Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 453
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
  • Canada
Здравейте момичета,
 и ние сме набелязали 5-6 дни за семейно пътуване с двете деца. Ще пътуваме горе-долу по маршрут Варна- В.търново/Арбанаси - Ловеч (Крушунските водопади) На връщане мислим да минем покрай Разград - комплекс Островчето.
Имаме идея къде да нощуваме в Арбанаси, но нямаме ориентир за района на Ловеч.
Като места за посещение разбира се са Крушунските водопади, Царевец някои от пещерите в района, в Ловеч: архитектурно-исторически резерват Вароша; Люляковият парк Стратеш; Зоопарка и покрития мост.

За района на Разград обаче не знам нищо... Моля да ни препоръчате някое интересно местенце, ако се се сетите.
Благодаря! Hug

# 511
  • Варна
Не знам с колко време ще разполагате в Разградско, но - гробницата в с. Свещари, Демир Баба теке, Абритус.

# 512
  • Бургас
Здравейте,искам да попитам някой има ли представа отвориха ли вече екопътека Бялата река?
В неделя се разходихме там. Имаше табела, че е затворена, ние минахме. Не видяхме сериозни проблеми, но........ не сме специалисти.Ако бях с дете не бих го сторила.
Лошото е, че няма никаква информация защо е затворена, какво ще се прави и кога  #Cussing out
Самоцитирам се, за да отговоря на maria_pl
Т.е. в края на март е била затворена, сигурно все още е - по табела и според нас без видими причини.
Във Фейсбук страницата им вчера съобщиха че е отворена.
https://www.facebook.com/pages/%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1 … 0/121565504560265
Приятно пътешествие на всички, които ще се любуват на пролетната природа!

# 513
  • Canada
Не знам с колко време ще разполагате в Разградско, но - гробницата в с. Свещари, Демир Баба теке, Абритус.
Благодаря ти! Hug

# 514
Ние се завърнахме от Русенско. Русе ми хареса, пещерата Орлова чука и крепостта Червен също, макар че сме виждали и по интересни крепости и пещери. Но Ивановските склани манастири и Басарабовския манастир не ни впечатлиха никак. Аладажата например е много по-интересен скален манастир. Нощувахме в Божичен хотел Дивайнс. Като цяло сме доволни, но е леко незавършен - има нужда от парапети на някой места и пердета и гардероб в стаите. Иначе много мили домакини. Липсваше ни полянка за игра на детето.

# 515
  • БГ
да се запиша в темата със Пътеката на приказките до Враца Peace

# 516
  • Русе
  sky*, много си права. Въпреки забележителностите, Русе си остава единственото нещо,заради което съм в този град, далече от планини и море.

През почивните дни се порадвахме на Видимското пръскало - http://lnikolova.snimka.bg/mountain/stara-planina.612246.27065694

# 517
Здравейте, събирам всякаква информация за Смолянските езера и за Каньона на водопадите-маршрути, времетраене на самата обиколка, достъпност и т.н.

# 518
  • Пловдив
http://razhodka.com/2009/01/%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1%82 … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Смолянските езера са наистина хубаво място,заслужава си разходката
Този маршрут е сравнително актуален

# 519
  • Русе
  D_e_s_i_t_o, на 25 страница сме обсъждали Каньона на водопадите

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=397959.360

# 520
Ъъъъ, да ви кажа, аз за смолянските езера нямам кой знае какви хубави спомени-приличат ми на повмирисани изпарени локви и нищо повече  Confused

Нищо общо с Каньонът на водопадите

# 521
Ъъъъ, да ви кажа, аз за смолянските езера нямам кой знае какви хубави спомени-приличат ми на повмирисани изпарени локви и нищо повече  Confused

Нищо общо с Каньонът на водопадите
хаха поне достъпът лесен ли е?

# 522
Смолянски езера- паркингът е до самите езера, пътят е асфалт.
Каньон на водопадите - асфалтов път до гаражите на Герзовица, след това коларски път(за джип). С другото си е риск.
Хубав маршрут: Оставяте колите на заведението Рибката, който в Смолян да попитате, ще ви упъти. Тръгвате в посока Белия камик и до където стигнете. Хубав, за сезона. Ходи се по слънчеви места.

# 523
Посетихме Еменския каньон до Търново. Доколкото четох, това е най- старата ни екопътека. Много е красиво, а пътеката е лека. Ние ходихме с малкия син /6/- никакъв проблем. Ако някой се страхува от стръмнини и падания /височко е/, може да ползва пътека през гората.
Мостовете, макар и атрактивни, са затворени, по тях не се минава. Очевидно не са в добро състояние и преминаването през тях си е риск.
Иначе водопадът е красив, а в ляво от него по пътеката има естествено заградена част от реката, която образува нещо като езерце с много рибки в него.
В случай, че искате да посетите пещерата, носете си поне фенери.
Не сядайте много по тревите- има кърлежи в доволно количество. У нас от години не се пръска и напстта се плоди неограничено.

# 524
Включвам се хем да се запиша в темата, хем да потвърдя всичко казано от Judy в предния пост.
Ние също бяхме с 6-годишен хлапак и минахме безпрепятствено, държейки го здраво за ръка на местата където пътеката минава по ръба на каньона. Мостчетата са затворени, заради лошото състояние, което значително улеснява маршрута.
На Хотница също много ни хареса. Всъщност, на малкия там му хареса най-много, вероятно заради стръмните стъпала и мостчета, минаването по които за него беше голямо приключение.
На Крушуна препоръчвам да се ходи рано сутрин, особено в почивни дни, защото в по-късните часове напливът на хора е голям.

Общи условия

Активация на акаунт