отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 380
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 360
Имаше социална служителка, която първо явно е говорила с децата. Тя каза "само майката", докато се отдръпваше от пейката. Явно и на майката бяха дадени някакви неадекватни инструкции, защото тя просто бързаше да ги отведе. Вероятно така са я посъветвали, за да се избегнат драмите. Но не се получи. Всички знаем, че едно дете за секунди може да изпадне в криза и тогава овладяването е сложно и отнема много време. Тези, които са виждали "тръшкащи" се деца, знаят за какво говоря.
много добре знам какво е, моето е на 4 години и, като навърши една годинка тръгна на ясли после на градина и всяка сутрин тръгва с рев и вечер се прибира с рев защото все иска нещо което не е позволено и почва да се тръшка, така че съм запознат много добре с проблема, но не прибягвам към такива насилствени методи и да викам приятели да ми помагат

# 361
" До момента на излъчването на репортажа социалните не са били запознати със случая, и не са участвали в извеждането на децата !", това е тяхното становище, аман от прости и безочливи хора. Първо, вижда се ясно как социална служителка помага за това детето да бъде отведено и второ по телевизията казаха самите те-неинформираните, че преди това са се опитвали да уговорят срещи на децата с майката-безрезултатно. Голям резил, дано е в сила закона, който позволява при навършване на 10 години децата да имат право да избират с кой родител искат да живеят, поне преди така беше.

# 362
  • София
Как разбра , че детето се било успокоило в колата( видиш ли в скута на майка си), като кадри от вътре не са дали....
Имаше такива кадри. В някои от материалите ги няма, но в един имаше.
Освен това, в последния, в който дават майката и дъщерята в резиденцията на полския посланик, детето е съвсем спокойно. Държеше майка си за ръка, не насила, а махаха с ръка в ръка напред-назад.
И това е съвсем логично, та тази жена е нейна майка, да му се не знае.
И самата тя каза колко е била шокирана да чуе от децата си, че я мразят, да бъде обиждана от тях така при срещата им. Естествено е откъде се бяха взели истерията и ужасът у тези деца. Но, както казах, много деца изпадат в истерия, но се успокояват. И това се беше успокоило.

# 363
кви социални са тези бе, мръсни канцеларски плъхове, дато събират само рушвети и се натискат по канцеларийте знаем ги.

# 364
  • под дъгата
Аз, пък, изобщо не се чудя на разсъжденията на Клонка, тази година мисля Кристалното кълбо да е у нея  Grinning
Нали правите разлика между Агенция за закрила на детето и Отдел Закрила на детето?
Опасявам се, че не, а би трябвало.

# 365
  • София
... така че съм запознат много добре с проблема, но не прибягвам към такива насилствени методи и да викам приятели да ми помагат

Вероятно в такива моменти не си обградена от цяла сюрия народ, който крещи по теб, че си мастия и не си застрашена от нападение на мъжа си. Или греша? Mr. Green

# 366
Как разбра , че детето се било успокоило в колата( видиш ли в скута на майка си), като кадри от вътре не са дали....
Имаше такива кадри. В някои от материалите ги няма, но в един имаше.
Освен това, в последния, в който дават майката и дъщерята в резиденцията на полския посланик, детето е съвсем спокойно. Държеше майка си за ръка, не насила, а махаха с ръка в ръка напред-назад.
И това е съвсем логично, та тази жена е нейна майка, да му се не знае.
И самата тя каза колко е била шокирана да чуе от децата си, че я мразят, да бъде обиждана от тях така при срещата им. Естествено е откъде се бяха взели истерията и ужасът у тези деца. Но, както казах, много деца изпадат в истерия, но се успокояват. И това се беше успокоило.
Ами и ти да си в някое посолство без да имаш право на излизане и ти ще се успокоиш какво друго да направи детето? То и затворниците първите дни се чудят как да избягат ама като разберат, че няма да стане и се отказват. Не съм бил в затвора, но съм бил в казармата и щеш-нещеш седиш

# 367
Голям резил, дано е в сила закона, който позволява при навършване на 10 години децата да имат право да избират с кой родител искат да живеят, поне преди така беше.
Не знам дали имат право да избират,но имат право при навършени 10г. да говорят в съда и съда да ги изслуша.

# 368
Не сме видяли кой знае колко от състоянието на детето в посолството. Майката не даде. Аз видях, че не смееше да погледне в камерата. Изглеждаше ми просто зверски наплашено. Май ситуацията беше тип "камила съм, камила съм"

# 369
Нали правите разлика между Агенция за закрила на детето и Отдел Закрила на детето?
Опасявам се, че не, а би трябвало.
Ами аз по крайния резултат съдя, че няма голяма разлика между двете. А становището е на агенция за закрила на детето и именно нейни служители се виждат в клипа как се опитват да издърпат детето от мястото, където се беше вкопчило.

# 370
и в крайна сметка какво каза след, като е спокойно детето?
- тук в България е хубаво
демек, не ми се ходи в Полша. Само, че незнаем каква обработка е имало вечерта преди интервюто. Ами ако е заплашвана?

# 371
  • София
Как да не е ясно - намерено е, иначе как е сниман този репортаж във втората си част!?   http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132069 
А, да репортажът, в който 5-годишно дете заявява "майка ми е болна от алкохолизъм. Пие водка. Псува." То, това дете, като е от една година тук, а по думите на баща му майката заминала за Палма и изчезнала за повече от година, трябва да е било на 2 години, когато е осъзнавало, че майката псува и пие водка. Това момченце несъмнено е асеновградски вундеркинд.

А думите на служителката са съвсем ясни - бащата отказал среща на майката с децата, отказал разговор, отказал децата да бъдат подготвени за отвеждането. Той просто се е подготвил за театъра, който ни поднесе, беше поканил и публика.
Браво!

# 372
  • Далече
Не сме видяли кой знае колко от състоянието на детето в посолството. Майката не даде. Аз видях, че не смееше да погледне в камерата. Изглеждаше ми просто зверски наплашено. Май ситуацията беше тип "камила съм, камила съм"

Според мен спекулирате.Тая жена едва ли ще минава през всичко това, ако не си иска децата и не иска да ги гледа. Най - вероятно бащата ги е извел от Полша и и е казал за месец примерно и не ги е върнал повече и не и давал да ги види. И най - странното е, че е мислел че ще му се размине. То и едва ли ги гледа той, сигурно повече ги гледат майка му и баща му. Но на децата е говорено много против майката, което мен лично ме отвращава.Каквато и да е тя, не са били прави да им приказват така.

# 373
Чак сега изгледах репортажа...
Цирк отвсякъде, с примеси на истерия...
И за да бъде всичко достоверно и да се увековечи драмата, разните му махленски клюкарки, ей тъй си снимат за спомен... ooooh! ooooh!
От входа на блока наблюдават две деца (все пак момента е възпитателен и може би назидателен)...
Ако бях на мястото на полякинята, давам под съд България (социални служби, полиция и всички останали държавни служби, замесени с тоя цирк) в Еврппейския съд без да се замислям... Одма..

# 374
ами ти значи нямаш работа в България отивай в Полша бе гадови такива майка ви мръсна само Волен ви трябва на вас ебаси кви хора имало в България да говорят така за родината си  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт