Акушерска пареза - 3 част

• 70 765
  • 611
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
skior4e, съжалявам за проблема ви. Лекар съм и се занимавам точно с това. Та по този повод бих те посъветвала да потърсиш още мнения. И по-активна рехабилитация. Сега е момента, колкото повече се бавите толкова повече намалява шанса да се възстанови напълно. А само масажи са крайно недостатъчни. Има още много неща, които могат да се направят. Не губете време, а потърсете специализирана помощ.
И категорично не е вярно, че трябва да стане на 1,5 год, за да се разбере колко е засегната. ЕМГ се прави и на по-малки бебета от твоето. Поне при нас. Ако искаш пиши на ЛС.

# 466
здравейте!И аз отдавна не съм писала...Виждам много въпроси и със сигурност не мога да давам отговори или мнения, но...мога да кажа какво правим ние...Дъщеря ми вече е почти на шест годинки и с АП - горен и среден тип(единственото движение в ръката и беше леко в пръстите).По рехабилитации сме от дванайстия и ден...Процедурите са - парафин, електростимулации, нивалин, лечебна гимнастика и масажи.До първата и годинка ходехме по две седмици и две седмици почивахме, после се разредиха постепенно и сега ходим две седмици на два месеца.Водила съм я при д-р.Чавдаров(мъжът на Бианка Панова),който работи с нея с много модерен лазер и постигна бърз резултат за отпускане на бицепса(който беше страшно твърд и изпъкнал и това много усложняваше опитите да изпъне ръката).Когато поотрасне още малко ще идем пак при него, защото работи основно по метод с игли и дава гаранция за пълно възстановяване...Но...засега не дава да я боцкат...Това е при нас...Подобрение от всичко изброено има и то много, но има имного какво да се желае.Най- малко мисля за това, че предпочита лявата ръка- самата аз съм левичарка, така, че...А както сигурно на всички ви е казано, с израстването, децата сами ще се корегират с движенията и няма толкова да личи...Страданията, сълзите и тревогите...постепенно се преодоляват(почти)...На мен ми отне четири години, за да свикна с положението и да разбера, че борбата ще е дълга и не лека, но...важното е да не се предаваме!Успех и кураж! Hug

# 467
Здравейте на всички!
 Сърдечно благодаря за милите ви думи и съветите!:)
Яна определено има напредък за тези 3 месеца, в началото ръчичката беше като пречупено крилце, но сега я  движи много по-добре. Всички лекари при, които съм я водила са на мнение, че  на този етап масажите са достатъчни (трябва да отбележа, че рехабилитаторката идва всеки ден без изключение). Естествено, ще продължават да я следят и д-р Литвиненко и доц. Георгиев, уговорката е всеки месец да я водим на прегледи.
Истината е, че аз съвсем наскоро започнах да осъзнавам проблема и мащабите му, защото от болницата, в която родих много неглижираха проблема. Казаха ми, че едва ли не и е схваната ръката и да не я слагам, да спи на тази страна и нещата ще отшумят! Добре, че не ги послушах, а още на следващият ден се обадих на рехабилитаторката.
Знам, че ни чака дълъг път и затова съм се заредила с много търпение и сила. Също така, вярвам че всичко ще е наред и някой хубав ден, ще си караме ски с малката Яна и ще сме забравили за всичко това! Simple Smile
Успех на всички мами и тяхните слънчица! Simple Smile Hug

# 468
  • Sofia
skior4e, не искам да ти се меся, но посочените от теб специалисти са невролог и ортопед. Които съответно разбират от неврология и ортопедия, не от физиотерапия. Редно е да я прегледа физиотерапевт и то такъв, който се занимава с деца и АП и той да назначи терапията и да прецени дали масажите са достатъчни.

# 469
И нашето дете е все по-добре и е деснячка, само когато е гола се вижда, че малко и е изскочила дясната "лопатката". От самото раждане /10 ден/ сме на рехабилитация като сега вече я правим само два пъти седмично. В болницата са много гадни и на нас ни казаха, че няма нищо и детето само ще се оправи, въпреки че я водиха да и правят снимки и имаше някаква диагноза в картона. Добре, че имаше теми  в този форум и успях да намеря кадърна рехабилитаторка която започна да работи с малката. Skior4e нашата дясна ръка беше абсолютно неподвижна като се роди сигурно съм писал по-напред в темата сега си е напълно активна и прави всичко с нея така, че стискам палци да се оправи и Вашето бебче, за нашето не е проблем да кара ски стига да има кой да го научи, защото ние не можем. За сега правя опити да я уча да плува. При нашата рехабилитаторка няма други деца с акушерска пареза останалите са с ДЦП и не можем да направим сравнение как се развиват други деца с подобни проблеми. Въпреки парезата сме благодарни, че това е по-малката беда защото ДЦП е нещо много тежко. Не сме правили друго освен рехабилитация, но то и в темите е писано, че резултата от ел. стимулациите и т. н. може да бъде и негативен в зависимост от уменията на прилагащия го. Успех !

# 470
Скиорче ще карате ски не се претеснявай.В клиниката на д-р Чавдаров имаше един доктор Петров,всичко което ми каза стана,не знам дали е още там,ние вече не ходим там,няма да коментирам защо,вече ходим в Горна Баня,ходи и на плуване.Само търпение и то много и на мен ми трябваше много време,за да свикна.

# 471
  • София, Bulgaria
Здравейте, и аз отдавна не съм писала, но сега вече за щастие чета други теми ( за детски градини и ясли). Ръката на Ева е много добре, единствено лопатката леко изкача, но продължаваме с гимнастиката. На майката на Яна искам да кажа да не губи надежда и да опита всичко. Аз цял живот ще съм благодарна на нашия кинезитерапевт и на Д-р Тонев от Педиатриата. Всеки сам трябва да почуства кое е най-доброто за неговото дете, но трябва да има право на избор.. Успех!

# 472
Здравейте отново! Simple Smile
Много се радвам, че се включих в темата, защото мнението и опита на други майки минали през същото е много полезен за мен! Simple Smile
Juja_M, коментара ти много ме успокои. Бях при много лекари и всичко, което те казаха напълно се препокриваше с мнението на рехабилитаторката. Тя е жена с 30 годишен опит, работила е в Педиатрията с деца с ДЦП и акушерска пареза. Важното е , че всички са на мнение, че в случая на Яна масажите и упражненията са най-доброто, което може да се направи! Изключително съм щастлива, че попаднах на тази жена, защото напредъка на Яна е видим.  Естествено ще продължавам да я водя при лекарите, все пак мнението на специалист е важно. За момента и самата аз смятам, че няма смисъл от електро стимулации.
Juja_M, с радост ще науча малката ти принцеса да кара ски, както и всички останали! Simple Smile
Успех на всики и още веднъж благодаря за милите думи! Simple Smile

# 473
Привет,момичета Laughing!
Моята девойка не е правила отдавна физиотерапия и рехабилитация Sad /поради ред причини и липса на време/. Не съм и вече в час с пътеките по които се минаваше и затова драсвам в темата Simple Smile
Днес звъннах в ИСУЛ и оттам ме изненадаха,че процедурите са платени и не работят със здравната каса????университетска болница?????
След това при Чавдаров,но пък ми записаха час чак за края на месец юли за преглед ,оттам ще ни включат в листата на чакащите и не се знае кога ще могат да ни вземат.
Идеята ни е да направим малко процедури в свободното време до 15-ти септември,но започвам да се чудя  дали е възможно?
Дайте малко инфо и идеи къде още се правят процедури с направление/стимулации,фореза,масаж../

# 474
В Педиатрията също правят процедури и може и да имаш по голям късмет.И в Горна Баня там можеш да питаш за д-р Василева тя е специалист по горните крайници,аз ходя при нея и съм доволна.Намира се малко в страни от голямата болница.

# 475
Здравейте!Аз съм мама на 4месечна госпожица,с акушерска парализа!От както съм родила постоянно влизам и чета по малко,но не мога да изчета всичко,понякога много се отчайвам!!!Имам и много хубави коментари!Ние сме от Разград,има ли и други майчета и слади дечица от тук или окръга?Пожелавам много успехи на всички!!!

# 476
  • Перник
Здравейте, мили дами! Ние днес се върнахме от Павел баня, бяхме там на почивка и рехабилитация и искам да споделя, че съм много доволна. Бяхме в хотел Маркони, там ни правеха рехабилитацията, към него има център. Сутрин ходехме  на водна гимнастика, към обяд на стимулации, масаж, механотерапия,  ЛФК и после плуване. Просто съм много доволна от момичето , което се занимаваше с нея. Така или иначе, при Чавдаров ние трудно да се запишем по пътека, а за същите пари които ги давах при него , получихме доста повече процедури и съм доста по доволна.
Весело и щастливо лято на всички   bouquet

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 19:22 от aemi

# 477
Здравейте, и ние бяхме на процедури, но във Вонеща вода, хотела е Димини. Бяхме 10 дни. Като цяло съм доволна, правиха на Йоана електростимулации и йонофореза. За водната гимнастика ми казаха, че е малка, а аи тя не е от най-послушните та е доста трудно. Ползвахме зала за ЛФК и басейн с минерална вода. Медицинския център е много добър и персонала е отзивчив. Указа се, че работят и със Здравна каса и НОИ, но не ми го казаха когато правих резервацията. Честно казано за 10 дни доста скъпо ми излезна. Надявам се само да има ефект.

Леко и забавно лято на всички.

# 478
  • Перник
Момичета, знаете ли къде мога да ползвам помоща от протегни ръка, освен при Чавдаров?

# 479
Здравейте,чували ли сте за работа с глина,днес ми донесоха,ще видим дали ще има ефект.Трябва да мине малко време ако има ефект ще ви кажа,сигурно след няколко месеца защото като отиде на село няма да си взима глината.

Общи условия

Активация на акаунт