Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за сладолед – рецепти

  • 146 385
  • 324
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 383
ок, редактирах я

-----------------------------------8<------------------------------------------------------8<-------------------------


Домашен сладолед с бял шоколад





източник


Цитат
500 мл готварска сметана /най-добре Президент/
1 кутия кондензирано подсладено мляко
100 гр бял шоколад
филирани бадеми
-----------------------------------------------------
Шоколада се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади малко.
Сметаната се разбива с млякото.Добавят се шоколада и бадемите.
Сместа се изсипва във кутия за фризер и се слага да се замразява.
Вариациите са много:с парченца плодове,черен шоколад,ядки...

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 05:13 от Ердинч

# 46
  • Банкя
  • Мнения: 1 264
Домашен сладолед върху кайсии

400 мл............................течна сметана
60 г.................................масло
50 г.................................захар
1 пакет...........................крем Оле приготвен по рецептата на пакета

Маслото и захарта на стайна температура се разбиват.
Прибавя се разбитата сметана  и разбития крем, разбърквате.
Замразявате в кутия, чашки или формички.


Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 19:38 от tarlio

# 47
  • Мнения: 383
Направи си Сам Кофичка за Сладолед
източник: الآيس الآيس

една хубава  идея за направи си сам кофичка от арабски сайт:

*разтапяме шоколад на водна баня (по точно казано размекваме на водна баня)
*простираме върху масата найлон,фолио или подобно
*разливаме от разтопения шоколад върху простряното
*чакаме да се стегне малко
*обръщаме чаена чаша върху масата с дъното нагоре( чаша постояла за малко във фризера, е за предпчитане)
*повдигаме внимателно простряното като хващаме от всички краища внимателно
*простираме я внимателно върху обърнатата чаша
*слагаме в хладилника да се стегне и готово









-----------------------8<---------------------------------8<-----------------------------

вкусен домашен шоколад без мляко и захар    


Цитат
Здравейте!
Рецептата е само от органични продукти,малко по-скъпичка е  и някои продукти трудно се набавят,но е страшно вкусна и не съдържа излишни калории! 

2 опаковки какао
200 гр. кашу
1 кокосово мляко
40-50 гр. какаово масло
7 кардамома(счукан в хаванче!)
1 буркан мен
вода на око

маслото се разтопява,кашуто се пасира с малко водичка .
всичко се изсипва в подходящ съд и се бърка 50 мин.-10мин на най-ниска степен,20 мин на по-висока и 20 мин на най-високата степен.през цялото време се досипва водичка,така че накрая да бъде пухкав,но в никакъв случай течен.
а сега за съставките.кашуто е "тайната" съставка и затова не го пропускайте.кокосовото мляко е в консервени опаковки,изберете от тези с червения етикет(хубаво разклатете).кардамом има в Пикадили.медът е хубаво да е домашен с по-течен ще ви е по-лесно, а колкото до какаовото масло не съм сигурна от къде може да се намери,но в краен случай може и без него.

тъй като се получава около 2-3 литра натурален шоколад,а и някои от продуктите не са много евтини аз ви предлагам да се сабирате  на детски партита или просто на шоколадено парти,така и тези 50 мин на бъркане на съставките придават емоция на щоколада и той става много по-вкусен!

------------

така...
какаото е 2  по 250 гр или еда от 500(щом има и такива).
200 гр.кашу се залива с вода,колкото да се покрие и се пасира  така,за да може да стане на кашичка,важно е да е хубаво смляно!
кокосовите млека се продават в метро или в по-малките магазинчета които се водят дъщерни на метро-Aro.
ако не се лъжа опаковката им е от 300 мл. не са много голями.
какаовото масло е твърдо,леко кафеникаво на цвят и мерише на какао.ако наблизо имате вегетарянски ресторант може да питате дали ще ви продадът малко.аз съм виждала само в големи кашони.
бърка се 50 мин,за да може да стане хубаво и пухкаво!като се спазва последователността от смяна на степени.

колкото до калориите,медът е органичен продукт и се усвоява много по-добре от организма от колкото захарта.той е източник на естествена енергия и няма нужда да се притесняваш от излишните калории.ядките са калорични,съгласна съм.

работих на място в което правихме рецептата всеки ден,така че тя е реална.нека кажа че шоколада беше притегателната сила.идваха редовни клиенти всеки ден само заради него
шефът твърди че това е древна рецепта от ацтеките.защо не?

-----------------------8<-----------важно----------------------8<-----------------------


За дискусии по тема машинa или сладолед, моля тука, тука или тука

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 05:24 от Ердинч

# 48
  • Банкя
  • Мнения: 1 264
Е Ердинч  това е удар в десяткага.
Браво ,много яко.
Ще го пробвам тези дни.Но как ще се яде -... в чинийка. Не може да се държи .
ОК.

# 49
  • София
  • Мнения: 547
Ердинч, страхотни рецепти  bouquet

И за да не само спам Crazy - ето тук има интересен начин за правене на подобни шоколадови купички за сладолед http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=6.msg52693#msg52693

# 50
  • Банкя
  • Мнения: 1 264
Eрдинч дано съм те разбрала правилно и съм свършила работата.
То домашния сладолад това му е хубавото ,че го правиш с каквото имаш.Поне аз не се вживявам много , че ламите  Laughing го изяждат веднага.

# 51
  • Мнения: 20
Преди малко си купихме машина за сладолед от Кауфланд за 26,24 лв. Ще се пробва утре, защото трябва да стои във фризера поне 10 часа. Ще докладвам за резултатите. Обещавам и снимки. Стискайте палци!  chef

# 52
  • Мнения: 383
видео уроци за сладолед









-----------------------8<-----------моля----------------------8<-----------------------------


За дискусии по тема машинa или сладолед, моля тука, тука или тука

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 19:29 от Ердинч

# 53
  • Мнения: 383
Паниран сладолед
http://sladoled.start.bg/article.php?aid=8692

Паниран сметанов сладолед с хрупкава коричка с вкус на кокос
500 г  сметанов сладолед
2 яйца
1 ч. ч. корнфлейкс
1 ч. ч. кафява захар
1 пакетче кокосови стърготини (20 г)
1 с. л. прясно мляко
олио зa пържене

Царевичните люспи, кафявата захар и кокосовите стърготини се смилат. След това се изсипват в подходящ съд и се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна.От сладоледа се оформят топки, които се поставят в охладена тава и се слагат във фризер. Едното яйце се чупи в купа и се разбива с прясното мляко.Тавата с топките сладолед се изважда от фризера и се поставя върху лед. Топките се овалват първо в разбитото яйце, след това – в изпечените и охладени царевични люспи, като се обръщат с вилица.Топките отново се слагат в тавата и се връщат във фризера, за да стегнат за 30 минути – 1 час.След това топките се овалват във второто разбито яйце, пускат се за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио и се поставят в купичка за сервиране. По желание се гарнират с шоколадов топинг.
Gotvarstvoto.georgievi.net


снимката не е резултат oт рецептата,
намеренa е случайно от интернет пространствотo.


Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 19:30 от Ердинч

# 54
  • Мнения: 383
Сладолед диетичeн

кликни в-у снимката


Цитат
Кой ли на диета не си е мечтал за сладолед! Ако диетата ви изключва само захарта, лесно ще намерите сладолед без захар, но ако както е в нашия случай, бягаме и от мазнини, задачата е невъзможна. Сладоледът трябва да се приготви вкъщи.

Затова, запретнах ръкави и се захванах с рецептата на Чочосан. В оригинал тя гласи:

прясно мляко 0,1 %: 1,100 л.
подсладител на вкус
яйца 6 броя
ванилия 2 броя

Млякото и подсладителят се кипват при непрекъснато бъркане. Прибавят се яйцата, разбити в малко студено прясно мляко на тънка струя – без да се спира бъркането. Вари се около 5 мин., отстранява се от печката и се оставя да изстине. След това се прецежда през сито и се слага ванилията. Замразява се във фризера

Като за първа проба, реших да не хабя толкова много продукти и разделих рецептата на 3:

2 яйца
350 гр. прясно мляко
0.1% подсладител

Проблемът, както много от опиталите установиха, е, че обезмасленото прясно мляко си е горе-долу чиста водичка и сладоледа замръзва на буца в хладилника.

Да, замръзва на буца, така е. Само че като се извади преди да е замръзнал съвсем (при мен в малки купички – около 2-3 часа) и се разбърка хубаво, става доста прилично.  Е, да, цялото е с кристалчета и бучици лед, които трябва да се бъркат, мачкат и трошат  , обаче когато сладоледа толкова много ти липсва (като на мен), удоволствието е незаменимоJ)

Другото, което направих, беше част от позамръзналия разбит сладолед сложих в циликонова формичка за лед и му набучих клечици, така че да стане сладолед на клечка

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 05:17 от Ердинч

# 55
  • Мнения: 383
Шоколадовия сладолед на Джемма  





Цитат
Шоколадов сладолед

2 чаши течна сметана 35 %
4 жълтъка
1 непълна чаша захар
ванилия
настърган шоколад

Жълтъците се разбиват със захарта. Сметаната се загрява със шоколада и гореща се влива в жълтъците, слага се на котлона и се вари до сгъстяване на водна баня.Охлажда се много добре, който има машина се изсипва в машината, който не- слага в камерата и на всеки 45 мин разбърква , за да станат фини кристалчета.След 4 часа е готов.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 18:00 от Ердинч

# 56
  • Мнения: 383

СЛАДОЛЕД-СПЕЦИАЛИТЕТ

1 кофичка (500г) заквасена сметана
1 ч.ч. захар се разбиват с миксер.
Отделно 4 яйца + 1 ч.ч. захар се разбиват с миксер.

Двете смеси се разбъркват заедно отново с миксер и полученото се оставя да прести няколко часа във фризер. Сладоледът трябва да стане мазен и плътен.
По желание може да се сложи ванилия, сироп, шоколад, ядки.

източник


# 57
  • Банкя
  • Мнения: 1 264
Ха сега му е времето

# 58
  • София
  • Мнения: 5 784
От мин. седмица имам машинка и сега експериментирам с рецепти. Simple Smile Ето една от мен (прясна-прясна от преди 2 часа):

Домашен сладоледов йогурт 'Аня'
1ч.ч. сладкарска сметана
ок. 1/2 ч.ч. захар
1 коф. кисело мляко 'На баба' 4.5%
ванилия

Сметаната се разбива с миксер, заедно със захарта, добавят се киселото мляко и ванилията. Става страхотен сладоледов йогурт   chef  chef (като този от хладилните витрини с италианските сладоледи, или като този на Джимис Wink), едвам дочакахме да за замрази в машинката (даже не го дочакахме съвсем  Laughing).

--------------------
И една рецепта за сладолед 'Ала Макдоналдс' (която рецепта всъщност е комбинация от няколко от публикуваните тук):
1 ч.ч. сладкарска сметана
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1 ванилия

Млякото се загрява почти до кипване (но не трябва да кипва), добавят се разбитите със захарта яйца, държи се малко на слаб котлон да се посгъсти (пак без да завира) и се добавя ванилията. Охлажда се и се смесва с предварително разбитата сметана. И се слага в машинката за сладолед, естествено. Sunglasses И тъй като с децата пак не го дочакахме да стегне изцяло, на вкус и консистенция стана точно като този от машината в Макдоналдс (а според мъжа ми и по-добър даже  Flutter).

# 59
  • Мнения: 383
И една рецепта за сладолед 'Ала Макдоналдс' (която рецепта всъщност е комбинация от няколко от публикуваните тук):
1 ч.ч. сладкарска сметана
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1 ванилия

Млякото се загрява почти до кипване (но не трябва да кипва), добавят се разбитите със захарта яйца, държи се малко на слаб котлон да се посгъсти (пак без да завира) и се добавя ванилията. Охлажда се и се смесва с предварително разбитата сметана. И се слага в машинката за сладолед, естествено. Sunglasses И тъй като с децата пак не го дочакахме да стегне изцяло, на вкус и консистенция стана точно като този от машината в Макдоналдс (а според мъжа ми и по-добър даже  Flutter).

страхотна е рецептата, непременно ще се пробва , ако може да намерите добавете и салеп(предварително смесен със захар), според мене ще се получи още по страхотен сладолед

благодарим Аня    smile3525



2ри вид МАРАШ СЛАДОЛЕД  
ЕрДо / ErDo

4л ...................пълномасленно мляко
90г .................сухо мляко
0,7кг ..............сметана
1кг .................захар
10г ................царевично нишесте
40г .................салеп

цялата техника е като на марашсладолед'а публикувана в 1ва страница




Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 19:31 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт