Машина за сладолед – рецепти

• 182 484
  • 371
  •   1
Отговори
# 225
Аз нахлувам в темичката за да ви предложа сладоледа си с рози Дамасцена.

Задължително ще пробвам другата седмица!! Мисля, че ще е страхотен! А дали ще стане с изсушени розови листенца?
И каква е точно основната рецепта на приятелката ти, ти кое си променила, освен розите, може би? Simple Smile

# 226
Не съм пробвала дали ще стане с изсушени листенца, съмнявам се, а в рецептата промених начина на приготвяне и да, розите.

# 227
  • Sofia
Бананов сладолед

150 мл. прясно мляко
150 мл. сметана
2 банана
85 гр. захар
1 ванилия
Бананите се разбиват в каната на робота с млякото, ванилията и захарта. Добавя се сметаната, разбърква се докато се смеси и се сипва в машината за замразяване.

Сладолед "Мока"

250 мл. прясно мляко
200 мл. сметана
65 гр. захар
1 с.л. брашно
2 яйца
2 с.л. ситно смляно кафе
Млякото, брашното, яйцата, захарта и кафето се разбъркват и се вари на водна баня, докато се сгъсти. Прецежда се, ако има нужда. Добавя се сметаната. Оставя се да изстине (може и в хладилник) и се сипва в машината за замразяване.

Ягодов сладолед

220 мл. прясно мляко
80 мл. сметана
75 гр. захар
250 гр. ягоди

Правили сме го и със 100 мл. мляко и 200 мл. сметана.
Замествали сме ягодите с малини, но трябва да се прецеди от семките на малините, ако ви пречат.
Simple Smile

# 228
  • Пловдив
Здравейте,

Искам да питам, дали вместо захар в рецептите , може да се ползва кленов сироп или мед?

# 229
Ето две рецепти и от мен:
Сладолед Страчатела
Шоколадов сладолед с браунис
Дано ви харесат Simple Smile

ivka ♥ 007, според мен може, но във всички рецепти с мед или кленов сироп, които съм виждала, има и по 2-3 с.л. захар Thinking

# 230
Здравейте,

Искам да питам, дали вместо захар в рецептите , може да се ползва кленов сироп или мед?

И аз щях да питам с какво може да се замести захарта? Пробвал ли е някой със стевия?

# 231
Здравейте,
И аз щях да питам с какво може да се замести захарта? Пробвал ли е някой със стевия?

Аз ползвам мед, агаве, меласа, кафява захар, кленов сироп и стевия (с нея трябва да се внимава, защото започва да горчи, ако се сложи повече).

# 232

Ето и от мен една рецепта за домашен ментов сладолед:

# 233
В крайна сметка каква сметана трябва да се ползва? Готварската или сладкарската? Ясно ми е, че трябва да е с колкото се може по-висока масленост, но не разбрах heavy cream-а, за който пишат в западните форуми сладък ли е или не.. Simple Smile

# 234
# 235
В крайна сметка каква сметана трябва да се ползва? Готварската или сладкарската? Ясно ми е, че трябва да е с колкото се може по-висока масленост, но не разбрах heavy cream-а, за който пишат в западните форуми сладък ли е или не.. Simple Smile

Heavy cream - течна неподсладена сметана от животински произход с над 36% масленост Simple Smile

# 236
Абе мен това ми стана абсолютно ясно, ама такова животно май няма в България освен Кен Ната в Метро.

# 237
Рецепти за сладолед има и без сметана, а за другите сладкиши можеш да използваш вместо 1 ч.ч. сметана (240мл) 2/3ч.ч. пълномаслено прясно мляко (160мл) + 75г разтопено краве масло Simple Smile Това не знам дали ще свърши работа и за сладолед обаче...

# 238
СЛАДОЛЕД СЪС СЛАДКО ОТ РОЗИ!

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 12:33 от Ердинч

# 239
Меко ледено удоволствие – най – якия шоколадов сладолед

---------------------------8<--------------------------8<--------------------------

моля да не я обръщаме темата във дискусионна, защото

Темата е САМО ЗА РЕЦЕПТИ  И ЛИНКОВЕ ЗА РЕЦЕПТИ за и със сладолед.

За дискусии по тема машинa или сладолед, моля тука, тука или тука

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 18:08 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт