На БГ баница и арабско табуле световните тайни ние ще разбулим -116

• 22 950
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • София
а ,не  Naughty тва е направо кулинарен тормоз-дядко не се стискай-дай насам

Аз писах احتجاج

# 91

Момичета след като Дядото ни бойкотира-да взема аз да пусна тутманика и баницата Grinning  chef

паулина погледна ли си пощата  newsm78

# 92

паулина погледна ли си пощата  newsm78

чак сега видях. много благодаря. но чак утре ще ви гледам сигурно,че сега пиша курсова работа за един изпит. Sad

# 93
Кой обвинява Нероли в липса на стил? Тя направи много стилно влизане, и двата пъти изчака някакъв нагорещен момент за да се появи, да вземе страна и да обижда, даже без да се представила като хората. Темата за положението на жената в исляма...като те интересува питай. Ето, аз съм една жена в исляма. Съжалявам, че няма да мога да ти доставя, обаче, достатъчно cheesy материал да подхранвам емоциите ти на съжаление към ислямската жена. Интересно ми е замисляла ли си се как се разпродоха артефактите на Багдад на безценица, и от каква националност са хората, които ги изнесоха? Всеки ден по света биват унищожавани ценни произведния на изкуството в различни конфликти, интересувате ли се oт от тях, или само чакате медиите да ви набият нещо в главата и тогава да почнете да го оплаквате, и да ревете цели десет години за него, само щото междувременно не са ви внушили, че за нещо друго трябва да се реве?

Сарауея, честно казано бях останала с впечатление, че имаш много повече знания за исляма. Това от което недоволствах е че дуа приписва на исляма идеи, които чисто и просто нямат нищо общо с него, а в уводните и думи често са на 180 градуса от заключителните и думи. На подобно увъртане освен 'Машаллах' да кажа не виждам какво друго.

Пределно ми е ясно, че хората които сучат и увъртат се приемат много по-добре като цяло, а тези които говорят прямо биват недолюбвани, но изобщо не ми пука дали ще стана на някой симпатична или антипатична. Има си определен начин когато се говори за исляма - с доказателства, а не с разтягане на локуми. Не знам защо повечето бъркат кекса с политиката, аз чисто и просто моля да си се казва кое както си е, а на който не му харесало, не му допаднало, ами хубаво никой няма насила да го правим мюсюлманин, но защо да изменяме исляма според това което на нас ни харесва (както дуа редовно прави) това вече не ми е ясно.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 01:52 от Monsoon_rain

# 94
мащалла Деске  хубава банИца правИщ  ама от скрИтИ И покрИтИ   знайнИ И незнаЙнИ няма да остане за нас банИца  

а,не си присвоявям чужда слава-почерпката я взех от нета,но пък ми даде идея-имам рецепта от леля ми за тутманик-може утре да го спретна.  chef

Това в атака е ....................................................

дарко какво става с теб-ще идваш ли насам  newsm78

# 95
Отворих линка и останах без думи.Направо съм шокирана Shocked

Мързел, за мен има ли парола Grinning

# 96
Модератора преценИ 4е последнИя мИ пост с ЛИнка е провокатИвен

спИрам дотук защото не Искам да вИ лИща от прИятната мИ компанИя  Party

# 97
  • Egypt
е направо съм бясна... Ако четат атакисти да ги питам- знаят ли как и  защо се създаде Атака и колко му е заплатката на зиг-хайл- лидера им, дето я получава от "заптието", и да помоля ако имат някой по-достоен от мъжа ми "арабина" да ми го представят, че аз бая години търсих, и все на такива "печени мъже" като тях попадах...дето пет лева не могат да завъртят в джоба си, не знаят що са семейни ценности, я са прочели една книга в живота си, я не, иначе големи усти отварят

# 98
  • Sofia
За пореден път ми се налага да пиша едно и също тук.
Ако не престанете с религиозните разправии, проповеди, псевдопроповеди, заяждания и провокации, ще бъда принуден да "стерилизирам" темата ви по начин, който няма да се хареса на никого, включително и на мен.
Превърнахте тема, която се четеше с удоволствие от целия форум, познавателна, пълна с емоции, екзотика и красота в място на непрестанни разправии и междуличностни битки.
Наясно съм, че поради спецификата и се изискват усилия и мисъл за да се запази толерантен дух, но смятам, че усилията биха били възнаградени и всеки иска да влезне на интересно място с приятели, вместо да дебне за поредния скандал.
Не мисля, че е нужно да напомням за целите на форума като цяло и искрено се надявам да не ми се налага да пиша повече тук.

Колкото до линка, който изтрих, не мисля, че трябва да доставяме удоволствие и да вдигаме рейтинга на нечии жълто-кафяви седянки.

ПС. За религиозни размисли и информация има нарочни форуми. Този не е един от тях. Спестете си религиозните цитати.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 12:14 от Tatti

# 99
яяяя, колко много място се освободи изведнъж  Mr. Green

# 100
Схванахме намека.

За пореден път се убеждавам, че случайни неща няма  Mr. Green Обикновено спя до 12.30 на обяд, но днес мистериозно се събудих рано, стресната от странен сън. А то провидението си знаело работата, трябвало е да се събудя и да прочета всичко писано тази сутрин, което ме направи толкова щастлива. Мисля, че който трябваше да прочете писаното от тази сутрин го прочете, и не съжалявам за загубата.

Хайде да си измислим някоя интересна, смислена тема за разговор, както постъпваме в подобни ситуации...разкажете за баните и тоалетните в арабския свят, какво е мястото им в бита. Между другото питам съвсем сериозно, бях много впечатлена от баните в пакистан, споделяла съм вече, че там всяка къща си има по няколко бани, и това не е признак на лукс, а е нормално. Обикновено има баня към стаята за гости, плюс баня към всяка спалня, в по-лошия случай една баня се дели от две спални. нямам търпение да споделите как е разрешен санитарния проблем в арабския свят.

Шилан, да те видя сега как ще се изкажеш като не си била в Кюрдистан, и като си на всяко гърне мерудия.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 12:35 от Monsoon_rain

# 101

Мансун-много хубава идея.Много неща могат да се напишат по тази тема.Като се започне още,че баните-първоначално общи(обществени) са били изпозвани не само за къпане.Когато майките са търсили съпруги за синовете си са се оглеждали в баните,там най-добре се е виждало кандидат невестата дали има някаъв недъг по тялото.А разбира се баните са били използвани и за сладки приказки и клюки. Mr. Green
В сирийските сериали може да се види как в мъжките такива се сервира чай  Crazy
До днешни дни арабките и турките бани са едни от най-известните-има ги в най-голямите спа салони и в големите хотели.И наистина е нещо много красиво-използвал се е най-скъпия мрамор и различни орнаменти.Ех,само мога да си мечтая за нещо такова. Praynig

# 102
Схванахме намека.

За пореден път се убеждавам, че случайни неща няма  Mr. Green Обикновено спя до 12.30 на обяд, но днес мистериозно се събудих рано, стресната от странен сън. А то провидението си знаело работата, трябвало е да се събудя и да прочета всичко писано тази сутрин, което ме направи толкова щастлива. Мисля, че който трябваше да прочете писаното от тази сутрин го прочете, и не съжалявам за загубата.

Хайде да си измислим някоя интересна тема за разговор, както постъпваме в подобни ситуации...разкажете за баните и тоалетните в арабския свят, какво е мястото им в бита. Между другото питам съвсем сериозно, бях много впечатлена от баните в пакистан, споделяла съм вече, че там всяка къща си има по няколко бани, и това не е признак на лукс, а е нормално. Обикновено има баня към стаята за гости, плюс баня към всяка спалня, в по-лошия случай една баня се дели от две спални. нямам търпение да споделите как е разрешен санитарния проблем в арабския свят.
няма случайни неща и аз съм щастлива,че всичко се изясни и аз си взех някои много важни бележки,които бях пропуснала- Winkто всъщност може и да съм изпуснала нещо-но явно както каза-кой каквото е трябвало да прочете,прочел го е Laughing
Да кажа аз за баните-пък тая тема колко е обширна-моите локуми дето без да искам ви ги разтягам понякога,нищо не са...
Значи в Ливан има два вида тоалетни и бани Flutter-едните им викат хамем араби(арабска тоалетна) Mr. Green,а на другите -хамем франджи(нещо като френска тоялетна Laughing)-първия вид са без тоалетна чиния ,а като обществените тоалетни и задължително с чешмичка или душче за подмиване...
а франджито са с тоалетна чиния,до която задължително има биде Mr. Greenв повечето къщи има по две бани едната с араби,а другата с франджи дизайн...
у нас в къщи сложих тоалетна чиния в арабския хамем(понеже свекъра ми като идва да и е удобно,защото е с болни крака и не може да ползва клекалото)-а пък във другата батя към спалнята,където има тоалетна чиния,не и е удобно,щото и пречи бидето и ваната и няма душче за подмиване,пък с биде не знае как се практикува...има още по темата,но като ми остане време  bouquet

# 103
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Аз съмвиждала снимки от дома на един кувейтски шейх, не знам кой, и страшно ме впечатлиха тоалетните и баните-наистина няколко показани, а не знам колко на брой. Но сега не намерих изображение на арабска баня, а само на турска

Има ли нещо общо?
snejnatamar, писали сме едновременно

# 104
  • по пътеката
а така,някой ми взе темата днес, рейн ти си  крадецът! ама аз наистина съм на тема баня и тоалетна! свеки ми купила днес мокет4ета, 4е скъпи, за което аз й благодарих, ама не знайно как ще опазя в добър вид! удоволствието е  пред студиото, врата до врата,ама си е навън и изложено на  всеки решил да влезе преди да се вмъкне в кухнята!както и пустинните ветрове и студове! но като дойдох за сефте , стаята,където ми донесоха същия ден спалнята нова от магазина делеш? врата с голяма баня като стая,но без топла вода,нещо се скапал бойлера и там не го подновили! с вана, с биде, без тоалетна 4иния!последните години го преустроиха това помещение на килер! а направиха  баня в едно помещение ,което е било външна лятна баня и тоалет!та да кажа,4е старите къщи арабски нямат такова помещение като баня,поне по това,което са споделяли хората живеещи в старите постройки!лятоска с марку4а за охлаждане!

Общи условия

Активация на акаунт