Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за сладолед – рецепти

  • 146 385
  • 324
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 60
Побъркала съм се на тема домашен сладолед, и най-вече по това да намеря машина за сладолед във Варна. Много моля, ако някой има инфо от къде да се сдобия с това чудо да ми помогне!!!
След като я купя ще ви скъсам от рецепти Wink

# 16
  • Мнения: 383
Сладолед и сладоледени удоволствия-1

Сладолед и сладоледени удоволствия-2


интересна тема...
благодаря за рецептата за мараш дондурмасъ  Simple Smile

здравей Sahraweya,
да ви е сладко, afiyet olsun  Hug

Побъркала съм се на тема домашен сладолед, и най-вече по това да намеря машина за сладолед във Варна. Много моля, ако някой има инфо от къде да се сдобия с това чудо да ми помогне!!!
След като я купя ще ви скъсам от рецепти Wink

здравей Linn
Тука в тая тема  е посочено, къде във Варна може да се намери ДМC.

 Simple Smile чакаме с нетърпение да ни скъсаш #Crazy с рецепти  


Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 20:41 от Ердинч

# 17
  • Мнения: 383
Домашен Сладолед С Кайсии
източник: http://vicktory.wordpress.com
измених количеството на продуктите като за ДМС

Продукти:
200 мл ....................................пълномаслена сметана
140 мл ....................................кондензирано мляко
80 мл ......................................прясно мляко
400 г ......................................кайсии
1/2 с л ....................................настъргана кора от лимон
6 с л .......................................пудра захар

kайсиите се разполовяват и “кожата се обелва”. Пасират се на пюре.Смесват се с двата вида мляко и лимоновата кора.
Сметаната се разбива с пудрата захар. Към нея се прибавя кайсиево-млечната смес лъжица по лъжица като се разбърква внимателно. Получената смес се прехвърля в ДМС зa 30-40min. и   superuu


снимката е резултата на рецептата, направена и сниманa в посочения по горе източник

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 07:40 от Ердинч

# 18
  • Мнения: 383
ШОКОЛАДОВ СЛАДОЛЕД
=====================
източник: http://az-jenata.com .

Продукти:
200гр. ..................................натурален шоколад
80гр. ....................................краве масло
120гр. ..................................захар
120мл. ..................................вода
4............................................жълтъка
400мл ...................................сметана

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Поставете захарта и водата на слаб огън и варете докато се получи гъст
сироп. Оставете леко да се охлади. Разбийте жълтиците с миксер като добавяте по-малко от горещия захарен сироп. Разбийте
сметаната и след това добавете към нея разбитите жълтъци. Накрая добавете сметаната към шоколада и разбъркайте докато
се смесят. Замразете като следвате инструкциите на машината за сладолед(30 мин).


снимката не е резултат oт рецептата,
намеренa е случайно от интернет пространствотo.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 08:03 от Ердинч

# 19
  • Мнения: 383
ВАНИЛОВ ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД
========================
източник: http://az-jenata.com .

Продукти:
4...................................жълтъка
75 гр ............................захар
200 мл .........................прясно мляко
200 мл .........................сметана
1+1/3 пакетче.............ванилия

В голям съд разбивате на пяна жълтъците със захарта. В пoизплакната със студена вода тенджера изсипете млeкото, сметаната, ванилията и загрейте докато сместа заври. Свалете съда от огъня, след което при непрекъснато бъркане прибавете жълтъчно-захарната смес до пълното смесване. Бъркайте докато се сгъсти. Когато се охлади, поставете в машина за сладолед за 30-40min.


снимката не е резултат oт рецептата,
намеренa е случайно от интернет пространствотo.


Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 08:02 от Ердинч

# 20
  • Мнения: 383
СЛАДОЛЕД С МАЛИНИ-СМЕТАНОВ
=========================
източник: http://az-jenata.com .

500 г .....................течна сметана
60 г .......................захар (използва се само ако сметаната не е подсладена)
1+1/2 ....................ванилиa
100 г .....................малини
1/2 портокал, .......само месестата част, ситно нарязана
70 г .......................бадемови бисквити (или "котешко езиче"), натрошени на дребни парченца

За украса:
100 г ...................сметана
малко пресни ......малини
1 ч. л. ..................какао (или нес кафе)


Сметаната се разбива, добавя се ванилията и бисквитите, малиите и портокалът като внимателно се разбърква. Сместа се изсипва в машина за сладолед за 30-40min.и се замразява във фризера не по-малко от 4часа. Преди сервиране сладоледът се обръща върху съда за сервиране. Украсява се с разбита сметана , пресни малини и се поръсва с какао на прах.


снимката не е резултат oт рецептата,
намеренa е случайно от интернет пространствотo.

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 16:42 от Ердинч

# 21
  • Мнения: 383
Домашен сладолед
източник: http://az-jenata.com ..

Продукти:
500мл ..........................прясно мляко,
135 г ...........................захар,
3 ..................................яйца,
1+1/2 пакетчета ........ванилия

Начин на приготвяне:
Млякото се слага да заври заедно със захарта. Разбиват се много добре яйцата. Към яйцата се добавя по малко мляко, така че да се загреят без да се пресекат и накрая яйцата се изсипват на тънка струя в млякото. Сместа се разбърква непрекъснато, след което се дръпва на слаб огън и продължава да се разбива докато се появят мехури. Сваля се от огъня и се оставя да изстине, като от време на време се разбърква. Ароматизира се с 2-3 ванилии. Като изстине напълно се изсипва в  машина за сладолед за 30-40min и се замразява във фризера не по-малко от 4часа.


снимката е резултат oт рецептата

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 18:06 от Ердинч

# 22
  • Мнения: 383
 Еспресо италиански Лед    
                          източник: OWNER’S MANUAL Salton Big Chill™

3 с.л. ............................нескафе на гранули
3+ 2/3 ч.ч. ...................вряща вода
3/4 ч.ч. ........................захар
1 ч.л. ...........................ванилов екстракт
--
1. Разтворете кафето и захарта във врящата вода.
2. Разбърква се екстракта от ванилия.
3. Поставете сместа в хладилник за охлаждане за 4 часа.
4. сложете сместа и пуснете машината за 30мин или до желаната консистенция.
5. Cлед 30мин(или желаната консистенция) сладоледа може веднага да се консумира, но желателно е да се държи около 2 часа в  
    фризера, за да "узрее" .

от рецептата се получават близо 3чаши сладолед

newsm78 идея: според мен общата сума на течноста може да се оформи така: 1,5ч.ч. вряща вода + 1,5ч.ч. врящо мляко + 2/3 ч.ч. сметана  


снимката не е резултат oт рецептата,
намеренa е случайно от интернет пространствотo


Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 18:31 от Ердинч

# 23
  • Мнения: 383
Как готовить мороженое(Ru)
http://www.nemox.ru/pdf/ice_00.pdf

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 18:31 от Ердинч

# 24
  • Мнения: 5 462
http://www.youtube.com/watch?v=0BwsKaZxqmw&feature=fvw
Предполагам , че няма да я изтриете само защото не е рецепта за машина , а просто за домашен сладолед ??? Wink Peace

# 25
  • Мнения: 383
 newsm78 няма защо да се трие според мене, стига да е рецепта за сладолед, ще я пригодим някакси кат' за машината Simple Smile

 Hug благодарим

-----------8<--------------------------------------8<---------------------

Коллекция рецепти (Ru) (Djvu Format)

Down Free Djvu format reader

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 18:32 от Ердинч

# 26
  • Банкя
  • Мнения: 1 264
Ами аз нямам машина и замразявам в камерата .
До сега никога не съм слагала жълтъци.
Само сметана , масло , крема сирене , крем Оле.Такива неща.
Децата си го хапват.
Ще опитам от тези фруктовите какво ще стане.

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 17:43 от tarlio

# 27
  • Мнения: 4 916
Ами аз нямам машина и замразявам в камерата .
...


А каква е технологията, когато замразяваш само в камерата? Разбъркваш ли на 20 минути или оставяш да се стегне то веднъж?

# 28
  • Мнения: 5 462
Ето още една рецепта за дом. сладолед , но този път фруктов .Става с други плодове по избор. Peace
http://www.youtube.com/watch?v=W90YuFoSsAk&feature=channel

# 29
  • Банкя
  • Мнения: 1 264
Ами аз нямам машина и замразявам в камерата .
...


А каква е технологията, когато замразяваш само в камерата? Разбъркваш ли на 20 минути или оставяш да се стегне то веднъж?
Не! Слагаш го в каквато искаш форма-в случая кексова- и замразяваш .Но това са със сметана -течна -и като я разбиеш тя си е на пяна. .Няма нужда от бъркане.
За тези с мляко става май на кристали и не правя.Въпреки ,че децата ги харесват

Общи условия

Активация на акаунт