МАРТенските майки сутрин се прозяват,още им се иска да се излежават!

• 13 250
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
Светли, благодаря за информацията за лентичките.Като ми остане повечко време ще ги оправя.
Гери, Мити също се затруднява с в-то и го замества най-често с д или б.Така се получава бода/вода/, Дико/Вико-едно негово приятелче/, Данче  вместо Ванче и други такива.Мити на краставиците казва аки Joy кой знае хората като го чуят какво си мислят.
Дени, сега разбрах, че Гого и  той ученик станал Hug Бързо и безпроблемно адаптиране Peace
Деси, важното е, че тя знае, че пее Joy

# 211
dakra ,Честит рожден ден на патерици и от мен!
Да ти е живо и здраво голямото момче!
Много късмет и щастие в живота!

И на Бети речника й расте все повече,но и при нас трябва специален преводач.Т.е. аз,но понякога и на мен не ми се отдава! hahaha
вода - да
сок - шоката
гуш,дръж - гуш,дъш
леля Сиси - ейо Шиши
баба Рая - Ая само
Как се казва тати - Маати
поне Мими е лесно, а нейното си Беети,е толкова сладко : )

# 212
Да ви драсна и аз малко, че да не ме забравите Mr. Green Флоранс също е от групата на бърборещите много, само дето българските думи от ден на ден намаляват в речника й. Ние й говорим на български, но в градината цял ден слуша френски и това си казва думата. За някои неща все още използва българските думи когато е в къщи, а когато е на градината използва френските думи, дори аз да съм там в момента. Вече започна да прави изречения с повече от 2 думи, но изреченията са изцяло на френски Rolling Eyes Миналата седмица ходихме в един парк и тя постоянно тичаше след кучетата на хората. За да я отдалеча по-безболезнено й казах да каже "чао" на кучетата. И тя каза следното :"Bye, bye chien, a la prochaine" (т.е. чао, чао куче, до следващия път). Попитах я какво каза, да повтори, и тя много ясно каза "prochaine" (досега тая дума не бях я чувала от нея). Всеки ден ме изненадва с нови думи и изрази (не винаги много прилични), които със сигурност не е чувала от нас Confused

Дакра, честит ти рожденик и от мен  bouquet Да расте здрав и весел Peace

# 213
Пчеличке, браво на флоранс, голяма е приказливка! Иначе според мен е нормално френския да е доминиращ език, защото това е езикът, който се използва в заобикалящата я среда. Децата на сестрата на Пламен (те нали живеят във Франция) разбират български, но почти не говорят. Много често майка им им казва нещо на български, а те й отговарят на френски Simple Smile

Това дете продължава да си повтаря по 100 пъти, че няма да плаче, защото мама щяла да дойде да я вземе от детска ясла като свърши работа, а днес сутринта може би 10 пъти ме пита "Мамо, ти ще дойдеш ли да ме вземеш?" постоянно й обясняваме, че няма да я оставим в детската ясла, ама явно в нея има някакъв такъв страх Confused

# 214
Гери, разбирам те напълно колко ти е притеснено на теб, а и на малката кукла. И ние сме на тази фаза, обещава сутрин да не плаче, но нещо не му се получава. Тази сутрин си отваряше и затваряше устата като "риба на сухо", но сълзичките му се търкаляха по бузките.  Tired
 Лек и прохладен ден на всички! Hug

# 215
Виленце, абсолютно същата картинка е понякога- само преглъща и подсмърча, ама се оптва да не плаче, защото така е обещала. Иначе казва, че било хубаво в детската ясла и утре пак щяла да ходи.

# 216
Хайде една скромна почерпка по случай рождения ми ден! Днес ставам на 19.  Laughing

# 217
Ехаа, Галче, добре, че обядвах преди малко, че иначе каквато съм сладокусна, не знам какво щеше да ми стане от тези картинки Simple Smile

Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава, безкрайно щастлива с хората, които обичаш, все така позитивна и готина и дано скоро още едно мъниче тича около теб!

# 218
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Честит рожден ден и от мен! Бъди преди всичко щастлива и много позитивно настроена!

# 219
Честит рожден ден,Гале!
Ех,че хубаво да станеш на 19! Grinning

Букет от нежни пожелания
даряваме ти с две ръце
и радост, щастие, любов
желаем ти от все сърце!

Добрата новина при нас днес е,че в яслата,която най-много исках да влезем сме 2ра резерва,но 3 дечица са се отказали,така че ще ни приемат!Много се зарадвах!Но кофти,че чак от края на септември каза директорката,а на 13 март ще ни изпишат!Но здраве да е! Grinning

# 220
  • София
Честито Гале, да си здрава, хубава, обичана ... ама как иначе на 19 всички трабва да са така.

# 221
  • Пловдив
Честито и от мен на патерици на всички рожденници  Hug
Съжалявам, че не пиша толкова, но последните дни ги прекарвам повече в легнало положение, а и надничам по-често във февруарската темичка  Embarassed
Целувки и прегръдки от нас с Рали  Heart Eyes

# 222
  • Пловдив Белащица

Честит рожден ден Галя.
Само хубави неща да ти се случват, много мечти да ти се сбъднат, много здраве да царува във вашето семейство, както и любов и разбирателство.

# 223
  • Пловдив Белащица
Лубрикант, как върви бременността? Защо лежиш, някакви проблеми или просто неразположение?

# 224
  • Пловдив
Лубрикант, как върви бременността? Защо лежиш, някакви проблеми или просто неразположение?
Ами гади ми се доста напоследък и за това. За 4 дни 3 книги прочетох, добре че Рали се занимава из къщи - къде на компютъра, къде книжки четем, рисува или си играе с куклите. Сега е на вълна, има едни готварски съдове, постоянно нещо готви и храни всички ни барабар с куклите   Laughing Но от днес вече ми е по-свежо, да се надявам, че отмина това бременлийско неразположение. Живот и здраве в петък ще видим бебчо дали всичко е наред Simple Smile
А ти как си, Василена? Доста си напреднала - ехеее 20 седмица Laughing

Общи условия

Активация на акаунт