски филмчета, карти за игра, други занимателни игри и шоколади Simple Smile Оплакаха се, че и един от компютрите не работел, но не успяха да обяснят какво точно не работи

# 44
аз бих могла да помогна с малко месо и колбаси за дома"Княгина Надежда".Към кого трябва да се обърна.

Общи условия

Активация на акаунт