Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 765
  • 620
  •   1
Отговори
# 390
Beni_82 , Много хора работят като роб и не изкарват споменатите от теб 5 хил. например  Wink
Чудно ми е как всеки ден изяждате 100лв   Shocked
Viliko, аз не работя, домакиня съм и си гледам детето, мъжа ми работи само.
Ами как, просто пазарувам нормално, като заредя хладилника, като взема някой и друг консуматив за къщата ни, като взема и тук там продукти за готвене, ами става както писах някъде от около 50лв. до към 80лв. Че то само един нормален салам струва по 15-20лв. и нагоре килото вече, не говоря за кучешка радост или кремвирши с тоалетна хартия  Embarassed мъжа ми работи много, но и иска след като работи да живее като бял човек, т.е. не върви да нагъва кремвирши и да бачка като роб  Confused
Отделно има и други неща за пазаруване, препарати за чистене, нещо и друго за къщата, че дори и тоалетна хартия. Ами събира се. За колата ми също има разходи, бензин, и т.н. А и за мен като купя нещо и ето ти 100лв. средно някъде за ден. Добре че моя харчи по-малко, просто няма време за харчене много.  newsm78

Доста претенциозно изказване - не можел да яде кремвирши, щото много работел  ooooh!
Нормален салам излиза не повече от 6-7-8лв парчето. Препарати въобще не се купуват всеки ден. Тоалетната хартия е 2-3лв и тя не се купува всеки ден, тоест не знам - вие може и по 12 топчета да харчите...Като цяло нормално пазаруване ден за ден е в рамките на 25 до 30лв. Ако се пазарува на едро - за седмицата се зареждаш с не повече от 150-200лв. Говоря за тричелнно семейство с нормални търбуси. Но всеки си знае джоба и се разполага според него. Но според мен с 1700-1800лв това същото семейство може да се издържа нормално. Ако няма наеми, заеми и други подобни.

# 391
Beni_82 , Много хора работят като роб и не изкарват споменатите от теб 5 хил. например  Wink
Ами как, просто пазарувам нормално, като заредя хладилника, като взема някой и друг консуматив за къщата ни, като взема и тук там продукти за готвене, ами става както писах някъде от около 50лв. до към 80лв. Че то само един нормален салам струва по 15-20лв. и нагоре килото вече, не говоря за кучешка радост или кремвирши с тоалетна хартия  Embarassed мъжа ми работи много, но и иска след като работи да живее като бял човек, т.е. не върви да нагъва кремвирши и да бачка като роб  Confused
Отделно има и други неща за пазаруване, препарати за чистене, нещо и друго за къщата, че дори и тоалетна хартия. Ами събира се. За колата ми също има разходи, бензин, и т.н. А и за мен като купя нещо и ето ти 100лв. средно някъде за ден. Добре че моя харчи по-малко, просто няма време за харчене много.  newsm78
Доста претенциозно изказване - не можел да яде кремвирши, щото много работел  ooooh!
Нормален салам излиза не повече от 6-7-8лв парчето. Препарати въобще не се купуват всеки ден. Тоалетната хартия е 2-3лв и тя не се купува всеки ден, тоест не знам - вие може и по 12 топчета да харчите...Като цяло нормално пазаруване ден за ден е в рамките на 25 до 30лв. Ако се пазарува на едро - за седмицата се зареждаш с не повече от 150-200лв. Говоря за тричелнно семейство с нормални търбуси. Но всеки си знае джоба и се разполага според него. Но според мен с 1700-1800лв това същото семейство може да се издържа нормално. Ако няма наеми, заеми и други подобни.
Не мисля че има нещо претенциозно. Просто парите които оставям в Пикадили (там си пазарувам, защото са добри магазини) си е поне около 50лв. Но има и още нещо, не правя такова пазаруване на едро за седмицата, защото така или иначе имам време да пазарувам пресни продукти всеки ден, не виждам смисъл да накупувам големи количества веднъж в седмицата и да се развалят. Ако сметнеш и при теб имаме 30лв.х 6 дни + 200лв. веднъж, т.е.. около 350-400лв/седмица което пак си е 50-60лв. средно на ден, нали?
Истината е, че нормалните продукти поскъпнаха последните години, а нискокачествените вече наистина са много нискокачествени, или поне така ми изглежда  newsm78

# 392

Peace
Иначе ви пожелавам все така да нямате финансови проблеми  Peace дай Боже всеки му.
АМа ние пък дето ядем кремвирши за по 6-7лв. да лягаме да умираме  Tired

# 393
Мацки,
всеки разпределя това, което има. Който има 5 000 лв. разпределя тях, който има 500 лв. - по същата схема. Въпроси "Как така всеки ден купувате храна за 100 лв.?" са излишни. Също и обсъжданията на това кой салам е нормален.

# 394
...това е така, ама дай ние пък дето не можем да си позволим салам за 15 или 20лв. да не ядем въобще....ами ще ядем гумата и това е  Tired

# 395
Вече искрено ме забавлява как Вилико в тези теми налага матрицата си за нормален салам, доход,  почивка, преживяване и т.н.
На нея парите й стигат точно и не може да спестява, защото предпочита да ходи на уикенд нам-къде-си, но не може да разбере хората, които искат да ядат салам за 20 лв вместо да се равняват по нейната пазарска торбичка. Че и тоалетната хартия им преброи....мокри кърпи и ежедневни превръзки могат ли да ползват или не  Mr. Green

# 396
  • Варна
Че и тоалетната хартия им преброи....мокри кърпи и ежедневни превръзки могат ли да ползват или не  Mr. Green
Joy Joy Joy

# 397
Вече искрено ме забавлява как Вилико в тези теми налага матрицата си за нормален салам, доход,  почивка, преживяване и т.н.
На нея парите й стигат точно и не може да спестява, защото предпочита да ходи на уикенд нам-къде-си, но не може да разбере хората, които искат да ядат салам за 20 лв вместо да се равняват по нейната пазарска торбичка. Че и тоалетната хартия им преброи....мокри кърпи и ежедневни превръзки могат ли да ползват или не  Mr. Green
Е как да ги разбера, като салам за 20лв не съм виждала или пък се има впредвид кило салам - изяден на ден newsm78
И това за кремвиршите беше наистина тъпо!

# 398
... Е как да ги разбера, като салам за 20лв не съм виждала или пък се има впредвид кило салам - изяден на ден newsm78

Е, ти явно се имаш за мерна единица на всичко  Laughing
Кажи колко тоалетна хартия е нормалната дажба на месец и дали трябва да бъде двупластова или трипластова. Или пък да режем вестници?

# 399
Е, не, не се имам за нищо, но когато говорим е хубаво да има достоверност. Пак питам - кажете ми, за Бога, аз непросветената - салам за двайсетачка не съм виждала  Praynig

# 400
  • Стара Загора
То за салама си пишеше, че килото е толкова.
Аз не купувам и не знам как вървят цените.

# 401
Е, не, не се имам за нищо, но когато говорим е хубаво да има достоверност. Пак питам - кажете ми, за Бога, аз непросветената - салам за двайсетачка не съм виждала  Praynig

Та вестници ли да режем, че не разбрах? Понеже ти не си виждала гъзпапир за 5 лв. ролката?
Отсега кажи какво си виждала, та да си спестим бъдещите разисквания по въпроса какво смята за нормално потребителката вилико.

# 402
Е как да ги разбера, като салам за 20лв не съм виждала или пък се има впредвид кило салам - изяден на ден newsm78
Не знам какви магазини имате в София, но тук във Варна си има салами и от по 30-40лв. че и 60лв. килото. За средна хубост салам, от месо, цената е около 15-20лв. килото също, за по-малко от това в повечето случай или има прекалено много добавена соя, или са сложили повечко сланина, и т.н. Вярно, има салами и от по 10лв. килото, но качеството им е много ниско и ги избягвам.
Иначе, и аз предпочитам да спестявам и си признавам че не съм купувала саламите от по 60лв. килото. Embarassed Просто съм пестелива, какво да се прави. Embarassed
Същото важи и за сиренето например, ако е под 7-8лв. килото обикновено не е много добро, да не кажа че е с прекалено съмнително качество. Свястното сирене струва между 10 и 15лв. някъде, а иначе сините сирена са и повече. И т.н., примери много.

# 403
Не искам да споря, просто когато става въпрос за ежедневни разходи, доходи и спестяване - мисля, че именно цените на продуктите се отразяват най-много на джоба ни. В тая насока искам да си изясня кой колко и за какво отделя основната част от парите си - и от там да си направя за мен сметката - ние как живеем на общия фон. Затова исках да разбера кое така издува сметката/според мен/ до 100лв ежедневно за храна.
argun , ако не можеш да вникнеш във въпросите ми - просто ги подминавай.

# 404
... argun , ако не можеш да вникнеш във въпросите ми - просто ги подминавай.

А ти в моите успя ли да вникнеш? Никак не са сложни, ама не си личи да си разбрала какво се опитва да ти каже всеки втори в тази тема. Тук всеки е мерило САМО за себе си и за семейството си.

Общи условия

Активация на акаунт