МАРТенските майки сутрин се прозяват,още им се иска да се излежават!

• 13 238
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
dakra ,освен морският повей -днес денят ми започна страшно приятно.
Пред нас има две огромни липи,сега са разцъфнали-такъв невероятен аромат се носи от тях.Сутринта ,като тръгвах за работа буквално плуваш в ухание от липи.Цялата улица по която се движа също е с огромни липи.Направо обожавам това ухание,създава ми невероятно настроение.. hahahaизпадам в блаженство.

От два дни сме махнали едната преградка в кошарата ,за да може Виктор да излиза/влиза  когато иска.Днес сутринта ни накара да излезем от стаята ,да бъдел сам и да си влизял в леглото ,да си играел с играчките на килимчето пред кошарката.Така отпери половин час.Явно е някакво ново двайсет .
Снощи пък имаше невероятното желание да седне в бебешката си количка/има колелце и от месец не е поискал да се вози на количката-или за ръка или с колелото/.Та снощи ни обяснява ,че искал "като бебе да се вози в количката.И седна и с едно важно,важно личице оглежда насам-натам ,в Морската слезе да си играе и после пак искаше в количката.Ей такива ми ти неща при нас.

# 241
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Данинка, Гого също се затваря в спалнята и казва, че иска да е сам. Аз го оставям по 10 минути, но го наблюдавам от ключалката.

# 242
Данинка, ние пък с ремонта,които правихме в нашата стая взехме още по-генерално решение - направо бебешкото легло махнахме.Ще се мъчим да го свикваме на ъгловите легла в детската, но докато беше шаркав спеше при мен на голямото легло, а тати и бати в другата стая.Ще видим как ще се развият събитията нататък Joy Много се радвам на обновената ни стая.Не е точно ремонта, който искам/нови мебели, подово покритие и т.н./, но все пак е чистичко и свежо.Сметихме тапетите, боядисахме тавана, сложихме вертикални щори, нов килим.Всичко в цвят праскова.И сега е едно такова топло и слънчево в стаята.Най-много се радвам на един стар ъгъл, който претапицирахме с кожа и сега изглежда съвсем различно.Да сме живи и здрави след някоя година може вече да предприема и смяна на мебели.
А иначе и ние си имаме на нашата улица липииииии, но вече преминаха Confused

# 243
Данинка, ние пък с ремонта,които правихме в нашата стая взехме още по-генерално решение - направо бебешкото легло махнахме.Ще се мъчим да го свикваме на ъгловите легла в детската, но докато беше шаркав спеше при мен на голямото легло, а

Искаш да кажеш ,че ще сложиш малкия при баткото. ThinkingТе не са ли с напълно различен режим на вечерен сън,предвид по голямата възрастова разлика ?????Ако на баткото му се гледа до късно ,ако му се дивее...малкия как ще спи newsm78
При нас е изключено да "събираме"децата в една стая.Каката се момее,дивее,гледа си нейни  филмчета,чете си до късно разни книжки,вихри се с приятелки...."
Мммммм да за сега Виктор ще си е в нашата спалня.Иначе апартамента ни е голям ,а на тераси и коридори е огромен Joy...стаите обаче пак не достигат.Абе здраве да е bowuu

# 244
Ох, да ти кажа честно и над това съм мислила, но този проблем ще го има и след една или две години. Разполагаме само с две стаи.Петьо по принцип не е от много шумните деца. Той ляга към 10 - 10.30, а Мити около 9.30.Обикновено вечер баткото гледа телевизия или рисува.Това може да го прави и в нашата стая, която е нещо като всекидневна и спалня.Ние обикновено по това време сме в кухнята.Няколко пъти се е случвало Мити да заспива при него в детската, независимо какво прави Петьо по това време.Абе ще решаваме в движение.Нямаме много избор, а ми се щеше да се поосвободя малко от вещи и мебели,че няма много място.

# 245
При нас Влади заспива преди Мартина. По-скоро малката пречи на кака си и иска и аз да съм задължително там. Още сме далеч при нас от отделяне на двете в отделна стая.

# 246
  • Лондон/Пловдив
Някой питаше за документи -нямах в раницата никакви освен дебитната карта  Mr. Green, аз документите ги държа в колата ,а дебитната си изкарах на ново за 3 дена ,че ми трябваха парите .Да се похваля направихме резервация за морето та от 27 юли заминаваме на Приморско в Пламена палаз. Heart Eyes

# 247
Гери,супер почивка в Италия да си изкарате,та макар и за кратко!
Светли и на вас!И на всички,които вече са запланували почивките!
Данинка,пак внесе бодро настроение и морски полъх!
Дени,а Гого кога ще го изипишат от яслата?През Март,или през юни.Май нашата ясла ще е до Март,което е адски тъпо,и после какво ще я правя хич незнам.Ама да видим и зимното ходене на ясла как ще се отрази!Че миналата година все беше болно горкото! Sad
Иначе в яслата,която предпочитам ще започнат приема чааак в края на септември! Tired Поне в началото да беше,какво е това в края!

Гале
,като отвори въпроса за СРЕЩАТА,аз предлагам пак да се запланува нова такава!Давайте предложения! Peace

# 248
  • Пловдив
Влизам да се отчета, че ви обещах - днес си видяхме плодното сакче - 19 мм, след десетина дни пак сме за да видим ще има ли пулс.
Иначе на мен ми направиха неприлично предложение за работа и аз взех, че се съгласих, предвид че ме молеха да започна дори и бременна  Embarassed Та сега ще го мислим какво ще правим с Рали, да търсим варианти с частна градина най-вероятно,ама няма как - в тази финансова криза не ми се ще да отказваме варианти за доход, още повече като е на път още един член на семейството.Другата седмица нашите ще я вземат за един месец на море в Гърция и на мен от сега ми се е свило сърцето, но пък тя супер се радва, че ще ходи на море, по нейни думи щяла да прави "плув-плув" във морето, да хваща рибки с дядо и да правят замъци с баба Simple Smile
 Това е при нас. Целуваме ви и ви прегръщаме всички, мили дружки!

# 249
Честито плодно сакче,и живо и здраво бебенце догодина,още веднъж lubricant !
Идеята за работа е страхотна!Дано поне така по-леко да минават дните ти и да не обръщаш толкова внимание на неразположението!
Лека вечер от мен! Heart Eyes

# 250
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Мери, не съм питала кога ще го изпишат. Мисля, че в Габрово е все още практика да ги държат до 1. юни. Дори директорката на яслата ми говори за бъдещето тържество за 1. юни догодина, колко хубаво ще е...

# 251
Дени,не знам как е по закон,затова питам!
Иначе нашата тук каза,"А,не на рождения ден на детето го изписваме".
Докато другата ясла,в която кандидатствахме и също сме приети,директорката каза,че ако не сменят закона,може и до юни да стои детето.Но пък тази ясла ми е по-далечна,и незнам къде да се записваме!Зимата трябва все с кола да ходим до там.А тази тук ми е на съседната улица и ми е много удобна! Tired

# 252
  • Пловдив Белащица
Мая, особено ти съчувствам за гаденето като прясно минала. На мен до 16 седмица ми се гадеше активно. И сега допреди 10 дни пак ми се гадеше по веднъж през няколко дни. Дано на теб бързо ти минава неразположението.

Иначе бременността върви добре. Вече доста често усещам бебето, ама нали го усетих в 18-та седмица. Аз все се надявах, че като втора бременност ще се радвам по от рано, да ама не. Ама то и първия път бях 21-ва  Crazy. Вече купих на бебо тук два чифта "терлички" и едно комплектче от ританки, блузка, якенце и лигавник. Така ми се искаше да знаех какъв пол ще е и да мога да купувам цветово. А сега се ограничавам само в бяло бежова гама. Тук като гледам само розово, синьо и бяло/бежово.

А времето тук е точно като на планина. Като духне и слагаш якето, като пекне и се събличаш по потник. Андрея вече я обзаведох с около 5-6 чифта нови обувки, сандали и маратонки. Също и малко дрешки, че тя за лятото си има достатъчно, гледам ако има нещо есенно да взимам, но не се намира много.
А най-голямата радост за Андрея са самолетите, които доста на често летят и се виждат доста ясно от двора на нашите. Другата радост е да я оставиш в магазина да мери обувки и то по-точно "с топчета"  Mr. Green, в превод с токчета.

Гери, това в скобите особено ме радва. Много ми е приятно като чета за нови бременни в темичката ни, както и за такива, които си правят планове за второ детенце. Да не забравям радостта ми от вече родилите.

# 253
  • София
Гале, абе аз съм усмихната и уж спокойна ама като подивея акулата бледнее  Joy
Браво на Влади (дано и на нас се отрази така морето  Mr. Green) , а "зетя ти" днес как го обидиха. Седи милият на малката пейка (точно до яслената група) и се обува сутринта. Слага някаква майка до него детето си у обяснява "Виж го този малкия от яслата как се оправя сам"  #Crazy аз така, ама тя беше с гръб към мен и нямаше как да я изгледам лошо. Тъкмо си мислех да й кажа, че не само не е ясленче ами е 2ра група. Той явно я изгледа лошо и чувам "Аз не съм от яслата!" явно я притесни че тя реши да се огледа и ме видя и ми казва " Ми той седнал на тази пейка и аз затова"... ей Аман от тъпи родители тя как си представя че децата ще седнат на голям стол за да се обуват (като офисните за  посетители), че то на мен ми е удобна малката пейка... че и сякаш за пръв път си води детето, всички деца сядат там за да се обуват... точно бебетата бе я ползват тъй като за родителите е по-удобно да ги обуват на високите столчета.

Мери, майка ми работи в ясла. Децата ги изписват юни и септември съответно за додените 1вите 6 месеца и 2рите 6 месеца.
Мая, дано се уредят нещзта при вас по най-добрия начин.

Днес ходихме във Викторията на Царское село... леле стахотно е нагоре (не бях ходила нагоре към комплекса). 
Няма хора, зеленои цветя (окосено подържано истински рози-трендафили), езерца, водопади, рибки, бесетки. Намерихме пързалка с люлки, хапнахме черница и ягоди...   Embarassed имаше между цветята... забравила бях какво е да си откъснеш ягода от градината и да я хапнеш не измита, нищо че може да ти скърцат песачинки.. пък и страшно ароматни като диви бяха... мммм ... ако не бяха комарите да ме изядат нямаше да си тръгна... но пък добре, че мен ядат, а не децата.   

За заспиването: ние си лягаме към 10 ч. Ели в повечето случаи заспива за 15 мин Мити след поне 1 час. Сутрин той се буди сам към 6:30 ч., а Ели не мога да я събудя.. но по-рано не успявам да ги сложа да легнат Embarassed

# 254
Мери, майка ми работи в ясла. Децата ги изписват юни и септември съответно за додените 1вите 6 месеца и 2рите 6 месеца.

Деси,и аз така знам,обаче,май са променили нещо.А и всяка директорка си има свои правила,така че като каже,ще ни изпише когато тя си поиска! Sad
Васе,защо още не знаете пола?Не дава ли бубата да я видите,или не си ходила?На феталната морфология нали се виждаше със сигурност,ти не ходи ли до сега?То май беше до към 18-та седмица ли,и аз не помня Thinking

Общи условия

Активация на акаунт