Машина за сладолед – рецепти

• 182 541
  • 371
  •   1
Отговори
# 90
хм, интересно, а каква е логиката?

Thinking помисли си за пуканките  Hug

отдавна съм само със половин кофа доза,
аз наведнъж приготвям около 5л смес и ми се получава до или над 6л сладолед  newsm78

# 91
  • София
тъй, де, знам, че си увеличава обема при замръзването, но по-вкусен и плътен  newsm78 иначе като напълня повече машинката и започва да прелива над бъркалките.

# 92
тъй, де, знам, че си увеличава обема при замръзването, но по-вкусен и плътен  newsm78 иначе като напълня повече машинката и започва да прелива над бъркалките.

вкуса, според вече променените качества на сладоледа е различен, някък по истински е  Hug

да, обема се увеличава, също така по плътен е, няма гранулясъл лед, съответно някак си по мазен е

Hug

bouquet

# 93
# 94
Малиново сорбе на Ваня
ТУКА

Цитат
Необходими продукти:

2 големи, зрели, обелени и замразени банана /около 350-400 гр./
1 чаша /около 250 гр./ замразени малини /подходящи са и боровинки, ягоди, къпини и т.н./
сокът на ½ лайм
мента за декориране

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 08:16 от Ердинч

# 95
Шоколадов сладолед на Мариета
ТУКА

Цитат
Продукти за 6 порции:
300 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
30 гр сметана на прах
100 гр натурален шоколад
1 с.л. Бейлис или шоколадов ликьор

Изсипете в дълбок съд двата вида сметана и прясното мляко. Разбийте за кратко с миксер до консистенцията на палачинково тесто, не по-гъсто. Добавете разтопения на водна баня шоколад и Бейлис-а /ликьора.
          Прехвърлете в машината за сладолед и охладете. Изсипете в куjия и съхранявайте във фризер. Извадете и преместете в хладилник 30 мин преди сервиране. По желание гарнирайте със стърготини шоколад.

# 96
Здравейте,

Нова съм тук, но пък следя темите ви от мнооооого време - супер сте!   chef
Имам следния проблем, вчера мамето ми даде машината и за сладолед на ТСМ, но е загубила опътването което предполагам е и с рецепти, моооляяяя ви мнооого някоя добра мама да ми препрати, преснима или нещо такова книжката си ще съм мноооого благодарна, защото не знам какво да я правя иначе таз машинка нито знам как се пуска нищо...

# 97
  • Балчик
yanastasova, ще потърся моето упътване, дано го пазя. Иначе машината работи по следния начин:

Замразяваш купата във фризер за 24 часа. Сглобяваш машината- слагаш бъркалката, след това капака и най-накрая наместваш моторчето, трябва да щракне леко. Пускаш бутона и след като машината тръгне през отвора наливаш сместа. След 30-40 минути сладоледът е позамразен, прехвърляш в купа и слагаш във фризера.   Подходящи са всякакви рецепти, в тази можеш да си харесаш някоя.
Аз онзи ден правих следния сладолед:

600 мл сметана се разбива и се прибавя към 6 разбити белтъка. След това се прибавят и 6-те разбити белтъка с 300 гр пудра захар. Сместа разделих на 3 и направих- ванилов, какаов и бананово-кайсиев сладолед.

# 98
И аз съм горд собственик на машина от тази вечер. Вече е във фризера а аз търся рецепти. Иска ми се да направя обаче някакъв лек и здравословен сладолед за детето без варене и големи приготовления. Ниякакви предложения от майсторите?

# 99
  • Балчик
И аз съм горд собственик на машина от тази вечер. Вече е във фризера а аз търся рецепти. Иска ми се да направя обаче някакъв лек и здравословен сладолед за детето без варене и големи приготовления. Ниякакви предложения от майсторите?

Ами моят от предния пост е без варене и с добавка на плодове става много лек и приятен.

# 100
# 101
Замразено ягодово кисело мляко(Frozen Strawberry Yogurt)
(в машина за сладолед)

2ч.ч обезмаслено или нискомаслено кисело мляко
2ч.ч пюрирани пресни ягоди
1 кутия(420мл) подсладено кондензирано мляко
1ч.ч обезмаслено или нискомаслено прясно мляко
3ч.л ванилия екстракт

1.Изсипете всичко в голяма купа и объркайте добре.
 2.Изсипете в купата на машината за сладолед и следвайте указанията на машината за направата на сладолед.

*Ако искате да е по-мазно и по калорично  заменете 2ч.ч кисело мляко с 2ч.ч прецедено(за около 3 часа) пълномаслено кисело мляко .

--------------------------------------------------------------------------------

източник:   http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=82.30

# 102
# 103
Извинявам се предварително, знам, че не ми е за тук питането, но гледам, че в тази тема има повече хора, та си го копирам и тук.

Много спешно питане имам!!!
Купих си от Кауфланд машинка за сладолед, на тяхната марка, сега я пробвам, ама пълно фиаско - час и 20 мин бърка и няма помен от кристалчета даже, охладена течност. Като я спрях течността вътре в контейнера даже си бълбукаше т.е вече не е замръзнала и дори и до утре да я оставя да върти - няма да има резултат.
Питането ми е, дали някой е имал успех с машинка от Кауфланд или утре да правя опит да я връщам, че е третия ден от покупката й и мисля, че би трябвало да си я вземат и да ми върнат парите а аз да си търся друга, че ми е голям мерака.
ПС Направила съм всичко, както трябва, поне според мен, стоя 24 часа във фризера, продуктите ми бяха охладени и т.н и т.н.

# 104
Извинявам се предварително, знам, че не ми е за тук питането, но гледам, че в тази тема има повече хора, та си го копирам и тук.

Hug sory за късния отговор  Hug

Thinking надявам се да сте я върнали, те с тез машини си е голяма играчка да правиш сладолед  Praynig

Hug поразгледай тука

Шоколадов сладолед с шампанско

Скрит текст:

На водна баня разтопете 100 гр. натурален шоколад. В отделен съд загрейте 225 мл. прясно мляко с 50 гр. кафява захар. Сместа не трябва да завира, а само да се разтопят кристалите на захарта. Смесете все още топлите шоколад и мляко, като бъркате интензивно до хомогенна смес и оставете течността да се охлади. Към вече изстиналото шоколадово мляко добавете няколко капки концентриран аромат шампанско и 225 мл. сладкарска сметана. Включете машината за сладолед и постепенно налейте сместа. Оставете машината да си свърши работата за около 30 минути и се насладете на някой от празниците А може и на двата

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 21:56 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт