МАРТенските майки сутрин се прозяват,още им се иска да се излежават!

• 13 242
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Да, има някакви промени и в София вече изписвали като навършат 3 години. Има тема за това мисля в "Нашите деца".

# 256
Здравейте!
Ние за първи път пробвахме кемпера с преспиване в него (не си спомням дали ви се похвалих, че си купихме кемпер - много стар, но много запазен) събота срещу неделя. Бяхме на Бели Искър (много симпатично място) и даже дъжд валя през нощта, но ние нали си имахме покривче и не ни пукаше  Wink Иначе Калина днес вдигна Т и все си мисля: ето сега като я водим насам-натам и настива детето ... и все виновна се чувствам като стане така. Но пък от друга страна като се замисля - нищо не пречи и в къщи да сме да се случи същото ...  Гадно ми е, че в началото на месеца пак изкара някакъв вирус ... много често започна да й се случва  Crazy

# 257
  • Пловдив
Здравейте!
Надявам се не сте ни забравили  Blush Толкова отдавна не съм писала тук, а и скоро не съм ви чела  Blush
Успях да прочета радостната новина около Мая  Hug Лека бременност и здраво бебче на финала  Hug
При мен повече от месец като се почна един цикъл от случки и разни работи та няма спирка  ooooh! Точно преди 01.05. МИшко прихвана незнайно от къде скарлатина. Беше едно тичане по лекари и кабинети... не ми се говори. Точно той се оправи малкия се просна от някакъв вирус.  По това време Мишко завършваха годината та и покрай това занимавки. Въпреки че детенце заслужава огромна похвала, тъй като сам самичък си завърши успешно годината  Heart Eyes По четене явно постави нещо като училищен рекорд - при норма за четене от 40 думи в минута, той беше прочел 125. Госпожата не пропусна да го спомене при раздаването на свидетелствата /умря циганката та аз влязох в нейната роля  Blush/
Откакто е завършил е при родителите ми и ходи с тях на работа  Tired Как се справяте вие с малките ученици? Надявам се да мога да го пратя при свекърва ми другия месец та да разбере и той от ваканцията милия, но ще видим.
Преси е добре. Вади последните кътници и пак беше с Т миналата седмица. Разминахме се с по-сериозните лекарства Слава Богу. Говори непрестанно. Абсолютна маймунка е. Така ни манипулира на моменти, че направо ме кефи  Simple Smile Толкова са изобретателни! Сега е влязал в някаква фаза на "защо". На всяка втора дума следва "защоо?"  Joy
Мен ме чака одит другата седмица, а ме е налегнала някаква абсолютна апатия към всичко последните 2-3 седмици. Работата не ми спори, отегчено ми е, чувствам се постоянно уморена, което не е типично за мен. Изобщо...
Прегръщам ви силно всички  Hug и ми липсвате!
Хубав ден!

# 258
Калина е с ангина и за първи път пие АБ.  Sad  А на мен пак ще ми изостане работата, ама дано тя да е добре, пък другото ще се нареди все някак после.

Пожелавам ви много усмивки в мрачното и дъждовно време днес  Hug

# 259
Добро утро   bouquet
mila_pa ,какво дъждовно време ...аааааа не така.Тук е слънчево и лятно-става за плаж.  grinning039Явно още не са достигнали до нас облаците и дъжда.
Ангината е кофти работа.Дъщеря ми изкара през април-май три ангини...направооооо ooooh!Толкова ме беше страх Виктор да не се зарази от нея.Двата пъти не "успя"-третият път и той беше с ангина.Пиха антибиотици.Каката три различни ,той пи веднъж и се оправи.Кофти работа.
Сега се калавят под слънцето и във морската вода. Peace
poohcho -браво на момчето ти.Хубаво е да е напред с нещата ,така ще му е далеч по лесно другата година.
Дъщеря ми до 3-ти клас ходи на частни занимални ,много бях доволна.През ваканциите с баба си в нас  или -записвах я на летни занимални/водиха ги на тенис лятото,на плаж ,книжки ,игри.../.

lubricant   bouquetчестито плодно сакче.Пожелавам ти бременност, като по мед и масло и в края една прекрасна ,пухкава малка рожбичка.

за феталната морфология-на мен ми определиха пола на бебо в 14 г.с. Казаха момче и това си е
 Heart Eyes

Моят син от около месец има коренна промяна в държанието.Сякаш изведнъж израстна,стана по спокоен ,разбран.Вече е наясно с повечето неща ,което са опасни.Не рискува както преди,предпазлив е ,вслушва се в думите ми.Имам чувството ,че пред мен стои едно истинско момченце.Не се инати...само мъничко понякога и като започна да го убеждавам-отстъпва.
Миналата година на плажа ставахме хахо-хихи  Crazy-сега седи с нас на хавлията ,говори ни разни неща ,играе си с кофичките ,не се сърди като си тръгваме ,не се тръшка.Пу-пу...много съм доволна. Heart Eyes.....дано не е "кратък период" а развитие напред Heart Eyes

При вас има ли промяна в държанието на дечицата????

# 260
  • София
poohcho, браво на баткото.
Лили, много неприятно, но м.. на работата... аз като знам с какво желание тръгнах, а сега така да ми е безразлично... гледам децата да са О.К. гледам да стискам със зъби да позакрепнат и както казваше една моя бивша колежка(но не бивша приятелка Simple Smile ) "работа има за цяла живот".... т.е. има я някаква, не съм притеснена да стоя без работа... да ми пораснат децата и ще се реализирам и аз(ще използвам времето да си спомня много неща).

Не си спомням да ли споменах, че миналата седмица Ели беше 2 дни с мен на работа .. това дете много се привързва към мен newsm78, днес сутринта и казвам "Хайде Ели, чао", тя казва "Чао"и маха с ръка на г-жа и тръгва към мен да ме хване за ръка... разрева се малко като разбра че трябва да тръгне в друга посока... едното и око още не се е оправило съвсем, днес обаче напомних на г-жата, че това не заразно че съм им занесла документ от детски офтамолог..... че проблема са сополите ...
всъщност много бяха странни нейни сополи от градината я взимаме цялата омазана(в зелено)  Sick измиваш и и в къщи нищо сутринта влиза в колата и тръгват (през нощта спи спокойно няма кашляне, задавяне кофти дишане)  newsm78

daninka, Ели е сравнително спокойна. При нея промяната от полседните дни е, че се опитва д кава привилно думите ...

а гърнето... ох, реве ми се не знам кога ще успеем, мисия не възможна.. ако се напикае казва(след това), но ако е наакана си го държи да и топли.

Мисля да слагам ваксини - Хепатитна и Плевмо 23.... сигурно в края на лятото.

# 261
Лили, кофти за ангината, да но бързо се възстанови Калинка-Малинка! А за антибиотика не се притеснявай толкова, повечето децат на тази възраст вече с апили антибиотик поне по веднъж (Киара до февруари не й се беше налагало, а сега за 5 месеца - 2 пъти; първият път февруари месец беше точно след пътуването до Франция, там се разболя, ама хич и не съжалявам, че я разхождахме там на силния вятър и т.н.. Е, добре, че нямаше усложнения Simple Smile и антибиотика я оправи бързо).

Доре, дано е отминал вече кофти периода и всичко да е наред с одита! А на Мишето браво, ама аз във вашите деца не се съмнявам Hug

Аз няколко дни не съм писала, но бях ангажирана на една коференция от 7:30 до 19:30, а пък и бяхме без Киката (отиде с нашите на Пловдив при сестра ми), та и вечер гледахме да се възползваме. Гледахме "Ангели и Демони", Уини го беше похвалила, на мен също ми хареса. Днес малечка се прибира и ще я гушкам, гушкам, гушкам Simple Smile

Галя, браво на Влади, че е успяла да наддаде някое кило. Трябва пак да я пратиш на лагер Wink
Гледам, че коментирахте рибата на аватара на Деси - Киара й е голям фен от момента, в който я видя. Всеки път ми казва "Мамо, виж, рибата плува".

Мая, Hug Дано леко и безпроблемно мине всичко и Рали много да те слуша!

Васе, плануваме го след около половин година поне, да поработя първо малко, че да си "изкарам" прилично обезщетение Wink Ама нали знаеш, ние предполагаме, Господ разполага Simple Smile

Вече забравих какво друго сте писали Embarassed, ама се радвам, че пак имам време да съм с вас Hug

ПП Данинка, и Киара ми се струва пораснала, ама май не е чак толкова разумна като Виктор Wink Вчера като четях за липите по вашата улица, се замислих за джанките в нашия квартал - няма го прекрасния аромат на липите (има, ама са малко), но пък си хапвам зелени джанки от време-навреме Blush

Деси, направо ме разби с това "си го държи да й топли" Joy

# 262
Здравейте!
Мартина е с памперс само навън и нощем, но и с памперса ме уведомява, че се е изпишкала. Снощи заспа много късно и се ядосваше, че била бебе и се напишкала в памперса и поиска да се изпишка пак и да сменим памперса. И при нас уведомлениято "имам ако", което се отнася и за двете нужди, понякога е след като е свършила работата. Много е нещастна в тези случаи.
Владислава се забавлява с нея, но по-често я дразни. Вечер подпомага активно по-късното заспиване на малката.
Напомнихте ми да се обадя на лекарката и да питам кога да слагаме ваксини!
Личи си, че времето е неприятно навън. Активността е по-голяма Wink

# 263
  • София
Галка и при нас е така с дразненето, но в случая Елица повтаря рани неща които Мити казва та се получава двустранно дразнене.
И аз слагам памперс само за спане но тя така се кефи като го види тоя памперс("Панцар, панцар") , че аз подивявам
Купих й найлонови гащи на Bebeto за отказване първо 1 брой, после още един ...
уж махаме памперса, а съм я снабдила и с памперс гащи за плаж  Embarassed
Опитвала съм и да я обработвам "Ти ги голяма,.... ти си момиче,....не си бебе, ... само бебетата пишкат/акат в памперс"

Айде да разкажа за моята риба....
Преди имах едно слънце, нали бях "Мама на слънце". Като станах мама и на звездичка реших да сменя аватара. Не намерих комбинация слънце+звезда, а цъкайки попаднах на тази акула. И понеже мъж ми като почти всички средностатистически мъже харесва "Том и Джери", а там има такава зъбата риба реших да си я оставя

# 264

Купих й найлонови гащи на Bebeto за отказване първо 1 брой, после още един ...

какво представляват тези гащи-извинете за незнанието Embarassed

# 265
  • София
като памперс са отстрани обаче с копчета. Найлон от едната страна от другата хавлиен плат, със ластиче на кръста 8,60 лв./бр.

# 266
Десемче, аз разчитам точно на морето завинаги да откаже памперса. Майка ми забравя да я слага на тоалетната и аз нямам претенции, защото не трябва да имам. Надявам се до края на лятото да махнем памперсите. Вече са големи децата ни, лесно ще стане.
Иначе и аз съм купила памперс-гащи и се оглеждах за памперси за плуване, но се отказах да купувам. На морето ще насоча цялото си внимание към памперса. Памперс гащите сигурно ще ползваме като обикновени памперси, защото тя отказва да пишка навън. Имам една приятелка с по-голямо момиченце и Мартина прояви интерес към пишкането навън, но не й хареса като опитахме. Май трябва да опитаме отново, въпреки, че и на мен ми е гадно катогледам пишкащи деца по градинките.
Днес ме попита къде работя по телефона, но отказа да повтори, защото й се стри трудно. Оказа се, че помни къде работи татко й. Бях й казала миналата седмица.

# 267
  • Пловдив Белащица
Мери, майка ми работи в ясла. Децата ги изписват юни и септември съответно за додените 1вите 6 месеца и 2рите 6 месеца.

Деси,и аз така знам,обаче,май са променили нещо.А и всяка директорка си има свои правила,така че като каже,ще ни изпише когато тя си поиска! Sad
Васе,защо още не знаете пола?Не дава ли бубата да я видите,или не си ходила?На феталната морфология нали се виждаше със сигурност,ти не ходи ли до сега?То май беше до към 18-та седмица ли,и аз не помня Thinking

Като ходих последно 17та седмица, докторът каза, че е още рано, още си приличали половите органи и можело сигурно да е мъж, ако е много мъж. Мен ме съмнява, че то не се  показа бебето, а на него не му се гледаше специално за това. Каза, че сега 23-та ще се види. И на ЖК не се показа бебето, сега ще ходя два дни след ФМ, така че дано се види.

# 268
Васе, важното е всичко да е наред. Пола не е толкова важен. На мен отдавна ми харесват детски/бебешки дрешки, които са с различен цвят от синьо и розово. Особено последното толкова ми е писнало, че ...  ooooh!

Иначе и ние с памперса сме до под кривата круша. Днес половината ден изкара суха, хем й е толкова лошо на милата. Все се надявам това лято по време на отпуската ми да успея да направя нужното и да се преборим.

За дразненето между двете въобще не ми се говори. Има моменти, когато си играят много хубаво и много добре се разбират (много са ми любими тогава), но има и моменти, когато просто не знам какво да ги правя - ту едната реве, ту другата, ту в дует...

poohcho, браво на твоя ученик! Положението с Мила и ваканцията тази година е плачевно. Миналата година поне ходеше на лятно училище, което си имаше кусурите, но ни беше по джоба и бях спокойна през деня. Аз тогава си бях в къщи, но я пратихме за нейно разнообразие, че й беше писнало да общува само с Калина и нейните връстници по площадките. Тази година цените са двойни и не я записахме. От началото на ваканцията й се е случвало да идва с мен на работа, да ходи с баща си и да си стои сама в къщи, с което не се гордея, но е факт. Другата седмица ще ходи при свекърва ми, но проблема е, че не иска да стои при нея и много мрънка, но ще й се наложи - няма как. После една седмица ще ходи в Зоопарка на зооучилище. После аз ще излизам отпуска и ще ги водя малко на морето, докато баща им работи. После имаме една дупка от две седмици, която още не знам как ще запълним - сигурно пак ще си я размятаме из работите насам, натам. В началото на септември плануваме ходене до Гърция.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 20:53 от mila_pa

# 269
Добро утро!
Пак съм аз, ама нали сега съм си в къщи и даже закуска съм ви приготвила. Заповядайте:

Калина не е вдигала Т от вчера, но пък започна да кашля доста. Утре е на контролен преглед. Чудя се дали да не й сваря подбел (чайче) - дори да не помогне, поне няма да навреди.

Прекрасен ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт