СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване

• 74 249
  • 1 557
  •   1
Отговори
# 150
Ника, много ти благодаря, за разяснението   bouquet. Разбрах те!

# 151
  • София
Ника, много ти благодаря, за разяснението   bouquet. Разбрах те!
Hug
Имай предвид, че ако се появи някой с повече точки ви изпреварва всички.

# 152
  • София
Щурчо Благодаря както винаги си много изчерпателна и полезна  bouquet  bouquet  bouquet

# 153
хора, защо се организират 2 протеста - на 31.05 от ДКСМП и на 01.06???
целта им е 1, не е ли по-логично да се обединят?
не искам да съм груба, но ми се струва, че ДКСМП е "писател", а не "читател" и са пропуснали факта, че вече има организиран от родителите протест.
не бих пропуснала и 2-та, но не виждам смисъл да протестираме поотделно, ако имаме обща кауза.
до 1-ви юни!!!

# 154
  • София, под Карлсон
Ей, уж съм с ъс среден коефициент на интелигентност, но продължавам да не доумявам... newsm78 Макар и минимален предполагах, че все още имаме някакъв шанс на второто класиране, защото бяхме в гранична група и със сравнително малък номер. Но сега гледам, че вече пред всички нас от граничната група са се "намушкали" имена с повече точки от нашите и ние упорито слизаме надолу... #Cussing out Е как точно става това- с разместване на кандидатурите ли? Т.е. виждаш, че ако разместиш градините с точките, които ти се дават за първо желание избиваш конкуренцията и влизаш? Няма значение, че досега не си имам никакво намерение да кандидатстваш в тази конкретна градина? Така ли е или греша?

# 155
  • Върху лъчите на Слънцето.
Peace

# 156
Ей, уж съм с ъс среден коефициент на интелигентност, но продължавам да не доумявам... newsm78 Макар и минимален предполагах, че все още имаме някакъв шанс на второто класиране, защото бяхме в гранична група и със сравнително малък номер. Но сега гледам, че вече пред всички нас от граничната група са се "намушкали" имена с повече точки от нашите и ние упорито слизаме надолу... #Cussing out Е как точно става това- с разместване на кандидатурите ли? Т.е. виждаш, че ако разместиш градините с точките, които ти се дават за първо желание избиваш конкуренцията и влизаш? Няма значение, че досега не си имам никакво намерение да кандидатстваш в тази конкретна градина? Така ли е или греша?

Точно така е..
А може и изобщо д ане си кандидатствал до сега..
Или поне не в тази ДГ...

# 157
За моя казаус, за който ви бях уведомила, за близнаците, които вземат от местата на децата по общи критерии, а не място НАД бройката, писах на г-н Джонев още вечерта на 26-ти, но днес 28-ми, все още нямам отговор за това дали всичко е наред или има някаква грешка.  Crossing Arms

Аз също му писах и получих следния отговор:

Системата работи точно така – няма грешка. Въпрос е на интерпретация на правилата. За близнаците се взима свободно място от другата опашка. Ако там няма, чак тогава се претоварва групата с още едно служебно място.

В този смисъл...всичко е заради факта, че става дума за близнаци..
Ако се тегли жребий за близнаците, след като изцяло е попълнена общата опашка..и..единия близнак бъде изтеглен последен..едва тогава се отпуска едно място вповече във въпросната група..

Благодаря ти много за отговора! Незаменима си!!!   bouquet

Вижда ми се толкова несправеливо ... Sad А и най-малкото мисля, че това не беше добре разяснено на родителите и се получи заблуда, заради която реално загубихме всякакви шансове за класиране!  #Cussing out
Освен това ми се струва некоректно, че г-н Джонев НЕ отговори на запитването ми!

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 16:02 от Pavlina Nikolova

# 158

Вижда ми се толкова несправеливо ... Sad А и най-малкото мисля, че това не беше добре разяснено на родителите и се получи заблуда, заради която реално загубихме всякакви шансове за класиране!  #Cussing out
Освен това ми се струва некоректно, че г-н Джонев НЕ отговори на запитването ми!

Сигурна съм, че ще ти отговори, макар да не е длъжен....Просто сега са много заети с подготовката на следващото класиране.
Наистина има доста хора, които са реално ощетени..поради неотчитане на ДК или нещо друго..
Явно времето не им стига..
Ако се питаш защо отговаря на мен, а не на теб  Mr. Green Mr. Green Mr. Green..не е защото съм му по-симпатична, а вероятно, защото съм по-настоятелна и се опитвам да помогна и на него с обобщени проблеми ина родителите с обобщени отговори..
Разбира се, предполагам,че ако не бях му задала и аз въпроса, може би щеше да отговори на теб..
..
За шансовете...не мога да взема отношение.. индикациите даваха дори занижени шансове и съм изненадана,че сте имали "средни", ако реално е било видно,че са ниски..
Освен, ако третия чифт близнаци се е появил в последния момент... newsm78

# 159
Прекалено много ми се наби в очите една съвсем явна несправедливост и ще я споделя, въпреки че в случая не ме касае пряко, защото по никакъв начин не се отразява на класирането на детето ми.

Но ако бях сред родителите, които са пряко ощетени, не знам как бих постъпила.

В 12 ЦДГ бяха обявени за прием на 1-во класиране 24 свободни места, а реално бяха запълнени 23. Трябваше да бъдат класирани всички деца с повече от 8.1 точки. Знам го, защото ние сме с 8.1, а шансът ни за класиране беше „Нисък – 0 + 1/4”, т.е. приемат всички с 8.2+ точки, а ние оставаме в гранична група с още 4 дечица с по 8.1.

Изненадах се, когато видях, че и за децата с 8.2 точки е теглен жребий, защото те всички трябваше да са приети. Е да, ама не – 1 от тях не е било прието „поради сложния итеративен процес на алгоритъма за класиране, който осигурява възможно най-доброто желание за всяко дете” (бел. ред.: „итеративен”: 1) дума с правописна грешка или 2) дума, която изобщо не знам какво ще да значи).

Това детенце, естествено, вече няма никакви шансове да бъде прието и на 2-ро класиране, защото за 1-ото незапълнено място на опашката се подредиха други дечица с повече точки.

В „Буката” беше същото – поне още 1 дете от граничната група с 8.0 трябваше да е „in” още на 1-во класиране, а сега е „out” и на 2-ро.

Това, естествено е чудесно за децата, които ще запълнят тези единични бройки, но не е честно, не е справедливо и не е по правилата. Или поне на мен обяснението на ИСОДГ ми зучи крайно неясно и незадололително. 

И защо избщо се прави това 2-ро класиране за по 1 място в градина, вместо да ги бяха запълнили по правилата?

И кое му е “нормалното” да са „класирани с 1-2 места по-малко от свободните за някои групи”?

Ей такива елементарни нещица изобщо не разбрах, но сигурно щях да спя пред работното място на г-н Джонев от миналата събота, та да ми ги обясни, ако бях на мястото на родителите на тези деца, за които „сложният процес” със сигурност не е осигурил „възможно най-доброто желание”.

Ами – хайде до 1-ви юни пак! Wink)))

# 160
Аз нищо не разбрах от тази работа с номерата...
Защо за градина, в която сме кандидатствали нямаме числа след 090522? Не ни е била първо желание. Преди нас има други две деца с различни номера след 090522, това какво отношение има към нашия шанс?

# 161
Прекалено много ми се наби в очите една съвсем явна несправедливост и ще я споделя, въпреки че в случая не ме касае пряко, защото по никакъв начин не се отразява на класирането на детето ми.

Но ако бях сред родителите, които са пряко ощетени, не знам как бих постъпила.

В 12 ЦДГ бяха обявени за прием на 1-во класиране 24 свободни места, а реално бяха запълнени 23. Трябваше да бъдат класирани всички деца с повече от 8.1 точки. Знам го, защото ние сме с 8.1, а шансът ни за класиране беше „Нисък – 0 + 1/4”, т.е. приемат всички с 8.2+ точки, а ние оставаме в гранична група с още 4 дечица с по 8.1.

Изненадах се, когато видях, че и за децата с 8.2 точки е теглен жребий, защото те всички трябваше да са приети. Е да, ама не – 1 от тях не е било прието „поради сложния итеративен процес на алгоритъма за класиране, който осигурява възможно най-доброто желание за всяко дете” (бел. ред.: „итеративен”: 1) дума с правописна грешка или 2) дума, която изобщо не знам какво ще да значи).

Това детенце, естествено, вече няма никакви шансове да бъде прието и на 2-ро класиране, защото за 1-ото незапълнено място на опашката се подредиха други дечица с повече точки.

В „Буката” беше същото – поне още 1 дете от граничната група с 8.0 трябваше да е „in” още на 1-во класиране, а сега е „out” и на 2-ро.

Това, естествено е чудесно за децата, които ще запълнят тези единични бройки, но не е честно, не е справедливо и не е по правилата. Или поне на мен обяснението на ИСОДГ ми зучи крайно неясно и незадололително. 

И защо избщо се прави това 2-ро класиране за по 1 място в градина, вместо да ги бяха запълнили по правилата?

И кое му е “нормалното” да са „класирани с 1-2 места по-малко от свободните за някои групи”?

Ей такива елементарни нещица изобщо не разбрах, но сигурно щях да спя пред работното място на г-н Джонев от миналата събота, та да ми ги обясни, ако бях на мястото на родителите на тези деца, за които „сложният процес” със сигурност не е осигурил „възможно най-доброто желание”.

Ами – хайде до 1-ви юни пак! Wink)))

Хубави въпроси..
Дано има кой да отговори..
Честно казано нямах идея, че в някой Дг са приети по-малко от обявените места..  newsm78 ..хич не ми звучи логично.., особено нелогично ми изглежда принципът на който се е решавало в кои точно градини, групи и по колко места да не се запълват..
И най-вече не ми е ясно поради какви причини..
..
"Итеративен" изобщо не е неправилно написана думичка и си има съвсем ясен смисъл..Произлиза от "Итерация" и се отнася за процес..
Ако се вълнуваш от значението й, може на лични..Не ми се спами темата  Hug

# 162
Защо за градина, в която сме кандидатствали нямаме числа след 090522? Не ни е била първо желание. Преди нас има други две деца с различни номера след 090522, това какво отношение има към нашия шанс?
Защото точките ви в тази Дг не са били достатъчно за да попаднете в гранична група..
Тия други две деца, може би са с дати след 22.05 ?
Другото, което се сещам е, че те са били с повече точки преди в същата ДГ и са попадали в гранични групи, но..поради свои си съображения, родителите са преместили кандидатурите на дечицата по първо желание в друга ДГ и..тук си е останал входящия номер на дечицата, но вече с по-малкия брой точки..

# 163
Защото точките ви в тази Дг не са били достатъчно за да попаднете в гранична група..
Другото, което се сещам е, че те са били с повече точки преди в същата ДГ и са попадали в гранични групи, но..поради свои си съображения, родителите са преместили кандидатурите на дечицата по първо желание в друга ДГ и..тук си е останал входящия номер на дечицата, но вече с по-малкия брой точки..

А това има ли отношение към нашият шанс? Защото вчера бяхме първи в списъка, а днес сме трети.

# 164

А това има ли отношение към нашият шанс? Защото вчера бяхме първи в списъка, а днес сме трети.
Списъците са по азбучен ред..
АКО нямаш входящ номер, но си със същия брой точки като най-горния в списъка, независимо колко деца са преди и след теб със същия брой точки, вие всички попадате в обща гранична група.
Ще се тегли жребий за децата, които нямат все още входящи номера и според късмета на детенцето ти, можеш да изпревариш всички, или да отидеш най-отзад или да си посредата..
Какъвто и да е жребия, той е окончателен и..в тази Дг винаги ще сте си с това случайно число като входящ номер..
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт