Отговори
# 90
  • София
Аз да питам другите кърмещи мами понеже ми се налага да изляза тези дни без детето.А след като се накърмим почети няма какво да се изцежда (около 10 -20 мл.)Та въпроса ми е такъв да купя ли някъква добавка и да го нахранят 1 път максимум 2 с нея или какво да правя .то тези 20 грама кърма до никъде няма да го изкарат,Какво по принцип се прави когато се оставят децата на бабите примерно и с какво ги храните? Crazy.    bouquet предварително на всички.
   Около 90 мл биха му стигнали за едно хранене. Ако я държиш в хладилника няма проблем да я събираш няколко дни дори ако се налага и тогава да му я дадете. Не си заслужава за едно хранене да купувате цяла кутия АМ, след отварянето и май срока на годност беше максимум месец. Освен това съществуват и рискове дори от инцидетно даване на АМ, които няма смисъл да се поемат след като няма нужда  Simple Smile Опитай да цедиш от другата гърда докато кърмиш и когато се е стимулирал рефлекса на потичането, тогава може да се учудиш колко лесно и колко повече кърма ще изцедиш за минутка  Simple Smile

# 91
  • Велико Търново

И аз питам за цикъла. 4-5 дни нямах нито капка кръв и сега днес изведнъж имаше доста след мен в тоалетната и се поуплаших. Та казах на мъжа и той ми вика 'ми да не ти е дошло' и аз щях да падна, бях забравила какво е това  Crazy Та дали е възможно да ми дойде само 10 дни след раждането  newsm78
Според мен едва ли е цикъл, понеже такъв няма по време на кърмене, доколкото знам  newsm78, но все пак не е зле консулт с гинеколог.След първото раждане ми дойде чак след като спрях да кърмя.

Това категорично не е вярно PeaceКърмих година,но цикъл имах от 6 месец след раждането.

Мигла,ти не питаш мен,ама аз да си кажа за котка и бебе CrazyНашата Надя нали е ветеранка вече и на това бебе грам внимание не обръща.На Божа и отдели незначително колкото да види за какво иде реч.Онази нощ спа в шезлонга на Мина,който все още не ползва,а днес се беше скрила под повивалника в леглото и от Божидара CrazyОбщо взето с нея нямам проблеми.Влиза навсякъде и спи основно в краката на Божидара.

# 92
Честити бебчета на Белла и Плами_А!  newsm51 newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 smile3525

Мами искам да ви питам.....Абе днес забелязах,4е на всяко хранене Митко враща(говоря за исти4ане от устата,само веднъж беше на фонтан)доколкото знам фонтана се с4ита за повръщане....и то връща винаги като сменяме пампито след ядене....вие имате ли подобни проблеми и данеби да му идва в пове4е и затова да си враща излишното  newsm78 Споделете.... lovekiss lovekissВан4е   bdbaloni

Все още не съм мама, но съм чела че фонтана се брой наистина за повръщане, а лекото изтичане от устата Елфика го е обяснила защо се получава  Wink

А ако сменяте памперса веднага след ядене може да сложиш ниска възглавничка под главата на бебето за да е по високо и да не връща докато го повдигаш за смяната.  Mr. Green Това го научих днес от една моя приателка-мама на почти 3-месечен сладур  Hug

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 22:34 от Galia1982

# 93
Мигла,ти не питаш мен,ама аз да си кажа за котка и бебе CrazyНашата Надя нали е ветеранка вече и на това бебе грам внимание не обръща.На Божа и отдели незначително колкото да види за какво иде реч.Онази нощ спа в шезлонга на Мина,който все още не ползва,а днес се беше скрила под повивалника в леглото и от Божидара CrazyОбщо взето с нея нямам проблеми.Влиза навсякъде и спи основно в краката на Божидара.

Така значи да обобщя: Мамите с бебета и котаранки са Мигла, Сиска, Вайза и ... аз ще бъда много скоро  Mr. Green (като на Мигла знам че е мъжки красавец персиец, а на Сиска бяло-черната сладурка Надя  Hug)

Аз не се притеснявам вече как ще ги съчетавам след като преди доста време и Мигла и Сиска ме успокоиха, за което им благодаря  Hug  Flutter

Нашта мацоранка се казва Моли и днес нещо ме мрази, защото откакто се прибрахме от гости към 19:00 ме изподраска вече 2 пъти по ръката и крака, като първия път дори не я закачах, а просто си хващах косата със шнолата  Party  А за втория път вече съм си малко виновна че май не искаше да я закачам с крак  Mr. Green  А и един път се опита да мине напряко през корема ми  #Crazy

# 94
Мами искам да ви питам.....Абе днес забелязах,4е на всяко хранене Митко враща(говоря за исти4ане от устата,само веднъж беше на фонтан)доколкото знам фонтана се с4ита за повръщане....и то връща винаги като сменяме пампито след ядене....вие имате ли подобни проблеми и данеби да му идва в пове4е и затова да си враща излишното  newsm78 Споделете.... lovekiss lovekissВан4е   bdbaloni
моят съвет е да му сменяш памперса преди ядене за да избегнеш повръщането - поне на мен така ми казаха в болницата. иначе и моя мъник връща почти след всяко хранене, но аз не се притеснявам за сега защото е още малък и явно не знае колко точно е гладен  Laughing
Aila : Освен това съществуват и рискове дори от инцидетно даване на АМ, които няма смисъл да се поемат след като няма нужда какви са тези рискове защото аз като ходих да ми свалят конците оставих малкия с баба му и тя го е нахранила с Фрисолак? това беше преди доста време и отдавна е изакано вече но ме заинтригува.  newsm78

# 95
Aila : Освен това съществуват и рискове дори от инцидетно даване на АМ, които няма смисъл да се поемат след като няма нужда какви са тези рискове защото аз като ходих да ми свалят конците оставих малкия с баба му и тя го е нахранила с Фрисолак? това беше преди доста време и отдавна е изакано вече но ме заинтригува.  newsm78
Казусът “девствен стомах”

# 96
Galia и аз се притеснявам че изяжда толкова, първата седмица хвърлях по половин литър кърма на ден   Rolling Eyes сега едва стига  Shocked

BebZz, днес ми казаха че не е хубаво малко бебче да яде толкова много защото организмът му не може да усвоява калция от кърмата и може да развие рахит от натрупването на калция.  #Crazy Аз си мислех че организма си поема колкото му трябва, а другото изхвърля, но така ми каза днес моята приятелка-мама която има почти 3-месечен мъник който храни с 120-150 мл на едно хранене.

П.П. Оооо, линийката ми е изтекла  Whistling дано скоро я подновя  Praynig

# 97
  • гр.Стара Загора
Добро утро сладурани хайде днес кафето е от мен   food010.Днес пак се очертава времето да е гадно и ще си стоим вкъщи  newsm12.Имам си занимание поне -трябва да пусна минимум 3 перални да ги простра да изчистя да сготвя пък по-късно да гладя  #CrazyАма като ще легна да се наспя пък да става каквото ще  smile3534.Изчезвам че малкото зверче се събуди и мрънка и ще събуди баща си  Mr. Green

# 98
  • Велико Търново
Добро утро!Роси,мерси за кафето Heart Eyes
На мен днес ми е приповдигнато,защото ще празнуваме на Божа празника с деца.
Днес ще е бойното кръщене на сеньора да остане сам с отрока си и аз да се намирам на другия край на града,ама,който иска деца ще си ги гледа Mr. Green
Тук ще пече Grinning
Желая ви хубаво време и спокойни деца Hug

# 99
  • Plovdiv
Добро утро момичета, благодаря много на всички за поздравите. Аз не успях да осъществя мечтаното водно раждане (надявам се следващия път да успея), просто много ми бяха намалели водите и на 26.5 в 9 часа ми сложиха хапче за предизвикване на раждане от него нямаше голям ефект, после и система и друга таблетка в устата. Истински болки имах не повече от час. А с водното раждане се разминах понеже господина си мислеха, че може да не мине през моя таз. На фона на мой те 1.60 бебчо се оказа доста едър, но въпреки съмненията на всички господина се роди нормално. Самите лекари им беше трудно да повярват как съм оспяла да родя нормално (е с малко шев но няма нищо) mim4eto_t много съм доволна от избора на болница и от екипа който ме израждаше, бях в отделна пред родилна понеже имаше много хора и мъжа ми беше през цялото време с мен. Ми това е от мен приятен ден на всички аз бягам при малкия.  Simple Smile

# 100
  • Стара Загора
Благодаря ви мили4ки за отг.по моя въпрос  Hug Hug Hug ще видим днес как ще е дано не връщаме Sick А за смяната на пампито преди ядене -ние най-4есто акаме докато папкаме  Heart Eyes но ще пробвам и преди това да го сменям  Peace Нещо не можем да се изакаме само се напъва милото и нищо най-много да пръцне и леко да акне....възможно ли е да се далжи на Саб-а.....да спи4а  newsm78 давам го най-много 2/3 на ден не на всяко хранене......Сиска весело изкарване на партито днес и Божи да е най-щастливото дете днес  newsm44 newsm68 newsm44 Лек и усмихнат ден....Ние днес с мажо имаме годищнина от сватбата първа и то... и ето направих му най-хубавия подарък бебе Митко  Joy Joy ще ни идват кумовете на гости и трябва да се приготвям............. lovekiss lovekiss

# 101
Днес ще е бойното кръщене на сеньора да остане сам с отрока си и аз да се намирам на другия край на града,ама,който иска деца ще си ги гледа Mr. Green
Хаха, една съдба ще делят днес съпружията ни  Mr. Green Аз ще водя Димитърко на празник по случай 1-ви юни и той за пръв път ще бъде сам с бебето.

# 102
  • София
Мами искам да ви питам.....Абе днес забелязах,4е на всяко хранене Митко враща(говоря за исти4ане от устата,само веднъж беше на фонтан)доколкото знам фонтана се с4ита за повръщане....и то връща винаги като сменяме пампито след ядене....вие имате ли подобни проблеми и данеби да му идва в пове4е и затова да си враща излишното  newsm78 Споделете.... lovekiss lovekissВан4е   bdbaloni
Все още не съм мама, но съм чела че фонтана се брой наистина за повръщане, а лекото изтичане от устата Елфика го е обяснила защо се получава  Wink
А ако сменяте памперса веднага след ядене може да сложиш ниска възглавничка под главата на бебето за да е по високо и да не връща докато го повдигаш за смяната.  Mr. Green Това го научих днес от една моя приателка-мама на почти 3-месечен сладур  Hug

deliana честита годишнина! Пълна хармония ви желая!
памперса е хубаво да се сменя преди ядене. Аз сменям преди, а често се налага и след хранене. По принцип не е хубаво да се пипа бебето 50 минути след хранене докато се усвои, но Момчил е с подсечено дупе и аз никога не го оставям с мръсен памперс. За да не връща съм повдигнала повивалнилника от към главичката и така се получава наклон (така е повдигнат и матрака в легълцето за да се избегне проблема с рефлукса и връщането, и матрачето в коша за новородено също е под наклон). Възглавничка е рано още да се използва - бебето трябва да е на равна повърхност, но наклонена.

Днес у нас е малък ад. Бебчо е с колики и цял ден е превъзбуден, реве и не е спал от сутринта. Заспива за няколко минути  и пак е на линия.  ooooh! На всичкото отгоре ни се обажда стария проблем със слузта в изпражненията и вече не знам какво да правя. От сутринта е акал поне 8 пъти. Не виждам досега някой да е писал за слуз или редки изпражнения на бебето си, но ако все пак има такива да споделят какво  правят.

desive78   и нашите акита са  поне толкова на бр. колкото и храненетата което е нормално, а също са и редки и док казва, че трябва да са такива на кърмено бебе. За слузта не знам.

Приятна веселба на празнуващите днес и да разкажете после!

Какви подаръци подготвихте за утре?

# 103
  • гр.Стара Загора
Диде честита ви годишнина много любов и  да сте все така сплотено семейство!!!
Хайде за втората годишнина второ бебче  smile3502

# 104
Момичета, едно бързо въпросче. Изтекоха ми лохиите преди 10 дни. Може ли вече да се прави секс. Blush Blush Blush
Иначе за утре още се чудим с тати какво да купим на бебочка.  Едва ли ще разбере че има празник. Grinning Може би една вибрираща  люлка-шезлонг.....

Общи условия

Активация на акаунт