Машина за сладолед – рецепти

• 182 491
  • 371
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте от един съвсем нов собственик на машинка Simple Smile
Присъединявам се към темата с въпрос: Мога ли да добавя разтопен на водна баня шоколад в машинката, докато бърка другата смес? В смисъл, после като го сложа да се замръзява ще има ли проблем, ако съм добавила шоколад, а не какао към сместа?
Идеята ми е следната - като абсолютен начинаещ, искам да направя банановия сладолед, но ми се ще да добавя и малко шоколад. Та, как мислите, дали е добра идея или да не рискувам? Трябва да е изненада за пижаменото парти на дъщеря ни и искам да стане наистина хубав Simple Smile
Благодаря  Hug

# 211
Dive , не знам какво ще стане ако добавиш шоколада докато машинката работи... Аз съм правила шоколадов сладолед, но не с банани, а в смес, която се вари като крем... Опитай да направиш сместа заедно с шоколада newsm78 ...
Не съм ти много от помощ, но мисля, че няма да стане както го описваш, просто шоколадът според мен ще стегне веднага в ледената купа... Ако го разбиеш предварително в сместа, може и да се получи, но не искам да те подвеждам Thinking .. По- добре сложи разтворимо какао... Не ти помогнах много...

Виж Тук на каква рецепта попаднах, но пише, че не го прави в машинка.. Сигурно и в машинката ще стане по този начин, с предварително разбиване на всички съставки Peace .

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 15:00 от enze

# 212
  • Варна
Сърдечно благодаря, enze!  Hug

Мисля за всеки случай да не пробвам този път, но другия - задължително! Видях, че в онази рецепта има и алкохол, а партито е на 5-годишни... Не знам дали майките ще се възторгнат от идеята за сладолед + алкохол, и да не ме зачеркнат съвсем от списъка на благонадеждните родителки, ще рискувам само със сладоледа  Laughing

Още веднъж благодаря!

# 213
Аз ти предлагам да изсипеш разтопения шоколад на тънка струйка, спираловидно чак  когато си прехвърлила банановия в съда за фризера. Тъкмо ще е шаренко Grinning Шоколада да не е топъл, охладен една идея преди да се втвърди.

# 214
От известно време, пожелание на малкия човек, имаме сладолед машина. Рецептата, която най-много ми допада за сега:

200 мл. сметана
200 мл. сладкарски крем (растителна сметана )
200 мл. домашно краве мляко (  предварително сварено)
150 мл. маскарпоне
120 гр. захар пудра.

Смесвам, разбивам с блендера заради маскарпонето, доразбивам с миксера, и в машината.
На мен резултата,  доста ми допада.

# 215
Темата е само за рецепти   Hug

Ванилов сладолед - стъпка по стъпка (Vanilla ice cream)
източник: www.hobyto.com

Нискокалоричен сладолед в свежо съчетание с летни плодове.

Продукти:
85 г обикновена захар,
1 ч.л яйчен крем на прах,
1 ч.л царевично брашно,
500 мл пълномаслено мляко,
2 жълтъка,
ванилова есенция,
200 мл полуобезмаслена сметана,
малини или ягоди.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 15:05 от Ердинч

# 216
Китайски пържен сладолед
източник: www.hobyto.com

Рецептата за пържения сладолед е много проста. необходими са ви само:

•Ванилов сладолед
• Кокосови стърготини
•3 яйца
•Смлян корнфлекс /може и смлени бисквити/

# 217
Интересно какво означават термините полуобезмаслена и следователно обезмаслена отнесени към сметана

# 218
  • Балчик
Интересно какво означават термините полуобезмаслена и следователно обезмаслена отнесени към сметана

30-35 % е пълномаслената, полуобезмаслената е с 15-20 % масленост, а 8-10 %  е обезмаслена.

# 219

моля да не я обръщаме темата във дискусионна, защото

Темата е САМО ЗА РЕЦЕПТИ  И ЛИНКОВЕ ЗА РЕЦЕПТИ за и със сладолед.
За дискусии по тема машинa или сладолед, моля тука, тука или тука

# 220
  • Sofia
и ние вече се сдобихме с машинка Simple Smile и сега чета и записвам рецепти, но искаме да правим и плодов сладолед без мляко, яйца или сметана, а не намирам такива, май другото му име е сорбе

п.п. намерих
Започваме с опитите  Laughing

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 12:15 от Ani Ka

# 221
Здравейте!
Бързам да споделя една уникална рецепта за сладолед, която създадохме днес с Мирена. Ето продуктите, които използвахме

• 6 жълтъка (по възможност от домашни яйца)
  • 500 ml прясно мляко (ние използвахме козе, прясно издоено и после сварено)
  • Половин супена лъжица бързо разтворимо кафе (Нескафе)
  • 2 пакетчета ванилия
  • орехови ядки (една купичка, може би 200-300 грама)
  • захар или мед за подслаждане

И така,
около 200 ml от прясното мляко се затопля и в него се разтваря кафето и ванилията. Аз ползвах обикновено кафе, така че ако прецените, че половин супена лъжица бързоразтворимо е много, сложете по-малко, на вкус. По-късно, разбира се, може да добавите и още. След това сместта се слага в блендер заедно с орехите (по възможност с нано-цедка като този) и се разбива добре, докато станат на мазна каша. Това ще замести сметаната.

Жълтъците се разбиват с миксер или блендер, като в тях се добавя ореховата каша и останалото мляко (300 ml). Захарта или меда добавете на вкус.

Получената смес сложете в машинка за сладолед (като тази) и оставете добре да се сгъсти. Става нещо невероятно вкусно, питателно и полезно, което просто не можете да купите с пари!

# 222
Мммм, Людмил, звучи вкусно Peace Още днес ще пробвам, но с биволско мляко и ще докладвам. Предполагам, че нано- цедката си я ползвал, защото орехите са били едри, на ядки. Моите са фино смляни, може би няма нужда от цедката Rolling Eyes

# 223
Мммм, Людмил, звучи вкусно Peace Още днес ще пробвам, но с биволско мляко и ще докладвам. Предполагам, че нано- цедката си я ползвал, защото орехите са били едри, на ядки. Моите са фино смляни, може би няма нужда от цедката Rolling Eyes
Орехите трябва да станат на гъста паста. За количеството не съм сигурен, защото слагах по интуиция, но поне 4 шепи бяха. Горе-долу поне 100 ml паста трябва да се получи, но предполагам и повече да е, няма да навреди.

# 224
Аз нахлувам в темичката за да ви предложа сладоледа си с рози Дамасцена.

Общи условия

Активация на акаунт