АВГУСТинчетата са заети, чакат дар за своя празник на детето!

• 15 249
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
  • у дома
Честит празник на всички малки и големи деца  Hug  bouquet

почерпете се - снимката е линк Simple Smile

Andy, дано свалите температурата  по-бързо и всичко да е наред  Hug  bouquet

съжалявам, че не успях и аз да дойда на протеста и да се видим  ooooh!

разбрах, че Ния нещо не е била в настроение  Thinking ама поне сте я видели  Mr. Green

# 196
разбрах, че Ния нещо не е била в настроение  Thinking ама поне сте я видели  Mr. Green [/color]
супер си беше детето - просто й трябваше малко повече време да се отпусне  Heart Eyes Hug А ти пак си сътворила голяма красота и как вкусно изглежда само  eat

Нори, още нищо не сме се разбрали за срещичката  Rolling Eyes

Дано Гогата е по-добре вече  Praynig

# 197
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!ДА СА НИ ЖИВИ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!
  bouquet Hug Heart Eyes

# 198
Честито на всичките ни съкровища и от мен! Да са ни живи здрави и игриви!  bouquet

Така ми липсва празника, тук не се чества и си е едно ежедневно скучно,а аз от 7 до 7 на работа нямах сили да го направя празнично  Rolling Eyes

И аз имам малко снимчици от апарата на сестра ми ,сега ще опитам да кача малко в албумчето.Като гледам снимката на Шушел,толкова сладичка на пясъка,а ние днес със зимни якета пак,10 градуса беше с вятър  Sick, какво да ви кажа лошо ми става просто....

Иначе една позната съседка тук си отишла по спешна работа в Бг за 1 седмица,и разказва как "любезно" са я посрещнали на летището , в съда имала работа, как допотопно се работи а единствения ксерокс дере кожи с 20ст, на страница, после едно такси и взело по 2,90 лв на  километър,и за капак се набутала в МОЛ а на Стамболийски да купи подарък за зет си и нямало нищо свястно под 80 лв.
И естествено за финал: отишла на гинеколог ,че тук се чака 3 месеца само за час и в болницата в тоалетната ,вратата не се затваря,няма клекало,няма хартия,картинка просто.

Ама аз го гледам тоя студ тука и въпреки всичко, ми се прииска да съм там, в джунглата на топло, а като бях там исках да съм тук, абе луда работа  ooooh!

Бени много са ти сладки децата  Hug
Анди бързо оправяне на моето елфче ви желая  Heart Eyes
Браво и за градината на Шушел,тя сигурно е по готова от теб да тръгне на градина,а и нали е лъв ще ги строява в две редици на втория ден  Hug
Блу пак си сътворила голяма вкусотия,аз правих тирамису и чийзкейк за Ники,не намерих никъде рола за тортата на Лео.

За протеста си мисля че много от хората са си намерили градина и вече не са ентусиазирани,нали знаете всеки глада себе си. Rolling Eyes

Ваня стискам палци и за вас,може в последния момент да се намери местенце за Лори някъде  Praynig

Оставям и отивам да спя ,при мен е почти 23ч а утре трябва в 6:30 да съм на крак  Whistling, а как мразя да ставам рано не е истина просто  Embarassed

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 05:32 от MamaMargo

# 199
  • София
Иначе една позната съседка тук си отишла по спешна работа в Бг за 1 седмица,и разказва как "любезно" са я посрещнали на летището , в съда имала работа, как допотопно се работи а единствения ксерокс дере кожи с 20ст, на страница, после едно такси и взело по 2,90 лв на  километър,и за капак се набутала в МОЛ а на Стамболийски да купи подарък за зет си и нямало нищо свястно под 80 лв.
И естествено за финал: отишла на гинеколог ,че тук се чака 3 месеца само за час и в болницата в тоалетната ,вратата не се затваря,няма клекало,няма хартия,картинка просто

Марго, не искам да звучи като заяждане, защото не е такова, а лична позиция. Но страшно се дразня на такива хора. Като е допотопно и гадно тук, нека съседката ти да си стои в Канадата и да си чака по половин година за лекари. Чието ниво също не е супер високо, като съм чела разкази на чужбинските майки. Отвратително е отношението на някои емигранти към страната, която ги е създала. Всички си знаем кусурите на държавата и се мъчим да ги променим по някакъв начин. Ама да ми идваш от някъде си и да плюваш и то при положение, че ползваш същевременно услугите на тази страна - е, извинявай!
Изоках се...просто не се сдържах...

Вчера Митко води Кало на лекар - нов педиатър да видим защо така като излезе носът му протича - бистри сополки, а вътре вкъщи не. Съмнява ме за поленова алергия ма да видим. Сега му е взел носов секрет, че отдавна не сме правили, да не би пък да отглеждаме някаква гадина. Иначе си е на ясла. Гърлото му е чисто, гърдите също. Много говори вече, надува ни главите нон стоп.  Mr. Green

# 200
Здравейте и от нас,. НИе сме си вкъщи.Не мога да повярвам на почивния си ден, който се появи ненадейно в седмичния график.ама пък дойде тъкмо навреме.Дари е с обрив от снощи....водих я на дежурен лекар след като и от яслата се обадиха да кажат 4е имало скарлатина CrazyТа- аз подпалих яко в паника.Няма симптоми на скарлатината засега.ПО-скоро е алергия някаква.след малко ще ходим на кожен да видим за ккаво иде реч.Вчера са имали рожденик в яслата и са яли и торта , после филия с шоколад, после ме измародерства с кроасан, а баща й за финал- с шок. яйце ooooh!Та- дано да е само прекаляване с шоколадовите PraynigСвеки стяга багажа да идва към София за няколко дни.Сутринта отидохме до яслата само за й вземат гърлен секрет, че го правят на всички в групата.Та- такива ми ти работи при нас Crazy

# 201
  • София
Свате, намали рязко тези шоколади, даже ги спри. Стискам палци снахата да се оправя бързо  Hug

# 202
Ама те са спряни по принцип. Яде ги по изключение( както стана снощи).Ама - от де да знам че са имали разни торти и шоколадови филии в яслата Crazy, че да стане предозиране.

# 203
  • у дома
За протеста си мисля че много от хората са си намерили градина и вече не са ентусиазирани,нали знаете всеки глада себе си. Rolling Eyes

абе не е точно така, щото човек винаги ще си намери оправдание Wink а и на повечето от родителите, които са били вчера децата са им приети... Rolling Eyes и Ния е приета, ама какво от това, ще помагам с каквото мога, пък и я пратих с бабата на протеста. въпрос на желание  Mr. Green blanc знае със сигурност как точно стоят нещата  Hug  bouquet

# 204
  • София
Честит първи юни на патерици на всички малчугани   bigdance2 Да растат здрави и щастливи

Марулка честито за градината.

Анди дано Гого да се оправи бързичко.

За протеста - съжалявам, че не успях да дойда, но имах час за лекар, който не можех да отменя, а беше важно да отида.... Мислех си обаче, че този път ще има многоо повече майки от преди, но явно съм се лъгала....

Сега и аз да се оплача от здравната ни система... #Cussing out Снощи към 9.30 докато къпехме Миташки - какво да видим - на ръката му кърлеж....Бързичко го облякохме и хукнахме към Пирогов...Няма да описвам чакането и обстановката....Когато дойде нашия ред млад доктор с ръце в джобовете безпристрастно  и оттегчено гледаше как Миташки се тръшка и реве и съответно не дава да го съблека ( има лош спомен от вадене на трънче ( което нарекохме буба). След като повиках и баща му -успяхме да го съблечем. Докторът -специалист не само не успя да го извади веднага, ама съумя да му остави главата, та се наложи с игла да разчопли мястото, за да я извади ....
На въпроса ми - а сега какво правим ми отговори, че НИЩО, НАБЛЮДАВАТЕ ГО ДВЕ СЕДМИЦИ, АКО ВДИГНЕ ТЕМПЕРАТУРА - В ИНФЕКЦИОЗНОТО ВЕДНАГА. Иначе според него, забележете, тъй като нямало епидимиологична обстановка - най-вероятно кърлежът не е зареден...и дотам. После ни обясни, че за тази манипулация трябва да платим 25 лева ( може и на него, ако не ни се ходи чак до касата), но понеже родителите лъжели, че ще платят и после видиш ли бягали, да сме му кажели още сега дали ще платим или не, да не се хабят....Ние платихме естествено на касата....
После в колата звъннахме на личния си лекар ( нашия) и после на педиатъра на Миташки. И двамата потвърдиха, че е трябвало да ни бият ваксина, кърлежът да се даде за изследване и тн. Аз също имам такива спомени, ама нали не съм лекар, реших че трябва да проверя....
Та днес на обяд ще го водим педиатърът да му бие ваксината. ( трябваше да я набавят)   

Толкова съм възмутена - не от това, че ни взеха парите, въпреки, че децата са освободени от такси и здравно осигурени по закон, освен че говорим и за Спешна помощ....Възмутена съм, че не ни каза за ваксината ( не ми трябва той да я бие) може поне да ни прати в инфекциознна да я бият...След нас дойде още една майка с дете с кърлеж - силно се надявам да не му е повярвала изцяло и тя, а да е звъннала на някой читав лекар...Нито пък прати кърлежът за изследване - както всъщност трябва да направи, тъй като може да се окаже заразен и съответно да се алармират съответните органи....
Извинявайте за дългия пост - ама ме държи от снощи.

# 205
  • варненка от София
Пухче, стана ми много мъчно за Миташки, тези драми в спешното съм ги изживявала на няколко пъти и просто се поставям на мястото ти. Прегръщам те и вярвам, че ще се разминете само с това.

Когато водихме посред нощите Шушето с топчето в носа беше същото неадекватно, доби бих го нарекла арогантно отношение, с тази разлика, че ни разкарваха из цяла Варна, докато разберем къде точно могат да ни приемат. И на нас ни казаха, че работели по ценоразпис и ваденето на чуждо тяло от носа, което е за секунди струва 20 лв  #Crazy Отново ни предложиха да платим на доктора, но аз се ядосах и казах, че на касата ще платим. Отидохме на касата, но там жената като чу за какво е и ни изпрати да си ходим, каза ни - Не сте ме открили тук. Така че явно такава е практиката, плаща се и работят по ценоразпис като в ресторант.
Аз също съм учудена, че за такива малки деца се взимат такива суми и също недоумявам защо се прави, ама...

Дано Митшки да е добре  Hug

# 206
Пух, съжалявам за това, което сте преживели. Дано няма последствия след ваксината и Миташки бързо да забрави преживяното Praynig

# 207
Пух, нямам думи, миличка. Дано няма последствия и Миташки бързо да забрави случката  Hug
Велмарче, гушки и за Дари  Hug 
И Гого много го мисля с тази Т - дано Анди се включи скоро  Peace

Марги  Hug Аз вече на държавната градина не се надявам  Rolling Eyes Изпуснах възможността, която имах, така че си се връщам на старата работа, а там за Лори ще има място  Peace И както казват хората май ще се окаже всяко зло за добро  Laughing - училището ни ще се мести в нова много хубава сграда и мишленцето ми ще има възможност да играе и учи в много по-добри условия, което е по-важно  Peace Е, все още незнам каква ще ми е таксата, със сигурност няма да е като държавната, но пък ще е далеч по-ниска от реалната. Намислила съм тези дни да се замъкнем с Лоретка до там и да разбера подробности  Laughing

# 208
  • София
Мда, аз токущо се върнах и от мамолог ( тази седмица ми е тръгнало на доктори от сутрин до вечер). Добре поне, че няма нищо и догодина отново. Та ви призовавам и вие да го направите, тъй като разбрах от лекаря, че вече има случаи на рак на гърдата под 30 години, затова и мамографа вече е от 35 години, а не 40. ...та и аз два дни преди да ги навърша се сдобих с две снимки....( на всяка -поотделно  Joy)

Марулка аз още снощи се сетих за вашия случай, за съжаление келевите доктори ( въпреки, че баща ми е лекар) са навсякъде.

Благодаря Ви за съпричастността  Hug

Преди малко са сложили ваксината на Миташки, сега ще го следим за обриви ( не от ваксината, а от кърлежа), и след 30 дни почваме да мерим температурата 7 последователни дни. Иначе педиатърът обяснил, че е в момента е бум на кърлежите ( така че пазете малчуганите и ги проверявайте всяка вечер)...та той всеки ден почти вадел кърлежи ( ама най-вероятно с главата  Laughing).   

ВСТ хубаво е, че Лори ще бъде на градина и че все пак таксата ще ви бъде що-годе нормална.

# 209
  • София
Пух, би ли споделила къде си ходила на мамолог?

Общи условия

Активация на акаунт