ЕКО БЕБЕ

• 51 207
  • 608
  •   1
Отговори
# 75
За мен "парфюм" е много различно от "етерично масло"! Парфюмът си е химия, а маслото си носи естествения аромат. Имам био-крем направен от няколко етерична масла и восък - друго няма -ароматът е много лек - текстурата зависи от температурата именно заради водъка.
Искаш ли да поспорим? Истинския парфюм е 90% спиртна настойка от етерични масла в комбинация. Погрешен е тогава термина, който използвате. Би трябвало да се казва ароматизатор, а не парфюм. Аз така ги разбирам нещата. Защото има козметика, която наистина не мирише на нищо. Но това не значи, че тя е еко. Wink

# 76
Вечи, не, не искам да спорим  Tired Права си, разбира се, за истинския, качествен и по тази причина много скъп парфюм, наименованието "парфюм", което се появява по опаковките като част от съставките в повечето случаи е химия - това имах предвид  Peace

# 77
Вечи, не, не искам да спорим  Tired Права си, разбира се, за истинския, качествен и по тази причина много скъп парфюм, наименованието "парфюм", което се появява по опаковките като част от съставките в повечето случаи е химия - това имах предвид  Peace
Говорим за едно и също нещо, но по различен начин.  Peace Hug

# 78
Между другото Мустела имат слънцезащитен крем 50 фактор, който cosmeticdatabase оценяват с 2, което е много добре. Изнедадах се, но се и зарадвах, защото има моменти, в който аз не мога без фактор, както и малкият, разбира се.

# 79
Жени, ти нали се интересуваше от орагник дрешки newsm78
Ето един сайт на български - http://www.organicproducts.bg/ - дрешките са предназначени за бебета с многократни пелени  Grinning
Това човече дето се чеше по главата как да го тълкувам? Laughing
Видях го този сайт. Гледам и английския им и пише, че има доставка за Европа. На английския цените са по-добри. Може да хвана да поръчам нещо Whistling

Здравейте,
досега купувах дрешките от органичен памук на Фруджи от английския им сайт, страшно съм доволна, качеството и в пъти по-добро от всичко което има на нашия пазар и остават меки и като нови дори след многократно пране. Единствените проблеми са, че доставката е около 2 седмици, доставят се в  нашата родна поща, откъдето последния път даже не ми изпратиха писмо, че имам пратка и ако се наложи да върнеш пратката ако не сте улучили размера излиза доста скъпо.

С радост открих българския сайт http://www.organicproducts.bg/, които внасят дрешките на Фруджи в България и последните ми поръчки са оттам. Хората са невероятно експедитивни и коректни, а доставката е включена в цената и получих след два дни дрешките с куриер вкъщи.  Ако поръчвате имайте предвид че всъщност дрешките са малко по големи, може би английските деца са малко по пълнички Simple Smile   

# 80
"Ако поръчвате имайте предвид че всъщност дрешките са малко по големи, може би английските деца са малко по пълнички"

По-точно, органик дрешките като цало са предназначени за дупета с многократни пелени, които са по-обемни от еднократните, затова и дрешките са малко по-широки. 
Иначе споделям мнението за качеството на органик дрешките, в нашия случай сut4cloth, но пък ги взех от бейбикайнд с намаления и блуките ми излязоха по 10 лв - повече от приемливо  Peace

# 81
"Ако поръчвате имайте предвид че всъщност дрешките са малко по големи, може би английските деца са малко по пълнички"

По-точно, органик дрешките като цало са предназначени за дупета с многократни пелени, които са по-обемни от еднократните, затова и дрешките са малко по-широки. 
Иначе споделям мнението за качеството на органик дрешките, в нашия случай сut4cloth, но пък ги взех от бейбикайнд с намаления и блуките ми излязоха по 10 лв - повече от приемливо  Peace
Абе не е точно така. Не всички органик дрешки са предназначение за многократни пелени.  Зависи от марката.  Тези на сut4cloth са такива(на етикета им го пише). Днес сложих на Ива един панталон и една тениска с къс ръкав размер 12-18. Панталона и беше леко дълъг, но в тениската направо плуваше Grinning Май ще я носим следващото лято Laughing Панталона го бях сложила с еднократните памперси и стана висока талия, но тениската я свалих, че щяха да ми се смеят хората, ако я бях пуснала с нея Laughing Иначе всички органик дрешки, които имам са много мекички и веднага се усеща разликата.

# 82
Овчата кожа е пристигнала Simple Smile Мъжо довечера ще я донесе и много скоро ще има отзиви Simple Smile

За cosmeticdatabase - много ми е чудна цялата работа с оценяването - може да са прави разбира се, не съм се ровила подробно за всяка една съставка, но на мен също кремове на Клиник са ми излизали с вредност 2, а някои продукти на Веледа и други органик - най-вече шампоаните, удрят 4 от раз.

За кремчетата, за които говори Мег само с пчелен восък, четох, че разликата от другите органични кремове е в това, че в самия процес на правене на съставките на КРЕМ се добавяли някакви вредни неща; ще потърся, че не помня точно как беше.
И аз съм се насочила към такава за пробва, да видя как е с нещо различно от Веледа Simple Smile
Ето тези например, има и бебешки, разбира се Simple Smile
http://www.beeliefbotanics.com/categories.php

Ето едно примерно съдържание на такъв крем :
almond (sweet) oil        Popular massage oil and aromatherapy carrier oil . Excellent emollient high in oleic, linoleic and other fatty acids, ideal for very dry skin – soothing and moisturizing.   
beeswax (cera alba/ cera flava)        An emollient base, thickener and emulsifier. Soothes and protects skin.   
camomile (german) essential oil       An antimicrobial and tonic, very soothing to scalp and skin.   
lavender essential oil       Soothing, relaxing, antiseptic, fragrant. Excellent for delicate skin.   
rose flower water        Soothing, cooling and hydrating, especially beneficial for dry, sensitive skin.   

# 83
Жени, ти нали се интересуваше от орагник дрешки newsm78
Ето един сайт на български - http://www.organicproducts.bg/ - дрешките са предназначени за бебета с многократни пелени  Grinning
Това човече дето се чеше по главата как да го тълкувам? Laughing
Видях го този сайт. Гледам и английския им и пише, че има доставка за Европа. На английския цените са по-добри. Може да хвана да поръчам нещо Whistling

Здравейте,
досега купувах дрешките от органичен памук на Фруджи от английския им сайт, страшно съм доволна, качеството и в пъти по-добро от всичко което има на нашия пазар и остават меки и като нови дори след многократно пране. Единствените проблеми са, че доставката е около 2 седмици, доставят се в  нашата родна поща, откъдето последния път даже не ми изпратиха писмо, че имам пратка и ако се наложи да върнеш пратката ако не сте улучили размера излиза доста скъпо.

С радост открих българския сайт http://www.organicproducts.bg/, които внасят дрешките на Фруджи в България и последните ми поръчки са оттам. Хората са невероятно експедитивни и коректни, а доставката е включена в цената и получих след два дни дрешките с куриер вкъщи.  Ако поръчвате имайте предвид че всъщност дрешките са малко по големи, може би английските деца са малко по пълнички Simple Smile   

и аз ще се включа по темата с Фруджи и C4C (Cut4Cloth)... от Англия доставката излиза 20 лева (въпреки, че пишат 4 паунда, всъшност таксуват 9 за България) , а от България доставката ми излезе безплатна. Със сестра ми сме големи фенове на Фруджи. Говорила съм и с мои познати, които ги ползват и имат същото впечатление.

Незнам дали ще е интересно да споделя, че опаковката е от картфено нишесте съвсем "еко" Simple Smile

# 84
Здравейте, аз съм бъдеща мама.Но всичко коментирано тук ме интересува.На мен ми прави впечатление , че дрешките на Българския сайт на Фруджи предлага предимно дрешки, които на оригиналния сайт са намалени на половина newsm78
Въпреки доставната цена, струва ми се че е по добре от вън да се поръчат?Иначе и мен ме радва факта , че вече и у нас има ткива сайтове, както и Екомама.Но да плащаш двойно?!

# 85
А ползвали ли сте сапун от коноп на dr bronners?

# 86
Искам да добявя за дрешките Фруджи, че на БГ сайта всяка дрешка е с цена от английския сайт плюс 10 лв.Ако си поръчаш 5 или 10 неща...сумата за доставка(която у нас е включена в цената, демек тези 10 лева, само че за всяка дреха ) става доста висока, а от Англия е едва 20 лв??

# 87
Може ли англ. сайт на фруджи

# 88
А ползвали ли сте сапун от коноп на dr bronners?
Аз го имам този, но още не съм го пробвала Simple Smile Чистия без аромати, който е.

# 89
www.welovefrugi.com
Eкомама например продават Имсе Вимсе на цени по- добри от Шведския сайт.А из разни други бебешорски сайтове за онлайн търговия (чужди)има даже и по- добри цени на Имсето(бейбикаинд например).

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 09:53 от dora7511

Общи условия

Активация на акаунт