Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава "καύλα" и "kavlа mou"?
Какви са някои съвети за улесняване на прехода на дете към детска градина?
Какви са някои от начините за справяне с ревността на дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава "καύλα" и "kavlа mou"?
-
Какви са някои съвети за улесняване на прехода на дете към детска градина?
-
Какви са някои от начините за справяне с ревността на дете?
За да се справите с ревността на детето, един подход е използването на самостоятелен метод, като му позволите да се занимава със ситуацията самостоятелно, например да го оставите да кара кола без никакви ограничения. Това може да помогне на детето да разбере, че може да се забавлява и без компанията на другите.
-
Как мога да намеря добър педиатър за детето си в чужбина?
-
Как да се справим с досадни съседи?
и съм се объркала-
!!а не
.
!
понякога и аз се бъркам в такива ми ти четива:психика,размисли,логика...........
,има наистина интересни неща!надявам се че работата покрай ресторанта варви като по "суши"

ей тъй просто на разходка,без да слизаме никъде....и като си обух дървеното сабо
и слизам като за разходка и по най бъъъързия начин,малееееееее само дето не падна блока
,моито мъж
,а аз направо се накефих
....на връщане 10 мин.марширувах пред врата и
,защото не исках да претиснявам другите комшии,те не са виновни за нищо
,а мъжото се досети ,че нещо става и като му обясних как стоят нещата,самоооооо се качи нагоре и каза ,да правя каквото искам
,ееееехеее това и чаках :2gunfire,,,,,за ревността и аз си помислих:.,,а тооооо и мъжото нещоооо зааааглежда изааааговаря и познай
.....абе вие,нали скоро пак сменяхте минюто
..какво стана с кодчето на кукунделата,какви са условията за там...нямам весше образование
....спря ли да хленчиш
....,като ти надува главата тази комшийка,като дойде се направи,че имаш работа и я остави сама да дреме
..2,3 пъти така и сте спре или намали идванията си
Блонди,справила си се чудесно 
Постоянно повтаря че неиска да ходи и че леличките били лоши...направо незнам как ще я излъжем утре
Приемам идеи всякакви
Та такива работи около нас...Сега е ваш ред 

.......малиииии срамота! Но вие ще ме разберате, нали момичета? С този зъб....не е за вярване в какви филми се вкарахме.
. Залепихме изкуствен зъб на мястото на избития
, който е прихванат към съседните 2 зъба с някаква телчица, но от вътрешната страна. Още на другия ден се поразлепи, но не падна. Айде пак при зъбаря
! Отново го залепи, този път уж по-добре. Долепен е до венеца, но като няма корен, можете да си представите колко е стабилен. Сега ще трябва да внимава много детето, за да го запази. Ще изграждаме нови навици за целта. Нищо не трябва да отхапва с този зъб според мен, макар доктора да ни каза да внимаваме с по-твърдите храни само. Не знам какво да му правя за закуска като е на училище! Сандвич как да яде!?!? Не е възможно да го захапе на една страна, нали? Давайте идеи! За сега съм измислила само, че би могъл да си отчупва хапка по хапка с ръка и така...Иначе в къщи всичко ще реже на по- малки парчета като се храни. Лошото е, че има навика като лапне вилицата да я захапва с предните зъби, а така може да си измъкне залепения зъб. Вчера съм го учила докато вечеряхме как да издърпва това, което яде с устни, а не със зъби. А бе голяма беля стана ... ама с повече позитивизъм ще се справим и с това. Все се успокоявам, че можеше да е и по-зле.

Млади моми сме,все пак! 
този ми ти грип?????то беше луда крава
,то беше пилешки грип
,а сега пък свински
????!!!!!!взеха ни за "мезе" тези там от горе!както казаха на :Господари на ефира:това всичко било нагласено от вегетарианците 
!
.щях да се гръмна!
че покрай мен хората вече не знаеха кои път да хванат!но това беше само първите 4 мес.А сега-ето в 7 мес. съм и още изпадам в НЕ-нормални състояния!може би защото работя около НЕ-нормални хора тук!те са големи дразнители!Ама к'во да се прави- работа
!мога тук да стоя и да си пиша още 100 часа,но................мадамки на работа съм!свърши ми "бреика"
... А и синковецът ти вече 100% ще е много по-внимателен в игрите 
.., щото беше единствена бройка...... и като излязох от магазина фръц-пръц събрах погледите от където минах
..... Мдаммм!........... сЯ остава само да се науча да ходя с нея

Тя сигурно за първи път се разделя от теб и затова преживява този момент на раздяла болезнено.Аз бих те посъветвала,ако може постепенно да минава този период на адаптация в яслата,ако има любима играч и има желание да си е взема с нея и така постепенно ще свикне.Сега се сещам,че е добре набързо да я оставяш сутрин,дори и да плаче толкова много,че да ти се къса сърцето,но така тя по-барзо ще се успокоява....И нашият юнак още мрънка на моменти и всяка сутрин ми казва,че не иска да ходи на ясла,ама поне вече не плаче така....Дано да съм ти помогнала
,казвам се Поля, на 27 години и аз като вас живея в Кипър.Много често съм попадала на този форум Бг-мама(има страшно много теми и полезна информация),но не знаех че има доста българи ,живеещи в Кипър ,които пишат тука.Много се радвам ,че сте си направили такава "общност"
,сигурни има и други мами ,които си гледат децата тук. Не съм изчела всичко ,което сте писали,но видях че всеки ден си споделяте,а и има доста полезна информация за Кипър.Браво,страхотно нещо сте сътворили и така трябва да бъде,защото българите трябва да се поткрепяме,особено когато сме далеч от родината и близките си!
лейдилайк