Машина за сладолед – рецепти

• 181 648
  • 371
  •   2
Отговори
# 240
# 241
  • Пловдив
Можете ли да ми дадете рецепта за сладолед със заквасена сметана?

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 20:42 от ivka ♥ 007

# 242
  • Сливен
здравейте,не съм чела цялата тема ,но ме интересува сладолед с вкус "виолетка"
приемам всякакви идеи,видях само със счукани бонбони,не знам дали има вариант за топене на бонбоните

# 243
Аз опитах веднъж да ги разтопя в прясно мляко на котлона, но млякото се пресече.
Повече не съм пробвала.

# 244
  • Балчик
Може да се разтопят във вода и мисля ще стане и в растителна сметана.

# 245
Страхотни рецепти, непременно ще ги пробвам, за съжаление нямам машина за сладолед все още... за сега ще пробвам във фризера

# 246
  • Под сянката на разлистените кактуси
здравейте,не съм чела цялата тема ,но ме интересува сладолед с вкус "виолетка"
приемам всякакви идеи,видях само със счукани бонбони,не знам дали има вариант за топене на бонбоните

Има есенция виолетка в Амазон:

http://www.amazon.co.uk/Intense-Strong-Violet-Flavouring-28-5ml/ … violet+flavouring

Както и всякакви други цветя

# 247
Привет, момичета!

Наскоро поръчах ето тази машинка за сладолед.

Скрит текст:

Днес получих СМС, че е пристигнала и ще си я взема в понеделник, като се надявам всичко да е наред.

Записвам се да следя темата за интересни предложения. Междувременно, ако някой има същата, ще се радвам да сподели впечатленията си!  bouquet

# 248
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Някой може ли даде рецепта за домашен сладолед пистачио. Преди време хапнах такъв в Рим, влюбих се в него, в Бг не откривам да продават такъв и за това реших да пробвам да си направя домашен

# 249
Някой може ли даде рецепта за домашен сладолед пистачио. Преди време хапнах такъв в Рим, влюбих се в него, в Бг не откривам да продават такъв и за това реших да пробвам да си направя домашен

В моята книжка, която получих заедно с машината, има рецепта. Пиша ти я в оригинал:

115 g shelled pistachios
55 g golden caster sugar
284 ml carton single cream, chilled (това е сметана с около 18% масленост)
250 g carton custard (това е някакъв яйчен крем, изглежда в английските магазини гo продават готов, иначе се прави от яйца, захар и мляко или сметана)

1. Put the pistachios into a food processor and add the sugar. Process until finely ground.
2. Tip the cream into a jug and add the custard and pistachio mixture.
3. With a whisk, stir well.
4. Cover and chill for about 30 minutes by which time the sugar should have dissolved.
5. Tip the mixture into ice cream machine and freeze according to instructions.
6. Transfer to a suitable container and freeze until requred.

# 250
  • София
Онзи ден правих Нуга сладолед по тази рецепта http://www.cookwithasmile.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0% … 1%83%D0%B3%D0%B0/ . Страхотен е!

# 251
  • Sofia
Открихме сезона на сладоледа и тази година. Малко късничко, но е дъждовно.
Започваме с
бананов сладолед
200 мл. пр. мляко
200 мл. сметана
100 гр. захар
2 банана
1 ванилия
Всичко се разбива в шейкър каната на робота без сметаната. Тя се добавя накрая, 1-2 завъртания с нея да се смеси и се сипва в машината за сладолед.

Бях дала преди рецепта, но може и тази.Тя е за по-голямо количество.

# 252

---------------------------8<--------------------------8<--------------------------

моля да не я обръщаме темата във дискусионна, защото

Темата е САМО ЗА РЕЦЕПТИ  И ЛИНКОВЕ ЗА РЕЦЕПТИ за и със сладолед.

За дискусии по тема машинa или сладолед, моля тука, тука или тука

# 253
Toзи сезон сладоледът не върви толкова много, но въпреки това този с маскарпоне си заслужава.  Heart Eyes
Рецептата е адаптирана от "Бон Апети" - http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2014/07/blog-post_19.html

# 254
Чудесна темичка!  bouquet Правя обикновено сорбета или такива смесени с кисело мляко и смлени ядки. Нещо пълномаслените сладоледи ми идват хранителни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт