Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма - 2част

• 92 305
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Ms Dedlock ,
пиеш ли достатъчно вода,а дишаш ли дълбоко,като ги правиш?  Wink

# 586
Вода пия достатъчно, още със ставането си сутрин първо изпивам по 3 чаши(300мл) вода и след това правя ритуалите. Чувствах се много добре до като стигнах до 9,11 упражнения на ден  и след това нещо "зациклих". Нямах желание нещо да продължа. С дишането също мисля, е се справям добре. Изчетох всички напътствия и линкове от темата, а и няколко видеота на тази тема от Интернет. Мисля, че Ледена соната има право, трябва да продължа с мин. бройка ритуали, с който се чувствам добре. Но точно там се подведох и се получи "зациклянето". Ако някой е попадал в подобна ситуация, ще се радвам да сподели.

# 587
Ms Dedlock, не съм сигурна дали съм права, но упражненията се правят на празен стомах Аз лично първо правя тях, а после пия вода
Много разумен е съветът от Ледена соната, не се натоварвай и прави с колкото бройки се чувстваш добре
Успех   bouquet

# 588
БЛАГОДАРЯ ВИ момичета  bouquet, че се опитвате да ме вкарате в правия път. Сигурно пак   избързвам. Като правя 9,11 ритуала съм добре. Днес направих 9 и така ще карам за сега. Вие по колко време правите една бройка ритуали? Разбирам, че за всеки ще е различно, но нали се казва, че всяка седмица или когато си готов, се увеличават с по 2 бройки? Извинявам се за глупавите въпроси и,че ви досаждам. Явно, аз не мога да преценя кога съм готова да продължа. Благодаря ви.

# 589
Когато увеличавам с две повторения, наблюдавам как се чувствам Ако се уморявам, задъхвам и ми е трудно, оставям на старата бройка

# 590
облачето хей, при мен се получи следното: стигнах до 11, правих ги около 3 седмици - всичко беше наред. Нямах болки в кръста и преминах на 13 и тях правих около 3 седмици - също всичко си ми беше наред, преминах на 15 ритуала, нямах никакви проблеми (физически), просто у мен се породи едно нежелание и така аз го отдадох на умората ми от ежедневните задължения. Правих 15 ритуала 3 седмици и всичко започна - болки в кръста и няколко дена главоболие. Тъкмо си мислех, е трябва да премина на 17 ритуала. Извинявам се, ако ви отегчавам. Опитвам се да ви обясня как се развива процесът при мен.
  Ще продължа да следвам съветите ви. Пишете как е при вас. 

# 591
  • София
преминах на 15 ритуала, нямах никакви проблеми (физически), просто у мен се породи едно нежелание и така аз го отдадох на умората ми от ежедневните задължения. Правих 15 ритуала 3 седмици и всичко започна - болки в кръста и няколко дена главоболие. Тъкмо си мислех, е трябва да премина на 17 ритуала. Извинявам се, ако ви отегчавам. Опитвам се да ви обясня как се развива процесът при мен.
  Ще продължа да следвам съветите ви. Пишете как е при вас.

Сама си намерила отговор на въпроса. Най-важното е ритуалите да се правят с желание и да извличаме удоволствие от тях. Целта не е да гоним рекорден брой повторения. И тъй като всеки човек е различен, някои се чувстват добре с 10, други- с 50 повторения. За това всеки трябва да открие оптималната бройка за себе си и да прави ритуалите, защото му е приятно, а не защото така ТРЯБВА. Хубавото е, че няма нищо задължително. За да извлечем максимална полза за себе си, е нужно да се вслушаме в собственото си тяло и да си доставяме удоволствие с изпълнението им.
Аз съм на 10 повторения. Не ме затрудняват, сигурно бих мoгла да правя и по 20, но не искам да се насилвам. За сега не мисля да променям. Постоянството е важно! Peace

# 592
Аз нямам много голям опит   bouquet Правя ги от октомври Сега съм на 9 повторения Опитах да съм на 11, но ми е трудно

# 593

в момента не ги правя,
но започнах направо от 21 и се чувствах добре

индивидуално е, затова по добре следи себе си
едното е котешко разтягане,
не мога да повярвам, че след него е започнал да те боли гърба

# 594
Здравейте,
Ледена соната, напълно си права! Целта не е да се гонят рекорди и да се хвалим. Аз не смятам, че правя това. Споделих за да може, ако някой е попадал в подобна ситуация да сподели своя опит, това ми беше идеята. Съжалявам, ако някой го е приел като хвалебствие. Писах, че при мен болката се получи чак след като бях правила вече 3 седмици ритуалите, което е по-разлино , а не няколко дена след като съм увеличила бройката. За това потърсих съвет.
Облачето хей, благодаря, че сподели твоя опит,ще се възползвам.
    bouquet

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 15:52 от Ms Dedlock

# 595
Ms Dedlock, а дали не е възможно това да е някаква лечебна криза?  newsm78

# 596
И аз започнах  да си мисля, че е нещо такова. Затова описах така подробно какво правя.Четох темата, но не срещнах нещо подобно в постовете, а и никой който е прочел  поста ми не ми отговори. Ще се върна няколко стъпки на зад, за да продължа напред както в онази поговорка.

# 597
  • София
Ms Dedlock, моля те не възприемай поста ми като упрек. Говорех  по принцип, не съм визирала теб или начина по който изпълняваш ритуалите. Много съжалявам, ако си се почувствала засегната.  bouquet
В крайна сметка няма нищо лошо и да се похвали човек, така само утвърждава положителния резултат!
Нека имаме повече поводи да се хвалим с положителните резултати от практиките ни.
Тръгнали сме по един път и ще го извървим подкрепяйки си взаимно, поне така се надявам! Peace

# 598
Здравейте. Правя 5-те упражнения от една седмица. За съжаление само един път от тях почувствах  повече енергия и успокоение.Това беше на 3-тия ден. Видях, че някъде около 5-та -6-та страница Lady_13 е писала, че ако организмът е зашлакован положителният резултат от упражненията се появява чак след месец-месец и половина. Може ли някой да ми каже нещо повече за това? Ще бъда благодарен и на Lady_13 , ако ми го обясни по-подробно. Освен това искам да попитам дали и при някого се е получило първия месец нищо да не усеща, а после да усеща прилив на енергия и спокойствие?
 Благодаря предварително за отзивите!

# 599
  • София
physiq, ще споделя моя опит- практикувам тибетците от месец и нещо. Прилив на енергия усетих веднага, не знам дали си внушавам или не, но съм по-устойчива на вируси , настинки, главоболието се появява по-рядко и като цяло усещам активиране на жизнените сили.
Може би очаквах като с магическа пръчица да стана по-млада, по-слаба и по-красива. Laughing
Вярвам, че и тези ефекти ще се появят, просто трябва търпение , постоянство и воля.
Колкото до спокойствието, мисля че то е следствие на общата хармонизация на функциите на организма и се появява щом реално сме раздвижили енергиите в тялото.
Не зная обаче доколко тези мои съждения имат нещо общо с действителността. Ще се радвам да се включи и някой от по-вещите в темата.

Общи условия

Активация на акаунт