Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 726
  • 620
  •   1
Отговори
# 450
Beni_82 , колко човека храниш?

mozila, та като няма повече - искаш не-искаш - справяш се  Wink

# 451
На Криско мамата, направо ти се чудя как си успяла с30лв да изкараш седмицата? Аз с много икономии и от много евтин магазин си пазаря за седмицата. И то най-необходимото без деликатеси и т.н. не успям по-малко то 40-50лв да изхарча. Сигурно при вас е много евтино newsm78
ами за евтино не е евтино, но зависи какво взимаш за готвене - леща,зеле,картофи, ориз,боб - никак не са скъпи и обикновено една опаковка стига за повече от веднъж.
майка ми правеше една много вкусна супа вместо с месо с кремвирши. една манджичка с варени,намачкани картофи и сирене подпечена на фурна... и още доста такива се сещам... ориз вместо с месо с колбас. като нямаше избор станах много изобретателна. Mr. Green
е тук за съжаление говорим че с 30лв оправях само мен и мъжът ми. детето,което си е още бебе е на отделен бюджет,който не подлежи на коментар. но просто толкова ни оставаха като платим всички сметки и му напазаруваме на него за месеца. цифром и словом 130лв.  Simple Smile

# 452
Beni_82 , колко човека храниш?

mozila, та като няма повече - искаш не-искаш - справяш се  Wink
Трима, аз, мъжа ми и детето (на 1г. и 7м.). През вечер имаме и гости, средно около 2-3 вечери в седмицата, това мисля че е нормално все пак не сме се затворили като отшелници а живеем долу-горе нормален живот, но там не отиват много разходи. Обикновено палим барбекюто на двора, лятото като е хубаво времето.
Според мен, не разбираш смтеката защото пазаруваш по-евтини неща. Аз не че съм се хвърляла на най-скъпите, но обикновено гледам да са поне среден клас, че иначе ако се окаже боклук само го хвърлям без да сме го яли Sad

# 453
Според мен, не разбираш смтеката защото пазаруваш по-евтини неща.
А според мен не разбира сметката ти, защото и се струва твърде голямо количеството за един ден. И то всеки ден.

# 454
Beni_82, изфука се - браво  bouquet
Айде сега ако имаш да споделиш нещо и за разумните харчове направи го,че дотук все неразумни ми се виждат. newsm78

# 455
На Криско мамата, направо ти се чудя как си успяла с30лв да изкараш седмицата? Аз с много икономии и от много евтин магазин си пазаря за седмицата. И то най-необходимото без деликатеси и т.н. не успям по-малко то 40-50лв да изхарча. Сигурно при вас е много евтино newsm78
ами за евтино не е евтино, но зависи какво взимаш за готвене - леща,зеле,картофи, ориз,боб - никак не са скъпи и обикновено една опаковка стига за повече от веднъж.
майка ми правеше една много вкусна супа вместо с месо с кремвирши. една манджичка с варени,намачкани картофи и сирене подпечена на фурна... и още доста такива се сещам... ориз вместо с месо с колбас. като нямаше избор станах много изобретателна. Mr. Green
е тук за съжаление говорим че с 30лв оправях само мен и мъжът ми. детето,което си е още бебе е на отделен бюджет,който не подлежи на коментар. но просто толкова ни оставаха като платим всички сметки и му напазаруваме на него за месеца. цифром и словом 130лв.  Simple Smile

само внимавай с тези евтини продукти
вярно, насищат
но полагат основите за проблеми с теглото в близко бъдеще
за съжаление го знам от собствен опит
ние бяхме в такава ситуация зимата на 97, с бебе
друго освен картофи, ориз, боб и хляб с майонеза не сме яли тогава
сега още се боря с последствията от този режим

# 456
Според мен, не разбираш смтеката защото пазаруваш по-евтини неща.
А според мен не разбира сметката ти, защото и се струва твърде голямо количеството за един ден. И то всеки ден.
Именно !?
Чудно ми - е как заключи, че пазарувам евтини неща? Но със сигурност за трима човека не пазарувам ежедневно по два хляба, кило сирене и цял салам като начало, отделно другото. Не можем това нещо да го изядем просто.

# 457
еееееееее то беше за кратко за радост,така че фигурата си е наред /или поне това което наричам фигура след раждането де/ Mr. Green.
сега пак си хапваме нормална храна, но като чета Бенито, с парите за 3-4 нейни дни ние ядем нормална хубава, а не евтина храна цял месец. може би значение има и това,че пазаруваме веднъж седмично /предимно/, но и аз почти всеки ден докупувам нещо. ама до заветните 100лв на ден имам мноого хляб да изям. а пък и като видях,че детето и е на 1г и 7м - ами то за какво сядане на сладкарница или кафе иде реч. това по има смисъл като детето е на 3-4 г и вече знае да иска всичко...то мойто в момента "яде" повече пари от нейното със всичките специални храни дето ги ядат бебетата.

# 458
  • Кьолн
Вилико, не че имам повече. Просто всичко за храна давам защото като няма за други "удоволствия "поне за храна да има и да не гладува семейството ми. Ами аз месо много малко купувам колкото за децата. За нас колбаси, тъй като ни идват по-евтини. Боже в каква страна живеем!  Направо ми писна от тия икономии. Да правя от нищо нещо.

# 459
...
сега пак си хапваме нормална храна ...

Може ли определение за нормална храна  Sunglasses

# 460
Beni_82, изфука се - браво  bouquet
Айде сега ако имаш да споделиш нещо и за разумните харчове направи го,че дотук все неразумни ми се виждат. newsm78

Има възможности - кани гости и ги храни с калмари, какво му е неразумното?
Или темата е само за оплакване и агресия срещу тези, които купуват сирене над 3 лв.?

...
сега пак си хапваме нормална храна ...

Може ли определение за нормална храна  Sunglasses

Да си дойдем на думата  Laughing

# 461
  • Пловдив
За всеки е различно нормална храна.
За мен е балансирано меню - месо, зеленчуци, варива, картофи, плодове. Примерно ако един ден сме яли пиле, на другия ден ядем телешко, после един постен ден с леща или боб, един ден седмично се старая да има риба, агнешко  и така минала седмицата. Плодове се ядат задължително, особено децата по два пъти на ден, ако някой иска - и по повече.

# 462
Янтра  Peace

Има възможности - кани гости и ги храни с калмари, какво му е неразумното?

Неразумно от гледна точка на физически възможности, финансови не разглеждам  Simple Smile калмарите - ок, но дори с гости 3 пъти в седмицата, ако всеки ден поглъщаме 2 хляба, кило сирене, палка салам, + деликатеси и десерти, ще се пръснем, и ще сме минимум по 200 кила  Tired 

# 463
  • София
За всеки е различно нормална храна.
За мен е балансирано меню - месо, зеленчуци, варива, картофи, плодове. Примерно ако един ден сме яли пиле, на другия ден ядем телешко, после един постен ден с леща или боб, един ден седмично се старая да има риба, агнешко  и така минала седмицата. Плодове се ядат задължително, особено децата по два пъти на ден, ако някой иска - и по повече.

Плюс салати всеки ден, така мисля и аз  Peace В този смисъл, 50 лева на ден за храна могат да се дадат инцидентно, ежедневно ако се дават е разхищение, а не здрав разум. Може да се случи, ако не се готви.

Така или иначе, в чужди панички не гледам  Flutter Коментирам това пазаруване само от гледна точка разумно разпределение на бюджета - абсолютно неразумно е, не само от бюджетна, а и от хранителна гледна точка.
Дори всеки ден да ядем риба и салата, пържоли и салата - пак не можем да изядем 50-80 лева.

# 464
Въпроса не е в това какво значи нормална храна - а в това "разумно харчене". Вярно е, че ако имаш повече - ще харчиш повече. Но е нагло изказването в началото - мъжа ми много работи - няма да яде кремвирши я, а също и каним гости поне три пъти седмично - няма като отчелници да живеем...Всеки иска хубава храна , излизания и гости, но ако човек не си го позволява далеч не значи, че е мизерник, просто защото хората влагат различен смисъл в изкарване на пари - харчене, разумно-неразумно.
Ама на мен ми се видя изхвърляне това със 100те лева на ден за храна и препарати и сладкарница с бебе- за всички е ясно, че не може да се изяде посоченото ежедневно, съответно и ежедневния разход не е 100лв  Wink

Общи условия

Активация на акаунт