Май се търкулна,Юни дойде-мислим вече за морееее

• 15 070
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Честито на адашката и съюнката ми!   bouquet От здраве, щастие и любов да не се отървеш!

Аз се върнах от Париж и нося малко подаръци, за тия дето са слушали... за Мечето - специален!  Mr. Green
И Невенка пораснала и съвсем заприличала на майка си, и Цветето с пухкавите бузки вече ги подкарала лаптопите...

По всички останали теми не знам дали ще успея да взема отношение. За кърменето - да, до голяма степен е въпрос на нагласа. И да, оцелява се дори и на кисело мляко, ако се наложи.

Светле, туй с Дарето хич не е хубаво! На тая възраст трябва да наддава. Бебетата под годинка не са като по-големите деца, дето може да не качват или да слабеят. Не знам обаче какво да те посъветвам, а май и педиатърката ти няма идея, а?
Стискам палци на баба ти да понесе медицинските мъчения!

Исе, съжалявам, че хем сте с ТЕЛК, хем ви размотават за градината. Въоръжи се с нормативните документи и щурмувай ... където решават кого да приемат и кого не. Дано се пребориш!

Слушам ви, за плаж си приказвате, а аз се завръщам от 20 градуса максимална температура. Днес един чичо-бизнесмен в самолета, който беше облечен с риза и дебел пуловер тръгна и якето да си облича, макар да съобщиха, че вън, в София е 30 градуса. Simple Smile

Поздрави и всичко най-хубаво на всички останали. Рони, като имаш път през Варна, вярвам, знаеш на кого да се обадиш?  Mr. Green Hug

# 76
Здравейте и хилоу!

Най - напред си позволявам да пусна линк към тема в Благотворителни акции и ви моля, ако можете - да помогнем заедно Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404517.0

Не съм писала много отдавна, но ме е завъртяла въртележка с работата, напред - назад с двете деца - няма каквода обяснявам, на който му е на главата, знае за какво става дума. Бяхме и селянчета, много ми беше хубаво, чист въздух, мама свеки готви, децата спокойни. След няколко седмици отиваме пак.
Захраних Ванюшето, плюскаме картофи от няколко дни, маже се, голям кеф.
поздрави и слънчеви дни и емоции за всички  bouquet

# 77
Здравейте и от мен!  bouquet
Малко на патерици честит рожден ден на Ели! много здраве и щастливи мигове! smile3525 newsm59  party023
Минавам да бързо да дам отчет , че какво ме чака-стигнала съм до 10 въпрос от 95 , а изпита е във вторник.А как да ми се чете за " оплодеността на правната норма от правната материя" като само бебешки неща са ми в главата! Embarassed
Рони, Hug Ти също изглеждаш много добре! Много ми се искаше да те видя за повече, но бързо се измъкна. А колкото до зетьовете, аз ще трябва снахи да заглеждам.
Вчера бяхме на доки и въпреки всичките ми предчуствия, доки каза че на бебо всичко му е наред , само че розово няма да му отива. И за да няма съмнения , ни щракна в кадър мъжкото му достойнство. Mr. Green След което естествено завлякох милото в Джъмбо да накупим още бебешки неща-вече в синьо, че до сега само в жълто и зеленко пазарувах. Като гледам вече колко наща съм накупила май скоро и от гардеробче ще имаме нужда.  Mr. Green
Направихме и БХС и след 5 дни чакаме резултати. Надявам се всичко да е наред. Иска ми се скоро и да усетя бебчо, а доки каза- след 20-та седмица.
Това е от мен за сега! Желая ви лек и приятен ден и много  Hug за всички!

# 78
Ха добър ден
Електра честити сини гащи,радвам се,че сте добре Hug

Шушу ще се разтаршувам за дрешки,но количката и разни други неща съм ги обещала на братовчедка ми.

Добре дошла Лилибонче на родна земя.Снимки няма ли за нас

Аз днес ходих на уши,нос,гърло-та оказа се,че толкова ушна кал съм си отгледала,че направо ужас ooooh! и тя притиска нещо си там.И така с нашите неволи,иначе утре и ние ще ходим на една вила малко за разнообразие.
Хубав ден

# 79
 Stop
Рони, взимай пример от нас със снимките искаме да си я гледкаме тази хубавица Мария!
Светле, ами че аз Дарко съм си го харесала за зет отдавна с това хубаво име.....не се притеснявай за детето нали е здравичко,незнам на снимките много добре си изглежда даже Heart Eyes
Електра, честити сини гащички!
Ех, Исе ама и при вас край няма лошото.....
Лили, чакаме снимки
Лек ден!

# 80
Няма да ви навивам повече за среща.. ако искате пък Crossing Arms

Аааа, аз искам! Ма съм далеч, пусто.  Confused Ники, вие скоро отпътувате за моренцето. Тресе ли те вече приятна емоция?  Grinning Само че с пораснала Бела тази година няма да се излежаваш спокойно под чадъра и да натискаш детето да четек нижки, а ще търчиш из плажа като хала.  hahaha

Ааа, Рони, знаеш ли кво се сетих аз таз сутрин. Че съм патица! Освен това де. Че вчера станахте на 2 месеца. Ама зло да ви забрави! Да е живичка и здравичка малката бубичка, и все така отговорно да възпитава и строява мама и татко.  Peace

Светле, туй с Дарето хич не е хубаво! На тая възраст трябва да наддава. Бебетата под годинка не са като по-големите деца, дето може да не качват или да слабеят. Не знам обаче какво да те посъветвам, а май и педиатърката ти няма идея, а?
Малеее, пък аз си викам - тя ще си дойде Елито и ще ме успокои по въпроса. Щото ти знаеш как да ми влееш здрав разум. А то кво стана?  Hug И кажи сега за Айфеловата кула де. Че и снимчица пусни някоя.  Grinning

Шушу, поздравления за успешното захранване. И за свеки също.  Peace
Леле, Електра, ма как така снаха?  newsm78 Аз пък бях убедена , че ще да е дама! Още като ти видях новия аватар реших,  че нещо си се объркала, а то не аватарът бил объркан.  Mr. Green Честити сини гащи!  Heart Eyes

Исе, какво става с вас бе? Честно, все едно магия са ви направили. ooooh! Айде с твоето ухо да приключва тази върволица от тревоги! Peace

Тале, стискаме си ръцете! Mr. Green

Специално да благодаря на Мечето!  Heart Eyes Hug  bouquet

# 81
  • Варна
И снимки ще има разбира се, само да успея да ги сваля довечера, че цялата памет на апарата е пълна.  ooooh!

Светле, готви се за среща. В Карлово. Със съфорумка.  Mr. Green
Съжалявам, но мисля, че с право се тревожиш за наддаването на Дарето. Ти пита ли капацитетите по кърмене дали имат предложение по въпроса? Два поредни месеца ненаддаване е ясен знак, че нещо трябва да се направи.
Защо не пробвате да му направите пробно кърмене, или нещо такова, да го видиш колко изсуква на едно хранене, поне ориентировъчно. И ако изсуква достатъчно, да идете на гастроентеролог, за да отхвърлите евентуални проблеми с усвояването на храната.

Електра, честита новина за момченце! Страхотно удоволствие ми доставя хубавото ти настроение, само така! Simple Smile И успех с правната норма и правната материя!

# 82
  • на дъното
Привет и от нас.Покрай малкия не ми остава време да ви чета и пиша та сега със закъснение да честитя на всички които са имали повод за празнуване  bouquet
Електра честито ти мъжкарче и успех на изпита
Светле права е Lilibon с пробното кърмене,ако ми беше на близо щях да ти дам кантарчето
isepise весело изкарване на вилата
Lilibon завиждам ти в добрия смисъл на екскурзиите
Сега ще ви изчета,че срамота  Embarassed
А ето го моето маймунче скоро не съм ви го показвала  Laughing цък

# 83
Здравейте момичета.
Ние вчера ходихме до Варна на преглед, нали направихме месец. Ами, тя е качила само 300 гр за един месец. Сега е 3330 гр, а трябвало да бъде около 3700. Според тях или нямам достатъчно кърма, или тя не суче ефективно. Карат ме да започвам само да се цедя, без да кърмя, за да мога да виждам какво изцеждам, и да  дохранвам с АМ.Много ми е криво и не знам какво да правя  Cry

# 84
  • Бургас
Мърморанче, съжалявам, че имаш притеснения с малката  Confused Не можеш ли да намериш кантар отнякъде, за да я теглиш преди и след кърмене? Защото цеденето не при всички се получава / себе си имам предвид, напр.  Wink / и излиза много по-малко мляко, отколкото всъщност суче. За съжаление аз върнах моя в Сф , иначе бих ти услужила  Peace  Ти под час ли и и даваш да суче ?
silviayo - много е сладък Денис  Heart Eyes
Lilibon - само ни караш да мечтаем и да ти завиждаме /не/благородно за пътешествията  Grinning
Светле  - моята проклетница ей така ме вбесяваше на тази възраст, не щеше пюрете и туйто. Само цица  Naughty  Като започнах да и давам от детската кухня, взе че прояде. Но разбира се, че едни изследвания ще те накарат да си по-спокойна и уверена.

elektra_86 честит ти мъж   bouquet

# 85
  • Варна
Моля, не ми завиждайте чак толкова, дори и благородно.  Mr. Green Ходенето ми е свързано с медицински причини и редки болести. Но наистина виждам свят, така е. А като кача снимките, ще го видите и вие. Simple Smile

Силви, Денис много е пораснал и се е разхубавил и прилича на батко си. И да ви кажа, направо съм изумена с какво темпо растат децата ви! Като гъбки са!

Мърморанче, а обясниха ли ти, че като почнеш да цедиш няма да си стимулираш кърмата? Защото бебетата са най-добрите помпи. И как смятат, че детето ще почне да суче по-добре, след като в момента, в който почнат да ядат от шише и се самоотбиват? Моля те, консултирай се първо във форума с някой от консултантите по кърмене, които са много по-запознати с това, от педиатрите. Все пак, лекарите учат за болести, докато кърменето не е болест, а естествен процес.
Пиши наБу или Aila или Хедра. (имената са линкове)

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 15:10 от Lilibon

# 86
Марморанка, напълно съм съгласна с Лилибон наистина така е по-добър стимулатор за кърмата от сученето на бебето няма Цвете точно така се отби като започнах да се цедя по-лесно й е да смучат от биберона моето мнение е че явно кърмата ти е рядка и не я насища.
Денис е много хубаво детенце и толкова пораснал а колко прилича на батко си....
Гледам тука снимчици на едно малко мече с диня си играе и ми иде да го схрускам Heart Eyes сладурана
Приятен уикенд на всички ви!

# 87
Сори,че нахълтвам в темичката ви!Редовно ви чета и стискам палци на всяка една от вас да гушне своето бебче!
Сега повода е Мърморанчето  нейните притеснения с кърменето.Lilibon,вече те е опътила към кого да се обърнеш-направи го.Момичетата не пестят съвети и ще направят всичко възможно да ти помогнат.Аз също съм на менние,че няма по-добър стимулатор от кърменето.Цедих се почти 3 месеца цлед раждането на малкия си син,че не можа да засуче(роди се в 35г.с.),но когато усетих,че кърмата ми започна да намалява се заинатих и 10 дни изкарахме само на гърдата ми,но засука.После кърмих до 1г.и 3м.Има и хомеопатични таблетки за стимулация на кърма,ако искаш да се поровя за името им.Всъшност ако мислиш,че мога да ти бъда полезна с нещо пиши на ЛС не се притеснявай.

# 88
  • София
ЧРД на Ели и от нас!  bouquet

Електра,честити сини гащи! HugТо купуването знам,че е супер,но ти от сега ако така пазаруваш,ще натрупаш много неща,които бебчо трудно ще износи.Много бързо ги израстват в началото.Аз добре че купувах дрехи за 3м. бебе,защото Жоро се роди голям и си му ставаха,ако бях взимала за новородено,щях само да си ги гледам.

Мърморанче,посъветвай се наистина с момичетата,но пък нека и това да не ти е фикс идея.Важното е бебчето да е добре.Аз много исках да кърмя и положих много усилия,но не се получи просто.Жорко се роди и той по-рано,аз го слагах постоянно на гърда,той си захапваше много добре,не ми е правил и рани даже,но като нямаше нищо.На третият ден спадна с 500гр. и много се влоши,наложи се да е в кувьоз.През това време там му даваха АМ,защото повече не можехме да го оставим да гладува,а аз започнах с помпа.Еми то просто си нямах кърма -чак на 3-тият ден от помпането (по 20 мин. на всеки 2 часа,даже и през нощта) ми тръгна кърма ,но едва събирах по 10-20мл.Пиех сок от ябълка по 2-3л. на ден,хапвах специална супа за кърмачки,пиех някакви чайчета,абе какво ли не правих ,но успях да кърмя само до 3-ти месец и то на смесено хранене.А детето милото така искаше да суче и така добре си захапваше.После поне още 2-а месеца съм го слагала на гърда като се разреве,за да се успокои - без нищо да му пуска.Мъка ми беше голяма в началото,но ми мина.Жорко си растеше и всичко си беше наред.
Естествено,че от кърмата няма по-добро,но не ни винаги се получава за жалост.

# 89
  • Варна
Здравейте момичета!
Аз бях една седмица по заместване в Каварна и ви четях вечерно време от gsm-a. Изследванията ми свързани с инфекции са наред, но все още чакам имунологичните и ми е притеснено. Цикъла ми подрани и нещата с хистероскопията се объркаха, отлагат я за 29 юли  Cry. Не ми се чака повече, пак трябва да вземам хапчета за да ми се забави цикъла.
Мърморанка не мога да помогна със съвет ама ви гушкам и двете и се надявам другия път като идваш до Варна да се видим.
Силви Денис е много хубав.
Електра честита синя новина  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт