СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 358
  • 305
  •   1
Отговори
# 75
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
за сливиците-да,те са преграда за вирусите и бактериите,но когато са здрави.При болен човек,сливиците се превръщат в идеална среда за развитие на тези вируси и бактерии,и не могат да изпълняван функциите си.За това при често боледуващ хора,се препоръчва отстраняването им.Сестра ми като малка много боледуваше,но от како й махнаха третата сливица всичко си дойде на мястото. Peace
valkata78 и аз гледах мамите с по-късен термин. Peace
bamba 6кг за 1 месец ми се вижда много.Да не се объркала сестрата.Колкото и сладко да ядеш,ми се сртува че не може да се качат. newsm78

# 76
Добро утро!
Горби, благодарим за кафето. Аз понеже вече си имам може ли само пуричката да измъкна?  Wink

Бубара, това майките са странно племе. Уж най-много ни обичат, а най- ни натоварват психически  Thinking Аз докато бях бременна с Невена майка ми такива неща ми наговори, че ще ги помня докато съм жива. Всеки път след среща с нея аз по три ревях и изпадах в депресии. Мъжът ми накрая ми забрани да ходя да я виждам, защото съм щяла да навредя на здравето си и на бебето. И всичко това защото не харесваше Илия (тя и досега не го харесва, нищо, че от 7 години живеем заедно, 4 от които като официално семейство). Даже малко след сватбаната ни беше говорила насаме с него и му беше казала, че се надява аз силно да се разочаровам от него и де разделим  Rolling Eyes... При положение, че тогава бях вече бременна...Както и да е. С времето се научих да не обръщам внимание на такива неща. Е, вярно е че не можеш да ги игнорираш съвсем, все си нараняват, но просто си казваш "Аз си имам мое си семейство, важното е то да е добре, на другите - майната им". И това е - точка.
Малко се отплеснах, ще ме извинявате.

Киара, Арлина, дано бързичко се оправят малките сладурани. Най-жалното нещо на света е болно детенце. Гушкайте ги много и пишете как са.

Бамба, не се притеснявай. аз току-що ометох две адски мазни (и невероятно вкусни) пирожки. Просто ги чух как допълзяха до задника ми и се лепнаха там... А към сладолед съм пристрастена от край време. През миналата бременност изяждах почти по цяла кутия Делта фамилия с боровинки, накрая имах един огромен куп с кутии и мъжът ми се хилеше, че ако ги занеса в склада на Делта ще ме направят рекламно лице.  Joy Всъщности ние всички вкъщи много обичаме и винаги има във фризера, независимо дали е лято или зима. И Невена не я ограничавам - когато й се дояде - давам.

А вестителките са точно това, което казва Горска китка - мами, на които да се обаждаме като родим и те да съобщават новината  Laughing Аз предлагам да има поне две - една от мамите, които ще раждат първи, и една от тези, на които терминът им е в края на септември. Естествено ако са повече няма да са излишни. Всеки си избира на кого да се обади  Peace

Това от мен, започвам да работя. А път мрачното време как ме кара на сън... не е истина. И понеже все още съм сама в стаята направо умирам, няма с кой две думи за си кажа, за да се поддържам будна...

Е, трети път се опитвам да публикувам писаният си, общо 6 нови онговора за това време... много сте активни, брей.. Как не ви се спи...

# 77
  • София; Дружбето
вестителки или както ние ги наричаме в януарската тема - щъркелчета Grinning Две , три момичета събират телефоните на всички и който роди праща смс на някоя, за да ни съобщи хубавата новина Grinning Аз съм навита да бъда, и без това сигурно ще родя октомври Crazy
kiarra, надявам се Хриси да се оправи бързо Hug Чакам инфо как сте прекарали нощта

Аз днес най-накрая съм сама в къщи и съм се разготвила и разчистила. Работа има за цяла седмица Crazy ама така е катовсе отлагам Blush
bamba и на мен ми с струва, че 6 кг са много, да не е станала някаква грешка newsm78 Аз се меря смао на моя кантар и им казва колко съм качила. Миналият път ме накараха да се меря на техния и там съм с 2 кила повече та ги накарах да пишат моите данни

bubara, вярвам че кърлежът е бил здрав и резултатие ще са само за твое успокоение Hug

Тъй, стига за сега, после пак Mr. Green

# 78
Mirinda,голяма скица си!!!Това за пирожката искренно ме разсмя. JoyОткъде ти идват на ума незнам. newsm78

Бамба,тези килограми са доста!Имай предвид,че последните месеци се качва най-много!Опитай се да поограничиш сладкото,то и без това няма никаква хранителна стойност за бебето!!!

Ох,момичета ,толкова ми е кеф да си лафя с вас,че не мога да стана от компа.Радвам се,че ви има!! Hug

# 79
Добро утро момичета!

gorbi, благодаря за кафенцето, определено ще ми дойде добре, че така ми се спи.  Tired

Хриси тая нощ имаше Т до към 2 часа и след това я свали и досега не е качвала. Като видях че след като нито чорапките с оцет, нито Панадола я свалиха, а дори започна да се покачва, я събудих и й дадох сок с 20 капки Хексалгин вътре. Само това успя да я свали и то пак след два часа. Но важното е, че след това и тя спа спокойно, а и аз.

Благодаря ви за съветите на всички, ние сме я водили къде ли не, дори при едно светило за УНГ при децата, но всички са категорични, че при нея все още не е наложително да се вадят сливиците, въпреки че двете са й огромни по принцип. Освен това тази година се задържа и от Нова година досега, това й е втората ангина и то сега не й е гнойна. Затова се надявам с времето да станат още по-редки и да не се стига до операция. Добре че попаднахме и на много свястна докторка, както каза Арлина - наистина е добре да се изчака с АБ, но досега всички ни го изписваха веднага. Тази е първата, която предложи само с Осцилококцинун и Изопринозин да се лекуваме. Та така, да не досаждам повече.

arllina, дано Зоя се оправи и тя по-скоро. Ти пооправи ли се вече?

bubara, аз нямаше да издържа на такива коментари от страна на майка ми. В такива моменти все другите са по-наясно как ни е по-добре и какво трябва да правим. Аман от даване на акъли. Радвам се, че след ухапването от кърлежа си добре, вярвам че резултатите от изследването няма да покажат нищо притеснително.

Mirinda, ще стискам палци Невена да не се е заразила и да си изпълните всички предвидени неща.

Gorska_Kitka, много добре си постъпила с нахалната ти колежка. Точно така, да види за какво става въпрос, намерила на кого да се прави на интересна.  hahaha

beboliniki, аз корема си мажа с Мама Дона, но дупето си мажа с едно кремче против стрии и целулит на Леокрема. То не е специален за бременни, но не вярвам, че нещо ще ми навреди.

И аз за първи път чувам за тези вестителки. Значи наистина трябва да е някой с по-късен термин. То и моя е на 20-ти, ама нали ви казах, че ще ме режат първата седмица на септември, та не ставам за тая работа.  Rolling Eyes

# 80
Киара, Арлина дано по скоро да се оправят дечицата ви.
Виждам че коментирате кремовете, аз си купих олио на Hipp, то по принцип е за бебета но пише че върши работа и за бременни против появяването на стрии, наистина е доста мазничко.

# 81
Може ли някой да разкаже какво е вестителка?

Bamba може да задържаш вода и заради това да си качила тези килограми.

Гледам, че говорите за работа. Аз съм в болничен до утре, а вчера случайно се обадих в офиса и чух непознат глас. Намерили са ми и на мен заместничка, не че не знаех, но не очаквах да е толкова скоро. Някак си се почувствах странно, от една страна нямам никакво желание да се върна на работа, от друга се подразних: ще съм на работа още четири седмици (тук отпуската по майчинство е 56 дни преди и 63 дни след раждане) и нямам никакво желание да прекарам цялото това време с един нов човек.

# 82
kiαrrα,arllina,много неприятно ,за малките принцеси  Confused  Дано бързо се оправят.
Виждам че при kiαrrα има подобрение,радвам се  Hug.За ангините- аз като малка много боледувах,всяка година по 2-3 пъти и често ми дупчеха дупето  Close,но сливиците ми не са махани  Peace,вече от години пия всичко с промишлени количества лед,и зима и лято по 5-6 бучки - нямам проблеми .Явно съм израстнала този проблем  newsm78

anita29,не че не искам таблетките,просто ми казаха че с ампулите ще стане за седмица,а хапчетата се пият месец....а аз съм много несериозна    ooooh! ,цял месец....  Whistling,но затова и ви попитах,съвет да дадете  Peace,днес ще ги взема,благодаря   bouquet
Mirinda,с тези пирожки  не спирам да се смея  Joy,благодаря ти  и без това чета и рева....сега и се смея.....ох,мерси  Hug
neky,tsveta малко по горе е обяснила какво е вестителка Hug
Аз не съм си казвала термина- 23 септември ......би трябвало да сме с розови гащи  Laughing

# 83
  • София
Аз май не ставам за "вестителка" ...  Нищо че термина ми е 05,09 Ще трябва да устискам поне до началото на август, когато е 9-тия месец за да раждам. Ако всичко е наред ще съм августка мама. Така, че наистина ще трябва някоя от мамите с късен термин.
Беболинки ще ти пиша на лични Peace
Бамба сигурно кантара не е веренл 6 кг за месец без да ти личат ми се струва невероятно Thinking
Пожелавам болните дечица да се оправят. Аз искам да се извиня, но понеже нямам други деца, когато коментирате болестите на малките не се включвам не защото ми е безинтересно или не проявявам съчувствие, а просто не знам какво точно да кажа и как да помогна.
Миранда и твоята майка не е за похвала...Аз на моята уж съм и свикнала, защото никога не сме били близки и цял живот не е намерила за какво да ме похвали, но поне с мъжа ми имат прилични отношения. А иначе аз съм джаста-праста и не позволявам някой да се държи така с мен, но нали ми е майка и затова съм по мека Мара. А пък с бременността в последно време си поревавам. Даже като гледам по новините всички простотий които се случват - просто не издържам.

Въпрос - Каква литература четете за бременността? Аз имам и Спок и "Аз съм бременна" ама това са книги от преди десетилетия. Имате ли идея за съвременни книги за бременността , раждането и кърменето? Благодаря за отговорите! Hug

# 84
С малкия буболек четох "Моето първо бебе" на Ан Бакюс - подарък ми беше.Харесва ми .
След раждането от Майчин дом - Варна /това го уточнявам,че доколкото разбирам,повечето сте от Сф/ ми препоръчаха да си взема "Книга за майката " на Христо Михов .Също е добра.
Имам още една "не се притеснявай ,мамо " май се казваше  Embarassed тя ми вдъхна много сила и увереност - когато я намеря,че нещо ми се губи в момента от погледа ще драсна увода и .....много простичък ,но силен  thumbsup
След раждането - от Памперс  ни подариха  чанта с доста книжлета вътре с полезна информация  Peace......
Спок нещо го отричат  newsm78, не знам защо така....но ,да ти кажа......ако ми я бяха подарили ,щях да надничам и в нея  Peace.
За кърменето .....не се сещам да съм черпела  инфо  от книги - сестра ми ,която ме е дарила с три прекрасни племеничета ми беше за консулт ,и тук в мамата в кърмаческия подраздел  има предостатъчно инфо и подкрепа .
А и аз не кърмих много,много 3 и 1/2 месеца и то с дохранване .Да не описвам всички премеждия ,че роман ще стане  Laughing,но така и не усетих тежест или напрежение от кърма ooooh!,честно казано преди цикъл и и в началото на бременноста ми гърдите ме боляха с пъти повече ,отколкото след като родих.
А се наливах с течности  по цял ден  ooooh!,отделно вода пиех минимум по 2 литра ,пиех чай за лактация на Хип ,а и още едни хомеопатични хапченца пак за кърма ....но аз имам  4 операции на млечните жлези - та на това го отдавам  newsm78....казаха ми че има и такава вероятност .....но знам ли ....ще видим при бебка как ще са нещата.
А.....забравих и дописвам- имаше начин за подготовка на гърдите,да не болят при сучене.....желателно е вече да се потърси инфо и да се започне подготовката.

# 85
bamba и на мен ми се струва, че е станала някаква грешка. Аз например имам вкъщи кантар и само по него се меря и то само сутрин на гладно, че така отчита по-малко кг.  Joy И всеки път като ходя на консултация, казвам на док колко съм кг, така със сигурност няма грешка. Затова според мен трябва да се мериш само на един кантар.

neky, дано заместничката ти се окаже готин човек и да не ти е неприятно да работиш с нея докато излезеш по майчинство. Ако не, ще трябва някак да я изтърпиш още месец. Мисли си за времето, когато няма да работиш, а ще имаш далеч по-приятно занимание.  Grinning

polly, точно на това се надява и докторката, да го израсте някак с времето, а да не й причиняваме травмата от ваденето на сливиците. Тя още от предната й ангина ни изписа едно хомеопатично лечение (че тя и с това се занимава), което ще подпомогне заздравяването на сливиците, а също така и за имунитета, та мисля че добре й се отрази. За това сега се надяваме да изкара тази ангина възможно най-леко, ако може без АБ и след това ще продължим с хомеопатичното лечение. Днес все още не е вдигала Т, моля се така да изкараме целия ден.

bubara, ти пък какво се извиняваш.  Hug Естествено, че не можеш да дадеш съвет, когато не си го преживяла. То и майките с дечица, които не боледуват често, също не биха могли. Просто ние разчитаме на подкрепата от всички вас, така знаем, че не сме сами. Относно литературата, аз само с първата бременност четях и то точно това - Спок и Аз съм бременна.  Grinning А сега каквото ме вълнува, го намирам в нета, но книжките са много хубави. После като родих, ми дадоха една книга за храненето на детето, тя ми беше станала настолна книга. Този път направо ще си я купя, защото е адски полезна. Казва се Хранене на детето от 0 до 1г. на проф. Лиляна Трифонова.  

# 86
Здравейте, ама наистина сте много активни.......
Болничките деца, може ли такова нещо в това хубаво време. Бързо оправяне пожелявам.
kiαrrα 20 капки Хексалгин не са ли много? или понеже не е чист аналгин и затова са тези капки....
За сладоледа и аз съм луда фенка, но се ограничавам, доколкото ми се отдава разбира се.. И точно вчера си мислех, много ли зле ще изглежда в очите на другите, ако изям една от големите кутии сладолед, точно с боровинки или шоколад. Чакам да ми минат изследванията в четвъртък, че да не шашна с резултатите за захарта лекарката и после ще се отдам на страстта си. А да ви се похваля, че апетите ми го няма и съм даже свалила един килограм.
А за килограмите абсолютно съм склонна да повярвам за 6-те за месец, аз покрай Велик ден, точно за една седмица успях да сложа 4 отгоре.
Вчера успяхме да зарадваме малчо и подаръци и сладолед и торта и им подарили по един балон в градината и беше още по-щастлив.
Оставям ви, че съм се отдала на мощно чистене тези дни и ме чака една пералня за гладене.
Мога да ви се похваля, че приключих първия семестър и сесията и смятам, че съм си взела всичките 7 изпита. Казвам предполагам, защото имам три оценки, които си знам и още 4 реферата, които съм предала, но резултатите май ще науча на есен, но като виждам колко са благосклонни към нас-магистрите, май отрицателни оценки не чакам изобщо.
Айде лека засега.  bouquet
За литературата, че докато публикувам и още 2 нови отговора, какво да кажа, първия път четох Спок и основно списанията на българския пазар. Този път съм се отдала изцяло на статии и мнения от интернет, като естествено пресявам нужната информация за мен.
А за кърменето поли и аз съм с операция е една е само на гърдата, но пък кърмих успешно без болки до към 6-7 месец.

# 87
Момичета, да ви питам кога се появяват стриите? по време на самата бременност или след раждането? Embarassed

# 88
Nadina, Хексалгина се дава по 1 капка на килограм тегло и тъй като Хриси тежи 21 кг, е напълно разрешено да й давам по 20 капки. Това още когато лежахме в болница миналото лято, заради една гнойна ангина и гърч от високата Т, ми го обясниха докторките. Оттогава винаги имам вкъщи, че друго не помага.

Мога да те поздравя за приключване на семестъра, сигурна съм, че наистина няма да имаш отрицателни оценки. И си права - магистратите обикновено изкарват по-лесно, поне при мен беше така. Не съм се напъвала кой-знае колко, за разлика от бакалавърската степен. Пожелавам ти до края само лесни изпити и добри резултати.

alissa900, стрии можеш да получиш и по време на бременността и след това. Зависи колко бързо качваш и сваляш кг. Аз по тази причина имам страшно много стрии по дупето още от пубертета, че тогава имах няколко по-рязки отслабвания и напълнявания. А по време на предната ми бременност имах само две нови по дупето и то защото не бях редовна в мазанията, а бях качила цели 20 кила. Така че е много индивидуално.

# 89
Момичета, да ви питам кога се появяват стриите? по време на самата бременност или след раждането? Embarassed
Индивидуално е. Логично-да е по време на бременността, тогава се разпъва кожата.
Аз не съм имала преди и сега нямам.

Общи условия

Активация на акаунт