Бременна съм, а месец и половина не качвам кг. Нормално ли е?

• 27 276
  • 142
  •   1
Отговори
# 45
Разбира се, радвай се на тоя момент, понеже и аз така бях отначало- до 5 месец и уж качих 17 кг, които не били чак толкова много, но сега се боря  с едни 6 килца, които не искат да изчезват Sad

# 46
При всеки е различно,бъди сигурна,че бебчо си набавя каквото трябва ,пък кг не са показател кой знае какъв..Яж пълноценна и здравословна храна и всичко ще е наред Peace

# 47
Аз до 5 месец освен че не качвах кг.ами бях свалила 4кг.При всеки е индивидуално.

# 48
Наистина си късметлийка, радвай се на този факт Peace

# 49
Бебето си взима каквото му трябва,не се опитвай да ядеш насила.Щом лекарят ти казва,че всичко е нормално,значи е така.

# 50
... днес майка ми ми наду главата, че не било нормално "с тия твоите салати", "трябва да качваш".
Целта не е да качваш, а да се храниш добре. И аз си изкарах бременността главно на салати, таратори и прочие. Месото и тестените храни не ми понасяха. През първите три месеца, не само не качих, но свалих 2 кг и лекарят не намери нищо обезпокоително в това.

# 51
Аз не бях качила нито грам през последните 1-2 месеца от бременността. Напълнях най-много в началото и то при положение, че повръщах всеки ден, понякога и по два пъти.

# 52
  • Плевен
Спокойно храни се разумно и толкова колкото ти се иска.Няма нужда да се тъпчеш,даже се радвай после по бързо ще влезеш във форма.А бебето ще е ОК не се притеснявай.
За пример аз забременях 42 кг-като отидох да раждам бях 52.До седмия месец бях качила 3кг.А родих здраво 3 килограмово бебе.
Радвай се на бременноста си и не се тревожи. Peace

# 53
Няма да се притесняваш.Аз забременях 49кг. до края на 6-тия месец бях 51кг. като имаше месеци без да съм качвала.И аз така като теб много се притеснявах дали е нормално?Отидох да раждам 59кг. и малката се роди 3.650кг. и 51 см. бебче.Така, че каквото му е нужно на бебето то си го взима от твоя организъм. Peace

# 54
И аз съм от групата на некачващите килограми- според акушерката БМИ ми е под нормата леко (слаба съм, но в никакъв случай кльощава) и се очаква да наддавам повече....за съжаление има изследвания, които сочат, че недостатъчното покачване на теглото също крие рискове за детето Sad
Като чета е възможно и да се навакса занапред- така, че се надявам да стане така и при мен

# 55
До 4 месец бях свалила 4 килограма. Сега си ги върнах ама това е отделно де, Crazy
Напълно възможно е в началото да не качваш, че даже и да сваляш. Wink

# 56
И аз до четвърти месец свалих 4 кг. и в седми месец си бях на килограмите, на които забременях.

# 57
До 3-ти месец не бях мръднала.До 6-ти 4 кг,след това още 5 кг.На изписването имах 3 кг излишни.
Продължавай да си хапваш умерено и не се притеснявай а се радвай че не ги трупаш от рано.

# 58
Не е нищо обезпокойтелно да не качваш килограми! Дори в началото и да качваш си ги качваш върху себе си и детето не получава нищо. Бебето расте на килограми в последния месец, така че не се безпокой. Лично аз от първия до шестия месец бях качила 2 килограма.

# 59
Аз за цяла бременност качих 6 кг и половина и то в първите месеци Crazy

Общи условия

Активация на акаунт