МАРТенските майки сутрин се прозяват,още им се иска да се излежават!

• 13 247
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Уха, много теми сте захванали.  Simple Smile

С диетата нещата вървят добре; макар да нямам още видима разлика, се усещам, че по-малко ми се набръчква на корема, като седна. Gertrudka, ти няма, мацка, да ме разбереш.  Mr. Green Трябва да се видим скоро с вас, всяка вечер, като минаваме край Мола, ме пита Ева: "Тука ли бяха с Кика? Тя е мойта Кика!". Аз не помня кога за последно сме ходили там с децата, но явно някакъв спомен има в нея.

Лили, много ме разсмя с този ляв сопол Crazy

За телевизията, храните и т.н. ще се повторя, но не ми се вижда логично да се опитваш да се храниш свръх-природосъобразно, при положение, че живееш в град като София и караш двулитров бензинов звяр, примерно. Аз съм по средата, както винаги. Старая се да купувам от по-добрите (по-скъпите, но не най) продукти за готвене, избягвам пърженето, карам малка кола, изхвърлям разделно отпадъците. Впрочем, по повод на киселото мляко, си купих преди няколко дни био кисело мляко от Билла, фирмата е Хармоника (май мандрата била собственост на Малееви  Thinking). Досега се чудех все, заради цената - 1.62, обаче честно казано, страшно ми хареса на вкус. Видях, че има и прясно мляко на цена 2 и нещо за 1/2 литър, както и кашкавал 6-7 лв/300 г. Това и за Winnie като инфо, продават ги и в Пикадили.  Peace   

Дени, добре дошли!  Hug

По повод на превозните средства, да ви разкажа вчерашния ни разговор с Ева в колата: "Мамо, това мотоЛ ли е?", "Да", "Като поЛасна, ще каЛам мотоЛ", "Ама то е много страшно, Еви, може да паднеш", "Аааа, не е стЛашно и няма да падна, щото ще се дъЛжа за дЛъжките.", "Мамо, а това колело ли е?", "Да, мамо", "А колелото мотоЛ ли е?" "Не, не е. Ти искаш ли колело, като пораснеш?" "Ааа, не, аз искам мотоЛ". После виждаме една жена с ролери. "А това какво са?" "Това са ролери - специални обувки с колелца." "А, добЛе, добЛе." " Ти искаш ли ролери, като пораснеш?" "Не, не. Аз искам мотоЛ". Рокерка, кво да я правиш.  Mr. Green

Айде, отивам да работя. Как ще изкарам и утре, направо не знам  ooooh! (много ме мързи)

Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 61
Хехе, Норче, и Киара е фен на моторите. Винаги отбелязва като видим някой мотор по улиците. Дано децата са здрави, та да се видим скоро, че мноого ни е домъчняло за вас.
Само да допълня, че съм била с 10-тина кила отгоре (предимно на дупето и бедрата стояха), ама никога не съм била по диетите Embarassed Голяма сладокусница съм. После изведнъж какво стана, не знам, ама отслабнах. Като се замисля два пъти досега съм отслабвала рязко, и двата пъти са свързани със започване/възстановяване на по-активен полов живот, така че може би и хормоните имат своята роля в това.

# 62
И да питам, ВАВА, къде се загуби, душа? Липсваш тук в темата!

# 63
Здравейте,момичета!!!!!!

Аз съм затисната с работа,но напук си влизам във форума за малка почивка.
Много е приятно и интересно когато дълго време не си следил нещата, изведнъж да откриваш как са се променили. Аз откакто захвърлих Ива на ясла, почти спрях да мисля дребните неща,които преди ми ангажираха съзнанието и вече разсъждавам в "по-крупен мащаб" Laughing
Ние напоследък живеем като абсолютни битници,почти в изолация от околния свят. Сутрин ставаме все недоспали, обличаме се и тичаме на ясла,после тичаме всеки към офиса си, помежду си не говорим,в работа всеки се затиснал с документи и с колежките си дори рядко разменяме дума...вечер тичаме обратно да хванем яслата,че в 18ч пускат кепенците и после цяла вечер тичаме пред блока #Crazy Тичане и нищо друго. Ива продължава да е свръх активна и вече нямам сили да й смогвам на темпото. След като я вземем от ясла, не се прибираме в къщи,а се мятаме на пързалките пред блока и така до 22ч. С баща й се редуваме - една вечер аз,една той. Защо не иска това дете да се прибере,да вечеря,да си играе вкъщи,да разлиства книжка...поне веднъж седмично Sad И като сме навън,не стига,че тя върши най-големите дивотии,ами и ние се червим пред майките и бабите. Ива се мята от най-високата пързалка с главата напред( по корем), другите майки гледат  Shocked и цъкат с език, Ива се качва на покрива на беседката и виси като маймуна,аз крещя и я дърпам за краката да скача, другите майки гледат  Shocked и  цъкат с език. Трагедия голяма. Остави това,ами и вече почва да разбойничи - разпорежда се с другите деца,дори и с 5-годишните каки и батковци. "Ей, дитьенце, махай сйе! Туй мойта пъъзалка!!!!" крещи с яден тон. Изтървана работа.Почваме с мъжа ми да се питаме "Къде сгрешихме!"
Няма умора, яде като разпрана,( в яслата твърят,че й дават двойно на обяд), ака по три пъти на ден и тежи 13кг. Говори ужасно много,изненадва ни с логически връзки между лица и събития,които прави,задава стряскащи въпроси, овладя всички граматически времена, имаме малък проблем обаче с местоименията ( Ето го топката). Пее 10-тина малоумни песнички,които учат в яслата и прави сбит преразказ на 4-5 популярни приказки. На "Трите прасенца" даже разиграва сценки Laughing Любимото й е да седна да ти разказва нещо без въобще да я питаш. Миналата седмица на една докторка по време на прегледа разказа две приказки и изпя една песен, викам й "Мълчи да кажа на жената 2 думи",тя не, "Чакай ощи малко остава" Laughing
По въпроса за телевизора какво да ви кажа... ние въобще не гледаме. Само му бърша праха. Толкова ми се надува главата,че хич не ми е до телевизор. Ива не проявява никакъв интерес,само понякога сутрин докато се облича,гледа "Том и джери". Не знам дали й влияе на умственото развитие. На мен ми създава малък проблем негледането на ТВ,защото от нова година не съм гледала нищо и не съм в час с никакви новини,което изглежда много странно на колежките и познатите ми. Сутрин на кафето всички дискутират убийства,катастрофи, аз мигам като дебил и стоя настрана, а хората кой знае какво си мислят. Много невероятно е явно да не си пускал телевизора 6 месеца.

И те така, наоплаках се пак. Отивам да обядвам.

# 64
  • София
Ай, Нора, много въпроси  Joy и Ели е станала голям "Защотко" "Коко е това? " или " Това ... ли е?" "Кой е това?"

Амели, не знам какво да кажа, пък и не е моя работа да се меся във възпитанието на детето му, стига на не пречи на моите. Така че ако е палава без да наранява другите деца аз не виждам проблем.

Аз пазя моите и какво им правят и те какво правят. Та в тази връзка да ви разкажа за един случай с Мити. Миналата година му купихме ЛауфРат - колело без педали (голям цирк сме на площадката с него: "ама къде са му педалите,... защо няма, .... махали ли сте ги,...  а кога ще ги сложите Joy, въпроси от деца и от баби). Та отива той до магазина (в междублоковото пространство е) и го зарязва, малко по-големи деца (малко с "бандитски" наклонности - бутат, хвърлят) му го взеха и той реве и тича. Притичах аз през розите като "Чип и Дел",  като ме видяха зарязаха придобивката, но после пак го обикалят да го вземат. Аз обаче майка-орлица държа нещата под око и успях да хвана едното за ръката. То се дърпа аз обаче му говоря: "Чакай сега, не се дърпай, няма да те бия, искам да говоря с теб. Той е малък, ти си голям. Казваш че колелото е бебешко. За какво ти е тогава?" Разбрахме се, не го закачиха повече. След 1 ден го виждам на колело и му казвам "Ооо, я виж ти какво голямо колело имаш". "Ама то не е мое" Да, но е като за големи деца"...
Знаех, че внуче на старшата сестра в градината, но не знаех, че е в нашата. Две сутрини ме среща в градината и ми казва "Здравей" ... та си има приятел вече  hahaha

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:30 от Desem

# 65
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Десем и ние имаме такова колело без педали, Гого обаче още не го кара с удоволствие. Може би догодина. Много ми харесват и развиват координацията!

Момичета, те вашите деца много говорят. Ама аз не се оплаквам. Гого почти не говори . Само по някоя дума. Има навика на мен да ми отговаря нещо на немски- нещо дребно- знае 5-6 думи, които сам е научил. Предполагам скоро ще ги забрави.
Към телевизор не проявява интерес- в Германия гледаше максимум по половин час.

И добавям- неща всеки сам си решава за детето- дали ще яде шоколад, ще се катери, ще гледа телевизия и т.н. Аз съм доста толератна, нашето дете също е много палаво.

И междудругото- днес ходих с Гого до яслата, да видим за мястото и документите- той рева 5 минути, защото не обича не познати хора. Там никой не беше очарован от поводението му и кой знае колко са ни обсъждали. Ама хич не ми пука. Много сме закостенели като общество- може би повече в провинцията, отколкотот в София.  Hug Все трябва да са ни чисти децата, да седят кротко, да не вдигат шум ит.н. Я да си растата на воля- моето лежи на улицата като се умори, пързаля се по корем, търкаля се в мръсния пясък- голяма работа- важното да са здрави. АА и още нещо- много ми цъкат с език, че си нося детето, а то не върви особено дълго. Колкото - толкова.  Hug

# 66
  • София
deni_k, мити прояви интерес към колелото тази година, много бързо се научи - за един дени, сега много му се кефи. 
Нашето е малко мисля 10 цола, но пък и той е дребен.

# 67
Свате, от понеделник сме на новото място, майка ми ще бъде на разположение, защото пак има изпити.

Деси, аз също съм постоянно покрай Наско, защото знам как реагира. Нали "порасна" както се изрази една от сестрите от яслата, и посяга когато е решил че нещо няма даде, и винаги гледам да предотвратя. Въпреки, че един ден една баба на няколко пъти му се кара, при все че той  само посягаше ( но не удари внучето й, което му дърпаше багера от ръцете), но все пак да го стреснала. Е, на края ми писна и кротко й обясних, че не съм седнала да си пия кафето и все пак се намесвам навреме ooooh!.

# 68
  • София
Вили, само така. То и аз гледам да реагирам само, когато е прекалено нужно. Да се учат сами да се оправят.
Май ви бях разправяла за една баба:
Халосва една бойна двойка Ели по главата с лопатка - издрънча здраво, но понеже моето не реагира и аз съответно нищо не правя. А бабата седнала до мен обяснява на другата майка, "а то не я удари" е тук вече не издържах и й казах да не се меси и да не защитава при положение, че аз си мълча и не само съм видяла как е ударено детето ми, но съм и чула.

# 69
Embarassed извинявай, аз съм разбрала, че от този понеделник е тръгнал
ще чакаме отзиви тогава
и Стефания е луднала по мотолите, зариби се по една игра на компа на баща си- Парадайз сити и кара като ненормална, сама си слага граница, повече от 20 минути не седи
далеч съм от мисълта, че мога да я огранича
за целта трябва да отидем горе в планината в някоя пещера, да си палим огън и да доя мляко от диви кози за бебето  Crazy

# 70

за целта трябва да отидем горе в планината в някоя пещера, да си палим огън и да доя мляко от диви кози за бебето  Crazy[/b]

Мини, убиваш ме, мацка!  Joy

Много интересни теми сте обсъждали! За здравословното хранене съм с 2 ръце. Купуваме страшно много плодове и зеленчуци и ядем много салати, сокове и т.н. Кари обожава плодове и зеленчуци  Peace Боклука тук всеки си го хвърля разделно и смятам, че поне това можем да направим за природата. Иначе други неща...ами не се ограничаваме. Телевизора ни не е пуснат през деня, но компютъра и лаптопа работят постоянно. Ние пък откакто си пуснахме бг телевизия, Кари научи толкова много думички от рекламите и т.н. Така че всичко е нож с 2 остриета според мен  Peace В тази връзка много благодаря на всички, които препоръчаха марки мляко и месо!  Hug
За хидрогенизираните мазнини - тук на продуктите ( особено пък на детските пише) "без хидрогенизирани мазнини, изкуствени цветове и подсладители". Само такива купувам  Peace ( определено не са по-скъпи)

Тази черта на българина да цъка с език и да одумва другите хора ме изкарва от нерви. Е няма просто друг такъв клюкарски народ като нас! Абе може ли ти да си тръгнал да си разхождаш детето и те да ти цъкат защо детето ти ядяло нам си какво, защо си смуче пръстите, защо го носиш, защо е голо...  #Cussing out Много пъти се е случвало Кари да удари детенце или друго да удари нея и ние с майките само сме се смели и никога не сме се одумвали! Все пак деца са...игрите им са такива.

Амели, Кари също е доста будно дете и не може да стои на едно място. И ние след работа излизаме и тичаме с нея из парка, люлеем се даже на люлките и Кари се пуска с тати по пързалката. Не виждам нещо лошо с това - опитвай се да намериш положителното във всяка ситуация  Wink Кари също хапва доста, ака по 2 или 3 пъти на ден и тежи 12кг  Peace Аз и се радвам, понеже преди имаше период на неядене и предпочитам да се храни, отколкото да се чудя какво да и давам да яде  Rolling Eyes

Норче, ама много говори тази Ева  Joy Да я нацелуваш!

Гери, подсети ме! Пускам ви един линк от сайта на БиБиСи. Може да се гледат онлайн много детски филмчета. На Кари пускаме от там Телетъбис и разни други  Peace
http://www.bbc.co.uk/iplayer/tv/cbeebies

Мисля, че всеки ден качват различни епизоди! От там може да се гледат и другите канали на БиБиСи  Peace

# 71
Дени,добре бошли в БГ!Предишния път като писа,че сте си вече тук,пропуснах да ви приветствам! Hug
Явно и на дечицата е трудно да свикнат с бг обстановката,но няма как,ще трябва да се адаптират.

При нас добрата новина е,че от септември Бети ще може да ходи на ясла,която не ми е много наблизо,и ще е до Март месец,евентуално до юни,ако не променят нещо!Но пак е някакво малко успокоение.Ще си търся работа от септември и поне малко да разнообразим ежедневието,че и на мен ми е кофти като не правя нищо,а и парички трябват! Confused
Иначе се моля да я приемат пак по документи,в нашата ни ясла в квартала.Ако стане,ще я изпишат,и направо в ЦДГ отсреща,които са вързани с яслата.Това ще 6-ца от тотото! Praynig Дано да имаме късмет!
Тан4а е страхотна булка!Личи си,че празненството е било страхотно и всичко е било супер!И ресторанта е някъде нависоко с гледка!Сватба - мечта! Heart Eyes
Вили,нямам думи!И ние като ученици сме правили изпълнения,но чак пияни на училище! ooooh!
И са се били момчетата,но не до такава степен.И изобщо,много по-различно сме се държали!Сега просто е нещо страшно!
Уини,аз също купувам "Май Дей" прясно мляко или Верея.За кисело Пършевица и Елена.Предишната седмица бях взела Елби и след 2 дни миришеше на прокиснало! Sad

# 72
Амели, Кари също е доста будно дете и не може да стои на едно място. И ние след работа излизаме и тичаме с нея из парка, люлеем се даже на люлките и Кари се пуска с тати по пързалката. Не виждам нещо лошо с това - опитвай се да намериш положителното във всяка ситуация  Wink

Аз съм доволна от ситуацията и намирам положителното Laughing, но установявам,че аз не съм устроена в съотвествие с нейното темпо и енергия и се изморявам много бързо,а като съм изморена и искам час по-скоро да си легна,почвам да се изнервям,че съм принудена да търча след нея и да я пазя да не върши прекомерни дивотии.
Миналата седмица,примерно, се люляхме на люлка,която е една дъска,захваната в центъра към стойка и седят две деца в двата края. Едното дете беше Ива,другото бях аз Crazy И понеже люлката е ниска, за Ива кеф, държи се за дръжките и подскача с вдигнати крака във въздуха,ама аз...като ми опират краката и не мога да ги вдигна от земята, половин час клекове на дъската и после цяла седмица зверска мускулна треска. Мъжа ми го счете за положително Laughing

По въпроса за млеката и кренвиршите, Winnie, не мога да се произнеса,понеже ние всичко ядем от стопанството на свекърва ми и от магазин си купуваме само баклавички и лютеница Blush

# 73
Амели, по-добър фитнес от това няма  Mr. Green  Peace

Тук ние си вземаме лютеница от един полски магазин, ама на каква космическа цена - 3,5 паунда ( над 8лв ) за 400гр  #Crazy

Изглежда това мляко Май Дей е много хубаво, щом така го хвалите. Аз не съм го чувала, миналата година като се прибирахме май го нямаше  newsm78 А вие варите ли го преди да го дадете на децата? Защото ние тук си купуваме прясно мляко в големи пластмасови бутилки и не се вари  Peace

Гери, забравих да ти отговоря  Blush Мисля, че ще си стоим само в Търново и няма да пътуваме никъде. Всяко лято обикаляме напред назад и се прибираме в Англия скапани. Тази година сме решили да стоим само в Търново, тъй като Павлин и без това ще си прави зъбите,а ние да сме около родата. Иначе сме канени на рожден ден на приятеля на сестрата на Павлин в Добрич, но не знам още дали ще ходим. Ако идем до там ще е за 2 дни и то вероятно няма да вземем Кари. Иначе до морето няма да може да идем  Sad но мисля да се топнем в някой хубав басейн ( сигурно на Арбанаси ), стига да е топло времето  Peace Общо взето ще си почиваме и мама ще ни готви  Mr. Green

Ще летим с нощен полет, така че ще имам целия вторник през деня да събирам багаж и да правя последни покупки  Peace

# 74
  • София
Winnie, имаше го и миналата година. Млякото в кутиите/шишета е пастьоризирано, може и без варене

Общи условия

Активация на акаунт