отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 176
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 730
  • София
Полина,
За майката нямам никаква представа дали е стока или не, но дотук тя има една страшна сила на своя страна - закона, защото до момента е действала в неговите рамки. Не зная и бащата що за стока е, но НЕ прави чест и на един баща да разиграва циркове като вика медиите и комшиите. Точно, ако е отговорен към децата си и цени крехката им психика не би събрал този панаир, ако не се лъжа за втори път, не би отказал срещите с психолозите и не би изкарал децата си на публичен оглед чрез интервюта и изобщо поставянето им във фокуса на медиите. Би могъл да направи всичко, за да ги защити без да им причинява тази публичност и би могъл да действа в рамките на закона. А той постъпи по възможно най-кофтия начин за децата - извика журналисти и комшилъка и изкара децата на онази пейка. Такива семейни отношения по (не)предаване на деца се правят мирно и тихо, без чужди очи.

Затова, моля те, недей да се вживяваш толкова в чуждата драма (пардон, глупост), защото този мъж не е твоят баща, нито тази жена е твоята майка! Не ставай адвокат на човек, който може и да не заслужава! Цялата история вече е толкова разводнена, изцапана, та чак гнусна!

# 2 731
  • София
Искам само да ви кажа, че видях пост на Полинка в друга тема и мисля, че тя наистина има живот, който й е дал възможност да отстоява себе си по-трудно, отколкото повечето от нас.
Вече я разбирам по-добре и съжалявам за някои свои коментари към нейни постове.

Полинка, аз съм готова да дискутирам с теб проблема сериозно и дори да приема емоцията ти. Ти споделяш друга теза, не моята, но съм отворена за диалог с теб. Нека не се съдим и не избързваме в крайните становища. Винаги има и друга гледна точка, нека се изслушваме и ще се разберем. Peace

# 2 732
Илиана, като се обади Павел отсреща Барбара ли беше със сигурност?

Той започна на български: Мамо, извикай Ники... Женският глас отсреща нещо отговори, а той мина на полски: Нехце...

Ах, как искам пак да го изгледам този репортаж, да не би да не съм чула или разбрала нещо добре... Сигурно ще го повторят...

# 2 733
не за павел на телефона не го даваха по нова и не съм го гледала.
но определено бащата не изглеждаше добре а отговорите ноа павел бяха като добре научени реплики ( поне на мен ми звучаха така)
Това което гледах може по БТВ да е било не съм сигурна.
. Нека не се съдим и не избързваме в крайните становища. Винаги има и друга гледна точка, нека се изслушваме и ще се разберем. Peace
Точно!

# 2 734
Полина,
За майката нямам никаква представа дали е стока или не, но дотук тя има една страшна сила на своя страна - закона, защото до момента е действала в неговите рамки. Не зная и бащата що за стока е, но НЕ прави чест и на един баща да разиграва циркове като вика медиите и комшиите. Точно, ако е отговорен към децата си и цени крехката им психика не би събрал този панаир, ако не се лъжа за втори път, не би отказал срещите с психолозите и не би изкарал децата си на публичен оглед чрез интервюта и изобщо поставянето им във фокуса на медиите. Би могъл да направи всичко, за да ги защити без да им причинява тази публичност и би могъл да действа в рамките на закона. А той постъпи по възможно най-кофтия начин за децата - извика журналисти и комшилъка и изкара децата на онази пейка. Такива семейни отношения по (не)предаване на деца се правят мирно и тихо, без чужди очи.

Затова, моля те, недей да се вживяваш толкова в чуждата драма (пардон, глупост), защото този мъж не е твоят баща, нито тази жена е твоята майка! Не ставай адвокат на човек, който може и да не заслужава! Цялата история вече е толкова разводнена, изцапана, та чак гнусна!

Андариел, а не ти ли хрумна че го е направил, защото се чувства безсилен пред институциите и несъвършения закон? Медиите за него са били единствения начин да спре жена си! Мисля, че последно за медийния шум е мислел!
И аз бих постъпила така, ако институциите ми откажат изслушване, водене на свидетели, развод...............

# 2 735
Не знам ,женски глас беше.
sara_mhe дипломите ми имат ли значение ,това ,че съм по-малка от теб има ли ?
Хващам се за думите ти за какво друго да се хвана .
Сега и аз излязох ненормална  Laughing Ако си психолог благодаря за диагнозата при това безплатна.
Не държа поведението ми да се одобрява от никого.Казвам това което мисля. Не мисля ,че обиждам някого с това ,че имам мнението което се различава от неговото.
Оставете личните нападки .В тази тема мнението ни не съвпада в другата може да е обратното.
Кажете нормално ли е след като Тодор има някаква диагноза от психиатър детето да стои при него?

По това което пишеш и начина по който го пишеш/ ипомниш мои изказвания странно/изглеждаш доста агресивна. Понеже се захвана з амойте дипломи , за това те попитах за твоите. Хващаш се но не четеш правилно пак повтарям, казах и за двамата. Аз лично спирам да ти обръщам внимание...нещо като П12
Не съм точно психолог, но все пак и това е в основата на моята специалност. НО е тясно свързана с децата.

# 2 736
Искам само да ви кажа, че видях пост на Полинка в друга тема и мисля, че тя наистина има живот, който й е дал възможност да отстоява себе си по-трудно, отколкото повечето от нас.

ОК тогава...

Полинке, в доста свои предположения как са се развили нещата може би си права (поне си съчетала информацията от всичко прочетено), но си объркала последователността на събитията през 2007 г. и непосредствено преди и след довеждането на децата в БГ - март-април 2008 г.

Илиана, всяка психологическа или психиатрична диагноза, поставена в състояние на силен стрес, може да бъде атакувана или дискредитирана.

# 2 737

ОК тогава...

Полинке, в доста свои предположения как са се развили нещата може би си права (поне си съчетала информацията от всичко прочетено), но си объркала последователността на събитията през 2007 г. и непосредствено преди и след довеждането на децата в БГ - март-април 2008 г.

Да, обърках се от яд а и с тази дислексия.................Цифри, дати..........голям проблем са ми.

# 2 738
Не знам ,женски глас беше.
sara_mhe дипломите ми имат ли значение ,това ,че съм по-малка от теб има ли ?
Хващам се за думите ти за какво друго да се хвана .
Сега и аз излязох ненормална  Laughing Ако си психолог благодаря за диагнозата при това безплатна.
Не държа поведението ми да се одобрява от никого.Казвам това което мисля. Не мисля ,че обиждам някого с това ,че имам мнението което се различава от неговото.
Оставете личните нападки .В тази тема мнението ни не съвпада в другата може да е обратното.
Кажете нормално ли е след като Тодор има някаква диагноза от психиатър детето да стои при него?

По това което пишеш и начина по който го пишеш/ ипомниш мои изказвания странно/изглеждаш доста агресивна. Понеже се захвана з амойте дипломи , за това те попитах за твоите. Хващаш се но не четеш правилно пак повтарям, казах и за двамата. Аз лично спирам да ти обръщам внимание...нещо като П12
Не съм точно психолог, но все пак и това е в основата на моята специалност. НО е тясно свързана с децата.

Това ,че ти се опонира го намираш за агресия ?Това ,че казваш ,че за едното дете е добре без да те интересува другото е нормално?
За дипломите си заговори ти аз казах ,че не ме интересуват.

# 2 739
  • София
Полина,
Ако се е чувствал безсилен пред институциите или отчаян е щял да направи нещо друго - да грабне децата и да драсне незнайно къде. Съмнявам се да се е чувствал безсилен, а по-скоро е разчитал, че след като веднъж му се е разминало като е отказал да предаде децата, след като втори път му се е разминало като вместо да заведе децата при съдия-изпълнителя е отишъл с адвокат и пак му се е разминало, ще му се размине пак и че пред камерите никой няма да посмее да вземе децата.  Недей да го мислиш за толкова базпомощен, все пак е възрастен човек. Делото не е било за развод, нито за родителски права, а за това къде живеят децата.

# 2 740
  • София
...не ти ли хрумна че го е направил, защото се чувства безсилен пред институциите и несъвършения закон?
Да, хрумвало ни е. В отчаянието си човек е способен да извърши най-различни неща.
Да, хрумвало ни е, че може майката да е действително алкохоличка, лоша майка, а бащата да е стигнал до отчаяни, противозаконни действия, за да постигне нещо повече от това, което е осъзнавал, че ще е резултат от полските закони.
Полинка, много неща са ни хрумвали, мила. Темата е близо 200 страници, в които са ни хрумвали какви ли не неща. Всъщност, мисля, че вече почти няма нищо ново, което да ни хрумне.

Вътре в себе си дори тези, които не заемат позицията на бащата и не я одобряват, му съчувстват, защото е почти сигурно, че този човек при развод ще изгуби децата си. В светлината на този осъзнат факт, неговите действия придовбиват смисъл, който може да бъде приет и с доза съжаление и дори с негласно разбиране.

# 2 741
[Сега ако найстина е вярно, повтарям не съм гледала, но ако не му е дала да говори, то е за да не разстройва децата, това няма да е добре за Николета в момента за психиката и, и ако е така найстина, това е изнудване, кой го кара момченцето да и се обажда?
И да добявя, ако е така найстина, добре е постъпила,  не се е поддала на провокация, още един умен ход от нейна страна.
Това каза ти .
Да помня ,че каза че може би нямам право да давам мнение защото съм по-малка от повечето тук.Запомних го ,защото наистина е странен аргумент.
И друго ми е интерсна откъде имаш такива познания за форумното ми поведение ?

# 2 742
Полина,
Ако се е чувствал безсилен пред институциите или отчаян е щял да направи нещо друго - да грабне децата и да драсне незнайно къде. Съмнявам се да се е чувствал безсилен, а по-скоро е разчитал, че след като веднъж му се е разминало като е отказал да предаде децата, след като втори път му се е разминало като вместо да заведе децата при съдия-изпълнителя е отишъл с адвокат и пак му се е разминало, ще му се размине пак и че пред камерите никой няма да посмее да вземе децата.  Недей да го мислиш за толкова базпомощен, все пак е възрастен човек. Делото не е било за развод, нито за родителски права, а за това къде живеят децата.

Да драсне незнайно къде? Докато Николета е първи клас а Павел ходи на уроци по танци? Децата тъкмо свикнали с новата обстановка и хоп - ново местене, което също е малко стрес?

# 2 743
Илиана, това за "по-малката" би трябвало да е казано по отношение на Полинка...

# 2 744
Илиана, това за "по-малката" би трябвало да е казано по отношение на Полинка...

Полинка не се беше включила ,точно за мен си беше .Като попитах дали има чак толкова голяма разлика м/у полските и испанските заплати ,че да си струва една жена да остави две малки деца и като и казах да изважда цитата от поста си за е по -лено четенето.

Общи условия

Активация на акаунт